İlaçtan ziyade kimisinin iştahı açılıyor kimisinin kapanıyor her kesin depresyon hali başka oluyor.Majör depresyon hastasısın ve ilaçlar yüzünden 35 kilo aldin???? Valla piyasadaki bütün anridepresanları denedim neredeyse ama hiç kilo aldırma etkisi olana denk gelmedim.duymadım da.kortizon mu bu bacım? o kısım bahane olmuş tamamen itiraf et.zaten ilk koşullardan biri de bahanelerden arınmak değil mi zayiflama konusunda?
Demek istediğim mesela çikolata yersin kilo alirsın.onun gibi bir etkisi yok.kalori bazlı bir etkisi yok.İlaçtan ziyade kimisinin iştahı açılıyor kimisinin kapanıyor her kesin depresyon hali başka oluyor.
4 eylülde kapalı ameliyat oldum tartıda 8 kilo arttım. Bu nasıl oldu halen anlamadım bu kadar kısa sürede. Bir de ameliyat esnasında gazla şişiriyorlarmış karnım 9 aylık gibi şimdiye inmesi lazımdı ama inmedi. Sözde inmesi gerekiyordu bir sorunda yok ameliyatla ilgili.
Hareketim kısıtlı ve şu an spor yasak. Yememe dikkat ediyorum falan ama gitmiyor bu 8 kilo nerden geldiyse. İnşallah böyle kalmaz. Yani bazen hiç olmadık şekilde insan kilo alabiliyor.
Abart gayet aldırıyor metobolizma diye bir şey varMajör depresyon hastasısın ve ilaçlar yüzünden 35 kilo aldin???? Valla piyasadaki bütün anridepresanları denedim neredeyse ama hiç kilo aldırma etkisi olana denk gelmedim.duymadım da.kortizon mu bu bacım? o kısım bahane olmuş tamamen itiraf et.zaten ilk koşullardan biri de bahanelerden arınmak değil mi zayiflama konusunda?
okuduğumda direkt yemek ile aranızdaki ilişki bozulmuş gibi geldi. sadece diyetisyen değil diyetisyen+psikolog ile süreci destekleyebilirseniz daha faydalı olacaktır özellikle bu alanlarda çalışan psikologlar mevcut yaşadığınız şehirde bir araştırın bulamazsanız online bir terapi deneyin. duygusal yeme bozukluğunun fiziksel etkisi çok büyük her şeyi değiştirmeye önce mentalimizden başlıyoruz sonuçta. yemek ve bedeniniz ile tekrar sağlıklı iletişim kurabilirseniz gerisi gelecektir bence. sağlık problemleriniz için de geçmiş olsunDaha once guzel sulu yemekler yapan biriydim, sonradan sabah kahvalti icin iki yumurta haslamaya erinen, onun yerine cornflakes yiyen birine donustum. Kendime saglikli bir ogun hazirlamak ile aramda bir sey var bilemiyorum hormonal bir problem midir
ya kışın nasıl yürüyorsunuz, ben spor salonunda koşu bandında basık, ortam daraltıcı diye daha çok stres oluyorum kilom ne kadar koşarsam yürürsem yürüyeyim değişmiyorBende haşimato var ki hala var 92.5 tüm porsiyon kontrolü ve yürüyüş ile 1 senede zayıfladım haftanın 7 günü yürüdüm yaz-kış hiç aksatmadım kilom şuan 56 küsür sanırım 5 aydır aynı kilo bandına gidip geliyorum tabi bazen tartı 57 gösteriyor bazen 55 küsürde(bagırsak durumunun boşluğu dokulu etkili ediyor) özel olarak diyet ürünleri kullanmadım evde ki pişen herşeyden yedim yiyorum ara sıra atıştırmalıklar türüde yiyorum porsiyon kontrolü ile ekmek olarak tam buğday ekmeği kullanıyorum.
Bende tiroid var şuan nisan-mayıs ayından beri ilaç dozunu ayarlamaya çalışıyoruz bakalım dengede kalacak mı.
umarım başarırsınız bu aradaButun mesajlar icin cok tesekkur ederim
Notlar aldim. Kucuk hedefler koyarak ve dagildikca toparlayarak ilerleyecegim.
Butun mesajlar icin cok tesekkur ederim
Tesekkur ederim onerileriniz icin. Benim icin en surdurulebilir olan sey haftalik program yapmak ve ona gore alisveris yapmak, hazirlayacagim ogun ton balikli salata olsa bile. Dediginiz gibi onemli olan saglikli beslenmek ve hareket etmek bir sekilde. Saglik kazanimlari boyle olur yoksa dipsiz bur kuyu gibi insan yedikce yiyor, yattikca yatiyor ve birbiri ardina saglik sorunlari cikiyor.Bozsaniz da aylar boyunca hiç kilo veremeseniz de sakın moralinizi bozmayın. Önemli olan uzun vadede sağlık. En azından bünyeme lif girdi protein girdi en azından düzgün besinler yedim diye düşünün. Tartidaki sonuç sonra gelsin.
