• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    168
32 bekleme konusu kesinse bence de çantadan baslamak mantıklı olur😊 ben ağırlaşırım diye yapmak istedim. Eğer annesi yakında olan ya da başka yardım edecek kimsesi olan varsa hafta çok da farketmez tabi😊 benim annem yakınımda ama ben kendim yapmaya heves ettim o yüzden ilerledikçe zorlanırım diye yaptım 😅
Ya bende ütüsünü vs kendim yapmaya heves ettim annem illa bende gelicem yalnız çok yorulursun diyor. Sizin annelerinizde böyle mi benimki laftan asla anlamıyor 🤣🤣

Ya bende ütüsünü vs kendim yapmaya heves ettim annem illa bende gelicem yalnız çok yorulursun diyor. Sizin annelerinizde böyle mi benimki laftan asla anlamıyor 🤣🤣
evet keyifli bir süreç ama çok yorucu. size tavsiyem ütüde biri olsun yanınızda bi noktadan sonra cinnet geliyor yada bana sıcak basmaları başladığı için bunaltıcı buldum

Eğer erken almak gibi bir durum olmazsa 38 39 a kadar bekliyorlar. Ben 2 gece kalmıştım. Rutinde 2 gece kalınıyor ama zaman zaman da değişiyor. Önemli olan sezeryan sonrası gaz çıkarabilmek. Onu bekliyorlar 😁 bu ayın 24 ünde arkadaşım sezeryan doğum yaptı 1 gece kaldı. Belli olmuyor yani.
Ben pijama ile rahat etmiştim. İlk ameliyathaneden odama geçince yanlış hatırlamıyorsam ilk 6 saat hareket ettirmiyorlar. O sırada hep çarşaf vardı üstümde. Sonra pijama giymistim. 2 3 tane gecelik veya pijama yeterli olur diye düşünüyorum. 🤗
Çok teşekkür ederim 😊 muhtemelen sezaryenle olcak benim o yüzden sorayım bi dedim kendimi ona göre hazırlayayım 😅 dikişler ve sonda oluyor sezeryanda o yüzden gecelik daha rahat diyenler de var ama kişiye bağlı demek ki. Ben 1 gecelik 2 pijama aldım yeterli olur o zaman muhtemelen 😅 gaz olayı cerrahi işlemlerde standart galiba ya bolca yürü yürü diyecekler o zaman 😅 inşallah kolaylıkla atlatırız 🤲🥹

😂😂 benimki de öyle yaa😂 penye battaniye ve muslinleri, nevresim takımlarını o ütüledi zaten, onlar büyük bari onları ben yapayım dedi😂 bebek kıyafetleri de bende o zaman hevesimi alayım dedim anlaştık öyle 😂 siz de öyle yapabilirsiniz fikir olsun😄

😂😂 benimki de öyle yaa😂 penye battaniye ve muslinleri, nevresim takımlarını o ütüledi zaten, onlar büyük bari onları ben yapayım dedi😂 bebek kıyafetleri de bende o zaman hevesimi alayım dedim anlaştık öyle 😂 siz de öyle yapabilirsiniz fikir olsun😄
Söylemeden yıkamaya başlayacağım ütüde cinnet geçirmeye başladığım anda çağırırım diye düşündüm 🤣🤣

Söylemeden yıkamaya başlayacağım ütüde cinnet geçirmeye başladığım anda çağırırım diye düşündüm 🤣🤣
Yıkamayı kendim yaptım ben de havaların güneşli olduğu günlerde. Utude çağırdım o da çok hevesliydi malum 😂 dediğim gibi görev paylaşımı yaptık. Ben kanepede oturup ütü masasını ona göre indirdim ve yanıma temiz çarşaf açtım, utuleyip utuleyip üstüne koydum. Buna rağmen 2 güne böldüm ama annem yapsa yarım saatte yapar koyardı o ayrı 😅

