23-24 yaş ve evlilik ??

Ben 24 yasımda evlendim.öğretmenim 2 yıl bekar çalıştım.27 yasımda anne oldum.2.cocuğum 32 yasımda oldu.hiç erken evlendiğimi düşünmedim.evlilikte cocuksuz 2–3 yıl geçirilmeli diye düşünüyorum.ikinci çocuk meselesi de 32 –33 yaştan önce bitirilmeli.tabi kaç çocuk istiyorsun falan bunlara da bağlı evlilik kararı.en fazla 1–2 yılın daha var bence.23 de erken gibi.iyi düşün

Kendi başıma Ülke şehir gezmek benim ailem için olağanüstü bir durum, o yüzden gerçekleri konuşalım Ülke ülke şehir şehir gezip anı biriktirmek için hem ailemin gönlü olması lazım hemde şu zamanda para lazım. İlk bulduğum evet uzun zamandır birlikteyiz napmam lazımdı 7. siyle falan mı evlenecektim
Madem söylenilenleri idrak etmek yerine savunma içgüdüsü ile cevaplatacaktiniz ne diye konu açıyorsunuz?
Ben 26 yasimda evlendim ama babam jandarmada asker olduğundan her şehri gezmistim. Üniversite için de yurtdışına gitmiştim.byani gezeceğim kadar gezmiş göreceğim kadar görmüştüm ama evlenince ilk yıllar hep ne büyük salaklık diye düşünmüştüm. Özgürlüğün kısıtlanıyor ve bence bunun için 23 yaş çok erken.

Kendi başıma Ülke şehir gezmek benim ailem için olağanüstü bir durum, o yüzden gerçekleri konuşalım Ülke ülke şehir şehir gezip anı biriktirmek için hem ailemin gönlü olması lazım hemde şu zamanda para lazım. İlk bulduğum evet uzun zamandır birlikteyiz napmam lazımdı 7. siyle falan mı evlenecektim
Ben evlendim esimle gezip tozuyorum yeni sehirler kulturler beraber ogreniyoruz ailemlede istedigim zaman gorusuyorum ozledigim heran beraberiz onlarlada vakit gecirebiliyorum .

Okul bitmiş, çalışıp para kazanılmış, uzun süren bir ilişkin de varsa üstelik evleneceğim kişinin maddi durumu yeterliyse evlilik kararı alınabilir mi bu yaşta? Soruyorum çünkü tamamen fikirlerinizi merak ediyorum, maalesef sanırım büyük konuştum illa lafımı yiycem 26 dan önce asla diyordum, şimdi ise bir yanım heyecanlı bir yanım buruk acaba biraz daha mı beklesem falan diyorum bir yandan herşey hazır (maddi) diyorum bilmiyorum kafam karışık fikirlerinizi merak ediyorum 23 yaş ve evlilik???
Ama tabiki soruumluluklarin oluyor illaki bekarken gibi olamiyosun ☺️

Madem söylenilenleri idrak etmek yerine savunma içgüdüsü ile cevaplatacaktiniz ne diye konu açıyorsunuz?
Ben 26 yasimda evlendim ama babam jandarmada asker olduğundan her şehri gezmistim. Üniversite için de yurtdışına gitmiştim.byani gezeceğim kadar gezmiş göreceğim kadar görmüştüm ama evlenince ilk yıllar hep ne büyük salaklık diye düşünmüştüm. Özgürlüğün kısıtlanıyor ve bence bunun için 23 yaş çok erken.
İdrak etmişim ki cevap vermişim. Konu açma sebebim azarlar gibi yorum yapsınlar diye değildi. Bende üniversite okudum ve en az 30 tane şehir gezdim turla yada akraba ziyareti falan bende gezip görebileceğimi üniversite hayatında gördüm mezun olunca ailem biraz mırın kırın eder oldu yoksa bende bu yaşa kadar yaşadığım şehirde tıkalı kalmadım. Neden salaklık ettiğinizi düşündünüz onu merak ediyorum ://

Ters yorum yapanlara kizacaksaniz keske konu acmasaydiniz.

Ben kisinin yasindan once olgunluguna bakarim, ben 7 yasinda da olgun oldugum icin sahsen 18 oldum mu evlenebilirdim bence ama param yoktu he he :KK47: 26 yasimda anca pacayi duzelttim de evlendim 8 yillik sevgilimle.

Sizin adiniza bu karari kimse veremez, ne kadar olgun oldugunuzu siz bilirsiniz, evlilige hazir misiniz degil misiniz, bunlari degerlendirmek lazim.

Bir de ne icin evleneceksiniz, o da onemli. Sahsen benim ailem birlikte yasamayi kaldirabilecek bir aile olsaydi ben erteleyebilirdim evlenmeyi, ama mumkun degildi. Iliskinin bir ileriki versiyonu evlilikti el mecbur. Yoksa evlilik ailelerin de devreye girmesi demek oldugu icin bence ne kadar gec o kadar iyi :)

Bu durum kişiye göre değişir. Kime göre neye göre erken ya da mesela 30dan sonra geç kime göre geç. Evliliğe hazır olup olmadığını insan kendi anlayabilir biraz aklı başındaysa ha aklı başında değilse kaç yaşına gelirsen gel hazır olmuyorsun.

