- 9 Temmuz 2015
- 3.616
- 9.697
- 158
- Konu Sahibi hadibakalim88
-
Haklısınız pandemi döneminde arkadaşları bırak ailemizle bile görüşemiyoruz, ben pandemiden bağımsız olarak konuşayım. Arkadaşlarımın yüzde doksanını liseden ve üniversiteden edindim onları devam ettiriyorum çok şükür. Finaller ve ALES-YÖKDİL dışında alanımla ilgili ücretsiz online derslere katılıyorum, örneğin geçen gün Pennsylvania Üniversitesi'nin online derslerine başladım kendimi ekstra geliştirmek için. Vaktimi ilimle meşgul olarak geçirmeye çalışıyorum. Bence daha iyi araştırın, belediyenin vs hanımlara yönelik bir sürü kurslaro var. Workshoplar var, sabun atölyesi dikiş atölyesi vs orda birileriyle taşınabilirsiniz. Hiç olmadı gidin parka bir hanımın yanına oturun sohbet edin eğer o da konuşmak istiyorsa. Komşularınızla tanışın, yani demek istediğim siz ayarlayın hep bir kurs ilanı veya buluşma teklifi beklemeyin. Biraz daha girişken olursanız bence bu sıkılma derdinden kurtulma olasılığınızı artırırsınız.
Ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ama işim gereği kaç çeşit insan gördüm.Sorumluluk almaktan kastım bu zaten eğer böyle bir yola giriyorsa burda diğer konu açanlar gibi boşanamıyorum ekonomik özgürlüğüm yok diye hayıflanmayacak, bunu yaşayabileceğini göze alarak evlenmeli diyorum zaten.
Ben onu savunmaktan ziyade bu kadar ayıplanıp yargılanmasına karşı çıkıyorum. Siz hep kötüye yönelik yorum yapıyorsunuz çok pişman olacaksın da arsayı satıp parasını yiyecek o adam seni üzecek vs. Sizin özelinizde değil genelde yazılanlar bunlar. Bu kadar çamur atmak bu kadar negatiflemek bana göre çok yanlış ben buna söylüyorum söyleyeceğimi.
Bi arkadaşımın lafi vardı "Elalemin derdi seni mı gerdi" diye beni mı gerdi diyim bende yaşasın görsün ne diyim mutlu olur inşallahValla evlenme demek bile o adam sana şunları şunları yapacak sonra buraya ağlayarak konu açacaksın hah şuraya yazıyorum demekten iyidir.
Evlenmeyin...
yok ben onu anladım da benim derdim depreşti
hani biliyorsanız söyleyin diye sordum
zira kitap tahlili vs yapacak kitle hem de gündüz bulmak cidden zor, ben pandemide iyice bunaldım da varsa bu tarz yerler ben de gideyim diye soruyorum
mesela 15 günde arkadaş toplantısı amenna da evde otururken arkadaş nasıl olunuyor
15 senedir bu şehirdeyim arkadaş dediklerimi ya işte tanıdım ya da oğlumun okul, kurs vs ortamlarındaki anneler
yani 25 yaşında evlenmiş ve çalışmıyor olsaydım yaklaşık 10 yıl hiç arkadaşım olmazdı
nerede arkadaş edineceğiz de 15 günde bir toplantıya katılacağız
bunu eleştirmek için sormuyorum, bilmediğim için soruyorum, hiç öyle bir hayatım olmadı, görmedim nasıl olur
annemin de hiç öyle bir arkadaş çevresi yoktu, onun çevresindekiler de iş arkadaşları idi, komşular komşuculuk oynardı arada da annemle genelde saatleri uymazdı
okumak dediniz evet boşlukta bunaldığım için ikinci üniversitemi okumaya başladım, KPSS kursuna gittim, dil kursuna da gidecektim ama uygun seviye sınıfları bulamadım, onlar da çalışanlar katıldığı için akşam saatlerinde
konuya yazmam sizi yahut konu sahibini eleştirmek değil kendime çıkış aramak zira gündüz saatinde zaman geçirecek kimsem yok
Babam arsa verecek koca da bana bakacak, okumayı geçtim çalışmak bile istemiyorum niye ki birinin parasını yemek varken boş insan olup kadın programı izlemek varken sen de haklısın evlen kardeşim. Ama 4 5 çocuk yapma bari senin gibi birkaç insan daha yetismesinYa benim bi arsam var babam tapusunu ustume yapti tek kız olduğum için çok da degerli bir arsa.onun dışında hic calismak istemiyorum kendimi biliyorum yani
O kadar çok seviyorsa benim ütüleri de yapsa keşkehayattaki gailesi ev hanımı olmak olan biri için amma çene yormuşsunuz.
evlen evladım bütün kadınların hayali yemek ütü temizlik toz çamaşır kıskandılar seni ondan bu tepkiler.
