- 27 Ekim 2020
- 4.052
- 3.296
- 63
- Konu Sahibi hadibakalim88
-
Hayattan zevk almak kişiden kişiye göre değişebilir evet ama önemli olan ayaklarının üstünde durmak çağımız artık bunu gerektiriyor çift maaşla insanlar geçinemiyor onu da geçtim Bi arsaya güvenerek yoluna devam etmek çok saçmaSiz bulamamış olabilirsiniz ama o yaşadığı şehirde ve ilgi alanına göre bulacak belki, 15 günde bir arkadaşlarla toplantı bile yeter insana. Mesele kurs vesaire de değil, hayattan zevk almak için yalnızca okumak ya da çalışmak gerekmiyor bunu söylemeye çalışıyorum. Benim hayattan zevk alma şeklim okumak mesela, üniversite çatısından ölene dek ayrılmak istemiyorum. Ama başka bir kadın bunu tercih etmeyebilir, işte bu noktada tu kaka yapılması yanlış bana göre.
Bu arada liseyi çalışarak okudum şuan uniye hazırlık yapıyorum kendim için iyi yerlere gelmeye çabalıyorum evet üzerimde değerli tapu yok ayrıca ne olacagmizin garantisi de yok su hayattaOlumsuz değilde gerçekler var şu hayatta çalışma tecrübesi yok okumak istemiyor eskilere donup bakin kocaları döver sover aldatır kadınların sesi çıkmaz neden cahillik vardi kız çocuğu okumadı okutulmadi veya çoğu baba evinden kurtulup çok guzel yere gideceğini düşündü. Ben 24 yaşında evlendim ben 15 yaşında çalışmaya başladım gerek kasiyerlik gerek sekreterlik gerekse garsonluk okuyamadım çünkü ailemin maddi acıdan durumu yoktu babamı da küçük yaşta kaybetmem en büyük etken oldu ben çok yokluk gördüm çok ezilerek yaşadım bu hayatı ve bugün evlendim eşimden allah razı olsun çalışmamı istemedi çünkü yaşadığım zorluklari biliyordu asıl en önemlisi eşim benim gelecekte ne olursa olsun kendi ayaklarım üzerinde çalışıp para kazanacağımı bilir birgün ondan ayrılırsam ona muhtaç olmayacağımi bilir anlatmak istediğim bu ev hanımı olmak elbette kötü bisi değil ama baba evinde elini sıcak sudan soğuk suya sokmayan sokmak istemeyen birinin el kapısında her zorluğa göğüs gerebilecek mı önemli olan bu bunlari konu sahibi için demiyorum genel anlamda dedim hep isterim ki kocalarımız ssevgililr abiler kadınlar bize muhtaç gözüyle bakmasinlar . Gerçek var ki bazen bazı kadınlar kocalarının eline baktigi için istediklerini alıp giyemiyor yiyemiyor . Ben ev hanımı olayım da kocamı evde bekleyeyim bazen bu durum çokta güzel bişey değil keşke okuyabilseydim de çalışsaydım bi mesleğim olsaydı kendim için
Size göre saçma orası bariz ama konu sahibi kararını vermiş, hayattan beklentisini ne isteyip istemediğini çoktan belirlemiş yazdıklarına göre. Bu noktadan sonra kınamak ayıplamak yersiz geliyor bana. Dediğim gibi çekeceği varsa çekecek, bunu göze almış zaten okumayı bile istemeyerek.Hayattan zevk almak kişiden kişiye göre değişebilir evet ama önemli olan ayaklarının üstünde durmak çağımız artık bunu gerektiriyor çift maaşla insanlar geçinemiyor onu da geçtim Bi ardaya güvenerek yoluna devam etmek çok saçma
Biz kınamak ayıplamak için yorum yazmadık bunları yaptığının yanlış olduğunu belirttik hayat onun isterse 18inde evlensin bize göre hava hoşSize göre saçma orası bariz ama konu sahibi kararını vermiş, hayattan beklentisini ne isteyip istemediğini çoktan belirlemiş yazdıklarına göre. Bu noktadan sonra kınamak ayıplamak yersiz geliyor bana. Dediğim gibi çekeceği varsa çekecek, bunu göze almış zaten okumayı bile istemeyerek.
Siz bulamamış olabilirsiniz ama o yaşadığı şehirde ve ilgi alanına göre bulacak belki, 15 günde bir arkadaşlarla toplantı bile yeter insana. Mesele kurs vesaire de değil, hayattan zevk almak için yalnızca okumak ya da çalışmak gerekmiyor bunu söylemeye çalışıyorum. Benim hayattan zevk alma şeklim okumak mesela, üniversite çatısından ölene dek ayrılmak istemiyorum. Ama başka bir kadın bunu tercih etmeyebilir, işte bu noktada tu kaka yapılması yanlış bana göre.
Zaten konuyu açtığı mesajda da erken mi evlenmek için yoksa okumuyorsun doğru mu olur gibisinden bir soru sormuş biz de ona göre yorumlarımızı yaptıkSize göre saçma orası bariz ama konu sahibi kararını vermiş, hayattan beklentisini ne isteyip istemediğini çoktan belirlemiş yazdıklarına göre. Bu noktadan sonra kınamak ayıplamak yersiz geliyor bana. Dediğim gibi çekeceği varsa çekecek, bunu göze almış zaten okumayı bile istemeyerek.