Merhabalar, bizde priamı çok beğendik ancak kullanışsız duruyor çok ağır o yüzden vazgeçtik. Yakın bir arkadaşımsa eezy s twist tercih etti tamda söylediğiniz özelliklerden, o da çok kullanışlı duruyor fakat biraz hafif geldi bana devrilir mi vs dikkatli olmam lazım diye endişelendim siz deneyimlediniz elinizde de vae o kadar hafif mi? Mios ile arasında kg var sanırım aldığınızın. Bende yurtdışından alacağım şimdi bej olanları şık duruyor bulursam alacağım. Söylediğiniz ana kucağı direk çok güzel bende onu alıyorum. Bence de en az 1 yaşına kadar kullanır klavuzunda 18 ay diyor ama o da biraz fazla geldi:) 13-14 ay kullansa bile güzel bazıları 6 ay kullanılıp boşa gidiyor ya bu daha mantıklı
Selamlar, ben hamilelikten sanırım hamlaşıp kaslarımı zayıf hissediyorum. Normalde evde damacanayı sebile rahatlıkla kaldırırdım 😂 mios ile ağırlık farkı var. Siz benim gibi değilseniz çok hissetmezsiniz. Ben önemsedim o az farkı bile.
Bebek de içinden düşmez çünkü ilk anakucağı takılı olacak, ana kucağı kendi başına ağır zaten. Sonra da bebiş kilo alacak, bu sefer devrilme değil tam tersine pozitif bir durum olacak bastona geçmem belki de gerek yok diyor kullanannlar. Ben görsel için biraz mios istemiştim ama bej aldığım için zaten eezy de güzel duruyor onun dışında diğer özelliklerini saymıştım zaten. Evde deniyorum bazen hoşuma gidiyor :)

Kızlar ya aklıma geldi sorayım, kıyafetleri yıkadıktan sonra kurutmada kurutan var mı🧐
Kıyafetler zaten el kadar daha da küçülsün istemiyorum ama benim için uygun program hangisi ise onuda söylerseniz harika olur🥰
Ben kurutma makinemden memnunum. Senelerdir evde çamaşır kurutma askılığı bile yoktu hiç almadım 😀 Çok hassaslar kuru temizlemeye , bazıları 1-2 petek üstüne o şekilde iş görüyordu gerisi komple kurutmaya. Şimdi sipariş verdim gelmesini bekliyorum. Gerçekten çok minikler kurutmada küçülürlerse çok üzülürüm. Bence şimdilik çamaşır kurutma askılığından devam edin siz de :)

🌸Kızlar bir konuda yardımlarınızı istiyorum.🌸
Çantanıza süt sağma aleti ekleyecek misiniz? Manuel - elektrikli - eller serbest hangisini tercih edeceksiniz? Marka olarak neye karar verdiniz.
Ben aşırı kararsızım.
Doğum iznine ayrıldım, bir değişiklik olmazsa da işe dönmeyeceğim. Kendim bakacağım için sürekli emzirme şansım olacak
Diğer konu ise kendim yanında olsam da çok nadir durumlarda belki kullanmam gerekebilir.
yine hastanede ilk sütün kıymetini söylüyor herkes. Stoklayın onu diyorlar.
Bu durumda bana manuel yeter lansinoh da beğenilmiş
Fakat sezaryen olursam da süt kanallarını açma konusunda elektrikli ya da eller serbest daha güçlü olacağı için acaba mı diyorum.
Zaten ikizler yükselenli biri olarak her konuda çok kararsız olduğum gibi bu konuda da karar veremedim. Fiyatlar da çok ucuz değil boşa almakta istemiyorum.

Çantanıza süt sağma aleti ekleyecek misiniz? Manuel - elektrikli - eller serbest hangisini tercih edeceksiniz? Marka olarak neye karar verdiniz.
Ben aşırı kararsızım.
Doğum iznine ayrıldım, bir değişiklik olmazsa da işe dönmeyeceğim. Kendim bakacağım için sürekli emzirme şansım olacak
Diğer konu ise kendim yanında olsam da çok nadir durumlarda belki kullanmam gerekebilir.
Fakat sezaryen olursam da süt kanallarını açma konusunda elektrikli ya da eller serbest daha güçlü olacağı için acaba mı diyorum.
Zaten ikizler yükselenli biri olarak her konuda çok kararsız olduğum gibi bu konuda da karar veremedim. Fiyatlar da çok ucuz değil boşa almakta istemiyorum.
Benim gidecegim hastanede ebeler veriyormuş. Ablam da orda dogum yapmisti veriyorlar demisti. Manuel olan almistim mochinin onu belki gotururum yanimda. Evde de ablamin lansinoh ikili elektirikli var gerekirse onu kullanicam.
Zaten doktorlar bebegi emzirme imkani varsa sagmaya gerek yok diyor ek bir hastalik yoksa mastit, gogus yarasi vs.

