- 4 Eylül 2018
- 18.767
- 72.072
- 598
- Konu Sahibi Mutluanne88
-
Sizi öyle iyi anlıyorum ki... Ben de hep bu konulara adadım bir ara kendimi. Benim kızım da 4 yasinda şu an. Oyuncak oynaması bir şeyi amacına göre oynaması hepsi tamam sadece akıcı konuşma yok.Benim kizim. Ve daha fazlasini dahi yapiyordu. Her gunum.otizim ile igili konular i incelemk lle geciyordu
sParmak ucu yürümesi tek tip beslenme elleri tuhaf yapma parmakları özellikle. Yada komut alma filan sıkıntı var mıydı. Keşke benim de öyle olsa. Ama dr umuz çok bilindik
İstanbul da değiliz maalesef tsk ederimÇocuğunuz duyu bütünleme seanslarıyla gelişimini diğer normal çocuklara yakın olarak gösterebilir. İsterseniz size istanbuldaki en iyi duyu bütünleme yerini tavsiye edebilirim. Stajyer olarak çalıştığım için biliyorum. Özelden yazarsanız bilgi vereyim
Bahsettiğim yer sizi ilinizde duyu bütünlemeyle ilgilenen bir yer varsa oraya da yönlendirebilirdi. Siz bilirsiniz. Rica ederimİstanbul da değiliz maalesef tsk ederim
Evet hepsi vardi. Parmaklarinin uzernse mutlu cocuklar yurur derdim. Tek tip beslenme (kofte corba yulaf yogurt) babasina cekmis derdim. Her belirti bir bir vardi size yemin ederim. Gece gunduz arastirir aglardim. Hatta bazen kizardim niye normal degilsin sen diye. Yumirta yedirmeye calisirken morarirdi. Asla asla asla basla birseyvyemezdi. Simdikendi yumurtasini kiriyor. Lutfen biraz rahatlayin.ve bolca ilgilenin. Ekmek su kadar onemliymis meger iletisimParmak ucu yürümesi tek tip beslenme elleri tuhaf yapma parmakları özellikle. Yada komut alma filan sıkıntı var mıydı. Keşke benim de öyle olsa. Ama dr umuz çok bilindik
Sizi öyle iyi anlıyorum ki... Ben de hep bu konulara adadım bir ara kendimi. Benim kızım da 4 yasinda şu an. Oyuncak oynaması bir şeyi amacına göre oynaması hepsi tamam sadece akıcı konuşma yok.
Aynı durumu kızımda yaşadım hatta kızım verdiğim komutları da tam yapamıyordu. O zaman burda konu da açmıştım. Doktorun biri rehabilitasyon merkezini önerdi diğeri gerek yok anasınıfına gönder açılır dedi. Kızım anasınıfına başladığında çok hızli ilerleme kaydetti bir önce ki mesajımda da yazdığım gibi şuan sınıfın en çalışkan öğrencilerinden şuan 11 yaşında. Anasınıfına kadar konuşmasında da sıkıntı vardı hem net değil hemde akıcı değildi .Merhaba otizm değilse ne varmış peki. Benim kızım 4 yaşında konuşuyor ama akıcı değil mesela gün içinde neler yaptığını sorsam anlatmaz zorlarsam az biraz. ama beni anlıyor ne dersem yapar, bilir. Gözüme uzun süre bakar konuşur sıcak kanlı arkadaşlarıyla oynamayı sever fakat işte yaşıtı birçok çocuk gibi bıcır bicir konuşmaz. Çocuk şarkıları ezberler söyler. Doktora götürdük iyi bir çocuk doktoruydu otizm yok demişti 3 yasindaydi. 3.5 yaşına kadar konuşmasında bazı kriterler belirledi ve onları yapmıştı. Birdaha da goturmedik. Kreşe verin açılır konuşması demisti. Ama hala aklımda kaldı var mıdır diye. Yazın götürürüz belki bir daha
Bugün ne yaptın desem oyun oynadım parka gittim yemek yedim demez. Halbuki demesi lazım. Zorlarsam oyun oynadın mi dersem evet oynadım der. Birçok çocuk gelir annesine anlatır konuşur benimkinde o yok. Yani tam olarak anlatamıyorum aslında. az önce İstemediği bir seyi söyledi mesela. Evde 2 salıncak var pembe olan büyük kızımın ona kardeşini bindirmemi istemez , maviye binsin pembeye bindirme dedi. Böyle olunca konuşuyor ama bıcır bıcır değil. Yaşıtları ile kıyasladigimda bu farkı anlıyorum.akici dan kastiniz nedir. Orneklen direbilir misiniz rica etsem?
