- 24 Haziran 2015
- 303
- 288
- 23
- 41
Bana erken doğum olma ihtimalimin ve çocukta gelişme probleminin olabileceğini söyledi dr tansiyon takibi sabah akşam yapıldı bide tussuz yedik yani ek tuz atmadım yemeklere çok şükür bi sıkıntı olmadı allah yardımcınız olsunPeki aynı miydi durumun kalbi durabilir yada plesenta kanama var miydi şuanda 24. Haftada 2 hafta geriden geliyo 420gr çok endiseleniyoruz ve sanada erken olursa çocukta kalıcı hasar olur falan dediler yani tam olarak ne gibi riskkeri siraladilar belki bi umut olursun kardesime
Aynen kardeşime erken doğum diyorlar onunda tansiyonu yüksek 140/90 oda düzenli oluyo inşallah bi sorun olmadan alır bebegini kucaginaBana erken doğum olma ihtimalimin ve çocukta gelişme probleminin olabileceğini söyledi dr tansiyon takibi sabah akşam yapıldı bide tussuz yedik yani ek tuz atmadım yemeklere çok şükür bi sıkıntı olmadı allah yardımcınız olsun
İnşallah canım moralinizi bozmayın benim de tansiyonum en fazla 14/90 lardaydı 15 olursa gel demişti çok şükür yükselmedi daha fazla allah sağlıklı bi şekilde kucağınıza almayı nasip etsin inşallahAynen kardeşime erken doğum diyorlar onunda tansiyonu yüksek 140/90 oda düzenli oluyo inşallah bi sorun olmadan alır bebegini kucagina
Amin canım çok saol cvplarinla rahatlattın beni inşallah bi aksilik olmaz Rabbim sağ salim sağlıkla kucağına almayi nasip eder kardesimeİnşallah canım moralinizi bozmayın benim de tansiyonum en fazla 14/90 lardaydı 15 olursa gel demişti çok şükür yükselmedi daha fazla allah sağlıklı bi şekilde kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
Slm inşallah kucağına alırsın sağ sağlim moralini sakın bozma iyi düşün iyi olsun.merhaba kızlar, bende 22+4 haftamda detaylı usg yaptırdım ve benimde tek arterde ufak bir çentik varmış doktorum şuan için bi problem yok dedi. tuzu azaltmamı ve bol su içmemi tavsiye etti, küçük bir çentik dedi ve geçebilir yada artabilir şuan birşey söyleyemem dedi, ama kafama takıldıraporada takip edilmesini 28. haftadan sonra aspirin verilebileceğini yazmış. bebeğimin kilosu haftasıyla uyumluydu yani şimdilik bir problem yok gibi inşallah... henüz raporumu kendi doktoruma gösteremedim 20 sinden sonra gideceğim inşallah bakalım o ne diyecek...
Bende 23haftamda oyrendim damar eksikliginidogum yaptiginizmi? Bilgilendirseniz sevinirim
Ben de 24 haftalikken bu sorunun oldugunu ogrendim. Doktorum tansiyon takibi yapmami soyledi. Beslenmeme dikkat edeyim mi diye sordum. Gerek yok dedi. Ama ben yinede bol su iciyorum bol meyve yiyorum.
Vitamin magnezyum kalsiyum demir olaci aliyorum.
Calistigim icin dinlenmeye firsat olmuyor. Insallah 32. Haftaya gelince izne ayrilmayi dusunuyorum.
Allah hepimizin bebeklerinin zamaninda saglikla hayirla dogmasini nasip etsin. Amin.
kızlar merhaba. benimde tek taraflı çentik var bebeğe giden damarlarda. kan pıhtılaşması da var diye coraspin kullanıyorum ama doktorum normal doğuma engel demedi tercih sana kalmış dedi.
