23-24 yaş ve evlilik ??

Dogcatter

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2019
46
109
13
Okul bitmiş, çalışıp para kazanılmış, uzun süren bir ilişkin de varsa üstelik evleneceğim kişinin maddi durumu yeterliyse evlilik kararı alınabilir mi bu yaşta? Soruyorum çünkü tamamen fikirlerinizi merak ediyorum, maalesef sanırım büyük konuştum illa lafımı yiycem 26 dan önce asla diyordum, şimdi ise bir yanım heyecanlı bir yanım buruk acaba biraz daha mı beklesem falan diyorum bir yandan herşey hazır (maddi) diyorum bilmiyorum kafam karışık fikirlerinizi merak ediyorum 23 yaş ve evlilik???

Okul bitmiş, çalışıp para kazanılmış, uzun süren bir ilişkin de varsa üstelik evleneceğim kişinin maddi durumu yeterliyse evlilik kararı alınabilir mi bu yaşta? Soruyorum çünkü tamamen fikirlerinizi merak ediyorum, maalesef sanırım büyük konuştum illa lafımı yiycem 26 dan önce asla diyordum, şimdi ise bir yanım heyecanlı bir yanım buruk acaba biraz daha mı beklesem falan diyorum bir yandan herşey hazır (maddi) diyorum bilmiyorum kafam karışık fikirlerinizi merak ediyorum 23 yaş ve evlilik???
Koca kacmiyor diye dusunurum sahsen
Tamam okul bittu,ne kadar calistiniz ki daha,ne kazanabildiniz,benim bildigim universite bittiginde 23 yasinda oluyorsunuz,ne ara neyi calistiniz? Ailenizle hic doya doya gezebildiniz mi,aileniz hic gurur duyabildi mi sizinle “bu yemege bizi kizim getirdi sagolsun” diyebildiler mi? Kac ulke kac sehir gezebildiniz,kac kisi tanidiniz karsi cinsten? İlk gordugunuzle ilk buldugunuzla evleniyorsunuz sanirim,hic tecrubeniz yok hayata dair. Cok erken. Gereksiz erken bana gore. Ama secim sizin tabi

Erken ya. Hiç yapacak birşeyiniz yok mu da sırada evlenmek var diyorsunuz anlamadım.
Ne bileyim şuralara gideyim, şunu da yapayım gibi. Ha evliyken de yapabilirsiniz tabi ama bunlara hep uyum sağlanacak biri olacak mı her daim muamma.
Ne aceleniz var. Takılın biraz daha. Evcilik değil evlilik bu.

Tamam okul bittu,ne kadar calistiniz ki daha,ne kazanabildiniz,benim bildigim universite bittiginde 23 yasinda oluyorsunuz,ne ara neyi calistiniz? Ailenizle hic doya doya gezebildiniz mi,aileniz hic gurur duyabildi mi sizinle “bu yemege bizi kizim getirdi sagolsun” diyebildiler mi? Kac ulke kac sehir gezebildiniz,kac kisi tanidiniz karsi cinsten? İlk gordugunuzle ilk buldugunuzla evleniyorsunuz sanirim,hic tecrubeniz yok hayata dair. Cok erken. Gereksiz erken bana gore. Ama secim sizin tabi
Ne güzel dan dan söylemişsin valla bravo.

Kadın haklı.

Aynılarını yazicaktim gerek kalmamış :) konu sahibi dikkate alın bence özellikle de yeni ülkeler görme ,farklı kültürler tanımak çok önemli .

Bu sizin hazır olup olmadığınızla alakalı..
Sizden büyük ama evliliğe adapte olamayan sorumluluk alamayan ya da evliliğin ona göre olmadığını anlayan insanlar da var.

Dolayısıyla bu konuda fikrim yaşınız çok küçük değil evlilik için ama daha ileriye ertelenebilir mi evet. Bu tamamen evlilikten ne beklediğinizle ve sorumluluk alıp alamayacağınıza göre sizin cevap bulabileceğiniz bir soru..

