23-24 yaş ve evlilik ??

Okul bitmiş, çalışıp para kazanılmış, uzun süren bir ilişkin de varsa üstelik evleneceğim kişinin maddi durumu yeterliyse evlilik kararı alınabilir mi bu yaşta? Soruyorum çünkü tamamen fikirlerinizi merak ediyorum, maalesef sanırım büyük konuştum illa lafımı yiycem 26 dan önce asla diyordum, şimdi ise bir yanım heyecanlı bir yanım buruk acaba biraz daha mı beklesem falan diyorum bir yandan herşey hazır (maddi) diyorum bilmiyorum kafam karışık fikirlerinizi merak ediyorum 23 yaş ve evlilik???
Bana göre her yaşta evlilik erken bilemedim simdi ne diyim🤔😄

Sizin ailenizin yapısı nasıldır bilemiyoruz medyum değiliz. Yazan kişi kendisi ve çevresindeki aile yapısına göre yorum yapmış haliyle. Şehir gezmeye paranız yok ama evlenmeye var mı? O da ilginçmiş. İsterseniz 7. İle evlenin isterseniz 17. ile size ne anlatılmak istendiğini belli ki şu an anlayabilecek olgunlukta değilsiniz. Herkes sizi desteklesin istiyorsanız keşke konu açmasaydınız, burda size karşıt fikirler de olacak.

Elbette karşıt fikirler olacak bende bunları duymak bilmek istediğim için zaten buraya konu açtım herkes beni neden desteklesin diye değil :)) şehir için değil de Ülke gezmek için param yetmez evet sadece para da değil vize almak çok zor biliyorsunuz, evlenmek için para meselesi de şöyle söyliym yani bir senede bile güzel bir birikimim olacak kadar iyi bir işim var diyim size ayrıca ailemin durumu da iyi. İster 7 de ister 17 de evet katılıyorum ister ilk bulduğumla.

Euro 10a koşuyor ne ülkesinden bahsediyorsunuz arkadaşlar (iyi tarafından bakarsak çarpım tablosunda en kolayı ekle yanına sıfırı oldu bitti :KK70:)
Ay evet baska bir ulkeye git bir kahveye ver bakalim simdi 50 60 lira para yapiyor en basitinden su 10 lira gibi bir sey oluyor.
Yok giristi cikisti derken ucak bileti..fena cok fena aldi basini gitti euro.

Ben 25 yasinda evlenmistim ve ne buyuk sacmalikmis, sonraki aklim olsa bolca gezer her seyin tadini daha fazla cikarirdim. Ustelik uslubunuza bakilirsa evlilik olgunlugunda gorunmuyorsunuz. Burdaki insanlar size iyi niyetli tavsiyeler veriyor, siz insanlari azarliyorsunuz 🤦🏼‍♀️

25 yaşında evlendim, benim hayatım için 22 den sonra evlenebilirmişim. Zira ekonomik özgürlüğe evlenince ulaştım, kazandığım maaşa el koyuyordu ailem,dışarda bi arkadaşımla kahve içmek için bile yalan söylemek zorunda kalıyordum, arkadaşlarımla yalnız başıma defalarca tatile gittim, gece sinema seanslarına gittim. Eşim birey olarak bana saygı duyan hayatıma müdahale etmeyen eşlik eden bi insan.

İşin özü herkes bekarken hayatını yaşayamıyor kimi benim gibi evlenince özgürleşiyor. Sizin hayatınızın dinamiklerine bağlı.

Sevgiliniz ile olan ilişki biçiminize bağlı.. ben olsam evlenirdim, ki 26 da evlendim, daha öncesi ikimiz için uygun değildi..

Eğer sevgilinle gerçekten hayatı paylaşacaksan, ev işlerini, hobilerini, sorumlulukları, evlilikle gelen ekstraları herşeyi paylaşman lazım.. çocuğu erteler birlikte keyifli keyifli takılırsınız bence çok güzel.. birbirinize özel alanlar da bırakırsınız tabii..

evliliği nasıl yaşayacağınıza sizin ilişkinizin nasıl olacağına göre bu durum değiştir. Eğer ben 23 ümde erteleyeyim şimdiden bu keşmekeş içine girmeyeyim diyorsam yani eğer bu bir keşmekeş ise, 30 da ne günahım var??

Son düzenleme:
25 yaşında evlendim bende. Okul bitmiş paramı kazanmış, hatta o ara terfi bile almıştım evlenirken. 10 yıldır bir ilişkim vardı, evlendik. İyi ki evlenmişiz dedik. Ama bunun maddi boyutunu vs enine boyuna düşünmek gerekiyor. Biz meslekler gereği maddi anlamda rahatız, bekarken yapmadığımız-yapamadığımz çoğu şeyi birlikte yurtdışı- ailelerle birlikte tatil-konserler-gezmeler evlendikten sonra doya doya yapmaya başladık. Hepsi kişiye özel değerlendirilmeli, bunu en iyi siz bilirsiniz

Yaş 23..
Ne kadar ne yaşadın?
Ne kadar ne kazandın?
Maddi anlamda tamam derken geleceğin garanti altında mı?
Başka hiçbir hedefin yok mu?
Ne kadar nereleri gezdin?
Ailene doydun mu?
Kendine yeterince zaman ayırdın mı?
Başkasının, bir evin sorumluluğunu almaya hazır mısın?
İki kişilik hayata girecek kadar özgürlüğüne doydun mu?

Bunların cevabı olumluysa bir kez daha düşün. Acele karar alma. Bir daha bu yaşına dönemeyeceksin.