Slm arkadaşlar uzun zamandır buraya yazan yok galiba ama belki bi umut cvp alırım diye yaziyorum benim kız kardeşim yaptırdığı 4lu test sonucunda riskli durumda çıktı değerleri 23 . Haftalık hamileyken de bebeğinin 2 hafta geriden geldiğini öğrendi bebeği 23. Haftada 380gr ve bebeği besleyen damarlarda problem var ve plesantada yanlış değilse eğer kanama mevcut ve hastaneye gittiği gün şiddetli kanamayla yatış yaptılar ve suan takip altında bebeği kalp atışları var ve karnında kıpır kıpır ama Dr lar sadece tahlil ve tansiyon olcumüye takip ediyorlar herhangi bi ilaç tedavisine baslamadilar ve gebeliği sonlandirmiyolarda sormak istedigim aynı durumu yaşayaniniz varmı acaba cvp yazarsaniz çok sevinirim
Cvp için çok teşekkür ederim Dr bugüngebeliği sonlandırılmasisı gerektiğini soylemisler bebek hiç beslenemiyomus beslenmediği icinde doğarsa %99engelli olurmuş acaba varmı böyle bişey 1 ay geriden gelip sağlıkla doguranlar bile var tabi inancımız olduğu için ne olursa olsun aldırmadan yana degiliz ya bana içimi rahatlatıcı bişey soyleyin.
merhaba kızlar, bende 22+4 haftamda detaylı usg yaptırdım ve benimde tek arterde ufak bir çentik varmış doktorum şuan için bi problem yok dedi. tuzu azaltmamı ve bol su içmemi tavsiye etti, küçük bir çentik dedi ve geçebilir yada artabilir şuan birşey söyleyemem dedi, ama kafama takıldıraporada takip edilmesini 28. haftadan sonra aspirin verilebileceğini yazmış. bebeğimin kilosu haftasıyla uyumluydu yani şimdilik bir problem yok gibi inşallah... henüz raporumu kendi doktoruma gösteremedim 20 sinden sonra gideceğim inşallah bakalım o ne diyecek...
Çok şükür senin adına çok sevindim benim kizkardesimede bebek 2 hafta geride dendi suan 3 hafta geriden geliyo ama plesantada ciddi derece bi defarmasyon söz konusu ve gelişim geriliginin simetrik olduğu söylendi yani bebek yeterince oksijen alamıyorum ve sanırım nurolojik problemler olabilirmiş ama söyle bi durumda var ki bebeğe kesinlikle kilo almak kalbi duruma dendi suan 28. Haftada ve bebeği 830gr yaklaştı bebeğin düşük kilolu olmasini hiç bi şekilde sorun etmiyoruz sadece nurolojik bi problem olmasından korkuyoruz bebekte kalıcı bi hasar olmasi bizi korkutuyor inşallah böyle bişey olmaz. Ve acaba sanada Dr bebekte doğumdan sonra böyle bi problemler olacağını söyledimi cvp yazarsan sevinirimmerhaba arkadaşlar. bende de sol damarda direnç vardı 20. haftada detaylıda iki tarafta görüldü. 28. haftada solda devam ediyor dendi ve sürekli doplerde takip etti doktorum. gebeliğin son haftalarında 5 günde 1 kontrol yapıyordu. erken doğum olabilir gebelik sonlandırılabilir diye 35. haftada ciğer geliştirici iğne yapmıştı.
