22 kilo vermem bir mucize mi olur

zannochka

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
44
Puanlar
3
Merhabalar herkese ben bu derdime bir care bulurum belki diye uye oldum, simdiden cevap verecek olan herkese tesekkur ederim. 165 cm boyunda 90 kilo 35 yasinda bir kadinim. Travma sonrasi stres bozuklugu var ve major depresyon hastasiyim, ilaclardan dolayi 3 yil gibi bir surede 35 kilo aldim. Baska saglik sorunlarimdan dolayi zayiflama ignesi kullanma imkanim yok. Mutfak fobim var, kendime saglikli ogunler hazirlamak zul geliyor. Aylardir gitmiyorum ama spor salonu uyeligim var. Ustune on aydir birakmis oldugum sigaraya tekrar basladim. Dis sagligim felaket, bu yil surekli disciye gidecegim. Reflum var, buyuk olasilikla dislerimi o curutuyor. Ayrica rahmimde problem var doktor randevumu bekliyorum. Buraya kadar okuduysaniz hakkinizi helal edin iciniz sistiyse. Simdi ben ne yapayim sizce nereden nasil baslayayim?

Hem Reflü hem başka sağlık sorunlarınız varken diyetisyen kontrolünde kilo vermek en mantıklısı. Bu sorunlar olmasaydı sadece ekmeği tatlıyı hamur işini kesip yine kilo verilirdi ama işte..

Reflü dişlerde aşınma yapar asitten dolayı ama çürükleriniz varsa dengesiz beslenmeden dolayıdır.

1- dahiliye genel kontrol
2- rahim
3- gastro ( reflü için)
4- diş tedavisi
5- sigara bırakma
6- sağlıklı beslenme alışkanlığı edinme(diyet değil)
7- spora devam
8- kilo verme

Bana kalsa sigarayı en başta bırakın ama zorlayıcı olabileceği için doktor randevularından sonraya koydum.

Hem Reflü hem başka sağlık sorunlarınız varken diyetisyen kontrolünde kilo vermek en mantıklısı. Bu sorunlar olmasaydı sadece ekmeği tatlıyı hamur işini kesip yine kilo verilirdi ama
Daha once iki kere diyetisyene gidip biraktim cunku onlara durust davranamadim ve aburcubur yiyip durdum. Ailem de o yuzden bana diyetisyen ayarlamak istemiyor, ben calismadigim icin param yok. Kendimi beslenme konusunda egitmek ve boylece saglikli beslenebilmek tek umidim

Tesekkur ederim. Her gun yari birakacagim diyorum, sabah ilk is sigara yakiyorum maalesef. Kafamda bitiremedim bir turlu halbuki ne guzel Allen Carr in kitabini okuyup kolayca birakmistim.

Bende haşimato var ki hala var 92.5 tüm porsiyon kontrolü ve yürüyüş ile 1 senede zayıfladım haftanın 7 günü yürüdüm yaz-kış hiç aksatmadım kilom şuan 56 küsür sanırım 5 aydır aynı kilo bandına gidip geliyorum tabi bazen tartı 57 gösteriyor bazen 55 küsürde(bagırsak durumunun boşluğu dokulu etkili ediyor) özel olarak diyet ürünleri kullanmadım evde ki pişen herşeyden yedim yiyorum ara sıra atıştırmalıklar türüde yiyorum porsiyon kontrolü ile ekmek olarak tam buğday ekmeği kullanıyorum.

Bende tiroid var şuan nisan-mayıs ayından beri ilaç dozunu ayarlamaya çalışıyoruz bakalım dengede kalacak mı.

Mutfak fobisi biraz uydurmasyon olmuş sanki.

Hormonal bir problem yoksa sağlıklı ve dengeli beslenip hareket ederek kilo verilir. Başka formülü yok.
Daha once guzel sulu yemekler yapan biriydim, sonradan sabah kahvalti icin iki yumurta haslamaya erinen, onun yerine cornflakes yiyen birine donustum. Kendime saglikli bir ogun hazirlamak ile aramda bir sey var bilemiyorum hormonal bir problem midir

geçmiş olsun.

travmanın acısını bilinçli olarak kendinizden çıkarmış gibisiniz. ama iyileşmeye karar vermenize sevindim. ben de 28 yaşımda 4 buçuk ayda 52 kilodan 90'lara çıkmıştım en son 110 olmuşum ruhum duymamış.şimdi 90 kilodayım hedef 52 . spora gidin lütfen. kaslarınızın kendini koruması için haftada en az 3 gün çalıştırılması gerek. özellikle sarkmalara karşı bölgesel yağlanma varsa. ben gövek ve gövdeden aldım hızlı kilo basması olunca.

sağlığınızı en iyi haline getirin lütfen. dişleriniz ve her şey düzelecek inanın.siz mucizesiniz sonuçta. her insan mucize. olumlu düşünün olumlu olsun ve çok sevindim.

