22 yasinda evlenmek

22 yasında bundan sonra okumayı düsünmüyorsan evlenebilirsin.

Okumayı herkes sevmiyor. keske herkes sevse ama bu çok ütopik olur. ortaokulda öğretmenim daha 7. 8. sınıfta derslerle ilgilenmeyen okula ailesinin zoruyla gelen bir çok öğrenci var. tabi lise zorunlu diye okuyorlar. derslerle ilgili olmadıkları icin universite sınavıylada ilgili olmuyorlar ve liseden sonra okumuyorlar.

okumayan okuma hedefi olmayan insan icin 22 yas kendi istiyorsa olmayacak bir yaş değil.

ben 22 yasinda üniversiteyi yeni bitirmistim ve nişanlandım. esimle aynı yaştaydık ve o da universiteyi yeni bitirmisti. o askere gitti geldi is buldu 23 de evlendik. o askerdeyken bende kpss calistim ve evlendikten sonra da atandım.

Herkes bu yasta evliliği kaldıramaz ama ne esim ne ben hic pisman olmadık. Kafa yapımız aynıydı zaten.

şimdi anladığım sizin yaşınız nispeten genç

benim ne lise ne üniversite ne yüksek lisans arkadaşım var bu şehirde

yaşım 40

belediyenin hanımlara yönelik dediği kurslar bana hitap etmiyor, mesela dikiş vs uğraşamam

ben kitap inceleme, klasiklerin tartışılması modunda bir şeyler yazdığınız için yazdım

yani komşularımla tanışıyorum yahut parkta da yeri gelir insanlarla konuşurum da sosyo kültürel olarak kendimi ifade edebileceğim gündüz saatlerinde etkinlik nasıl oluyor diyorum

komşularımla bir gün otururum ama o bana sohbetten bir tık ilerisini katmaz ki

şimdi pandemide de açıp telefonu konuşuyoruz, kişisel ilerlememi sağlayacak bir şeyler umuyorum ben

Ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ama işim gereği kaç çeşit insan gördüm.
Siz okuduklarınızdan bu olgunlukta birini gördüyseniz yorum yapmayacağım daha fazla.

Valla evlenme demek bile o adam sana şunları şunları yapacak sonra buraya ağlayarak konu açacaksın hah şuraya yazıyorum demekten iyidir.
Bi arkadaşımın lafi vardı "Elalemin derdi seni mı gerdi" diye beni mı gerdi diyim bende yaşasın görsün ne diyim mutlu olur inşallah

Kendimden örnek vereyim ben 18 yaşında (eşimde aynı yaşlarda) henüz daha üni ilk yılında ani bi kararla evlendik, okul bitene kadar ailelerin desteğiyle yaşadık, şuan 33 eşim 34 yaşında kendisi uzman doktor ( tus’u bile ilk girişte kazandı ) ben öğretmen oldum . Arkama bakıyorum ve 18 yaşında verdiğim kararın doğru olduğunu düşünüyorum , 20’li yaşların başında yapamadığımız ne varsa hepsini fazlasıyla yapıyoruz şuan hatta yine çılgın bi kararla Antalya ya taşınma kararı aldık , sırf ben denizi çok seviyorum diye, bu arada çocuğumuzu da büyüttük . Bence insan o yaşlarda da doğru kişiyi anlayabiliyor, çevremizde görüyoruz okuyup kariyer sahibi olmuş şekilde evlenenlerde yanlış karar verebiliyor. Ben biraz kaderci de yaklaşıyorum sanırım

Pandemiden dolayi suan gidilmez ama spor salonu, yoga sinifi buralarda gunduz insanlar oluyor hep ayni saatte gidince ayni kişilere denk geliniyor. Ben sabah erken giderdim mesela az kişi olurdu o şekilde kaynaşip sohbet başlardi. Arkadaş edinmek baya kolaydi oralarda.