Emin olmadığı için soruyor emin olsaydı kendinden böyle bi konu acmazdiKendimden örnek vermedim ben, akademik kariyer hedefliyorum diye yazmıştım. Eşlerin ikisi de çalışmayınca ay sonunda kuru ekmek arası soğan mı yiyorsunuz Türk filmlerindeki gibi? Evet Türkiye'de yaşam şartları çok zor ama konu sahibi gayet emin kendi ve karşısındakinden. Demek ki gerçekten de ekmek arası soğan yemeyi de göze alıyor çalışmak istemediğine göre. Neden karışıyoruz?
Kendiniz akademik kariyer hedeflerken millete evlen koca bekle demek de ironikKendimden örnek vermedim ben, akademik kariyer hedefliyorum diye yazmıştım. Eşlerin ikisi de çalışmayınca ay sonunda kuru ekmek arası soğan mı yiyorsunuz Türk filmlerindeki gibi? Evet Türkiye'de yaşam şartları çok zor ama konu sahibi gayet emin kendi ve karşısındakinden. Demek ki gerçekten de ekmek arası soğan yemeyi de göze alıyor çalışmak istemediğine göre. Neden karışıyoruz?
Haklısınız pandemi döneminde arkadaşları bırak ailemizle bile görüşemiyoruz, ben pandemiden bağımsız olarak konuşayım. Arkadaşlarımın yüzde doksanını liseden ve üniversiteden edindim onları devam ettiriyorum çok şükür. Finaller ve ALES-YÖKDİL dışında alanımla ilgili ücretsiz online derslere katılıyorum, örneğin geçen gün Pennsylvania Üniversitesi'nin online derslerine başladım kendimi ekstra geliştirmek için. Vaktimi ilimle meşgul olarak geçirmeye çalışıyorum. Bence daha iyi araştırın, belediyenin vs hanımlara yönelik bir sürü kurslaro var. Workshoplar var, sabun atölyesi dikiş atölyesi vs orda birileriyle taşınabilirsiniz. Hiç olmadı gidin parka bir hanımın yanına oturun sohbet edin eğer o da konuşmak istiyorsa. Komşularınızla tanışın, yani demek istediğim siz ayarlayın hep bir kurs ilanı veya buluşma teklifi beklemeyin. Biraz daha girişken olursanız bence bu sıkılma derdinden kurtulma olasılığınızı artırırsınız.yok ben onu anladım da benim derdim depreşti
hani biliyorsanız söyleyin diye sordum
zira kitap tahlili vs yapacak kitle hem de gündüz bulmak cidden zor, ben pandemide iyice bunaldım da varsa bu tarz yerler ben de gideyim diye soruyorum
mesela 15 günde arkadaş toplantısı amenna da evde otururken arkadaş nasıl olunuyor
15 senedir bu şehirdeyim arkadaş dediklerimi ya işte tanıdım ya da oğlumun okul, kurs vs ortamlarındaki anneler
yani 25 yaşında evlenmiş ve çalışmıyor olsaydım yaklaşık 10 yıl hiç arkadaşım olmazdı
nerede arkadaş edineceğiz de 15 günde bir toplantıya katılacağız
bunu eleştirmek için sormuyorum, bilmediğim için soruyorum, hiç öyle bir hayatım olmadı, görmedim nasıl olur
annemin de hiç öyle bir arkadaş çevresi yoktu, onun çevresindekiler de iş arkadaşları idi, komşular komşuculuk oynardı arada da annemle genelde saatleri uymazdı
okumak dediniz evet boşlukta bunaldığım için ikinci üniversitemi okumaya başladım, KPSS kursuna gittim, dil kursuna da gidecektim ama uygun seviye sınıfları bulamadım, onlar da çalışanlar katıldığı için akşam saatlerinde
konuya yazmam sizi yahut konu sahibini eleştirmek değil kendime çıkış aramak zira gündüz saatinde zaman geçirecek kimsem yok
Yoo, hiç de değil. Benim hayata dair hedefim bu. Onunki de koca beklemek. Bana ne? Niye laf edeyim?Kendiniz akademik kariyer hedeflerken millete evlen koca bekle demek de ironik
Biz niye karısalım?
Sormus yorum yapıyorz.
