21 aylık kızım otizm yardım edin ne olursunuz

Benim kizim. Ve daha fazlasini dahi yapiyordu. Her gunum.otizim ile igili konular i incelemk lle geciyordu
Sizi öyle iyi anlıyorum ki... Ben de hep bu konulara adadım bir ara kendimi. Benim kızım da 4 yasinda şu an. Oyuncak oynaması bir şeyi amacına göre oynaması hepsi tamam sadece akıcı konuşma yok.

Yaklaşık 10 sene önce yakın bi komşumuz vardı çocuğu 2-3 yaş civarındaydı bizede sık gelir giderdi ama o kadar sakindi ki konuşmazdı kaldığı yerde durur dalar giderdi kendisi istemezse tepki vermezdi dönüp bakmazdı saatlerce tv ye bakıp durabilecek bi çocuktu sonunda dr a götürdüler otizm olabilir bi sorun var ama ekrana fazla maruz kalmada olabilir dedi sonra tamamen ekranı kestiler anne baba 40ı geçkindi abla abi büyüktü çocuk annesiyle büyüklerle oturmaya gider yerinde oturur gelirdi dr tavsiyeleriyle oyun yaşıtlarıyla iletişim sıfır ekranla şuan sıkıntısı yok gayet iyi detsleri falanda canınızı sıkmayın

Çocuğunuz duyu bütünleme seanslarıyla gelişimini diğer normal çocuklara yakın olarak gösterebilir. İsterseniz size istanbuldaki en iyi duyu bütünleme yerini tavsiye edebilirim. Stajyer olarak çalıştığım için biliyorum. Özelden yazarsanız bilgi vereyim

İstanbul da değiliz maalesef tsk ederim

2. Bir Dr. görsün. Benim oğluma da 3.5 yaşında kendi dalında ünlü bir psikolog oğlunuz Otizmli gibi demişti. Kreşin de psikoloğu idi. Ne ağlamıştım, insan bir anda bir girdaba düşüyor sanki. Belirtiler ise şöyle sıralamıştı: adına tepki yok, sarılmaya izin vermiyor, su bile demiyordu konuşuyordu, Anne-Baba diyordu hatırladığım. Kreşte yere uzanıp arabaların tekerleklerin çevirip durdurmuş, evde de yapıyordu, parmak uçlarında yürümüş, öyle abartılı bir yürüme değildi hatırladığım, çok inatçı bir çocuktu, hala inatçı, yemekte koklar, dilinin ucu ile istemesede tadına bakmaya çalışırdı, hala önyargılıdır lmediği tatlara, yüksek sesten hep korkmuştur, yaşımız 10 biraz daha iyiyiz tam atlattık diyemem, ama aşıyor farkındayım, aklıma gelenleri yazıyorum bu arada. Çok sabırsızdı, Kreşte sıraya giriliyor ya asla girmek istemezdi, şiddet eğilimli hiç olmadı, motor gelişimi yaşıtlarından 6 ay hep geride devam etti, ingilizce dersinde Kreşte çok başarılı idi, hala öyle, resimde çok başarılıydı, şimdi daha da başarılı, müzik kulağı çok iyiydi hala öyle. Sonra okullu olduk, asıl sorunlar okulda başladı. Ha bu arada biz Otizmli denildiğinde Dr. Dr. Gezdik, hiç bir şekilde değil denildi. Okulda sorun şöyle gelişti, sınıfta bıt-bıt hep konuşuyor muş, ama her şeyi çok iyi alıyordu. Lakin öğrendiklerini, ben bu dersi işlemedim ilk kez görüyorumlar, yalan söyleme yok bu arada, sonuna kadar doğrucu falan filan. Sonuç. Oğlum Dislektik. Öğrenme güçlüğü teşhisi, yanında DEHB. 4. Sınıfız ve bu dönem iftehar belgesi aldı. Özel eğitime gidiyoruz,. Şu günler geçsin inşallah her şey hayırlısı ile yolunda gider. Benim oğlum 4 yaşında konuştu ama iyi konuştu. Mükemmeliyetçi bir oğlum var. Hala yemek seçer. Peyr, zeytin, yumurta, yoğurt nefret eder.