Tebrik ederim sizi mesajiniz icin tesekkur ederim, ben de her gun yurumek istiyorum cok iyi gelecektir eminim

Guzel mesajiniz icin tesekkur ederim ve tebrik ediyorum sizi. Duygulandim cok tesekkur ederim

30-40-50 kilo veriyor insanlar 22 kilo neden imkansız olsun. Her şeyi bir anda yapmaya çalışmayın 1 ayda olmayacak aylara yayın hemen olmadığı için moral bozmayın. 1 yıl verin kdndinize ufak ufak başlayın
Önceliğiniz doktor kontroller dahiliye kadın doğum diş hekimi
Sıkı bir diyet mantığıyla değil de sağlıklı beslenme süreci olarak düşünün

Sigara için yeşilayın sigara bırakma hattı var ordan yardım alabilirsiniz.

Sporu da her gün yürüyüşle bile başlayabilirsin zamanla devamı gelir.

Guzel mesajiniz icin tesekkur ederim ve tebrik ediyorum sizi. Duygulandim cok tesekkur ederim
40 yaşında ben yaparken siz hayli hayli yaparsınız ve diğer arkadaşlar da güzel öneriler sunuyor. sizde de istek var. başlangıç bitirmenin yarısı diyorlar ya.geri kalanı azim sadece.

mutfakta 5 dakika süre yükselterek nette pratik protein ağırlıklı tariflere bakın tonla her çeşit şahane öneriler var. pişirme süreleri 20 dakika çok leziz ve sağlıklı yemekler var. insan isteyince çoğu şey mümkün hayatta. kendinize inanın sadece.

tebrik sırası size de sağlıkla gelir inşallah ,sağ olun ve güçlü olun

@lalihan merhaba, mesajiniz icin tesekkur ederim. Onemli olan her dustugunde kalkabilmek bu bir yil icinde ama ben bir dusunce uc hafta yerimden kipirdayamiyorum. Bu donguyu kirmaliyim, dagildikca toparlamaya alismaliyim

@lalihan merhaba, mesajiniz icin tesekkur ederim. Onemli olan her dustugunde kalkabilmek bu bir yil icinde ama ben bir dusunce uc hafta yerimden kipirdayamiyorum. Bu donguyu kirmaliyim, dagildikca toparlamaya alismaliyim
Pes etmek yok mücadeleye devam

@ujme tesekkur ederim yapay zekaya sordugumda o benim bedenimle savastigim sonucuna vardi. Ama bu nasil bir savas ve nasil biter hicbir fikrim yok

@ujme tesekkur ederim yapay zekaya sordugumda o benim bedenimle savastigim sonucuna vardi. Ama bu nasil bir savas ve nasil biter hicbir fikrim yok
mantıkçı ve soğukkanlı bir insan mısınız? duygularınızı bastırma yeteneğiniz yüksek mi? güçlü mü biliyor herkes sizi?

eğer yapınız öyle ise kontrollü dağıtım savaş dediği bence. çevreyi kırıp dökmeden içteki acıyı dışarı kendi üstünüzden yansıtma. bir şeyler yolunda diye haykırmak ama kimsenin duymaması

savaş nasıl bitecek dersek bu tabloda her şey sizin elinizde ve siz kendinizi seçtiniz. acının dibine vurunca öldürmeyen acı güçlendirdi. şimdi tekrar özünüze dönme zamanı. gerçek güç bu yıkılıp tekrar ayağa kalkmak . insan içindeyken olayın ve acının algılamıyor ama en kötüsü geçti gitti. bundan sonrası güzellik,iyilik olsun.

adım adım ilerleyin atıyorum 1 sene sonra emeklerinizin tüm karşılığını alacaksınız ve bu sizi motive edecek.kimseler anlamasa da bilmese de şahit olarak siz varsınız. burası var. burada çok güzel şeyler başaran kadınlar var. insan şahane bir şey hedefleri olunca.

kendinize inanın sadece

Kendini sevmeye başlayacaksın kendini sevemiyorsan aç bir defter neleri sevdiğini yaz onları yapmaya çalış kişiliğini karakterini sevmeye calis nelerden hoşlanırsin nelerin hayallerini kurarsın nasıl biri olmak istersin olumlu olumlu sürekli olumlu şeyler yaz. Olumlu şeyler dusun çünkü bu kadar dipteyken ben sadece olumsuz şeylere odaklaniyordum. Yani zorla da olsa kendimi sevmek sevdigim seyleri yapmaya adiyordum. Bir sıfırdan büyüktür. Yol uzun ve meşakkatli ama bunu senden başka kimse yapmayacak yapamaz. Zaman öyle veya böyle geçiyor. Hedeflerine yaklaşıyor veya yerinde sayıyor olabilirsin.

Gel beraber başlayalım. 3 ayda 12 kilo verdim.tatile gittim geldim bozdum.6 kilo 2 ayda geri geldi hergun tekrar başlayayım diyorum olmuyor ama başlasam gerisi gelecek.

aylarca yillarca degisecegim diyip de kendine soz geciremedikten sonra insanin kendine inanmamaya daha sonra da kendini sevmemeye baslamasi normal olabilir. ama bir yerde dur demek lazim. aslinda kendimi cok seviyorum. herhalde bir ask nefret iliskisi olusmus

`