Yemek yapmaya çok erinen biri olarak ilk etapta azıcık fiyati fark etse de paketli donmus sebzeler, kinolali, mercimekli ton, proteinli quark, yıkanmış veya açıklanmış satılan ıspanaklar ve salatalik yesillikler, fırına verilmelik hazır köfteler donmus baliklar. Bunlar hayatımı çok kolaylaştırdı. Yani yemek yapmak hiç istemiyordum ama ayiklanmis ispanagi alıp 2 yumurta kırıyorum biraz peynir ardından 1 meyve al sana öğün. Yıkanmış yesillikleri kaseye at üstüne fasulyeli ton balığı al sana öğün. Bu şekilde azıcık pahalı da olsa en azından aldıklarım çöpe gitmedi ve ben devam edebildim. Ara öğün olarak yanımda protein bar, kefir, badem, tuzlu fıstık gibi şeyler taşıdım çantama attım. İlk zamanlar yemekle gerçekten hiç ugrasmadim. Su an da bazen zevk için yapıyorum sadece. Hayatı kökten değiştirmek lazım değil. En kolay yapabileceğiniz şekilde başlamanız lazım. Her şeyi dört dörtlük yapmanıza gerek yok.
Egzersizde de. 1 saat mükemmel Egzersiz yapmanız şart değil. 15 dakikalık bi yoga veya pilates videosu yapın o gün. Enerjiniz mi yok sadece vücudunuzu esnetin. Hiç spor yapasiniz yok mu sadece 2 şarkılık sure boyunca dans edin. Zaten bi başlayınca vücut kendi hareket etmek istiyor. Ve hareket depresyona birebir. Yürüyüş mesela, diyin ki şuradaki kafeye kadar kulaklığımı takıp yurucem, oraya varınca da en sevdiğim reelslere bakarak kendime bi çay ismarlayip müzik dinleyerek geri yurucem. Hareket size zevk verecek inanın.
Sevdiğiniz yiyecekler neler bilmiyorum ama eskiden sebze yemekleri yapıyorsanız muhtemelen aslında sebze gibi şeyleri seviyorsunuz. Bunları günlük beslenmenize olabilecek en kolay şekilde eklemeye çalışın. Bu işler kolay olunca surdurulebiliyor. Boğaz tutmak lafı inanın diyetteki en son onemli şey. Diyette irade gerekmiyor aslinda alışkanlık değiştirmek ve seni tok tutan sağlıklı şeyleri tüketmek gerekiyor. Zayıf insanlar bunu bir irade meselesi zannediyor bana da vayyy ne iradeliymissin dediler değilim. Sadece kendime en uygun en yapılabilir kolay düzeni bulup iyi kötü devam ettirdim. Sizin şişmanlığıniz da bir irade sorunu değil. Aksine bence şişman insanlar en sorumluluk sahibi, en dertli, gamlı, kendini paralamislar arasından çıkıyor özellikle böyle mental çöküş sonrası kilo alanlar genelde kendini en çok zorlayanlar oluyor.
Geçmiş olsun önce reflü ve diş tedavisine başlayın ve rahimdeki sorun için jinekologa gidinMerhabalar herkese ben bu derdime bir care bulurum belki diye uye oldum, simdiden cevap verecek olan herkese tesekkur ederim. 165 cm boyunda 90 kilo 35 yasinda bir kadinim. Travma sonrasi stres bozuklugu var ve major depresyon hastasiyim, ilaclardan dolayi 3 yil gibi bir surede 35 kilo aldim. Baska saglik sorunlarimdan dolayi zayiflama ignesi kullanma imkanim yok. Mutfak fobim var, kendime saglikli ogunler hazirlamak zul geliyor. Aylardir gitmiyorum ama spor salonu uyeligim var. Ustune on aydir birakmis oldugum sigaraya tekrar basladim. Dis sagligim felaket, bu yil surekli disciye gidecegim. Reflum var, buyuk olasilikla dislerimi o curutuyor. Ayrica rahmimde problem var doktor randevumu bekliyorum. Buraya kadar okuduysaniz hakkinizi helal edin iciniz sistiyse. Simdi ben ne yapayim sizce nereden nasil baslayayim?