Ama yorumlarin yuzde doksani cok karamsar bence, bu da cok enteresan,

Tamam kimse guzellesin demiyorum erken evlenmeyi de,
Nasil evlilikler yasiyorsunuz arkadaslar, evlnene kadar gez eglen hayatini yasa,
Sanki kiz evlenince hayati bitecek mi.

Olumsuz yorumlar icerisinde en cok MissCherryBlossom MissCherryBlossom unkini begendim, bence de erkek kadin herkes evlilik obcesi bir yil ailesinden ayri yasamali, bir faturanin sorumlulugu bile almamis kisiler evlenmemeli yastan bagimsiz.

Evliliğe hazır olmak için maddi durumdan daha çok evliliği kaldırabileceğinizi ölçüp tartmalısınız, gerçekten sevgisinden eminseniz ve sizde seviyorsanız, fedakarlık gösterebilecekseniz, o evliliği yürütebileceğinize inancınız tamsa neden olmasın, ben 22 yaşında evlendim ve iyiki bu adamla evlenmişim diyorum, hiç pişman olmadım.
Karşındaki doğru adamsa 20 li yaşlar bence evlenilecek yaşlar, sonra 30 larda çok zor beğeniyorsun, hatta evlilik için kimseyi beğenmiyorsun.
Evliliğin yaşı olduğuna inanmıyorum. Doğru insanı bulmak önemli. 30larda hiçkimseyi beğenmemek olmuyor, kendini daha fazla yetiştirmiş ve daha seçici oluyorsun. Maddi manevi hayata hazır oluyorsun. Yaşanmışlıkların artıyor, hayalperest değil de ayakları yere basan bir kadın olarak seçiyorsun eşini.

Karşındaki insanın olgunluğuna ve senin gerçekten hazır olup olmadığına bağlı. Aslında arkadaşların bahsettiği hayatına başka biri girmediği için belki bazı şeyleri net göremeyebilirsin.
Misal ben de 22 yaşındayım. Eski sevgilimle evlenseydim çocuk bakıcısı gibi bişey olucaktım evlilikte. 24 yaşında bir adamdı ama 12 yaşındaki bir ergenden farksızdı. Şu an konuştuğum biri var o kadar olgun ve kibar ki o kadar anlayışlı ki heh diyorum bu adamdan baba da olur koca da olur.
Bir nevi karşındaki insanın haline tavrına da bağlı bir karar

Kimi insanların mutsuz bir evliliği vardır evliliği kötü sanar. Kimisi geç olgunlaşır ve o yaşta hazır olamaz. Bence bunlar kişiden kişiye değişir. Uzun bir ilişkiyse birbirinizi iyi tanıdıysanız bence olabilir. Her insan ve her evlilik aynı değil bizim ilişkimiz nerdeyse 8.5 yıldır sürüyordu ve şartlar uygun olunca 24 yaşındayken evlendim. 1.5 yıla yaklaştık ve asla pişman değilim. Hayatımı, özgürlüğümü kısıtlayan tek bir hareket bile olmadı. Aksine birlikte bir şeyler paylaşmak, hayallerimizi yaşamak en basitinden merak ettiğimiz yerleri birlikte keşfetmek tatil yapmak bile dünyadaki en güzel şeylerden birisi. Her şey evlenmeden de yaşanır orası kişisel tercihtir. Karşındaki erkeğin doğru insan olduğundan eminsen bence çok erken bir yaş değil

Okul bitmiş, çalışıp para kazanılmış, uzun süren bir ilişkin de varsa üstelik evleneceğim kişinin maddi durumu yeterliyse evlilik kararı alınabilir mi bu yaşta? Soruyorum çünkü tamamen fikirlerinizi merak ediyorum, maalesef sanırım büyük konuştum illa lafımı yiycem 26 dan önce asla diyordum, şimdi ise bir yanım heyecanlı bir yanım buruk acaba biraz daha mı beklesem falan diyorum bir yandan herşey hazır (maddi) diyorum bilmiyorum kafam karışık fikirlerinizi merak ediyorum 23 yaş ve evlilik???
Ben olsam evlenirim

Yine kk nın azarlama timi iş başında. Suan 23 yasindaysaniz zaten ailelerin tanışmasıydı nisandi evlilik hazirligiydi cok rahat 25 26yı görüceksiniz.
Kaldi ki bu kişisel bisey ne erken ne gec evlenmek marifet değil ki. Herkes gez demis ama esinle gezersin evlilik neden engel olsun ki gezmeye sen kendini hazır hissediyorsan kendinden eminsen iyi tart biç ve kararini öyle ver.

Bu işlerde net bir doğru olduğunu düşünmüyorum.

23-24 yaşında evlenip çok mutlu olan da var 35 de evlenip mutsuz olan da

Yaş 23 ise okul yeni bitmiştir iş hayatına yeni atılmış olabilirsiniz , sevgilin ne iş yapıyor o kaç yaşında ?
Maddi durum iyi demişsin kaynak nereden geliyor ailelerden mi ?

Bence bu sene geçti zaten corona var , eğer gerçekten emin isen iyi biri olduğunu düşünüyorsan ve seviyorsan ciddi adım atabilirsiniz ilk başta aileleri tanıştırmak vs gibi
Zaten derken o arada 1-2 sene geçer nişan yaparsınız derken sizde evlilik için ideal yasa gelmiş olursunuz.

Burada önemli olan marşı taraftan emin olmak

Bence onu iyi gözlemleyin.

Back
X