• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    169
Ay bunu ben de yaşıyorum hıçkırık olduğunu düşündüm hep. Çünkü tüm vücudu sarsılır ya bebeklerin hıçkırınca ben de hem sol altta hem sağ üstte hissettim hep seyirmeleri. Hatta benimkinin ayakları bazen çok anormal yerlerde oluyor rahatsız ediyor😄 dün gece tuvaletim var sandım. Hani insan afedersin aşırı ishal olur bağırsağının bitimine doğru bi gaz hareketi gibi bağırsak hareketi hisseder ya. Ay noluyo dedim pıt pıt pıt bağırsklarım hareket ediyor meğerse bıdık vuruyormuş bağırsaklarıma sonradan anladım hıçkırık😄😄 ben kesin hıçkırık olduğunu düşünüyorum yani🤭🤭
Masum bir hıçkırık olsun yeter ki hiç sorun değil 😂 başka şey çıkmasın da 🥹 bu ayakların anormal yerlere vurması olayı nedense ben hep mesaideyken oluyor ve işim oluyor o anda, otururken falan da degil😂 öyle anları seciyor ki mesaneme vuruyor çok afedersiniz altıma kaçıracagim diye korkuyorum tuvalete koşuyorum ilk fırsatta ama o kadarcık idrarla kaçırmak imkansızmış onu farkediyorum gidince 😂 vurduğu için o hissiyat oluşuyormuş 😅

Benimkide aynı işte riskli gebe ilan etti beni tetanoz aşısı vurmadı senin erken doğum riskin var diyerek şimdide benim gidip vurdurasım gelmiyor hala vurdurmadım şimdide gel vuralım diye arayıp duruyor garipler 🤦🏼‍♀️

Bana da tam tersi risklisin erken doğar falan bir an önce ol diyip durdu. Sonra da bu tarz konuşmaları yüzünden gitmek istemedim. Benim de vurdurasim gelmiyor tek doz olayım demiştim halbuki bilmiyorum yani napsam
Kızlar ben de ilk gebeliğimi öğrendiğimde sağlık ocağındaki hemşirem bana sen riskli gebeliksin tetanozu doktoruna sor öyle vuralım falan dedi. Ben o vakte kadar hiçbir şey bilmiyordum tetanoz erken doğum yapıyormuş vs. Önceden 3 kaybım var bu arada ve ilk 3 ay kanamam oldu. Ama doktorum kesinlikle sorun değil vurdur dedi. Ben de yine de biraz erteleyim dedim 28 de vurdurdum hatta boğmacalı tetanoz varmış 28 de birini 32 de birini vuruncam inşallah. Bence bazı şeyler ya abartılıyor bilmiyorum aşı karştıı bi insan da değildim zaten sadece önceki kayıplarım korkuttu. Rahat hissetmek in 28 haftayı bekledim. Bence böyle bi risk olsa herks der ki gebelikten önce tetanoz aşınızı vurdurun. Çünkü yıllarca koruyan bi aşı. Yani ben böyle mantığa bürüdüm ve kendimi rahatlattım.

Masum bir hıçkırık olsun yeter ki hiç sorun değil 😂 başka şey çıkmasın da 🥹 bu ayakların anormal yerlere vurması olayı nedense ben hep mesaideyken oluyor ve işim oluyor o anda, otururken falan da degil😂 öyle anları seciyor ki mesaneme vuruyor çok afedersiniz altıma kaçıracagim diye korkuyorum tuvalete koşuyorum ilk fırsatta ama o kadarcık idrarla kaçırmak imkansızmış onu farkediyorum gidince 😂 vurduğu için o hissiyat oluşuyormuş 😅
Ya hep aynı şeyler bende de oluyor her gün yeni güncelleme geliyor sağlıkla kucağımıza alalım inşallah 🥹🥹