Yakın bir akrabamın çocuğuna 3 yaşlarında atipik otizm olabilir dedi doktor. Yaşıtlarına göre konuşması çok geriydi. Yalnızca tekrar tekrar ses çıkarıyordu. Konuşamadığı için hırçınlaşıyordu. Kendi kendine oynuyor. Hep dönen şeyleri izlemeyi seviyordu. Çamaşır makinesi gibi. Göz teması kurmuyordu. Kardeşleriyle oynamıyordu.

doktor çok fazla ilgiyle düzelme ihtimali var demişti. Annesi hemen kreşe verdi. Bir kaç yılını Çocuğa verdi. Evde tv ekran ne varsa kaldırıldı. Hatta diğer çocuklarından daha fazla ilgi gösterdi Düzelmesi için. Çok ağladı ve çok uğraştı.

bir de çocuğun kendinden 2 yaş büyük abisi vardı. O çok iyi geldi çocuğa. O da çok oyuncu, hareketli bir çocuktu. Kardeşi yalnız kalmak istese bile devamlı uğraşıyordu onunla. Bazen severek, bazen kızdırarak ama devamlı meşgul ediyordu.

ilkokul boyunca da annesinin endişeleri hep devam etti. Çünkü biraz salıverse, telefon filan serbest kalsa, çocuk hemen içine gömülmeye başlıyordu. Ama hep öğretmenlerine durumu anlatarak devam etti okula. Bir de devamlı doktor takibinde oldular.

şu anda orta okulda, gayet konuşkan, derslerinde çok başarılı bir çocuk maşallah. Annesinin çabalarıyla, Allah ın yardımıyla.

ama babası hep annesine sen abartıyorsun, öyleyse de kabulleneceğiz tarzı yaklaşıyordu. Eğer babaya kalsa, şu anda çocuk çok asosyal bir durumda olurdu. Annesi bir sonuç ümid etmeden çabalamayı sürdürdü.

en son doktora gittiklerinde doktor hiçbir şeyi yok demişti. Tabi bu çocuk Hafif spektrumda olabilir.

bir de annesi İlk bebekliğinde, diğer kardeşleri olduğu için anne ilgisinden biraz uzak kalmıştı. Sonrasında sorunlar çıktı.

Konu hakkında çok şey bilmiyorum ama doktor takibi ve sonsuz anne ilgisi, konuşması, bir de ekranlardan tamamen uzak tutma çok önemli anladığım kadarıyla.

Yakın bir akrabamın çocuğuna 3 yaşlarında atipik otizm olabilir dedi doktor. Yaşıtlarına göre konuşması çok geriydi. Yalnızca tekrar tekrar ses çıkarıyordu. Konuşamadığı için hırçınlaşıyordu. Kendi kendine oynuyor. Hep dönen şeyleri izlemeyi seviyordu. Çamaşır makinesi gibi. Göz teması kurmuyordu. Kardeşleriyle oynamıyordu.

doktor çok fazla ilgiyle düzelme ihtimali var demişti. Annesi hemen kreşe verdi. Bir kaç yılını Çocuğa verdi. Evde tv ekran ne varsa kaldırıldı. Hatta diğer çocuklarından daha fazla ilgi gösterdi Düzelmesi için. Çok ağladı ve çok uğraştı.

bir de çocuğun kendinden 2 yaş büyük abisi vardı. O çok iyi geldi çocuğa. O da çok oyuncu, hareketli bir çocuktu. Kardeşi yalnız kalmak istese bile devamlı uğraşıyordu onunla. Bazen severek, bazen kızdırarak ama devamlı meşgul ediyordu.

ilkokul boyunca da annesinin endişeleri hep devam etti. Çünkü biraz salıverse, telefon filan serbest kalsa, çocuk hemen içine gömülmeye başlıyordu. Ama hep öğretmenlerine durumu anlatarak devam etti okula. Bir de devamlı doktor takibinde oldular.

şu anda orta okulda, gayet konuşkan, derslerinde çok başarılı bir çocuk maşallah. Annesinin çabalarıyla, Allah ın yardımıyla.

ama babası hep annesine sen abartıyorsun, öyleyse de kabulleneceğiz tarzı yaklaşıyordu. Eğer babaya kalsa, şu anda çocuk çok asosyal bir durumda olurdu. Annesi bir sonuç ümid etmeden çabalamayı sürdürdü.

en son doktora gittiklerinde doktor hiçbir şeyi yok demişti. Tabi bu çocuk Hafif spektrumda olabilir.

bir de annesi İlk bebekliğinde, diğer kardeşleri olduğu için anne ilgisinden biraz uzak kalmıştı. Sonrasında sorunlar çıktı.

Konu hakkında çok şey bilmiyorum ama doktor takibi ve sonsuz anne ilgisi, konuşması, bir de ekranlardan tamamen uzak tutma çok önemli anladığım kadarıyla.