Bu durumun tedavisi maalesef yok ama o süreçte ben bir sürü araştırma yaptım ve damarlarla iligili sorunlarda tek yapılabilecek şeyin nitrit oksik desteği almak olduğunu okdum bir kaç doktor sitesinde ve o desteğe başladım. bebeğin gelişimi önce 2 haftaydı sonra 3 e çıktı ve doğduğunda 4 haftaydı. 36+0 da doğum yaptım bebeğin boyu kilosu 32 haftalık görünüyodu. Allaha şükür sağlığı yerinde kuvöze girmedi. şu an 45 günlüğüz ve bu özel durumuna rağmen çok iyi
endişelenmeyin. bol sıvı tüketin. sinir stresten uzak durun. mümkünse besin takviyesi kullanın. Allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin
Çok şükür senin adına çok sevindim benim kizkardesimede bebek 2 hafta geride dendi suan 3 hafta geriden geliyo ama plesantada ciddi derece bi defarmasyon söz konusu ve gelişim geriliginin simetrik olduğu söylendi yani bebek yeterince oksijen alamıyorum ve sanırım nurolojik problemler olabilirmiş ama söyle bi durumda var ki bebeğe kesinlikle kilo almak kalbi duruma dendi suan 28. Haftada ve bebeği 830gr yaklaştı bebeğin düşük kilolu olmasini hiç bi şekilde sorun etmiyoruz sadece nurolojik bi problem olmasından korkuyoruz bebekte kalıcı bi hasar olmasi bizi korkutuyor inşallah böyle bişey olmaz. Ve acaba sanada Dr bebekte doğumdan sonra böyle bi problemler olacağını söyledimi cvp yazarsan sevinirim
Cok gecmis olsun son durum nedir merak ettm..Aslinda burdaki arkadaslar daha farkli bi durum yasadikKızlar ben kadınlar kulübüne Yen'i dahil oldum ne sorduysam burda yanıtını buldum. Benim sorum şu normalde adet tarihime göre 9 haftalık hamileyim ultrasonda 6 haftalık görünüyor 4 doktora gittim 3 tanesi kürtaj önerdi sadece bir tane doktor herşeyin normal olduğunu söylüyor kalp atımı da Hale'n yok kan pıhtılaşması olabilir diye coraapin Protestan ve dekavit kullanıyorum. Geçen hafta kanamayla birlikte kan pıhtıları geldi elime hemen acile gittik düşmüş bebeğin kaymış dedi ben yinede kendi dr ma görünmek istedim ertesi gün randevu alıp gittim haftasına göre normal dedi askında 9 haftalık olması gerekirken bu sefer 7 haftalık dedi kafam Allak bullak hangisine inanayım bilmiyorum coraapin kullanıpta kan rahimden kan pıhtısı söken varmı? Acaba rahimden bebeğe giden kanallar mı açıldı 1 hafta sürem var kalp atımı alınamasa kürtaj olacak böle durumla karşılaşan var mı acaba....
Pazartesi günü yüksek riskli gebeliğe bakan dr randevum var Can'ım öle beklemedeyim dua ediyorum yapacak bir şeyim Yok malesefCok gecmis olsun son durum nedir merak ettm..Aslinda burdaki arkadaslar daha farkli bi durum yasadik
Nasıl bir durum yaşadınızPazartesi günü yüksek riskli gebeliğe bakan dr randevum var Can'ım öle beklemedeyim dua ediyorum yapacak bir şeyim Yok malesef️
Nasıl bir durum yaşadınız
canım 10 haftalık hamile olmam gerekirken 7 haftalık hamileyim yoğun kanamam var be bebişim kalp atımları Hale'n yok Pazartesi'ye kadar bekleyip hala yoksa kürtaj olcam durum bundan ibaret..Nasıl bir durum yaşadınız
yaşadıklarınızı okudum peki detaylı sonucunuz nasıl çıktı doktorunuz ne tavsiye ettiKızlar bende 26 haftalık hamileyim 16.haftadan beri önce 2 3 gün sonra 2 hafta geriden gelmeye başladı. Ayrıntılı yı devlette olmuştum hiç sorun gözükmedi hatta 1 2 haftalık gerilik olabilir dedi doktorum. Şimdi özelde iyi bir doktora detaylı için randevu aldım. Kendi doktorum önerdi midesini zor gördü boş gibi gözükünce beslenmeyle ilgili dorun var diye düşünce. Damarlarda sorun olabilir dedi. Büyük bir endişe ile salı gününü bekliyorum bakalım. O güne kadar coraspin verdi önlem amaçlı. Netten okuduklarım dan yola çıkarak sadece soluma yatıyorum. Bol su ve tuzu hamur işini kestim.
İnşallah bir an önce bir çözümü buluruz. Zaten rahimde perde den dolayı erken Doğum riskim var. Yazın ikiz gebelikten biri öldüğü için 2 ay yattım. Artık rahat bir hamilelik diliyorum Allahım dan
Hiçbir sorun gözükmedi sadece gelişim geriliği var dedi. Her hafta kontrole gidiyorum kilo alımı durduğu an alırız bebeği dışarda daha iyi beslenir dedi. Erken Doğum olacak yani. Çalışmama da izin vermedi evdeyim artıkKvrckbdk etiketlemeyi unutmusum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?