- 25 Mart 2012
- 18.080
- 43.185
- 798
- Konu Sahibi hadibakalim88
-
Bilmem okumak bana göre degil istedigim meslek yok ev hanımı olmak istiyorum
Ya benim bi arsam var babam tapusunu ustume yapti tek kız olduğum için çok da degerli bir arsa.onun dışında hic calismak istemiyorum kendimi biliyorum yani
Bebek olmasi kotu bir şey mi beni zorla evlendirmiyorlar ben kendim istiyorum
Temkinli yasamak diyr bir şey mi var ve neden bosanayim daha evlenmeden kafama olumsuzluk yaydınız sagolun
Ben 19 yaşında her şeyi göze alarak evlendim ona bakarsanız. Ya bunun yaşla ne ilgisi var? 45 yaşında da gözü kara aşık olabilirsiniz. 19'da evlenince başınıza gelebilecek şeyler 45'te gelmeyecek mi, böyle bir kaide mi var?
Maddi bağımsızlık herkes istemiyor ki
Ben 23 yaşındayım ne güzel gidip geziyorum sorumluluğum sadece kendime yemek yapsamda olur yapmasamda. Paramı vereceğim kimse yok ne istersem alıyorum her zaman yeni eğitim alacağım yerler araştırıp kendimi geliştiriyorum. Bence sende deneOkumak sart degil bu bir arkamda olan ailem var bu da 2 . daha evlenmeden boşanırsiniz diyorsunuz ben sizden evliligin sorduğundan bahsetmenizi istedim adam niye beni uzsunkafalara bak
Koca beklemeyi ne sanıyorsunuz? Tüm gün ev işlerini yapar, çocuklarla ilgilenir, dışarı çıkar gezer arkadaşlarıyla buluşur, işlerini halleder, belki bir kursa kitap mütalaasına vesaire gider, akşam da eşi gelince yemek yerler falan da filan. Bu mu sizin çok korkunç addettiğini şey? Her kadın çalışmak zorunda değil lütfen şu dayatmanızdan vazgeçin artık. Ç%80 o koca o kıza kalacak degerli arsayı satar yer,kıza da 5 krs koklatmaz.
Yani surda 7senem olacak .
Evde koca beklemeyi iyi bisey gibi algılayan tek sizi gördüm bugune kadar burda
bu ev hanımları ne yapar bilir misin
bir arkadaşım anlatmıştı kuzeni ev hanımı olmak istiyormuş
ama öyle evdeki annesi, işte akraba kadınlar gibi değil de o zamanlar modaydı Bihter Ziyagil gibi
yani yalıda oturacak, evde bir kaç hizmetçin, kapıda şoförün, yine kendin gibi zengin sürekli bir yerlere gidebileceğin arkadaşların, düzenli bir de birikim yapma imkanın yahut işte şirkette hisselerin vs olacaksa neden olmasın
Kasiyerlik yaptim bi donem 4 ay falan suan çalışmıyorum
Ben de 19 yaşıma göre hayattan ne istediğimi çok daha iyi ve kesin biliyorum ama evliliğin buna olumlu ya da olumsuz hiçbir etkisi olmadı. Evlilik sadece bir kimlik, yanımdaki benim hayat arkadaşım. Şunu yapmak istiyorum dediğimde bana karşı çıkmaz, olması gereken de bu zaten :)19 yaşında karşımdaki insanı, karakterini analiz etme yeteneğimle şu anki farkındalığım çok farklı. Artık hayattan ne istediğimi biliyorum.
Belki ben fazla çocuktum bilmiyorum. Konu sahibi daha olgunsa sorun yok
Ben de 19 yaşıma göre hayattan ne istediğimi çok daha iyi ve kesin biliyorum ama evliliğin buna olumlu ya da olumsuz hiçbir etkisi olmadı. Evlilik sadece bir kimlik, yanımdaki benim hayat arkadaşım. Şunu yapmak istiyorum dediğimde bana karşı çıkmaz, olması gereken de bu zaten :)
Aferin sana çok matah bir şey istiyorsun sanki.Maddi bağımsızlık herkes istemiyor ki
Olumsuz değilde gerçekler var şu hayatta çalışma tecrübesi yok okumak istemiyor eskilere donup bakin kocaları döver sover aldatır kadınların sesi çıkmaz neden cahillik vardi kız çocuğu okumadı okutulmadi veya çoğu baba evinden kurtulup çok guzel yere gideceğini düşündü. Ben 24 yaşında evlendim ben 15 yaşında çalışmaya başladım gerek kasiyerlik gerek sekreterlik gerekse garsonluk okuyamadım çünkü ailemin maddi acıdan durumu yoktu babamı da küçük yaşta kaybetmem en büyük etken oldu ben çok yokluk gördüm çok ezilerek yaşadım bu hayatı ve bugün evlendim eşimden allah razı olsun çalışmamı istemedi çünkü yaşadığım zorluklari biliyordu asıl en önemlisi eşim benim gelecekte ne olursa olsun kendi ayaklarım üzerinde çalışıp para kazanacağımı bilir birgün ondan ayrılırsam ona muhtaç olmayacağımi bilir anlatmak istediğim bu ev hanımı olmak elbette kötü bisi değil ama baba evinde elini sıcak sudan soğuk suya sokmayan sokmak istemeyen birinin el kapısında her zorluğa göğüs gerebilecek mı önemli olan bu bunlari konu sahibi için demiyorum genel anlamda dedim hep isterim ki kocalarımız ssevgililr abiler kadınlar bize muhtaç gözüyle bakmasinlar . Gerçek var ki bazen bazı kadınlar kocalarının eline baktigi için istediklerini alıp giyemiyor yiyemiyor . Ben ev hanımı olayım da kocamı evde bekleyeyim bazen bu durum çokta güzel bişey değil keşke okuyabilseydim de çalışsaydım bi mesleğim olsaydı kendim içinAma dikkat ettiğim bir şey var bu tip konularda HEP olumsuz konuşuyorsunuz akıl danışanlara karşı.
