Canim cok cok sagol soylediklerini kaydettim bende hepsini uygulayacagim insaallah bende bu haftalara sprunsuzca gelebilirim. Sende Sağlıcakla kucağına alirsin insaallah yavrunucanım benim de çift taraflıydı ve doktorum günde 1 tane coraspine başladı hemen. detaylıdan sonra bugune kadar hiç aksatmadan kullandım. ayrıca decavit, devit 3, balık yağı (yeni bıraktım-35.haftada) ve gyno ferro sanol kullandım. bebeğim 35. haftada 2783 gramdı çok şükür. hiçç korkma. ben çok kafama takmıştım çift taraflı olmasını ama doktorum beni çok rahatlattı ve beslenmeme çok dikkat ettim. 30. haftalara kadar tuzu çok çok az tüketttim kendi yaptığım yemeklere tuz katmadım. salamura herşeyi bıraktım. peyniri tuzsuz yedim vs.. bol su içtim her gün ve sağlıklı beslenmeye çalıştım elimden geldiğince. . hergün 1 büyük bardak süt içtim ve 1 muz yedim. haftada 3-4 gün kaşar peynir yedim. bunlar bebeğe kilo aldırır. bendeki çentikler muhtemelen 30. haftalara kadar geçti ve bebeğim kilo aldı. inşallah dikkat edersen seninkiler de geçecektir Allahın izniyle. sana tavsiyem tuzu azalt, doktoruna sorup kan sulandırıcı başla, bol su iç ve stres yapma :) hayırlı bir hamilelik geçirmeni dilerim, yine sorun olursa cevaplamaya çalışırım
Ben birincide yasamadımMerhaba. İlk hamileliğimde yazmıştım bu posta. Bebeğim 2500 gr ama sağlıklı doğdu. Şimdi yeniden hamileyim. Merak ettiğim bu süreçte aranızda ikinci kez hamile kalan oldu mu ? Aynı sorunu yaşadınız mı ?
Doktor ilk hamilelikte şeker, tansiyon vs varsa ikincisinde de olma ihtimali var. Bu da onun gibi kesin değil ama ihtimal var gibisinden konuştu. Umarım olmaz.Ben birincide yasamadım
İkİnci de yasadım
Bence her gebelik kendine özel olacak diye kaide yok olmayabilir Dr sordun mu ?
Yanı doktor dediyse bildigi vardır fkt cogu okudugum kadarıyla ikinci de olmayan cok var bu durum ins seninde olmaz CNmDoktor ilk hamilelikte şeker, tansiyon vs varsa ikincisinde de olma ihtimali var. Bu da onun gibi kesin değil ama ihtimal var gibisinden konuştu. Umarım olmaz.
Teşekkür ederim, inşallah olmaz. Olacak diye bi kaide yok ama ihtimal dahilinde olması bile can sıkıcı.Yanı doktor dediyse bildigi vardır fkt cogu okudugum kadarıyla ikinci de olmayan cok var bu durum ins seninde olmaz CNm
Bisver henuz olmadan şimdiden sıkma bence Can'ını tadını cikar gebeliğinTeşekkür ederim, inşallah olmaz. Olacak diye bi kaide yok ama ihtimal dahilinde olması bile can sıkıcı.
Bisver henuz olmadan şimdiden sıkma bence Can'ını tadını cikar gebeliğinolursa çaresine bakılır cok kotu senaryolar var nette ama oyle degil atlatilabikie rahatlıkla
Kaybina uzuldum basınız sagolsun . Evet iki taraflıydı benim erken notch izlendi demişti ayrıntılı da radyolog 21 haftalıktı bebegim o zmn sonra sanirim duzeldi acildi daralma. ztn 27/28 E kadar acilma olur demişti dogumcanım senin notch iki taraflı mıydı yoksa tek taraflı mıydı? Ben ilk bebeğimi kaybettim preeklampsi yüzünden ve şimdi de ılımlı notch var aspirin iğne falan kullanıyorum ama belli olmaz tabiki.. senin hamileliğin bayağı ilerlemiş..
