22 yil gecti ama ..., siz olsaydiniz napardiniz?

Ercin

adi Ülkü olsun...
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2012
1.186
677
133
22 yildir görmedigin anneyi afedermisin , yillar geldi gecti ama izleri pis kaldi , cok sey yasattirildi ,herseye ragmen siz olsaniz napardiniz,

zaten 22 yıl görmemişsin sevgisini hissetmemişsin bundan sonra affetsen nolur affetmesen nolur

22 yildir görmedigin anneyi afedermisin , yillar geldi gecti ama izleri pis kaldi , cok sey yasattirildi ,herseye ragmen siz olsaniz napardiniz,

Affetmek iyilerin intikamıdır... İyileştirir insanı, keza konu ''anne''. Cennetin ayaklarına serildiği rivayet edilen-anne...
Annem herşeyim benim-güzel bir ailede yetiştim, bu konuda sizi tam olarak anlayamam. Ne desem yaşamadığım için eksik kalacak. Ama düşündüm de; ben annemi 22 yıldır görmüyor olsaydım-beni terketmiş dahi olsaydı ben yinede sıkıca sarılırdım ona. Bir 22 yılı daha onsuz geçirmek istemediğim için

Hangi sebeble 22 yil uzak kalmis?

Annesine cok duskun bir kizim.. Bu yuzden suan mantikli bir cevap veremem sanirim..

bende böyle dusunuyorum aslinda ama bazen kendimi bu soruyu sorarken buluyorum affedilirmi...

affetmesine affedilir. ama sadece biyolojik anne olarak kalır. durumunu tam olarak bilmiyorum. kendimi bu durumda düşününce böyle davranırdım heralde.

22 yıldır hiç görmediğim biriyse benim için bir yabancıdır , bugün insanlar tuvalet temizleyip evladına bakıyor ne acılara katlanıyor sebebi ne olursa olsun affetmem.

katiliyorum:)
sebeblerde onemli, tabi hayatima tekrar girip bk etmeyecekse bende af ederdim

Yüzüne bile bakmazdım.
Doğurmakla anne olunmadığını hepimiz biliyoruz.
Affedilecek şey değil asla.

Anneye öfke olmaz, olmamalı bence. Zaten terketmiş olsa bile, affedilmek için çabalıyor belli. Anne sıcaklığı, anne kokusu kimselerde olmaz. Anne eksikliğini kimseyle kapatamazsınız, bence kalan ömrünüzü annenizi anlamaya çalışarak-sevmeye çalışarak geçirin. Affedin ki ruhunuz hafiflesin

evet o rivayet herkes icinde gecerli degildir galiba , bi yandan cok öfkeli cok hircinim ama bir yandan da özlüyorum özledikce kinlesiyorum,artik icimde tam huzuru bulmak istiyorum , sebebi babannemin aldatti iddiasiydi ve babam türkiyeye gelmeden bir günde gönderildi , haber aldim gerci hep aliyorum artik yaslaniyorum duygusalliga vurdum galiba bilmiyorum kafam karsik , kinle yasamak gercekten cok yorucu..

bılemezsın bılemezsınız.şu anda benım çok yakınım bunları yaşamasa bılmesem 22 yıl görmemişsin aman arama sorma dıye yorum yazardım. ama nerden bılıyosun onun 22 yıl neler cektıgını. benım yakınımda ilk evlılığınden olan çoçuklarına hasret olarak yıllarını gecırmış.cahılmış bırşey bılmıyormuş şimdiki gıbı gazeteye tvye cıkmak yok iletışım guç.eskı esı tehdıtle döverek almış çoçukları elınden göstermemış bır daha. kadınında gıdecek kımsesı yokmuş. onlara hasret yıllarını gecırmış. çoçuklar buyuyunce annlerını bulmuşlar ama tabı babaları tarafından doldurularak.yok senı terkettı senı bıraktı aramadı felan dıye.kadın hep onlara özlem duydu alayacağın
bılemezsın canım bır annenın yasadıklarını.gözle görduğun şeyler varsa orası ayrı

22 yıl anne sıcaklığından, kokusundan ayrı büyümüş bir insandan çok şey istiyorsunuz. herkes doğurur ama herkes anne olamaz. kendisine bu denli muhtaç olan bir bebeği, yavrusunu bırakabilmiş bir annenin sıcaklığı da kokusu da şöyle dursun, yüzünü görmeye bile gerek yok.

Yüzüne bile bakmazdım.
Doğurmakla anne olunmadığını hepimiz biliyoruz.
Affedilecek şey değil asla.

yillarca hep bunu söyledim kendime , dogurmakla bitmiyor is , cocuklugumuda yaninda götürdü ,
simdi afedilmek istiyor, ben okadar iyi bir insan miyim bilmiyorum ....

iftira ata bileceklerini hic dusunmedinmi:)
boyle yapanlari cok duydum, bu yuzden kendin merak edip gercekleri ortaya cikartmak istemedinmi?

evet bizde de buna benzer hikaye , babam hakime para vermis iki cocuguda kücük yasda babaya vermisler..sonra hemen yurtdisina getirildik ve doldurulus da vardi , üveyannede cabasi ..cok kötü bir insandi tokat ney bilmezken cocuk bedenimiz en pis dayaklari gördü... bunlarin hepsinin farkindayim ama iste ekmek bir defa bölündü ...herseyin suclusu o olarak yetisdim benim icin anne cennet degil cehennemin kapilari

kendini affettirmeye calisiyorsa affedilir cünkü affedebilmek cok güzel bisey
icindeki annesizligi ondan baska kimse dolduramaz ne yazikki ve hatalarini
anlayip senden ikinci bir sans istiyorsa neden olmasin

Allah korusun ama üc günlük dünya, ölüm bizi bulunca daha hic birseyin dönüsü olmuyor
simdi seni tekrar üzmesinden korkuyorsun belki, yada tekrar hayal kirikligi yasamaktan
ama belkide bunlarin hic biri olmaz ve bundan sonra hayat ikiniz icinde daha güzel olur

bence denemeye deger..
bundan daha fazla üzülebilirmisin ki.

Aldığım her nefeste annemin varlığını hisseden biri olarak,affederdim.

Ne şartlarda yalnız kaldınız? belkide anneniz mecburen sizi bırakmak zorunda kalmıştır
Annenizle konuşmadan içindizdeki öfke,kin asla geçmez.Sağlıklı karar vermek istiyorsanız önce annenizle konuşun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…