Eğer kendinizi hazır hissediyorsanız neden olmasın ki? Reşitsiniz sonuçta. İmkanlarınız da uygunsa kalbinizin sesini dinleyin. Bence evlilik yaşla değil, kendini hazır hissetmekle alakalı olan bir şey. Hayırlısı olsun :)

Kendi parasını bir insanın kendi yemesi dünyanın en güzel duygularından birisi... Ben işe girdiğimde benim babamın ilk cümlesi “Sakın erken evlenme. Gidip görmek istediğin yerleri gör” oldu. Ben de bazen gerçekten çok sıkılıp yeter artık evlenicem böyle ömür mü geçer diyorum ama sonra yapmak istediğim şeyleri hatırlayınca vazgeçiyorum. Çünkü eşim ne kadar iyi niyetli biri olursa olsun onları istediğim gibi gerçekleştiremeyeceğimi biliyorum. Geçmişe baktığınızda pişman olmayacağınıza eminseniz evlenin. Birazcık bile şüpheniz varsa bekleyin.

Benim fikrimce evlenmeden önce

- serbestçe gezmek eğlenmek gerek: evlenince zaten sürekli temizlik, yemek, ev sorumluluğu derken özgür ve tasasız olamıyorsun.
- aileden en az 1 yıl ayrı yaşamak gerek: Bu çok çok önemli. Üniversite olur, Erasmus olur, iş olur ama olmalı mutlaka. Yoksa ana kuzusu olarak kalıyorsun kadın veya erkek fark etmez. Sonra anneme yakın oturalım, annem öyle dedi sen böyle yap, anneme haftada 3 gün gidelim derken kavga dövüş başlıyor. Tek yaşamamış insanla evlenmeyin kadın ya da erkek net yazıyorum buraya.

Sen bilirsin tabi ki konu sahibesi. Ama bana sorarsan ye, iç,gez kazandığın paranın tadını çıkar kendi kazandığın paranın sefasını sürmek gibisi yok. Daha 23 yaşında kendini evlilik parası biriktirme yükünün altına sokma bence, biraz rahat yaşa sonra zaten tonla maddi yükün altına gireceksin acele etme. Adam kacmiyor, evlilik kacmiyor ama genclik bitiyor inan. En az 25i bekle derim fikrimce.

Yukardaki mesajimin daha informal acilimi yapayim: Bakin bekarlik sultanlik, tek yasiyorsan aksam yemegi istemiyor musun bir sandvic yapiveriyorsun sonra kuruluyorsun TV basina. Ama evde herif varsa yemek istiyor, borek istiyor, bilmem ne istiyor soyle bir ayagini uzatip keyif yapamiyorsun yani mumkun degil :olamaz: Hele ki 2 taraf da evden calisiyorsa pandemiye sebep butun gun dip dibe kal gelmemesi mumkun degil :olamaz::olamaz:

Ben erken evlenmeye karsi degilim.ama sahsen 23 yasinda evlenmedigime sükrediyorum. Bunun sebepleri:
O yaslarda kendi isteklerimden cok ailemin ve cevrenin beklentileri hayatimi sekillendiriyordu. Ben kimim hayatimi nasil sekillendirmek istiyorum diye bir fikrim yoktu. Iyi bir iliski sürdüremezdim. Gecmisten kalan yaralari sarmamistim ve küsme huyum felan da vardi. Ben kendimi daha bulmamistim ve hayatimda yerimi bulmamistim. Onun icin hayatima alacak kisiyi nereye koyacagimi bilemezdim. Siz kendinizi yeterli kadar bulduysaniz ve hayatinizda o kisi olmadanda mutlu olabilirim diyebilirseniz o zaman neden olmasin. :)

Sizin ailenizin yapısı nasıldır bilemiyoruz medyum değiliz. Yazan kişi kendisi ve çevresindeki aile yapısına göre yorum yapmış haliyle. Şehir gezmeye paranız yok ama evlenmeye var mı? O da ilginçmiş. İsterseniz 7. İle evlenin isterseniz 17. ile size ne anlatılmak istendiğini belli ki şu an anlayabilecek olgunlukta değilsiniz. Herkes sizi desteklesin istiyorsanız keşke konu açmasaydınız, burda size karşıt fikirler de olacak.

23üm bir evin sorumluluğunu alacak yaşta değilim. Şu yaşımda evlensem kesin pişman olurum, seninki iyi cesaret 🤭 bu arada karşı tarafın yaşı çok önemli. Erkek olarak senin sorumluluğunu taşıyabilir mi? Günümüz erkekleri bu yaşlarda hala ergen oluyor, sorumluluk almıyorlar.

Back
X