Ben işi gücü bıraktım.. evde oturuyorum stres yapmamaya çalışıyorum ve yine aynı şey olacak diye korkuyorum
Kaybina uzuldum basınız sagolsun . Evet iki taraflıydı benim erken notch izlendi demişti ayrıntılı da radyolog 21 haftalıktı bebegim o zmn sonra sanirim duzeldi acildi daralma. ztn 27/28 E kadar acilma olur demişti dogum
Doktorum. Cunku bebegin kilo alımı iyi tansiyon da olmadı bende Dr um biraz o ara sıkı takip
Etti beni normal gordu bebegi de oyle
Olunca ilac vermedi bana. Senin bir kaybın olmus dikkatli olmakta fayda var ama düzelebilir haftan daha erken CNm. Sıkı takipte bulunsun doktorun ztn tansiyonun da bebegin gelişimde sıkıntı olmazsa düzelmiş demektir. düzelmese bile bazen o daralma etkilemiyor anneyi de bebegi de .umarım bu sefer sagsalim alırsin kucagina Can'ım
Umarımyani çok az gözüküyor ama günden güne değişiyor sanki.. bugün devletteki doktorum baktı biraz daha yüksekti sağ taraftaki.. sol taraftaki çok az.. 12. haftada çok fazlaydı bayağı azalmış şimdi.. bende bekliyorum bakalım inşallah yine sıkıntı olmaz.. işi falan bıraktım evde oturuyorum arada geziyorum alışveriş falan en fazla.. tansiyonum da çok iyi şimdilik.. haftasıyla uyumlu şu an bebeğim umarım aynı devam eder
Ohh Masallah kizına Can'ım Cidde'n oyle anne sutu guzelMERhaba benimde 23. Haftada detaylı ultrasonda iki damardada çentik görüldü doktorun gebelik zehirlenmesi ve yüksek tansiyon açısından risk taşıdığımı bebeğin zqyıf doğmasına neden olacağını tatlıyı tuzluyu kesmemi protein ve kalsiyum ağırlıklı beslenmemi söyledi 28. Haftadan sonra geçebilir dedi ve 28. Haftada direnç tek damara düştü hamileliğimin sonuna kadar tek damarla devam ettim ve 2900 gram olarak bebeğim dünyaya geldi bende 15 kilo aldım korkmayın dikkat edin ve bebek damardan dolayı beslenemediği için zayıf doğdu ama şuanda maşallah 5.5 aylık ve 8 kilo sadece anne sütüyle gerçekten zayıf doğan bebekler çabuk toparlıyormuş
Kızım değil benimde oğlum oldu :) 39+4de hafif sancılarım başladı 2gün sancı çektim açılmam 3 cmde kaldı 39+6 da sezeryanla doğum yaptım mecburenOhh Masallah kizına Can'ım Cidde'n oyle anne sutu guzel
Aldırıyor kilo oglumda öyleydibizim Suan haftasıyla uyumlu bakalik Dr cok kilolu olmasin diyor ztn normal dogum rahat olsun diue bakalım kacinci haftanda doğmuştu peki kızın
Olsun sagsalim doğmus ya onemli olan oKızım değil benimde oğlum oldu :) 39+4de hafif sancılarım başladı 2gün sancı çektim açılmam 3 cmde kaldı 39+6 da sezeryanla doğum yaptım mecburenAllh sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin
İnşallah Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin :)Olsun sagsalim doğmus ya onemli olan oay ben kız sandim benim simdi kızın olacak insaallah az kaldı bakalım doguma sagsalim alırım bende kızımız kucagina insaallah
Kan sulandırıcı benim bildiğim bu haftalarda kesiliyor Doğumda kan durdurulamaz diye. Bence bir doktorla tekrar görüşünMerhaba benim de 21. Haftadaki detaylı ultrosonda hiç bir problem gözükmemisti 36.haftada kontrolde bebegin bi haftadir kilo almadığını söyledi dr ve doplere yolladi iki tarafta çentik gözüktü yorumlari okuyorum herkesin başlarda olmus sonra kaybolmus benim tam tersi başta yokken 35. Haftada olmuş ki kan sulandirici kullaniyrm. o yüzden ekstra bisey vermicem haftada iki güne çıkardı kontrolümü riskli haftalarda degilsin daha da buyumezse aliriz bebegi korkulacak bisey yok dedi.. inşallah erken doguma sebep olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?