22. hafta Rahimi besleyen tek damarda direnç (çentik) tespit edildi:(

umayyy Benim ilk gebeligimde yasadigim bir durumdu. Bebegin erken dogmasi, zayif olmasi ve yuksek tansiyon gibi riskleri vardi.

Yediklerime dikkat ettim tansiyonu tetiklememesi icin, 38. Haftada normal dogum yaptim, cati muaynesine gittim dogum yaptim. Oglum 2950 gram dogdu. Simdi 2. Gebeligimdeyim 13 aralik da detayli ultrasonum var. Ayni durumu umarim yasamam.

Sizde yavrunuzu saglicakla kucaginiza alirsiniz insallah.

benim de 23 haftadan itibaren bi hafta gerilik var hep ayrıntıli ya da gitmedim bu sebeple sordum çentik gibi bir durum olabilir mi diye ama sizde de yokmuş çok şükür geçmiş olsun inşallah vakti zamanına kadar sağlıcakla doğar bebeklerimizin Kvrckbdk

arkadaşlar hamile kalınmadan rahme giden damarlarda sıkıntı olduğu teşhis olunamıyor mu?

merhaba arkadaşlar 21+1 de detaylı ultrasonda 2 damarda çentik çıktı. bebeğin diğer herşeyi normal hatta iyi bile gelişmiş boyu uzun, kilosu fazla vs.. sizce ne yapmam lazım? iki gün sonra normal randevum var ama panik oldum? böyle bir durum yaşayıp sonraki haftalarda düzelenler var mı aramızda? herkese problemsiz hayırlı doğumlar dilerim..

Merhana oncelikle hayirli olsunn..Benimki duzelmemisti ama cok sukur hicbir sorun olmadi..ilk bebegimde centik vardi bebegim kilolu dogdu..Ikinci bebegimde oyle bir sorun yoktu ama zayif dogdu :) tansiyona dikkat et bol su tuket insallah bisey olmaz

Merhana oncelikle hayirli olsunn..Benimki duzelmemisti ama cok sukur hicbir sorun olmadi..ilk bebegimde centik vardi bebegim kilolu dogdu..Ikinci bebegimde oyle bir sorun yoktu ama zayif dogdu :) tansiyona dikkat et bol su tuket insallah bisey olmaz
tesekkur ederim cevabınız için. sizinde çift çentik miydi?

Rica ederim tek tarafliydi

merhaba benımkı de tek taraflı , doktorum benı rahatlatmaya calıssa da ınternette okuduklarım karsısında uzulmemek elde degıl , aspirin kullandınız mı pekı ? ben 100 mg coraspirin alıyorum

aspirin de zararlı olacak dıye de korkuyorum

Merhaba benimki çift taraflı, internette okuduğum herşey iç karartıcı bunalıma girdim neredeyse. dün doktora gittim. doktorum herşeyimizin yolunda olduğunu söyledi ve coraspin verdi. bu haftalarda sık karşılaşılabilen bir durum bi kaç haftaya geçer dedi. gayet sakin karşıladı yani (22. haftadayım) çok rahatladım. artık okumuyorum internetten bişey çünkü stres olmamamız gerekiyor. sizde okumayın ki sizinki tekmiş daha az riskli içiniz rahat olsun.:) Allaha emanet bebişlerimiz ne kadar düşünsek araştırsak okusak boş yalnozca kendiğimizi üzdüğümüzle kalıyoruz inanın. doktorumun dediklerini harfiyen yapıp gerisini dua ederek Allaha bırakıcam elimden gelen bu çünkü. :) sevgiler

inşallah birkaç aya duzelir doktorunuzun soyledıgı gıbı , bu durumla karsı karsıya kalan herkesınkı duzelır ınsallah , saglıkla bebeklerımızı kucagımıza almayı nasip etsin rabbim inşallah :)

Korkmana gerek yok bende doğuma 1 hafta kalana kadar kullandım tek tarafliydi bende de şuan kim 1 yasinda sadece zayıf dogdu