Kızlar ben de ilk gebeliğimi öğrendiğimde sağlık ocağındaki hemşirem bana sen riskli gebeliksin tetanozu doktoruna sor öyle vuralım falan dedi. Ben o vakte kadar hiçbir şey bilmiyordum tetanoz erken doğum yapıyormuş vs. Önceden 3 kaybım var bu arada ve ilk 3 ay kanamam oldu. Ama doktorum kesinlikle sorun değil vurdur dedi. Ben de yine de biraz erteleyim dedim 28 de vurdurdum hatta boğmacalı tetanoz varmış 28 de birini 32 de birini vuruncam inşallah. Bence bazı şeyler ya abartılıyor bilmiyorum aşı karştıı bi insan da değildim zaten sadece önceki kayıplarım korkuttu. Rahat hissetmek in 28 haftayı bekledim. Bence böyle bi risk olsa herks der ki gebelikten önce tetanoz aşınızı vurdurun. Çünkü yıllarca koruyan bi aşı. Yani ben böyle mantığa bürüdüm ve kendimi rahatlattım.
Benim Dr tetanoz canlı aşı olmadığı için sorun değil dedi bana. Benim de 1 kayıp ve ilk 4 ay progestan kullandim pembe lekelenme sebebiyle. Ben sadece tetanoz tek doz mu olsam diye düşündüm 30 doldurup öyle olayım dedim ama ebe bu kadar irrite etmese iyiydi yani🙄 sanki yeterince evhamli degilmisim gibi yaptığı iş değil ya😵‍💫

Benim Dr tetanoz canlı aşı olmadığı için sorun değil dedi bana. Benim de 1 kayıp ve ilk 4 ay progestan kullandim pembe lekelenme sebebiyle. Ben sadece tetanoz tek doz mu olsam diye düşündüm 30 doldurup öyle olayım dedim ama ebe bu kadar irrite etmese iyiydi yani🙄 sanki yeterince evhamli degilmisim gibi yaptığı iş değil ya😵‍💫
Bana da yenidoğanda boğmaca çok oluyo artık dedi ben de bişey bildiğimden değil tamam dedim valla Allaha emanet ya napalım.🤷‍♀️ O 2 doz dediği boğmacalı olan heralde

Bana da yenidoğanda boğmaca çok oluyo artık dedi ben de bişey bildiğimden değil tamam dedim valla Allaha emanet ya napalım.🤷‍♀️ O 2 doz dediği boğmacalı olan heralde
Kızlar bana doktorum tek doz tdap yeterli demişti ben 18. Haftamda olmuştum.
Bu hafta gittiğimde tekrar soracağım 2. Doz için sağlık ocağından aradılar yaptırayım mı diye, yaptır derse yaptırırım yoksa tek doz tdap kalsın istiyorum 👍

Bana ebe şey demisti, tetanoz boğmaca difteri 3 lü, tetanoz boğmaca ya da tetanoz difteri olarak 2 li, tetanoz tek özel aşı şeklinde 4 tip var. Sen Dr una sor riskli gebesin dedi🙄 Dr um da prosedür neyse yaptirabilirsin dedi üstünde durmadı ama benim kafam karışık yani hangisini olayım tek doz mu olsam öyle mi olur böyle mi olur derken. Cuma gidip yaptıracağım gideceksem artik 30 oldum çünkü onu bekliyordum

Bu hafta gittiğimde tekrar soracağım 2. Doz için sağlık ocağından aradılar yaptırayım mı diye, yaptır derse yaptırırım yoksa tek doz tdap kalsın istiyorum 👍
İşte her Dr farklı söylüyor standardi yok, kafamız nasıl karışmasın😵‍💫

Bana da tam tersi risklisin erken doğar falan bir an önce ol diyip durdu. Sonra da bu tarz konuşmaları yüzünden gitmek istemedim. Benim de vurdurasim gelmiyor tek doz olayım demiştim halbuki bilmiyorum yani napsam
Bende çok tereddütteyim. Aşıdanda aşısızlıktanda korkuyorum artık

Ben 2022 yılından beri çalıştığım iş yeri nedeniyle her sene tetanoz aşısı yaptırdım ama gebelikten önce vurulan aşılar bebeğe etki etmiyor o yüzden gebelikte tek doz vurulmam gerektiğini söylediler üçlü aşıdan

Benim bebegimde suan hickiriyor yazmak istedim 😄son 4 gundur gelen guncelleme hickirik.. hep de ayni yerde sol alt kosesinde karnimin demekki onun karni da oralar denk geliyor ... Cigerleri gelisiyor yavrumuzun 😊😊

Ben 2023 te tek doz tetanoz vurdurmustum o yuzden 20. Haftada tek doz tdap oldum.
Ilce sagliktan arayan ebe, kendi kadin dogum doktorum, arada acil durumsa gittigim diger kadin dogum doktoru, perinataloji detayli ultrssonda hepsi dogru yapmissin dedi 🤣

