22 yasinda evlenmek

Bilmem okumak bana göre degil istedigim meslek yok ev hanımı olmak istiyorum

Ya benim bi arsam var babam tapusunu ustume yapti tek kız olduğum için çok da degerli bir arsa.onun dışında hic calismak istemiyorum kendimi biliyorum yani

Bebek olmasi kotu bir şey mi beni zorla evlendirmiyorlar ben kendim istiyorum

Temkinli yasamak diyr bir şey mi var ve neden bosanayim daha evlenmeden kafama olumsuzluk yaydınız sagolun

Ya sen zaten herşeyi kafanda çözmüşsün...niye burada akıl ister gibi konu açıyorsun ki...evlen kime ne, sana uygunsa, bizim için hiç mahsuru yok

Bulaşık, çamaşır mı zor diye sordun asıl sen? Neydi seni erken evlenme konusunda endişe ettiren?

Konuyu silmis konu sahibi en nefret ettigim olay.. yasak oldugunuda soylemis gerci bir kac arkadas. Konuya yeni gelenler icin yaziyi asagiya birakiyorum.

Arkadaslar yeni uyeyim de bunun icin uye oldum.lise mezunuyum kendi istegimle okumadim yani okumayi da dusunmuyorum .sevgilim var ve anneme soyledim o ise 28 yasinda evlenmeyi dusunuyoruz .maddi olarak orta durumdayiz annemle konustugumda maddiyati dusunme gercekten seviyor musun ona bak diyo tam kararini ver babana soyleyeyim falan.ben zaten cok seviyorum fakat evlenmek icin erken mi yoksa zaten okumuyorsun yani beklemek icin nedenin yok mu diyorsunuz? ()

19 yaşında karşımdaki insanı, karakterini analiz etme yeteneğimle şu anki farkındalığım çok farklı. Artık hayattan ne istediğimi biliyorum.
Belki ben fazla çocuktum bilmiyorum. Konu sahibi daha olgunsa sorun yok

Maddi bağımsızlık herkes istemiyor ki

niye

yani para sahibi olmak demek olan maddi bağımsızlığı neden istemesin

burada geçenlerde konu vardı eşim zengin ailem beni de zengin sanıyor ama o altımdaki arabayı dahi amortisman süresi dolunca alacaklar ben bunu istiyorum desem de olmaz o süresi gelince değişecek diye

sonuçta eşim isterse karun olsun yarın ölmeyeceği yahut seni bırakmayacağı garanti değil

bu durumda elde maddi bağımsızlık olmasının sana zararı ne de istemiyorsun maddi bağımsızlık

Okumak sart degil bu bir arkamda olan ailem var bu da 2 . daha evlenmeden boşanırsiniz diyorsunuz ben sizden evliligin sorduğundan bahsetmenizi istedim adam niye beni uzsun kafalara bak
Ben 23 yaşındayım ne güzel gidip geziyorum sorumluluğum sadece kendime yemek yapsamda olur yapmasamda. Paramı vereceğim kimse yok ne istersem alıyorum her zaman yeni eğitim alacağım yerler araştırıp kendimi geliştiriyorum. Bence sende dene

R
%80 o koca o kıza kalacak degerli arsayı satar yer,kıza da 5 krs koklatmaz.
Yani surda 7senem olacak .
Evde koca beklemeyi iyi bisey gibi algılayan tek sizi gördüm bugune kadar burda
Koca beklemeyi ne sanıyorsunuz? Tüm gün ev işlerini yapar, çocuklarla ilgilenir, dışarı çıkar gezer arkadaşlarıyla buluşur, işlerini halleder, belki bir kursa kitap mütalaasına vesaire gider, akşam da eşi gelince yemek yerler falan da filan. Bu mu sizin çok korkunç addettiğini şey? Her kadın çalışmak zorunda değil lütfen şu dayatmanızdan vazgeçin artık. Ç

hepimizin hayali.
kendi ayaklarımın üstünde durmaya ben de bayılmıyorum valla. Gönül isterdi ki ayaklarım hep narin pedikürlü minnoş kalsın. Çalışmaktan koşturmaktan nasır içinde olmasın

Ben de 19 yaşıma göre hayattan ne istediğimi çok daha iyi ve kesin biliyorum ama evliliğin buna olumlu ya da olumsuz hiçbir etkisi olmadı. Evlilik sadece bir kimlik, yanımdaki benim hayat arkadaşım. Şunu yapmak istiyorum dediğimde bana karşı çıkmaz, olması gereken de bu zaten :)

şanslıydınız belki de. Düzgün insanlarla karşılaştınız ya da bunu anlayacak zekanız vardı her halükarda. Etrafınızdaki insanlar akıllıydı vs.

Maddi bağımsızlık herkes istemiyor ki
Aferin sana çok matah bir şey istiyorsun sanki.
Evlenince çalışmak istememek kabul edilebilir, tercihtir ama kaderini bir erkeğin ellerine emanet etmek akıl işi değil. Tercih olmamalı.
Peki ya hayal ettiğin gibi olmazsa?
Cahil cesareti bu.
Nafaka sizi kurtarmaz.
Bugün yayıla yayıla kafa rahat meslek sahibi olmak varken, küçük çocukla hayat mücadelesi verirken hayata tutunmaya çalışmak zorunda kalabilirsin.

