• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    168
Merhaba kızlar geçen hafta 1 hafta gerilik çıkmıştı bebişte doktor 1 ay sonra dedi ama dayanamadım bugün gittim 1 haftadır da yediklerime çook dikkat ettim protein ağırlıklı beslendim bebiş 200 gram almış fark yine var ama mesela fl de fark 3 güne falan düşmüş korkum hiç gelişme görülmemesiydi. Şimdi 2 ya da 3 hafta sonra yine gidicem aklınızda olsun benim gibi olan varsa içini ferah tutsun ben baya stres yaptım

Merhaba kızlar geçen hafta 1 hafta gerilik çıkmıştı bebişte doktor 1 ay sonra dedi ama dayanamadım bugün gittim 1 haftadır da yediklerime çook dikkat ettim protein ağırlıklı beslendim bebiş 200 gram almış fark yine var ama mesela fl de fark 3 güne falan düşmüş korkum hiç gelişme görülmemesiydi. Şimdi 2 ya da 3 hafta sonra yine gidicem aklınızda olsun benim gibi olan varsa içini ferah tutsun ben baya stres yaptım
Olcum kaynakli yada bebegin durusuna gore oluyormus oyle, onemli olan surekli gerilik olmamasi, guzel kilo almis maşallah

Kızlar sizin ölçümde kafa ve vücut aynı hafta mı çıkıyor merak ettim . AC ve FL gün veya hafta farkınız var mı benimle paylaşır mısınız
Geçen ay gittiğimde hepsi farklı gün çıktı doktor problem yok dedi. Hatta bpd falan geri çıktı

• Beğen
Reactions: hku
Bunu duyduğuma çok sevindimm.🫶

Merhaba kızlar şeker yüklemesi yaptırdım ben ama o gün hastaneye şeker yüklemesi için gitmemiştim sabah ekmek arası atıştırmıştım o yüzden sonuçlarım biraz yüksek çıktı 150 160 falan. Ben sonra bidaha şeker yüklemesi yaptırmak istemedim. Kendim kanımdan bakıyorum. Bu aralar yemekten 1 saat sonra 160 larda oluyor sonra 2 saatte 140 lara düşüyor. Geçen gün de 2. Saatte 1. Saatte olduğundan daha yüksekti🤔 yarından itibaren diyete başlıycam salı doktor randevum var biraz korktum. Yemekten sonra aşırı uykum geliyo. Dün biraz karbonhidratlı bi şey yemiştim. Yemekten sonra bebek aşırı hareket etti korktum sonra bayılırcasına uyumuşum. Böyle bişey yaşayan tecrübesi olan var mı

Merhaba kızlar şeker yüklemesi yaptırdım ben ama o gün hastaneye şeker yüklemesi için gitmemiştim sabah ekmek arası atıştırmıştım o yüzden sonuçlarım biraz yüksek çıktı 150 160 falan. Ben sonra bidaha şeker yüklemesi yaptırmak istemedim. Kendim kanımdan bakıyorum. Bu aralar yemekten 1 saat sonra 160 larda oluyor sonra 2 saatte 140 lara düşüyor. Geçen gün de 2. Saatte 1. Saatte olduğundan daha yüksekti🤔 yarından itibaren diyete başlıycam salı doktor randevum var biraz korktum. Yemekten sonra aşırı uykum geliyo. Dün biraz karbonhidratlı bi şey yemiştim. Yemekten sonra bebek aşırı hareket etti korktum sonra bayılırcasına uyumuşum. Böyle bişey yaşayan tecrübesi olan var mı
Merhaba bende evde kendim takip ediyorum dediğiniz gibi 1. Saat yüksek çıkmış en yüksek 140 olmalı dedi doktorum benimde en yüksek 130 çıktı bugün ona bile tedbirli olmakta fayda var dedi. Ben malesef tatlı çok tüketiyorum kendime asla hakim olamıyorum ekmek vs sadece kahvaltıda iki dilim yiyorum o da tam buğday ekmeği ama işte tatlı her şeyi mahvediyor

Merhaba bende evde kendim takip ediyorum dediğiniz gibi 1. Saat yüksek çıkmış en yüksek 140 olmalı dedi doktorum benimde en yüksek 130 çıktı bugün ona bile tedbirli olmakta fayda var dedi. Ben malesef tatlı çok tüketiyorum kendime asla hakim olamıyorum ekmek vs sadece kahvaltıda iki dilim yiyorum o da tam buğday ekmeği ama işte tatlı her şeyi mahvediyor
Yaa o zaman benim diyet yapmam lazım yaa sabah aç karna falan nasıl çıkıyor sizin baktınız mı hiç. Ben de bu ara ekmek patates akşam çay yanına çok tükettim tatlıyı 2 buçuk ay dayanalım bari insana yeme yasak olunca daha çok canı çekiyo🥲

Yaa o zaman benim diyet yapmam lazım yaa sabah aç karna falan nasıl çıkıyor sizin baktınız mı hiç. Ben de bu ara ekmek patates akşam çay yanına çok tükettim tatlıyı 2 buçuk ay dayanalım bari insana yeme yasak olunca daha çok canı çekiyo🥲
Sabah aç karnına 80-85 aralığında çıkıyor ama toklukta sınırlarda geziyorum o yüzden bende dikkat edeceğim artık