Kızlar karnının içinde atım ya da seyirme gibi ritmik hareket hisseden var mı? Benim 3 gündür oluyor evham yapmaya başladım artık 😅 ilk gün 2-3 dk sürdü yazmıştım hatta hıçkırık diye düşünmüştüm. Arkasından karnımda sertleşme ve bi tarafta şişkinlik oldu bebek toplanıyor diye düşündüm. Buraya da yazmıştım hatta böyle düşündüğümü. Sonra aynı gün bi kez daha oldu 8-10 dk sürdü aynı tablo. Ama dün ve bugün yine o seyirne mi atım mi adını koyamadığım şey oluyor. 3 gündür bebegi hıçkırık mi tutuyor yoksa bende damar atımı gibi birsey mi oluyor, bebek ya da benim rahmimle ilgili başka birsey mi bilemiyorum ya 🥺 bilgisi olan ya da yaşayan var mı? Ağrı olmuyor ama hissiyat rahatsız edici yani
Merhaba, sizin herhangi bir damar ya da farklı bir şeyi hissetmeniz mümkün değil bence. Tam akciğer gelişiminin olduğu bu haftalarda hıçkırık görülme sıklığı artar diye okumuştum hiç endişelenmeyin bence 🥰

Bende cumartesi doktora gideceğim bir aydır gitmedim meraktan ölecem 🥹

Bu arada kızlar sizi hangi sıklıkta çağırdı doktor 2 hafta da bire döndük mü🧐
Benimki hala 4 haftada bir çağırıyor 31. Haftadayım ama ben hiç 4 hafta bekleyemedim 3 haftada bir gidiyorum bu sefer bekler miyim bilmiyorum 🤷‍♀️

Bende boğmacalıdan korktum onu yaptırmadım sadece Tetenoz yaptırdım 2 doz, benim doktorumda bütün aşılarını yaptır sakıncası yok demişti ama boğmacalı yaptırmadım gebelere yeni yapılmaya başlanmış ve erken doğum riskim olduğu için.

Kızlar karnının içinde atım ya da seyirme gibi ritmik hareket hisseden var mı? Benim 3 gündür oluyor evham yapmaya başladım artık 😅 ilk gün 2-3 dk sürdü yazmıştım hatta hıçkırık diye düşünmüştüm. Arkasından karnımda sertleşme ve bi tarafta şişkinlik oldu bebek toplanıyor diye düşündüm. Buraya da yazmıştım hatta böyle düşündüğümü. Sonra aynı gün bi kez daha oldu 8-10 dk sürdü aynı tablo. Ama dün ve bugün yine o seyirne mi atım mi adını koyamadığım şey oluyor. 3 gündür bebegi hıçkırık mi tutuyor yoksa bende damar atımı gibi birsey mi oluyor, bebek ya da benim rahmimle ilgili başka birsey mi bilemiyorum ya 🥺 bilgisi olan ya da yaşayan var mı? Ağrı olmuyor ama hissiyat rahatsız edici yani
Bende de oluyor bende sizin tam tersiniz bebeğin her türlü hareketi beni mutlu ediyor. Bu ritmik hareketlerin bebek hareketi dışında bir şey olacağını da düşünmüyorum. Toplanma dediğiniz hareketi de böyle kafasını çıkarır gibi hissediyorum ben hatta nerdeyse kafası olduğundan eminim elimle dokunduğumda tam bir kafaya dokunur gibi oluyorum ki bu hareketler dışında tekme falan çok atmıyor benim kızım atsa da çok kibar hiç acıtmıyor o yüzden her türlü hareketi mutlu ediyor beni ☺️

Bende boğmacalıdan korktum onu yaptırmadım sadece Tetenoz yaptırdım 2 doz, benim doktorumda bütün aşılarını yaptır sakıncası yok demişti ama boğmacalı yaptırmadım gebelere yeni yapılmaya başlanmış ve erken doğum riskim olduğu için.
İyi yapmışsınız geçmiş olsun ben de 2. Dozu henüz yaptırmadım 2 hafta sonra yaptıracağım inşallah 😊🙏

Merhaba,
Bende gebelik şekeri ve erken doğum riski var. Geçen sene tetanoz aşısı olmustum. Tek doz tetanoz aşısı yapılsın hatırlatma dozu gibi demişti doktorum. Bir de ben kışları çok hasta olurum ebe senin bağışıklığın da çok düşük sana boğmacalı yapalım dedi. Bu sebeple 28. haftada boğmacalı tetanoz oldum. Şükür iyiyiz. 🙏🏼💗🌸

Back
X