Bn yaşadığım şehre eşim dolayısı ile geldim ve merkezden uzakta taşrada çalıştığım için iş ortamında da çevre yapamadım ilk iki sene çok kötüydü yapayalnız. Oğlum doğunca yasaidgim şehirdeki Facebook anne gruplarına katıldım ordan WhatsApp grubu olusturanlara katıldım bir sekildd kafama uygun hemde oğlumun yaşında çocuğu olan annelerle tanıştım zır cahil olmayanlar tabi seçtim aradan. Tek amacı evde oturup ev gezmesi yapıp TV izlemek olan kadınlarla hicbi hukukum olamazyok ben onu anladım da benim derdim depreşti
hani biliyorsanız söyleyin diye sordum
zira kitap tahlili vs yapacak kitle hem de gündüz bulmak cidden zor, ben pandemide iyice bunaldım da varsa bu tarz yerler ben de gideyim diye soruyorum
mesela 15 günde arkadaş toplantısı amenna da evde otururken arkadaş nasıl olunuyor
15 senedir bu şehirdeyim arkadaş dediklerimi ya işte tanıdım ya da oğlumun okul, kurs vs ortamlarındaki anneler
yani 25 yaşında evlenmiş ve çalışmıyor olsaydım yaklaşık 10 yıl hiç arkadaşım olmazdı
nerede arkadaş edineceğiz de 15 günde bir toplantıya katılacağız
bunu eleştirmek için sormuyorum, bilmediğim için soruyorum, hiç öyle bir hayatım olmadı, görmedim nasıl olur
annemin de hiç öyle bir arkadaş çevresi yoktu, onun çevresindekiler de iş arkadaşları idi, komşular komşuculuk oynardı arada da annemle genelde saatleri uymazdı
okumak dediniz evet boşlukta bunaldığım için ikinci üniversitemi okumaya başladım, KPSS kursuna gittim, dil kursuna da gidecektim ama uygun seviye sınıfları bulamadım, onlar da çalışanlar katıldığı için akşam saatlerinde
konuya yazmam sizi yahut konu sahibini eleştirmek değil kendime çıkış aramak zira gündüz saatinde zaman geçirecek kimsem yok
Damdan, bu pandeminin tek olumlu yanı, artık online ne ararsan var. Ben de yüz yüze gibi verimli olmaz diyordum, ama 3 aydır bir dil kursuna katılıyorum, hiç evden çıkmadan bir şeyler öğrenmek çok daha keyifliymiş.... Arkadaşları da online görüryosun, aşina oluyorsun..hoca egzersiz falan yaptırıyor aktif katılım sağlıyorsun. Çok eğlenceli.
Burada sorun karar değil. Çoğu inanın 18 yaşında hayattan beklentisiyle 25 sonrası beklentisi uymaz birbirine. Evlilik sorumluluk demek siz kendi paranızı kazanmaya başlayana kadar üzgünüm ama evcilik oynamışsınız. Evlilik bu değil malesef benden iyi biliyor olmanız lazım. Ki evet şanslısınız ki doğru kişiyle evlenmişsiniz her şeye rağmen. Genelde bu hikayeler böyle bitmez. Ve bi de ailelere sormak lazım tabiKendimden örnek vereyim ben 18 yaşında (eşimde aynı yaşlarda) henüz daha üni ilk yılında ani bi kararla evlendik, okul bitene kadar ailelerin desteğiyle yaşadık, şuan 33 eşim 34 yaşında kendisi uzman doktor ( tus’u bile ilk girişte kazandı ) ben öğretmen oldum . Arkama bakıyorum ve 18 yaşında verdiğim kararın doğru olduğunu düşünüyorum , 20’li yaşların başında yapamadığımız ne varsa hepsini fazlasıyla yapıyoruz şuan hatta yine çılgın bi kararla Antalya ya taşınma kararı aldık , sırf ben denizi çok seviyorum diye, bu arada çocuğumuzu da büyüttük . Bence insan o yaşlarda da doğru kişiyi anlayabiliyor, çevremizde görüyoruz okuyup kariyer sahibi olmuş şekilde evlenenlerde yanlış karar verebiliyor. Ben biraz kaderci de yaklaşıyorum sanırım
Evet, okudum diğer mesajlarını. Bu dediğin kursların bizim yaş grubu insanlar için ve öğlen olanını Bursa'yı geç, İstanbul da bile bulmak imkansız... hepsi ya iş çıkış saatleri, ya da hafta sonu.. Ben sadece tavsiye olsun diye yazdım, bir deneyebilirsin...hani mesela bizim sınıfta 10 kişi var ya, tek başına pc karşında oturuyorsun gibi olmuyor, herkesin kamerası açık ya, hep beraber bi aktivitedeymişsin havası veriyor nispeten...canlı kanlı insanın yerini tutamaz demi... gerçi düşündümde bu online kurslar clubler de hep akşam saatleri sanki...ama şimdi online iş de var
yani benim sıkıntım hep ekranla yaşamak zaten, benim işim sadece ekran, pandemi öncesi de ofiste tek başıma oturup ekranla çalışıyorum
o nedenle gündüz kafa dağıtacak konuşma içeren gerçek kişili etkinlikler aradım pandemi öncesi süreçte
hatta ikinci üniversite okumaya başladım vs
Toplumun iyileşmesini gelişmesini beklemek özgürlüğe müdahale değildir.Kızın hayattan beklentisi bu, insanların hedeflerine niye bu kadar karışıyoruz?
Pardon da 2021deyiz okumam calismam evleneyim diyen birine alkis mi tutmamizi bekliyorsun? Babaniz tarla biraksa ne olur Sabanci olsaniz yine erken. Sormussunuz insanlar da fikirlerini soyluyor. Insan soyle gezeyim tozayim hayati kesfedeyim der. Sifir vizyon. Herkesin kendi hayati tabi ama soru sorup aldigi cevaptan da memnun olmayanlar da ne bileyim...Cidden mi ya herkes laf sokma pesinde.peki esiniz nasil biriydi bende kendi sevgilimi dusuneyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?