Herkesin hayat hedefi kariyer yapmak ekonomik özgürlük kazanmak üzerine olmayabilir. Bazıları sadece ev hanımı olup çocuklarına bakmak ister. Bunun bu kadar yadırganmasını anlamıyorum. Çekecekse de kendisi çekecek, bunu bilerek girecek bu yola. Evde koca beklemek neden kötü, ekonomik özgürlüğü olmamak neden tu kaka? Kızın hayattan beklentisi bu, insanların hedeflerine niye bu kadar karışıyoruz?
belki bir kursa kitap mütalaasına vesaire gider,
Olabilir, işte ben de bunu söylemeye çalışıyorum. Yazdığı iki üç mesajdan konu sahibinin aptal veya zeki olduğunu çıkaramayız, belki o da akıllı bir seçim yapacak olgunlukta. Ve dediğim gibi eğer o olgunlukta olmasa bile başına gelebilecekleri göze alarak bu yola girmek zorunda eğer okumak çalışmak gibi bir niyeti hiç yoksa.şanslıydınız belki de. Düzgün insanlarla karşılaştınız ya da bunu anlayacak zekanız vardı her halükarda. Etrafınızdaki insanlar akıllıydı vs.
Size göre bi yasam sekliyse ,mutluluklar dilerim.R
Koca beklemeyi ne sanıyorsunuz? Tüm gün ev işlerini yapar, çocuklarla ilgilenir, dışarı çıkar gezer arkadaşlarıyla buluşur, işlerini halleder, belki bir kursa kitap mütalaasına vesaire gider, akşam da eşi gelince yemek yerler falan da filan. Bu mu sizin çok korkunç addettiğini şey? Her kadın çalışmak zorunda değil lütfen şu dayatmanızdan vazgeçin artık. Ç
Siz bulamamış olabilirsiniz ama o yaşadığı şehirde ve ilgi alanına göre bulacak belki, 15 günde bir arkadaşlarla toplantı bile yeter insana. Mesele kurs vesaire de değil, hayattan zevk almak için yalnızca okumak ya da çalışmak gerekmiyor bunu söylemeye çalışıyorum. Benim hayattan zevk alma şeklim okumak mesela, üniversite çatısından ölene dek ayrılmak istemiyorum. Ama başka bir kadın bunu tercih etmeyebilir, işte bu noktada tu kaka yapılması yanlış bana göre.şimdi pandemi var da pandemi olmayan dönemde bunların gündüz olanını bulamadım
benim bursa da bana hitap edecek nitelikteki bulduklarım hep akşam 19.30 sonrasıydı çalışan insanlar ancak o saatte gelebiliyormuş
kendi işim akşamları çocuğum var ama gündüz zaman ayırabileceğim kültürel kurslara gideyim dediğimde de ya çok gen. yahut emekli idi kitle, bu gündüz bu tarz kurslara giden ev hanımları hangi kurslara, etkinliklere gidiyor
hatta spora gideyim dedim de onun da sabah seansı bir de 19 sonrası seansları vardı
ev hanımları 10-12 arası gidiyormuş, çalışanlar 19 sonrası, öğlen saatlerinde plates vs gibi grup etkinliği yoktu
Kendimden örnek vermedim ben, akademik kariyer hedefliyorum diye yazmıştım. Eşlerin ikisi de çalışmayınca ay sonunda kuru ekmek arası soğan mı yiyorsunuz Türk filmlerindeki gibi? Evet Türkiye'de yaşam şartları çok zor ama konu sahibi gayet emin kendi ve karşısındakinden. Demek ki gerçekten de ekmek arası soğan yemeyi de göze alıyor çalışmak istemediğine göre. Neden karışıyoruz?Size göre bi yasam sekliyse ,mutluluklar dilerim.
Eve 2 maas girerken faturalar vs öyle kolay değil hayat.
Siz sabancılara gelin gittiyseniz bilemicem tabi
Bilmem okumak bana göre degil istedigim meslek yok ev hanımı olmak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?