Ben de benzer durumdayım protein arttırdım bir de her sabah 1 tatlı kaşığı tahin ekledim menüme. Balık muz avokado bakliyat vs onlar zaten sabit. Biz de açığı 2 güne düşürdük en son 2 gün geri çıktılar çok şükür 🌸 hepimiz önce sağlıkla sonra da doğurabileceğimiz tombişlikte bebeklerimize kavuşalım inşallah 🤍

Sabah aç karnına 80-85 aralığında çıkıyor ama toklukta sınırlarda geziyorum o yüzden bende dikkat edeceğim artık
Ben de geçen hafta bakmıştım 94 çıkmıştı sonra önemsemedim yarından itibaren bakıcam artık. Geçmiş olsun size de inşallah artmaz daha da🙏

Ben de geçen hafta bakmıştım 94 çıkmıştı sonra önemsemedim yarından itibaren bakıcam artık. Geçmiş olsun size de inşallah artmaz daha da🙏
Teşekkür ederim inşallah dikkat edersek çözeriz diye düşünüyorum 🙏🏻

Ben gebelik basindan beri parmak olcumu ile takip ediyorum. Seker yuklemesi de yaptırdım. Dahiliye takip ediyor, ac 90 altinda, ilk saat 140, ikinci saat 120 alti olmali demisti. Ilk lokmayi attiktan sonra sure baslamasi gerekiyor olcumde.
Bana doktorun dedigi yuksek ciksa bile oncelik diyetle duzene sokmak.
Siz diyetisyenle calisirsaniz duzelir asiri yuksek degil bence degerleriniz.
Tatli kacamaklarinda sut ve cerez herkese soyluyorum bunu cok tekrar oldu ama olcum sonucunda farkini gordum. Karbonhifrat ve seker yemeyince duzeliyor degerler. Bol findik yiyin bir de, hayatim boyunca sekerle ugrastigim icin bildiklerimi paylasmak istedim🌸 gecmis olsun tez zamada duzelsin ınsallah.
Bu arada bebek uzun sure maruz kalirsa onu etkiliyor yeni yeni yuksek goruyorsaniz bebege etki etmeden kontrol altina alirsiniz ınsallah

Parmakla seker olcumu yapan arkadaslara bilgi vermek istiyorum, diyabet hemsiresi tarafindan onerilen contourplus cihazini kullaniyorum birkac aydir. Oncesinde vivacheck kullaniyordum ve seker hastasi oldugumu dusunuyordum sürekli yuksek çıkıyordu acligi bile. Contourplus hastanedeki tahlillerle ayni cikardi acliklari.
Size tavsiyem cihazınızin kalibrasyon ayarlarini vs hastanede diyabet hemsirelerine kontrol ettirin. Beni dahilye doktorum yonelndirmisti.

Ben de benzer durumdayım protein arttırdım bir de her sabah 1 tatlı kaşığı tahin ekledim menüme. Balık muz avokado bakliyat vs onlar zaten sabit. Biz de açığı 2 güne düşürdük en son 2 gün geri çıktılar çok şükür 🌸 hepimiz önce sağlıkla sonra da doğurabileceğimiz tombişlikte bebeklerimize kavuşalım inşallah 🤍
Kesinlikle farkediyor bende tahin pekmezi ekledim kahvaltıya yanında ekstra ceviz falan.
Çookk sevindim sizin adınıza Aminn hepimiz için inşallahh 🙏🙏
Bu arada braun ateş ölçer gerçekten çoook iyi kızım bebekken almıştık ilk başta koltuk altı ölçümü kolay ama bebek büyüdükçe koltuk altında tutmuyor aleti tam ölçüm olmuyor bu baya güvenilir

Merhaba bizimde bugün kontrolümüz vardı. Bebişin kafası aşağı dönmüş ama bu bizim için bir şey ifade etmiyor çünkü plasentası hala aşağıda yani bize sezaryen yolları görünüyor 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ bir sonraki ay nst ye girmeye başlayacakmışım yani 32. Haftada. Plasenta dışında herhangi bir problem görünmedi suyu vs normal çok şükür
Benimde 2 .çocuğumda 28. Haftada plesenta asagidaydi 2 hafta dinlendim sonra yukarı cikti ,dinlenmeyi oneririm

Ya kızlar Allah aşkına bilen birisi beni aydınlatabilir mi benim bebeğimin eşi önde mi ? Chat gpt öyle diyor dün doktor bana hiç bi şey demedi. Anlayan biri bakabilir mi ? Madem öyleyse doktor karnınla bebek arasında eşin var hissedemeyebilrsin demedi

Eklentiler

• IMG_7558.webp
    IMG_7558.webp
    6,3 KB · Görüntüleme: 16
Kızlar sizin ölçümde kafa ve vücut aynı hafta mı çıkıyor merak ettim . AC ve FL gün veya hafta farkınız var mı benimle paylaşır mısınız
Benim farklı çıkıyor. Kafa daha önde gidiyor gün olarak. Haftasına gore hiç 1 haftadan ileri ya da geri değildi ama son gittiğimde fl 1 hafta kadar geride çıkmış, Dr birsey demedi ama ben sonradan kağıtta görünce evham yaptım boyu kısa mi gidiyor acaba diye. Pazartesi kontrolüm var bakalım nasıl çıkacak

• Beğen
Reactions: hku
Back
X