21 aylık kızım otizm yardım edin ne olursunuz

Doğru eğitim nedir. Oyun terapi alıyoruz. Bu doğru eğitim nedir bilemiyorum.
Oyun terapi, duyu bütünleme bunlar yararlı olur ama en çok size düşüyor iş. Tekrar söylüyorum bir dakika bile tv tablet telefon olmasın. Evde yaptığınız her işi anlatın ona. Makina boşaltırken, yeri silerken, çamaşır katlarken sürekli konuşun. Onu da teşvik edin. Boyama yapın, yapboz yapın. Montessori etkinlikleri var instagramda vs. Onları evde hazırlayın yapın. Şu korona biter bitmez Bol bol park bahçe görsün. Mutlaka arkadaş edinsin kalabalık görsün ve resimli kitaplar okuyun. Asla pes etmeyin. Yapamıyor ya da yapmıyor diye kızmayın. İlgi alaka ve sevgi ile aşarsınız. Evet zor ve uzun bir süreç ama sonucu iyi olacak o yğzden Emek harcamaya değer

Sizin hamile olmanızdan mı etkilemiş?

Bizde baya fazla belirtiler vardı. Doğduğundan beri farklı ydi zaten

Valla doktor doğuştan dedi diye hemen sorumluluğu atmışsınız üstünüzden gayet rahat ekrana çok maruz kaldı diyebiliyorsunuz üstelik hamilesiniz. Kırmak da istemiyorum ama tek çocukken bile ekrana maruz bıraktığınız çocuğunuzla yenidoğan bi bebek varken hakkıyla ilgilenebileceğinizi düşünüyor musunuz? Tek başınaysanız bakım için yardım alın muhtemelen kardeşten sonra daha çok zorlanacaksınız. Evde halen tv varsa da kaldırın evde komple tv izlemeyin sürekli iletişim halinde olun konuşun.

Oğuzasımgğncesi diye bi sayfa var o hanım da sizi gibi hamile bence destek paylaşımlar görebilirsiniz aynı serüveni yaşayan biri olarak

Enerjim yok cevap vermeye. 20 yıllık doktor dan doçent den daha iyi biliyo sunuz belli ki

3 yaşından önce otistik tanısı netleşmez.

Atipik otizm hafiftir. Ilgi ve tedavi ile belirtiler ortadan kaldırılabilir.

Yanlışım varsa derin sularda
Bu noktada farklı yaklaşımlar var.
Özellikle doğumdan itibaren otizmle ilgi bulgu taşıyan, gözlenen çocuklarda daha erken teşhis ve tanı konması mümkün.
İşin uzmanı bir doktor bu tip çocuklarda,
18 ay sonrasında gayet rahat tanı koyabilir.
Çevremde de 2 yaş itibariyle teşhis konmuş ve erken bir eğitimle yol almış iki çocuk var.

Bununla birlikte gelişimi önceleri normal seyrederken daha sonra çevresel etkenler
veya aşırı ekrana maruz kalma nedeniyle
otizm belirtisi sergileyen çocuklarda 36 ayı beklemekte fayda var.
Beklerlerken bireysel ilgi ve eğitimi de ihmal etmeden.

Konuya hakim olduğunuz çok belli. Teşekkürler. Çevreniz de ki çocuklar varmış ya iyileşen. Kız çocuk var miydi peki

Konuya hakim olduğunuz çok belli. Teşekkürler. Çevreniz de ki çocuklar varmış ya iyileşen. Kız çocuk var miydi peki
Rica ederim.
Okul öncesi öğretmeni ve çocuklarla çalışan uzman psikolojik danışmanım.
Bununla birlikte otizm, özel eğitimin konusu ve ben o konuda çok yetkin ve tecrübeli değilim.

Benim çocuklarımın ikisi de erkek.
Otizm erkek çocuklarında kızlara kıyasla
daha sık görülüyor.
İyileşme/ilerleme durumu ise cinsiyetten çok çocuktaki sendromun çeşidi, düzeyi ve çocuğa verilen ilgi/eğitim/destek ile bağlantılı.