İnşaallah benim kızım da açılır böyle örnekleri görünce moralim düzeliyor.Aynı durumu kızımda yaşadım hatta kızım verdiğim komutları da tam yapamıyordu. O zaman burda konu da açmıştım. Doktorun biri rehabilitasyon merkezini önerdi diğeri gerek yok anasınıfına gönder açılır dedi. Kızım anasınıfına başladığında çok hızli ilerleme kaydetti bir önce ki mesajımda da yazdığım gibi şuan sınıfın en çalışkan öğrencilerinden şuan 11 yaşında. Anasınıfına kadar konuşmasında da sıkıntı vardı hem net değil hemde akıcı değildi .
Doktorun bana soyledigi bolca ilgi alaka ile yakalanacağı arada ki farkın. Mutlaka anasınıfına gönderin özele göndermenizi tavsiye etmem oğlumda özele gönderdim memnun kalmadım. Inş sizde bizim gibi hızla aşarsınız bu dönemleriBugün ne yaptın desem oyun oynadım parka gittim yemek yedim demez. Halbuki demesi lazım. Zorlarsam oyun oynadın mi dersem evet oynadım der. Birçok çocuk gelir annesine anlatır konuşur benimkinde o yok. Yani tam olarak anlatamıyorum aslında. az önce İstemediği bir seyi söyledi mesela. Evde 2 salıncak var pembe olan büyük kızımın ona kardeşini bindirmemi istemez , maviye binsin pembeye bindirme dedi. Böyle olunca konuşuyor ama bıcır bıcır değil. Yaşıtları ile kıyasladigimda bu farkı anlıyorum.
İnşaallah benim kızım da açılır böyle örnekleri görünce moralim düzeliyor.
Amin insalla.kizinizin yasi kac tiBugün ne yaptın desem oyun oynadım parka gittim yemek yedim demez. Halbuki demesi lazım. Zorlarsam oyun oynadın mi dersem evet oynadım der. Birçok çocuk gelir annesine anlatır konuşur benimkinde o yok. Yani tam olarak anlatamıyorum aslında. az önce İstemediği bir seyi söyledi mesela. Evde 2 salıncak var pembe olan büyük kızımın ona kardeşini bindirmemi istemez , maviye binsin pembeye bindirme dedi. Böyle olunca konuşuyor ama bıcır bıcır değil. Yaşıtları ile kıyasladigimda bu farkı anlıyorum.
İnşaallah benim kızım da açılır böyle örnekleri görünce moralim düzeliyor.
Şimdi 4 yaşında.Amin insalla.kizinizin yasi kac ti
Kardeşim hemen yol yakınken cbd yağını reçete eden doktora götürün. Face de cbd gurupları var aylin hanım veya nevin hanım. Çok fayda gören var mutlaka yorumları okuyun sayfada çok bilgi var.21 aylık kızım dà otizm belirtileri var arkadaşlar dr tanı koydu. Rehabilitasyon à başlayacak virüs bitince. Belirtiler isme tepki az işaret parmağı kullanımı yetersiz işaret ettiğim yere bakamıyor çok. Dalmalar sürekli. Parmaklarını tuhaf yapıyor inceliyor. Parmak uçlarında yürüyor. Oyun kurmuyor oyun oynamıyor. Tek başına odalarà çekiliyor yalnız kalmak istiyor. Bir kelimeyi papağan gibi tekrar ediyor. Gecikmiş konuşma var yeterli değil. Dokunma sese vb hassasiyet var. Teması çok sevmez di doğdu doğalı. Özellikle kız çocugu yada yakını olanlar böyle bir şey yaşayan lar tecrübelerini Ze çok ihtiyacım var. Suan 8 aylık hamile yım. 2 aydır çok zayıf la dim Kilo alamadım hiç kızıma üzülmek den. Evde hep onunla vakit geçiriyorum oyun oynuyorm dalma sini engellemeye çalışıyorum. Böyle . Yardım edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?