Olumsuz değilde gerçekler var şu hayatta çalışma tecrübesi yok okumak istemiyor eskilere donup bakin kocaları döver sover aldatır kadınların sesi çıkmaz neden cahillik vardi kız çocuğu okumadı okutulmadi veya çoğu baba evinden kurtulup çok guzel yere gideceğini düşündü. Ben 24 yaşında evlendim ben 15 yaşında çalışmaya başladım gerek kasiyerlik gerek sekreterlik gerekse garsonluk okuyamadım çünkü ailemin maddi acıdan durumu yoktu babamı da küçük yaşta kaybetmem en büyük etken oldu ben çok yokluk gördüm çok ezilerek yaşadım bu hayatı ve bugün evlendim eşimden allah razı olsun çalışmamı istemedi çünkü yaşadığım zorluklari biliyordu asıl en önemlisi eşim benim gelecekte ne olursa olsun kendi ayaklarım üzerinde çalışıp para kazanacağımı bilir birgün ondan ayrılırsam ona muhtaç olmayacağımi bilir anlatmak istediğim bu ev hanımı olmak elbette kötü bisi değil ama baba evinde elini sıcak sudan soğuk suya sokmayan sokmak istemeyen birinin el kapısında her zorluğa göğüs gerebilecek mı önemli olan bu bunlari konu sahibi için demiyorum genel anlamda dedim hep isterim ki kocalarımız ssevgililr abiler kadınlar bize muhtaç gözüyle bakmasinlar . Gerçek var ki bazen bazı kadınlar kocalarının eline baktigi için istediklerini alıp giyemiyor yiyemiyor . Ben ev hanımı olayım da kocamı evde bekleyeyim bazen bu durum çokta güzel bişey değil keşke okuyabilseydim de çalışsaydım bi mesleğim olsaydı kendim için

belki bir kursa kitap mütalaasına vesaire gider,

şimdi pandemi var da pandemi olmayan dönemde bunların gündüz olanını bulamadım

benim bursa da bana hitap edecek nitelikteki bulduklarım hep akşam 19.30 sonrasıydı çalışan insanlar ancak o saatte gelebiliyormuş

kendi işim var, akşamları çocuğum var ama gündüz kendime zaman ayırabileceğim süreleri ayarlarım dedim

kültürel kurslara gideyim dediğimde de ya çok genç yahut emekli idi kitle, bu gündüz bu tarz kurslara giden ev hanımları hangi kurslara, etkinliklere gidiyor

hatta spora gideyim dedim de onun da sabah seansı bir de 19 sonrası seansları vardı

ev hanımları 10-12 arası gidiyormuş, çalışanlar 19 sonrası, öğlen saatlerinde plates vs gibi grup etkinliği yoktu

şanslıydınız belki de. Düzgün insanlarla karşılaştınız ya da bunu anlayacak zekanız vardı her halükarda. Etrafınızdaki insanlar akıllıydı vs.
Olabilir, işte ben de bunu söylemeye çalışıyorum. Yazdığı iki üç mesajdan konu sahibinin aptal veya zeki olduğunu çıkaramayız, belki o da akıllı bir seçim yapacak olgunlukta. Ve dediğim gibi eğer o olgunlukta olmasa bile başına gelebilecekleri göze alarak bu yola girmek zorunda eğer okumak çalışmak gibi bir niyeti hiç yoksa.

Size göre bi yasam sekliyse ,mutluluklar dilerim.
Eve 2 maas girerken faturalar vs öyle kolay değil hayat.
Siz sabancılara gelin gittiyseniz bilemicem tabi

Siz bulamamış olabilirsiniz ama o yaşadığı şehirde ve ilgi alanına göre bulacak belki, 15 günde bir arkadaşlarla toplantı bile yeter insana. Mesele kurs vesaire de değil, hayattan zevk almak için yalnızca okumak ya da çalışmak gerekmiyor bunu söylemeye çalışıyorum. Benim hayattan zevk alma şeklim okumak mesela, üniversite çatısından ölene dek ayrılmak istemiyorum. Ama başka bir kadın bunu tercih etmeyebilir, işte bu noktada tu kaka yapılması yanlış bana göre.

Size göre bi yasam sekliyse ,mutluluklar dilerim.
Eve 2 maas girerken faturalar vs öyle kolay değil hayat.
Siz sabancılara gelin gittiyseniz bilemicem tabi
Kendimden örnek vermedim ben, akademik kariyer hedefliyorum diye yazmıştım. Eşlerin ikisi de çalışmayınca ay sonunda kuru ekmek arası soğan mı yiyorsunuz Türk filmlerindeki gibi? Evet Türkiye'de yaşam şartları çok zor ama konu sahibi gayet emin kendi ve karşısındakinden. Demek ki gerçekten de ekmek arası soğan yemeyi de göze alıyor çalışmak istemediğine göre. Neden karışıyoruz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…