İçinde bulunduğunuz ruh halini az çok anlayabiliyorum.
İyileşmiş bir kız çocuğu örneği size moral olacak.
Böyle bir örnek bulursam sizi haberdar edeceğim.
Size tavsiyem hem kızınızı hem karnınızdaki bebeği düşünerek bundan sonra yapabileceklerinize odaklanmanız.
Geçmişi ve doğumsal/genetik faktörleri değiştiremezsiniz ancak etkilerini azaltabilirsiniz.
Bunun için önce morale, sonra doğru eğitim verecek, sizi yönlendirecek doğru uzmanlara ihtiyacınız var.

Otizmin beslenmeyle de ilgisi olduğunu savunan uzmanlar var bu konuyu da araştırmanızı öneririm.

Merhaba,
3 yas kizim var. 2 yil ne goz yasi doktum Allah bilir. Birsey var gibiydi anlatamam ama hissederdim. Birsey var di..

17 yasinda otizim ce epilepsi hastasi kizi olan komsum bana geldi. Kizimi gordu. Senin xoxugun otizimli ayni benim kizima benziyor dedi.. ve basladi saymaya..

Temas sevmezdi
Kucak istemezdi
Uzunca donerdi, sonra basi donunce dururdu.
Duymamazliktan gelirdi
Konusamazdi ve bagrirdi. Aglaya agkaya konusnaya zorladim onu.
Odasini cok sever hep orda olmak isterdi
Gsrektigi gibi oynamazdi. Vurdulu kirdili oynardi
Cok hareletliydi
Cok kuvvstliydi
Bizde gezerdik ama yapayanlizdik.
Byere gitmeyi sevmez eve donmek isterdi misafirlikten. Vs vs..

Kizimi devlet hasganesine goturdum. Sorun yok dediler. Kres mudurune gozlemlettirdim sorun yok dediler. Simdi 3 gasinda 2 aylik. Saatlerce oynuyor benimle. Hayal gucunu kullaniyor. Arkadas istiyor. Benimle kurabiye kek yapiyor. Wc egitimi basarili. Konuauyor biraz geroden gelse de karsilil veriyor ve 5 6 kelime lik cunlekullaniyor. 20 ye kadar turkce ing. Sayior. Renklerin tamamini turkce ing biliyor. Parmaklqrii sayarken dogru kullaniyor. Kendi isini kendi gormeye caliaiyor. Aldabeyi biliyor. Otizim liyi de gecti mi bilmem. Ama venim kizim kurtuldu. Dunyanin sonu degil elbet. Ama 2 yil o yasadigim korku o doktogum goz yasinj bir ben bilirim bir Allah. Bu korkusan sebep saha cocuk dusunmuyorum zaten. SIz de hayiri habetler alirsiniz insallah buyudukce. Ama sunubtecrube ettim. Iletisim iletusum iletsim..

Konuşma gecikmesi ile gittik biz 5 yaşında iletişim kurmuyor, seslendiginde dönmüyor sorulan sorulara cevap vermiyordu göz teması çok yoktu . Otizm spektrum belirtileri var dedi.
Merhaba otizm değilse ne varmış peki. Benim kızım 4 yaşında konuşuyor ama akıcı değil mesela gün içinde neler yaptığını sorsam anlatmaz zorlarsam az biraz. ama beni anlıyor ne dersem yapar, bilir. Gözüme uzun süre bakar konuşur sıcak kanlı arkadaşlarıyla oynamayı sever fakat işte yaşıtı birçok çocuk gibi bıcır bicir konuşmaz. Çocuk şarkıları ezberler söyler. Doktora götürdük iyi bir çocuk doktoruydu otizm yok demişti 3 yasindaydi. 3.5 yaşına kadar konuşmasında bazı kriterler belirledi ve onları yapmıştı. Birdaha da goturmedik. Kreşe verin açılır konuşması demisti. Ama hala aklımda kaldı var mıdır diye. Yazın götürürüz belki bir daha

Yukarıdaki yazdıklarınızı komsunuzn cocugu mu yapıyordu sizin kiziniz mi?

Birsey soracağım kızıniz otizm mi ymis tanı aldı mı dr dan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…