Benim gidecegim hastanede ebeler veriyormuş. Ablam da orda dogum yapmisti veriyorlar demisti. Manuel olan almistim mochinin onu belki gotururum yanimda. Evde de ablamin lansinoh ikili elektirikli var gerekirse onu kullanicam.
Zaten doktorlar bebegi emzirme imkani varsa sagmaya gerek yok diyor ek bir hastalik yoksa mastit, gogus yarasi vs.
Evet, benimde hastanede vardır büyük ihtimalle.
Ben de sanırım manuel lansinoh alacağım. Farklı durum olursa sonradan alırım artık. Şimdilik olsun çantamda bulunsun diye alayım. Sizin hiç gerek yok o zaman varmış :)

Ben aşırı kararsızım.
Ben mochi otomatik pompa aldım. İçinden bir de sütyen askısına ek yapılabilecek bir askı çıktı. Onunla tutturuluyormuş. Kullanan arkadaşlar ile de konuştum, memnunlar. Ben beğendim. Çünki manuel olanlar sanki yoracakmış gibi geldi. Bebeğin emmesinde sorun olmasa bile, bebek bir göğsü emerken, diğerine pompa takarım diye düşündüm. Aynı anda hallolmuş olur. Bir de göğüs kalkanı diye bir ürün var. Bir göğüsten emzirirken ya da pompa ile sağarken, diğer göğüsten de süt geliyormuş, bu kalkan da sütleri toplayıp boşa gitmesini engelliyor.

Ne olacağını bilmediğimden her ihtimale karşı otomatik pompa aldım ben 😅 Tavsiye ederim 🥰

Mochi Giyilebilir Göğüs Pompası

Philips Avent Ultra Yumuşak Silikon Göğüs Kalkanı - Havalandırmalı ve Süt Toplama Kapağı ile 2'li Set

Evet, benimde hastanede vardır büyük ihtimalle.
Ben de sanırım manuel lansinoh alacağım. Farklı durum olursa sonradan alırım artık. Şimdilik olsun çantamda bulunsun diye alayım. Sizin hiç gerek yok o zaman varmış :)
Aynen manuel aldim sadece cunku bir gogusten emerken digeri akiyormus onu toplasin diye dedi ablam henuz anlamadim ne demek istediğini ama vardir bildigi dedim ve mochi olani begenmis baska denemis begenmemis.
Makineyi de gerekirse kullanicam iste🌸
Insallah hiçbirimizde sorun olmaz meme sebebiyle emziririz rahat rahat🥰

Ben mochi otomatik pompa aldım. İçinden bir de sütyen askısına ek yapılabilecek bir askı çıktı. Onunla tutturuluyormuş. Kullanan arkadaşlar ile de konuştum, memnunlar. Ben beğendim. Çünki manuel olanlar sanki yoracakmış gibi geldi. Bebeğin emmesinde sorun olmasa bile, bebek bir göğsü emerken, diğerine pompa takarım diye düşündüm. Aynı anda hallolmuş olur. Bir de göğüs kalkanı diye bir ürün var. Bir göğüsten emzirirken ya da pompa ile sağarken, diğer göğüsten de süt geliyormuş, bu kalkan da sütleri toplayıp boşa gitmesini engelliyor.

Ne olacağını bilmediğimden her ihtimale karşı otomatik pompa aldım ben 😅 Tavsiye ederim 🥰

Mochi Giyilebilir Göğüs Pompası

Philips Avent Ultra Yumuşak Silikon Göğüs Kalkanı - Havalandırmalı ve Süt Toplama Kapağı ile 2'li Set
Gögüs kalkanı ben de aldım. Siz çalışacak mısınız? Çalışan olsam kesin alırdım.
Şu an çok kararsızım :)

Aynen manuel aldim sadece cunku bir gogusten emerken digeri akiyormus onu toplasin diye dedi ablam henuz anlamadim ne demek istediğini ama vardir bildigi dedim ve mochi olani begenmis baska denemis begenmemis.
Makineyi de gerekirse kullanicam iste🌸
Insallah hiçbirimizde sorun olmaz meme sebebiyle emziririz rahat rahat🥰
Yaşayarak öğreneceğiz biz de 😂 amin inşallah emzirme sürecini de güzel geçiririz 🥰

Gögüs kalkanı ben de aldım. Siz çalışacak mısınız? Çalışan olsam kesin alırdım.
Şu an çok kararsızım :)
Ben home office çalışıyorum. Zamanlama açısından faydalı olur diye düşünüyorum. Ev işleriyle uğraşsak bile kârdır bir yandan sütün toplanması. Şimdi almayıp, doğumdan sonra gerekince duruma göre de alabilirsiniz 🥰 Allah hepimizin tüm sürecini kolay kılsın ya 😅 Bazen birşeyleri öngördüğümüzü sanıyoruz ama durum bambaşka olabilir. Yağ gibi aksın hamilelik, doğum, emzirme, bebek bakımı 🤲🥰

Selam Kızlar,

Benim FL 5 gün geri gözükürken nasıl bebeğin boyu 29cm olabilir anlamadım. Burdan boy çıkarımı yapılabilir mi?

Eklentiler

• IMG_0102.webp
    IMG_0102.webp
    6,4 KB · Görüntüleme: 5
Back
X