kaç kilosun kiya kışın nasıl yürüyorsunuz, ben spor salonunda koşu bandında basık, ortam daraltıcı diye daha çok stres oluyorum kilom ne kadar koşarsam yürürsem yürüyeyim değişmiyor
Yürüdüm yalan yok ha buraya kar yagmaz yağmur yağar fırtına olur arada dondurucu soğuk olurya kışın nasıl yürüyorsunuz, ben spor salonunda koşu bandında basık, ortam daraltıcı diye daha çok stres oluyorum kilom ne kadar koşarsam yürürsem yürüyeyim değişmiyor
bak şimdi tavuk satan kasaba git ve 1 kilo tavuk göğsünü tantunilik kestir 1 kilo lokum iste biraz da pirzola alabilirsin kuzu mesela yoksa tavuk. kıyma al galetasız köfte yap fırında pişir buzluğa at. yeşil mercimek nohut haşla. brokoli haşla ya da dondurulmuş al hazırla buzluğa koyTesekkur ederim onerileriniz icin. Benim icin en surdurulebilir olan sey haftalik program yapmak ve ona gore alisveris yapmak, hazirlayacagim ogun ton balikli salata olsa bile. Dediginiz gibi onemli olan saglikli beslenmek ve hareket etmek bir sekilde. Saglik kazanimlari boyle olur yoksa dipsiz bur kuyu gibi insan yedikce yiyor, yattikca yatiyor ve birbiri ardina saglik sorunlari cikiyor.
bu ne 10 yıllık plan mı böyle giderse sadece plan yaparsıj uygulayamazsın çoğu zaten günlük iş temizlik kişisel bakım dili falan araya katma doktora gitmekle başlaDusundum de derdim bir suru onemli cozmem gereken problemim olmasi, her zaman boyle oldu ama bu sefer cogu sagligimla ilgili.
- sigarayi birakmaliyim
- saglikli (dengeli) beslenmeliyim bunun icin yemekler hazirlamaliyim
- yuruyus yapmaliyim
- esnemeliyim
- kas yapmaliyim
- yeterli su icmeliyim
- doktorda hastanede gecirilecek bir suru zaman var, onlari takip etmeliyim
- ilaclari birakabilmek icin terapiye baslamaliyim
- ilaclari zamaninda almaliyim bu yuzden uyku ve ogun saatlerim ayni olmali rutinde
- bu sirada bir yabanci dil ogrenmem gerekli is icin, sertifika sinavini gecmem gerekli
- bu sirada evimi temizleyip duzenlemem gerekiyor surekli ama bu aliskanligim da yok, bunu da oturtmaya calisiyorum.
- kisisel bakimimi da duzenli yapmaliyim
Ne olacak bunlar normal insan isleri ve aslinda sinava calismaktan baska isin yok derseniz haklisiniz ama bende felc etkisi yaratiyor gun icinde bir suru kucuk karar vermem gerekmesi
bunlarin hepsi esit onemde bence, doktordan artakalan zamanda yapacaklarim iste. Ama genelde yorgunum kotu beslenmekten ve hareketsizlikten ya da hastayim. Yavas yavas baslayacagim ve uc yil icinde bunlar oturmus olacak.bak şimdi tavuk satan kasaba git ve 1 kilo tavuk göğsünü tantunilik kestir 1 kilo lokum iste biraz da pirzola alabilirsin kuzu mesela yoksa tavuk. kıyma al galetasız köfte yap fırında pişir buzluğa at. yeşil mercimek nohut haşla. brokoli haşla ya da dondurulmuş al hazırla buzluğa koy
bu ne 10 yıllık plan mı böyle giderse sadece plan yaparsıj uygulayamazsın çoğu zaten günlük iş temizlik kişisel bakım dili falan araya katma doktora gitmekle başla
Kesinlikle küçük hedeflerle başla. Ben spor yapmadan (çoğu zaman yürüyüş yaptım) sadece dikkat ederek 9 ayda 20 kilo vermiştim. Aç kalmana asla gerek yok. Az kalorili şeyler hazırlamak inan zor değil, başlarsan gerisi gelir yeter ki başla. İstersen beraber ilerleyelim çünkü hepsini tekrar aldım ve vermem gerekiyor benim de:)Butun mesajlar icin cok tesekkur ederim
Olur ben dun aksam basladim :)Kesinlikle küçük hedeflerle başla. Ben spor yapmadan (çoğu zaman yürüyüş yaptım) sadece dikkat ederek 9 ayda 20 kilo vermiştim. Aç kalmana asla gerek yok. Az kalorili şeyler hazırlamak inan zor değil, başlarsan gerisi gelir yeter ki başla. İstersen beraber ilerleyelim çünkü hepsini tekrar aldım ve vermem gerekiyor benim de:)