Merhaba canim gordugum kadariyla gebeligin sağlıkla devam ediyor masallah . benim geçen pazartesi 21+4 de ayrintili dooppler de cift tarafli erken notch ( centik) izlendi. Doktorum takibe alalim duzelebilir dedi. Birinci gebeligimde olmadi boyle. Bir sorun doktorum simdilik ilac vermedi sadece strsren uzak ol bolca dinlen dedi. Seninnsuan ki durumun nedir tavsiue edebilecegin biseyler var midir bana ?
Bebegimin kilosu normal suan da
cok tesekkur ederim , yarın kontrolum var , bakalım gelısımı nasılmıs kucuk beyin :)
Merhaba cnm centikte düzelme oldi mu acaba suan ki durumunuz nedir bilgi verirsen cok sevinirim. Bende yeni öğrendim ikinci gebeligim cift tarafli varmis bende

Merhaba

Aspirin verdiler mi ? Acikcasi duzelip duzelmedigini doktor soylemedi ustunde durmadi , sordugumda onu unut dedi , aspirin kullandim hep ve bebegin gelisimi normal su an

Insallah senin de gecer gecmese de bebeginin gelisimi normal devam eder insallah

Vermedi 6 aralikta 24. Haftama randevy verdi ben incelicem düzeleceğini dusunuyorum benim dikkatimi cekmedi böyle bir durum sende dedi. Bekki o zmn veriri duzelmez olmamissa. Ben simdilik sabahlari limonli su içiyorum. Suanda gelişimi normal görünüyor bebeğinin.

tuzdan uzak dur , tansiyon da olursa beraberınde erken dogum olur damardakı problem gecmezse , bence duzelir , duzelmezse de kafana hıc takma bır sey olmuyor , aspirinin faydası oluyor

tuzdan uzak dur , tansiyon da olursa beraberınde erken dogum olur damardakı problem gecmezse , bence duzelir , duzelmezse de kafana hıc takma bır sey olmuyor , aspirinin faydası oluyor
Allah razi olsun ayni duurumu yasayan biri olarak su mesajın nasil yüzümu güldürdu anlatamam insaallah sagsalim.alirsin yabrunu kucağına bende kizimi alirim sagsalim:)

Allah razi olsun ayni duurumu yasayan biri olarak su mesajın nasil yüzümu güldürdu anlatamam insaallah sagsalim.alirsin yabrunu kucağına bende kizimi alirim sagsalim:)

inşallahh :) bir de sola yat dinlediğinde uyudugunda , sol tarafından beslenıyormus cocuk , ben hep yogut, sut , et , yumurta ve balık yedım , onların da gelısımınde faydası var , o yuzden onlardan ye bol bol gelısımınde yardımcı olacaktır

Evet artik hergün yumurtayı atlamiyorum balik haftada bir yiyirum ama hapimda var balik yagi. Sute agirlik. Verucem baaklim sut cok tavsiye ediyirlar. Doktkrum magnezyum verdi birde. Hergun. Bir tNe muz ve kaşar peyniride mutlaka tüketiyorum onlarda cok besliyordu bebeği. Fkt benim eger durum duzelmezse kan sulandirici da baslamam gerekecek saniirm dr verir gerçi fkr insan ufacik bir ihmal olmasin istiyor taktir rabbimun tabiki yiyecek ekmeği varsa yavrumun sagsalim gelecektir insaallah

canım benim de çift taraflıydı ve doktorum günde 1 tane coraspine başladı hemen. detaylıdan sonra bugune kadar hiç aksatmadan kullandım. ayrıca decavit, devit 3, balık yağı (yeni bıraktım-35.haftada) ve gyno ferro sanol kullandım. bebeğim 35. haftada 2783 gramdı çok şükür. hiçç korkma. ben çok kafama takmıştım çift taraflı olmasını ama doktorum beni çok rahatlattı ve beslenmeme çok dikkat ettim. 30. haftalara kadar tuzu çok çok az tüketttim kendi yaptığım yemeklere tuz katmadım. salamura herşeyi bıraktım. peyniri tuzsuz yedim vs.. bol su içtim her gün ve sağlıklı beslenmeye çalıştım elimden geldiğince. . hergün 1 büyük bardak süt içtim ve 1 muz yedim. haftada 3-4 gün kaşar peynir yedim. bunlar bebeğe kilo aldırır. bendeki çentikler muhtemelen 30. haftalara kadar geçti ve bebeğim kilo aldı. inşallah dikkat edersen seninkiler de geçecektir Allahın izniyle. sana tavsiyem tuzu azalt, doktoruna sorup kan sulandırıcı başla, bol su iç ve stres yapma :) hayırlı bir hamilelik geçirmeni dilerim, yine sorun olursa cevaplamaya çalışırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…