• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    168
Sağlık ocağında ki ebeler de güncel bilgiler yok ya. Bizim ebe de bir degisik. Beta takibi yaparken bana diyor. Her gün iki katı artması lazım. 😐 Başka şeyler de var anlatmadigim ama kendileri güncel bilgileri takip etmeleri gerekiyor diye düşünüyorum. Çoğu etmiyor malesef.
Bilmediği konuya ya bunu araştırayım dönüş yapayım ya da Dr una sor demesi lazım. Takip etmiyorsa da emin olmadığı yorumu yapmamalı. Ben aktif çalışıyorum yıllardır, lisansustu egitim de aldim ama hiçbir zaman net bilmediğim emin olmadığım konuda yorumda bulunmadim hastalara. Sağlık konusu şakaya gelecek birsey değil

Bilmediği konuya ya bunu araştırayım dönüş yapayım ya da Dr una sor demesi lazım. Takip etmiyorsa da emin olmadığı yorumu yapmamalı. Ben aktif çalışıyorum yıllardır, lisansustu egitim de aldim ama hiçbir zaman net bilmediğim emin olmadığım konuda yorumda bulunmadim. Sağlık konusu şakaya gelecek birsey değil
Kesinlikle haklısın. Bu şekilde insanı tedirgin de ediyorlar zaten. 😬😬

Yaa ebe olayına yorum yapmak istedim okuyunca. Benim ebe de beni çok strese sokuyor. Aşı için gidecektim sırf bu yüzden gidesim gelmiyor kadinla muhatap olasım yok. Dün iş yerinde çalışılırken 2 kez aradı müsait değildim ama sonra dönesim de gelmedi aramadım bugün de. Ben de sağlıkçıyım ama kadın doğuma ilgim yok pek bir de hormonlar malum etkileniyorum saçma yorumlar yaptığında. Dr um bana erken doğum riski diye birsey demediği halde bana senin erken doğum riskin var falan dedi. Sebep de ilk 4 ay düşük riskiyle progestan kullanmam ve daha önceki kayıp öyküm ona göre
Benimkide aynı işte riskli gebe ilan etti beni tetanoz aşısı vurmadı senin erken doğum riskin var diyerek şimdide benim gidip vurdurasım gelmiyor hala vurdurmadım şimdide gel vuralım diye arayıp duruyor garipler 🤦🏼‍♀️

Yaa ebe olayına yorum yapmak istedim okuyunca. Benim ebe de beni çok strese sokuyor. Aşı için gidecektim sırf bu yüzden gidesim gelmiyor kadinla muhatap olasım yok. Dün iş yerinde çalışılırken 2 kez aradı müsait değildim ama sonra dönesim de gelmedi aramadım bugün de. Ben de sağlıkçıyım ama kadın doğuma ilgim yok pek bir de hormonlar malum etkileniyorum saçma yorumlar yaptığında. Dr um bana erken doğum riski diye birsey demediği halde bana senin erken doğum riskin var falan dedi. Sebep de ilk 4 ay düşük riskiyle progestan kullanmam ve daha önceki kayıp öyküm ona göre
Bende progestan kullandim bir ay zaten onlem amacli ufacik ihtimalde veriliyor.
Doktor risk yok dememis muayenemi etti ebe sanki nerden bilecek
Yurtdisindaki makakeleri ve kitaplari okudugumda orda surec ebeyle gidiyor doktor gormuyorlar bile ama ebeleri ona gkre geliştiriyor kendini. Bizimkiler arkadasin da dedigi gibi guncellemiyor bilgilerini sabit fikirliler, chat gpt onlsrdwn iyi biliyor 🤣

Aralık anneleri grubuna bakıyorum hep. Doğumlar başlamış. O mesajları görmek bile heyecan verici. Çok az zamanımız kaldı. 🥹🥹

27 aralıkta 32+0 oluyorum. Cumartesi gününe denk geliyor. Çalışabilir raporu alacağım.
Cumartesi de rapor veriliyor değil mi bilen var mı acaba? 😇
Veriyorlar canım fark etmiyor. Ocak ayında da bu grupta görecegiz artık o haberleri ilk haberi belki de benden alırsınız 🙈🙈 hayırlısıyla zamanında gelsinler inşallah

Kızlar bugün kontrolüm vardı karnın bir tarafında çıkıntı çıkması sertleşme regl sancısını vs herşeyi sordum sertleşme tüm karında olsa bile düzenli aralıklarla sertleşmediği ve sancı gibi bir ağrı getirmediği sürece endişelenme dedi bebek bazen bir tarafa toplanır şeklini değiştirir dışarıdan farklı bir görüntü olabilir bu sorun değil dedi arada sancı girerse çok şiddetli ve düzenli olmadığı sürece korkmayın dedi.Bebiş biraz önden gidiyormuş nst ye alacaklar
Nst de sonuç ne oldu canım sancı cıktı mı

Ben varım 24 haftalktan beri yatıyorum progestan fitil kullanıyorum haftada bir muyane oluyorum evde çok işim olmadıkca kalmıyorum evim 5. Kat dışarı hiç çıkmıyorum önce bu haftaları hayal ettim şimdi hedef 32 34 sonrasında korkuyorum Allah’ın izniyle
Anladım çok geçmiş olsun ben çalışıyorum mecburen kalkmak zorundayım haftaya doktor randevum var inşallah kötü bir durum yoktur

Veriyorlar canım fark etmiyor. Ocak ayında da bu grupta görecegiz artık o haberleri ilk haberi belki de benden alırsınız 🙈🙈 hayırlısıyla zamanında gelsinler inşallah
Ayyy böyle yazdığınızda çok heyecanlanıyorum Ocak sonlarına doğru doğumların başlayacağını düşünüyorum bende 🥹🥹

Amin inşallah, benim arkadaşım daha yeni doğum yaptı plasenta previaydı onu da korkutmuşlar 37-38 haftalar arası doğum yaptı, çok şükür kendisi de bebeği de iyi sadece bir gece hastanede yatıp bebeğiyle sağlıklı bir şekilde çıktı hastaneden. Ki onunda kanamaları oluyordu. Çok şükür kanamanız yok inşallahta olmaz.ama olursa da lütfen korkmayın paniklemeyin arkadaşımda sürekli oluyordu hatta 32. Haftada yatırdılar doğum olabilir diye sonra sabahına çıktı 38. Haftaya kadarda bebek bekledi öyle geldi. Hiç korktuğu gibi de olmadı doğumu.
Şu hikayeler umut verici Allah bize de nasip eder inşallah ❤️

Biz bugün tam 30+1 olduk çok şükür büyüdüler buraya kadar geldik Allah’ın izniyle sağlıklı bir şekilde kucağımıza alacağız. Çok güzel bir dönemdeyiz hayatımızın en özel en güzel dönemlerinden biri tadını çıkaralım 🫶🏻🌸
Amin inşallah 🙏🏻 Şu kadınların erkeklerden daha güçlü olması boşuna değil😃 Hep bir savaş sjjdk

Bende varım malesef ve sabah 6 da kalkıp işe gidiyorum birde 😟 gece kızım uyandırıyor ve Sibel ağrımdan asla uyuyamıyorum 😰 ne yapıcam bilmiyorum 🫤
Ay Rabbim yardımcın olsun şikayetimden utandım gerçekten çalışan anne olmak daha zor kolaylıklar diliyorum

Back
X