Ya benim bi arsam var babam tapusunu ustume yapti tek kız olduğum için çok da degerli bir arsa.onun dışında hic calismak istemiyorum kendimi biliyorum yani
Babam arsa verecek koca da bana bakacak, okumayı geçtim çalışmak bile istemiyorum niye ki birinin parasını yemek varken boş insan olup kadın programı izlemek varken sen de haklısın evlen kardeşim. Ama 4 5 çocuk yapma bari senin gibi birkaç insan daha yetismesin

hayattaki gailesi ev hanımı olmak olan biri için amma çene yormuşsunuz.
evlen evladım bütün kadınların hayali yemek ütü temizlik toz çamaşır kıskandılar seni ondan bu tepkiler.
O kadar çok seviyorsa benim ütüleri de yapsa keşke

Bn yaşadığım şehre eşim dolayısı ile geldim ve merkezden uzakta taşrada çalıştığım için iş ortamında da çevre yapamadım ilk iki sene çok kötüydü yapayalnız. Oğlum doğunca yasaidgim şehirdeki Facebook anne gruplarına katıldım ordan WhatsApp grubu olusturanlara katıldım bir sekildd kafama uygun hemde oğlumun yaşında çocuğu olan annelerle tanıştım zır cahil olmayanlar tabi seçtim aradan. Tek amacı evde oturup ev gezmesi yapıp TV izlemek olan kadınlarla hicbi hukukum olamaz

ama şimdi online iş de var

yani benim sıkıntım hep ekranla yaşamak zaten, benim işim sadece ekran, pandemi öncesi de ofiste tek başıma oturup ekranla çalışıyorum

o nedenle gündüz kafa dağıtacak konuşma içeren gerçek kişili etkinlikler aradım pandemi öncesi süreçte

hatta ikinci üniversite okumaya başladım vs

Burada sorun karar değil. Çoğu inanın 18 yaşında hayattan beklentisiyle 25 sonrası beklentisi uymaz birbirine. Evlilik sorumluluk demek siz kendi paranızı kazanmaya başlayana kadar üzgünüm ama evcilik oynamışsınız. Evlilik bu değil malesef benden iyi biliyor olmanız lazım. Ki evet şanslısınız ki doğru kişiyle evlenmişsiniz her şeye rağmen. Genelde bu hikayeler böyle bitmez. Ve bi de ailelere sormak lazım tabi

Merhaba bende 23 yaşında evlendim eşim öğretmen bense ev hanımıyım çalışmıyorum bu benim ićin bir sorun olmadı.karşı tarafa guveniyorsaniz niye bekliyesiniz .

Evet, okudum diğer mesajlarını. Bu dediğin kursların bizim yaş grubu insanlar için ve öğlen olanını Bursa'yı geç, İstanbul da bile bulmak imkansız... hepsi ya iş çıkış saatleri, ya da hafta sonu.. Ben sadece tavsiye olsun diye yazdım, bir deneyebilirsin...hani mesela bizim sınıfta 10 kişi var ya, tek başına pc karşında oturuyorsun gibi olmuyor, herkesin kamerası açık ya, hep beraber bi aktivitedeymişsin havası veriyor nispeten...canlı kanlı insanın yerini tutamaz demi... gerçi düşündümde bu online kurslar clubler de hep akşam saatleri sanki...

Ne okuyorsun? Ne güzel.