Kendi başıma Ülke şehir gezmek benim ailem için olağanüstü bir durum, o yüzden gerçekleri konuşalım Ülke ülke şehir şehir gezip anı biriktirmek için hem ailemin gönlü olması lazım hemde şu zamanda para lazım. İlk bulduğum evet uzun zamandır birlikteyiz napmam lazımdı 7. siyle falan mı evlenecektim

Bence eminseniz karşı tarafta,başta kavak yelleri esmiyorsa olabilir..Bende 22 yaşında evlendim maddi olarak eşim hazır değildi o kısımları pek düşünemedim siz böyle bir sorun yok diyorsunuz,başkada bir sorun yoksa olabilir

Siz zaten kararinizi vermissiniz..size15 yil sonradan yazayim..ask yorulur maddiyat hergun ayni olmaz kilolar alinir eski guzellik kalmaz vs..yahu 23 yas geri gelir mi bir daha..gez dunyayi gor ...
Bir karar verdik evet, daha imzayı atmadık oturup düşünüyorum bende ölçüp tartıyorum bakın

Kendi başıma Ülke şehir gezmek benim ailem için olağanüstü bir durum, o yüzden gerçekleri konuşalım Ülke ülke şehir şehir gezip anı biriktirmek için hem ailemin gönlü olması lazım hemde şu zamanda para lazım. İlk bulduğum evet uzun zamandır birlikteyiz napmam lazımdı 7. siyle falan mı evlenecektim

Fikir istemişsin duydukların beklentini karşılamayınca tırnakları çıkarmışsin , arkadaşın dediğini bile tam okuyup anlayamamassin, ülke gezmek bı örnek sadece illa 7.yi beklemene de gerek yok , insanları yeterince tanıdın mı, karşı taraftan ne istediğini ne istemediğinin ayırdına vardın mı vs vb..
Hemen iş yaşamına atılmak kocaya varmanun önkoşulu değil

Merhaba bende 22 yaşında evlendim kendimi hazır hissediyordum çok şükür mutluyum doğru insani bulmak çok önmli aklında soru işareti varsa kesinlikle acele etme

Sizin aileniz icin olaganustu bir durum olabilir lakin siz bagimsiz bir birey degil misiniz? Ne icin okudunuz,ne icin calistiniz kendiniz icin mi aileniz icin mi? Ailenizin bakis acisina saygim sonsuz ama siz daha ailenize ters oldugundan yapamadiginiz bir seyi evlenince de asla yapamazsiniz ki. Ha bir de hani para kazanmistiniz,ne oldu o paralar? Evlilige var ama farkli kulturler tanimaya yok mu para? Bir de meblag olarak ne kadar bir paradan bahsetmistiniz ilk mesajinizda? Bakalim o para evlilige yetecek mu hic hesapladiniz mi? Gezmeye yetmeyen para evlilige hic hic yetmez cunku.

7.si ile evlenmenize gerek yok,insan tanisaydiniz,tecrube edinseydiniz keske. Belki ask zannettiginiz gibi degildir,belki cok farkli bir seydir de siz anlamamissinizdir,daha bu yasta uzun sureli iliski demek cocuk yasta buldugunuz bir baska cocuk yastaki kisi demek,iki cocuk belki yanildiniz olamaz mi? Cocuklukta begendiginiz insani 40 yasinda begenmezseniz ne olacak o zaman? İnsan tanimak bunun icin gerekli iste,sevgilileri siraya dizmek icin degil.

Evliliğe hazır olmak için maddi durumdan daha çok evliliği kaldırabileceğinizi ölçüp tartmalısınız, gerçekten sevgisinden eminseniz ve sizde seviyorsanız, fedakarlık gösterebilecekseniz, o evliliği yürütebileceğinize inancınız tamsa neden olmasın, ben 22 yaşında evlendim ve iyiki bu adamla evlenmişim diyorum, hiç pişman olmadım.
Karşındaki doğru adamsa 20 li yaşlar bence evlenilecek yaşlar, sonra 30 larda çok zor beğeniyorsun, hatta evlilik için kimseyi beğenmiyorsun.

Back
X