Damdan, bu pandeminin tek olumlu yanı, artık online ne ararsan var. Ben de yüz yüze gibi verimli olmaz diyordum, ama 3 aydır bir dil kursuna katılıyorum, hiç evden çıkmadan bir şeyler öğrenmek çok daha keyifliymiş.... Arkadaşları da online görüryosun, aşina oluyorsun..hoca egzersiz falan yaptırıyor aktif katılım sağlıyorsun. Çok eğlenceli.yok ben onu anladım da benim derdim depreşti
hani biliyorsanız söyleyin diye sordum
zira kitap tahlili vs yapacak kitle hem de gündüz bulmak cidden zor, ben pandemide iyice bunaldım da varsa bu tarz yerler ben de gideyim diye soruyorum
mesela 15 günde arkadaş toplantısı amenna da evde otururken arkadaş nasıl olunuyor
15 senedir bu şehirdeyim arkadaş dediklerimi ya işte tanıdım ya da oğlumun okul, kurs vs ortamlarındaki anneler
yani 25 yaşında evlenmiş ve çalışmıyor olsaydım yaklaşık 10 yıl hiç arkadaşım olmazdı
nerede arkadaş edineceğiz de 15 günde bir toplantıya katılacağız
bunu eleştirmek için sormuyorum, bilmediğim için soruyorum, hiç öyle bir hayatım olmadı, görmedim nasıl olur
annemin de hiç öyle bir arkadaş çevresi yoktu, onun çevresindekiler de iş arkadaşları idi, komşular komşuculuk oynardı arada da annemle genelde saatleri uymazdı
okumak dediniz evet boşlukta bunaldığım için ikinci üniversitemi okumaya başladım, KPSS kursuna gittim, dil kursuna da gidecektim ama uygun seviye sınıfları bulamadım, onlar da çalışanlar katıldığı için akşam saatlerinde
konuya yazmam sizi yahut konu sahibini eleştirmek değil kendime çıkış aramak zira gündüz saatinde zaman geçirecek kimsem yok
Biz ne dersek diyelim gidip o adamla evlenecek. Seviyormuş çünkü. Vazgeçirmeye çalışmak yersiz. Burada akıl danışan genç kızların ekserisi yine gidip bildiğini okuyor.Emin olmadığı için soruyor emin olsaydı kendinden böyle bi konu acmazdi
Arkadaşım bak kimse burda ayıplamıyor kınamıyor ondan çok sen savundun onu o kendisi bile bu kadar yazmadı burda kendisi sormuş dimi sizce erken mı evlenmek için diye bizde yaşayacağı zorlukları anlatmaya çalıştık evliliğin anlatıldığı kadar kolay olmadığını kendinden emin olsaydı eğer böyle bi konu açmazdı bu kadar basitSize göre saçma orası bariz ama konu sahibi kararını vermiş, hayattan beklentisini ne isteyip istemediğini çoktan belirlemiş yazdıklarına göre. Bu noktadan sonra kınamak ayıplamak yersiz geliyor bana. Dediğim gibi çekeceği varsa çekecek, bunu göze almış zaten okumayı bile istemeyerek.
Ben onu savunmaktan ziyade bu kadar ayıplanıp yargılanmasına karşı çıkıyorum. Siz hep kötüye yönelik yorum yapıyorsunuz çok pişman olacaksın da arsayı satıp parasını yiyecek o adam seni üzecek vs. Sizin özelinizde değil genelde yazılanlar bunlar. Bu kadar çamur atmak bu kadar negatiflemek bana göre çok yanlış ben buna söylüyorum söyleyeceğimi.Arkadaşım bak kimse burda ayıplamıyor kınamıyor ondan çok sen savundun onu o kendisi bile bu kadar yazmadı burda kendisi sormuş dimi sizce erken mı evlenmek için diye bizde yaşayacağı zorlukları anlatmaya çalıştık evliliğin anlatıldığı kadar kolay olmadığını kendinden emin olsaydı eğer böyle bi konu açmazdı bu kadar basit
Bak vazgeç evlenme demişlermı burda bizim dememizle kimse vazgeçmez biz sadece yasayacaklarinin örneklerini verdik belki kardeşim olsa beN böyle bi tavsiyede bulunurum düşünür taşınır allah akıl vermiş o akli kullanır mutlu olacağı evlilikte zaten kendi kararını verir ama en güzeli şu bir musibet bin nasihatten iyidirBiz ne dersek diyelim gidip o adamla evlenecek. Seviyormuş çünkü. Vazgeçirmeye çalışmak yersiz. Burada akıl danışan genç kızların ekserisi yine gidip bildiğini okuyor.
Valla evlenme demek bile o adam sana şunları şunları yapacak sonra buraya ağlayarak konu açacaksın hah şuraya yazıyorum demekten iyidir.Bak vazgeç evlenme demişlermı burda bizim dememizle kimse vazgeçmez biz sadece yasayacaklarinin örneklerini verdik belki kardeşim olsa beN böyle bi tavsiyede bulunurum düşünür taşınır allah akıl vermiş o akli kullanır mutlu olacağı evlilikte zaten kendi kararını verir ama en güzeli şu bir musibet bin nasihatten iyidir
Yargılamak değil ki,sadece düşüncesinin yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyoruz burada.Ben onu savunmaktan ziyade bu kadar ayıplanıp yargılanmasına karşı çıkıyorum. Siz hep kötüye yönelik yorum yapıyorsunuz çok pişman olacaksın da arsayı satıp parasını yiyecek o adam seni üzecek vs. Sizin özelinizde değil genelde yazılanlar bunlar. Bu kadar çamur atmak bu kadar negatiflemek bana göre çok yanlış ben buna söylüyorum söyleyeceğimi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?