Ben 1bucuk sene önce 21 yaşında evlendim.
Üniversite 3.sinifa gidiyordum. Şansıma bir dönem okula gittim sonra pandemi oldu, evden giriyorum derslere
Ben evliliğe çok uzaktım, hatta babamı çok zor ikna ettik çünkü babam 'hani 30 yaşında evlenecektin' dedi
Eşim de 27 yaşındaydı ozaman. İyi bir işi, kendi ayakları üstünde duran birisiydi. Ben çalışmadan bile evi gayet güzel gecindirebilirdi ki şuan öyle yapıyor zaten. AMA benim çalismama gibi bir durumum yok. Bu para için olan bir şey değil. Ben çalışmayı seven birisiyim. Ev hanimi olacak birisi değilim yani.
Senin sevgilinin kafa yapısı nasıl bilmiyorum ama bence iyi gözlemle. Yanlış anlama beni ama yazılarından biraz daha olgunlaşmaya ihtiyacın olduğu düşündüm. Çünkü bunun yaşla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Okumamışsin şuan evlenip hayaller kuracaksın ama o hayallerinin yıkılması çok olası.
Ev temizlik,yemek,ütü yapacaksan her gün hayat çekilmez olur.
Benden çok eşim yapar bunları biz de
Kariyer planlamamı yapıyoruz beraber mesela 5 ay sonra üniversitem bitiyor çünkü.
Pandemiden önceki 6-7 ay deli gibi gezdik her yeri, eve girmedik nerdeyse.
Genciz çünkü hayat böyle olmalı. Siz eve tikilacaksaniz genç yaşınıza yazık olur.
Ben arkadaşlarımla buluşurken sanki hiç evli değil gibiydim. Hayatımda hiçbir şey değişmedi.
Bunu ölç önce. Evlilik aşk oyunu değil maalesef.
Ailesi çok çok önemli. Benim kv çok yaşlı biraz eski kafadır ama çok bir şeyini görmedim. Gorumcelerim ağzımın içine bakıp hep beni evlerinde agirlayip yedirip iciriyorlar valla
Benim evime çok giden gelen olmaz sevmiyorum misafir fazla.
Bunları ayrıntılı yazdım ki karşılaştır diye ama bir farkımız var bence...
Ben özgüvenli ve ayakları üstünde duran bir kadınım. Haklarımı savunmayı biliyorum. Kimse benim sınırlarımı aşamaz.
Bence kendini geliştirmeye çalış, ileride bir şey olurda ortada kalırsan ve gidecek bir arsan da olmazsa (!) keşke bir şeyler bilseydim de şimdi yapardım dersin.

Ben ne erken evlenmeye karsiyim nede ev hanimi olmaya karsi. Lakin hayatin gercekleri diye birsey de var. Yarin öbür gün esiniz erken hakkin rahmetine kavussa (Allah korusun, ama bende babami erken kaybettim) sizi o arsa da kurtarmaz uzun vaadede. Bir kadinin her zaman is imkani olmali. Ha kullanir kullanmaz orasi ayri. Bosanabilirsinizde belli olmaz. Burda bir sürü sevip evlenen ama sonra bosanan kadin var. Heleki cocuk düsünüyorsaniz elinizde bir mesleginiz olmali yukarda saydigim nedenlerden dolayi (annenin egitimli olmasi cocuguna da faydali diye düsünüyorum orasi ayri)

Kızın hayattan beklentisi bu, insanların hedeflerine niye bu kadar karışıyoruz?
Toplumun iyileşmesini gelişmesini beklemek özgürlüğe müdahale değildir.
Çalışmak zorunda da değil.
Yıl olmuş 2021 birey olmayı başaramamış bir insanın bu halini tavrını desteklemek özgürlüğüne saygı duymak demek mi?
Her şeyin kötü olması ihtimalinde devlete ve topluma getireceği yüke ne demeli?
Muhtaçlıktan kaynaklı evde kocasını beklerken evde kötü olayların olması çocukların ziyan olması, kötü birey olma ihtimali ve topluma zararlı olmaları?
Yazık değil mi?
Para kazanma kabiliyetini edinmesi gerek, bu zamanda bunu sağlayamayan birini desteklemek mi doğru olan?
İsterse akşama kadar oda oda gezip evde yatsın bize ne?
Sizin erken evlenip geldiğiniz noktada maddi özgürlüğe ve kariyere sahip olmanız konu sahibi ile aynı konumda olduğunuz anlamına gelmez.
Örnek alamak isteyene iyi örneksiniz, ama konu sahibi için değil.

Cidden mi ya herkes laf sokma pesinde.peki esiniz nasil biriydi bende kendi sevgilimi dusuneyim
Pardon da 2021deyiz okumam calismam evleneyim diyen birine alkis mi tutmamizi bekliyorsun? Babaniz tarla biraksa ne olur Sabanci olsaniz yine erken. Sormussunuz insanlar da fikirlerini soyluyor. Insan soyle gezeyim tozayim hayati kesfedeyim der. Sifir vizyon. Herkesin kendi hayati tabi ama soru sorup aldigi cevaptan da memnun olmayanlar da ne bileyim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…