Parmak ucu yürümesi tek tip beslenme elleri tuhaf yapma parmakları özellikle. Yada komut alma filan sıkıntı var mıydı. Keşke benim de öyle olsa. Ama dr umuz çok bilindik
Evet hepsi vardi. Parmaklarinin uzernse mutlu cocuklar yurur derdim. Tek tip beslenme (kofte corba yulaf yogurt) babasina cekmis derdim. Her belirti bir bir vardi size yemin ederim. Gece gunduz arastirir aglardim. Hatta bazen kizardim niye normal degilsin sen diye. Yumirta yedirmeye calisirken morarirdi. Asla asla asla basla birseyvyemezdi. Simdikendi yumurtasini kiriyor. Lutfen biraz rahatlayin.ve bolca ilgilenin. Ekmek su kadar onemliymis meger iletisim

Aynı durumu kızımda yaşadım hatta kızım verdiğim komutları da tam yapamıyordu. O zaman burda konu da açmıştım. Doktorun biri rehabilitasyon merkezini önerdi diğeri gerek yok anasınıfına gönder açılır dedi. Kızım anasınıfına başladığında çok hızli ilerleme kaydetti bir önce ki mesajımda da yazdığım gibi şuan sınıfın en çalışkan öğrencilerinden şuan 11 yaşında. Anasınıfına kadar konuşmasında da sıkıntı vardı hem net değil hemde akıcı değildi .

Kesinlikle duyu bütünleme terapilerini tavsiye ederim, araştırın. Çok büyük faydası olacaktır. Ebru Sidar bu konuda çok çok iyi bir terapist kitabı da var alın mutlaka okuyun. Sosyal medyada therapistmom diye hesabı var sanırım. Panik yapmadan konu hakkında bilgi sahibi olmak sizi korkulardan uzak tutacaktır. Sevgiler

Şimdiden bir program yapmalısınız. Ne yapılabilir, Her gün ne kadar saat ne işlenebilir, oynanabilir , davranışları karşından nelerle karşılık verilir ogrenmelisiniz ve yazılı olarak kendinize , eşinize görevler belirleyin.

Çünkü bebeğinizin doğmasına çok az kalmış , doğduktan sonra yavrunuzda gerileme olmaması açısından bir an önce bilinclenmelisiniz bu durum hakkında.

Üzülmeyin, ilgi ve doğru hareket ile 1 2 yıl içinde düzelme şansı çok yüksek doktorunuzun teshisine göre.

Bu konuda internette gruplar var annelerle faaliyetleri hakkında iletişime geçebilirsiniz.

akici dan kastiniz nedir. Orneklen direbilir misiniz rica etsem?
Bugün ne yaptın desem oyun oynadım parka gittim yemek yedim demez. Halbuki demesi lazım. Zorlarsam oyun oynadın mi dersem evet oynadım der. Birçok çocuk gelir annesine anlatır konuşur benimkinde o yok. Yani tam olarak anlatamıyorum aslında. az önce İstemediği bir seyi söyledi mesela. Evde 2 salıncak var pembe olan büyük kızımın ona kardeşini bindirmemi istemez , maviye binsin pembeye bindirme dedi. Böyle olunca konuşuyor ama bıcır bıcır değil. Yaşıtları ile kıyasladigimda bu farkı anlıyorum.
İnşaallah benim kızım da açılır böyle örnekleri görünce moralim düzeliyor.

Doktorun bana soyledigi bolca ilgi alaka ile yakalanacağı arada ki farkın. Mutlaka anasınıfına gönderin özele göndermenizi tavsiye etmem oğlumda özele gönderdim memnun kalmadım. Inş sizde bizim gibi hızla aşarsınız bu dönemleri

Amin insalla.kizinizin yasi kac ti

Yakinimin oğlu da otizm tanısı aldi küçükken şimdi üniversite okuyor. Tabi Otizmin dereceleri var. Herkesin durumuayni degil ama Öncelikle sakin olun. Sonra eğitimi ilgilenmeyi asla bırakmayın. Pes etmeyin yorucu bir süreç sizi bekliyor tabi allah yardımcınız olsun. Bu süreç bittiğinde zaten doktor sizi yonlendirir. Ayrıca yapılan araştırmalar otizmli çocuklarda sağlıklı beslenmenin çok önemli olduğunu vurguluyor. Sağlıklı çocuklara bile zararlı olan paketli ürünleri asla tukettirmeyin. Daha çok küçük zaten bilmez hiç alışmasın daha iyi. Allah kolaylık versin.

Kardeşim hemen yol yakınken cbd yağını reçete eden doktora götürün. Face de cbd gurupları var aylin hanım veya nevin hanım. Çok fayda gören var mutlaka yorumları okuyun sayfada çok bilgi var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…