23-24 yaş ve evlilik ??

tanıştığı 7. adamla evlenenler nasıl kadın oluyor pardonnnnn.olmuyorsa olmuyordurrr .sizin gibi düşünce yapısı evlenip boşanan kadınlara nasıl bakıyor kimbilir.başınıza gelmez umarımmm .insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş derlerr
Ben tahminen 27.yle falan evleniyorum beni duysa kalp krizi gecirir heralll :halay:

Okul bitmiş, çalışıp para kazanılmış, uzun süren bir ilişkin de varsa üstelik evleneceğim kişinin maddi durumu yeterliyse evlilik kararı alınabilir mi bu yaşta? Soruyorum çünkü tamamen fikirlerinizi merak ediyorum, maalesef sanırım büyük konuştum illa lafımı yiycem 26 dan önce asla diyordum, şimdi ise bir yanım heyecanlı bir yanım buruk acaba biraz daha mı beklesem falan diyorum bir yandan herşey hazır (maddi) diyorum bilmiyorum kafam karışık fikirlerinizi merak ediyorum 23 yaş ve evlilik???
Bütün olarak degerlendırmek lazım.

5 yıllık evli 2 çocuk annesi 25 yaşında bir kadınım tavsiyem 30 dan önce evlenme. banada cok dediler erken evlenme diye ama insanın gözüne perde iniyor şükür mutluyum güzel bir yuvam var ama yinede hic bisey bekarliktaki rahatlık özgürlük gibi olmuyor..

Simdi bolca keşkelerim var keske çalışsaydım keske paramı anne babama harcasaydim keske kız arkadaslarimla şehir şehir gezseydim istediğim yemeği yiyip icebilseydim keske 18 yaşlarıma donebilseydim

Okul bitmiş, çalışıp para kazanılmış, uzun süren bir ilişkin de varsa üstelik evleneceğim kişinin maddi durumu yeterliyse evlilik kararı alınabilir mi bu yaşta? Soruyorum çünkü tamamen fikirlerinizi merak ediyorum, maalesef sanırım büyük konuştum illa lafımı yiycem 26 dan önce asla diyordum, şimdi ise bir yanım heyecanlı bir yanım buruk acaba biraz daha mı beklesem falan diyorum bir yandan herşey hazır (maddi) diyorum bilmiyorum kafam karışık fikirlerinizi merak ediyorum 23 yaş ve evlilik???
Gerçekten seviyor ve güveniyorsan ailen de onaylıyorsa hiç bekleme evlen tabi evlilik hayatı biraz zor iş yükü çok ama emin ol kurduğun tüm hayalleri eşinle yapabilirsin onunla gezer dolaşırsın ama 2 yıl çocuk düşünme erken olur 24 de evlendim bende maddi gücümüz çok yoktu ama iyi ki evlenmişim diyorum

Koca kacmiyor diye dusunurum sahsen
Tamam okul bittu,ne kadar calistiniz ki daha,ne kazanabildiniz,benim bildigim universite bittiginde 23 yasinda oluyorsunuz,ne ara neyi calistiniz? Ailenizle hic doya doya gezebildiniz mi,aileniz hic gurur duyabildi mi sizinle “bu yemege bizi kizim getirdi sagolsun” diyebildiler mi? Kac ulke kac sehir gezebildiniz,kac kisi tanidiniz karsi cinsten? İlk gordugunuzle ilk buldugunuzla evleniyorsunuz sanirim,hic tecrubeniz yok hayata dair. Cok erken. Gereksiz erken bana gore. Ama secim sizin tabi

+1
Evlilik kararı sadece maddi yeterliliği baz alarak alınmamalı. Ailenin gördüğü çocukluk kalıbından daha çok yeni çıkıp yetişkin biri olmuşken, önce kendin için yaşa biraz.
Ben 30 yaştan önce evliliğe karşıyım açıkcası. 25 yaşa kadar eğitim bitti iş buldumla geçiyor, 5 senede tüm bunların kaymağını sen ye önce.
Eş, eş ailesi, maddiyat, ev işleri, bebek... Bu sorumluluklara girmeden dinlen önce.

Onlisans mezunuyum 1 yilda calistim
23 umde nisanlandim 24 te evlendim gorucu usulu
4 yil olacak 1 kizim 1 oglum var yas gecmeden cocuk sahibi olmak lazim
Yas ilerledikce tembellesiyor insan cocuk bakmasi zorlasiyor zaman degisiyor maddiyat yetipte artiyorsa gelecek yaz evlenip 2 haftalik gezmeli tozmali bir programla esinle gez toz
Tabi sevgilin aradigin insansa oturup kalkmasi konusmasi saygisi ailesi ile iliskisini sakin goz ardi etme
Ben tahminen 27.yle falan evleniyorum beni duysa kalp krizi gecirir heralll :halay:
👋👋😆😆😆😆😂😂😂

Genel olarak erken yaşta evlenmek mantıklı gelmiyor bana. Ama hazırsanız neden olmasın. 28 yaşımı bitirdim halen hazır değilim. Evlenmeden gezin dolaşın diyorlar ama bazıları evlendikten sonra gezebiliyor. Aileden dolayı.

neden olmasın ki her şey yeterliyse ve karşılıklı uyum, sevgi ve anlayış varsa?

Bu tamamen senin ve partnerinin gelişmişliğine, hazırlığına ve olgunluğuna bağlı. Eğer kişiler aileye çok bağlıysa, annem-babam ne derse o olur kafasındaysa 23ünde de evlilik olmaz 33ünde de. Sevgilini biz tanımıyoruz sen tanıyorsun bu yüzden bu karar tamamen sana ait. Bu platformdaki kişilere sormakla hata etmişsin bence. Zira gelecek cevaplar önceden belli 'gez, toz, paranı harca, koca kaçmıyo ya' vs vs. Sanki evlilik insanı zindana sokan bir şeymiş gibi. Evlenince de gezersin hatta sevdiğinle rahat rahat yapabildiğin için çok daha güzel ve anlamlı olur senin için. İnsanlar son yıllarda pek bir gezme tozma meraklısı oldu kimse de şöyle yatırım yap böyle yatırım yap demiyor :KK20: Euro olmuş 10, dolar olmuş 8-9 insanlar hâlâ yurtdışına çık git gez diyor sanki herkes 8-10 bin TL maaş kazanıyor bu ülkede. Neyse ülkenin durumu ve insanların düşünceleri beni gıcık ettiği için uzattım. Kısacası karşındaki kişi senin hayallerini önemsiyorsa, senin isteklerini önemsiyor ve bunları gerçekleştirmek için çabalıyorsa, ailesi ve eşi arasında denge kurabilecek bir kişiyse evlilik olur bu yaşta da.

Karşındaki kişiye bağlı tamamen. Gez tek başına paranı ye diyenler için karşısınızdaki kafa dengiyse iki kişi gezmek iki kişi eğlenmek daha güzel bence. Okulunuz bittiyse şartlar elveriyorsa adayiniza güveniniz tamsa neden olmasın.

5 yıllık evli 2 çocuk annesi 25 yaşında bir kadınım tavsiyem 30 dan önce evlenme. banada cok dediler erken evlenme diye ama insanın gözüne perde iniyor şükür mutluyum güzel bir yuvam var ama yinede hic bisey bekarliktaki rahatlık özgürlük gibi olmuyor..

Simdi bolca keşkelerim var keske çalışsaydım keske paramı anne babama harcasaydim keske kız arkadaslarimla şehir şehir gezseydim istediğim yemeği yiyip icebilseydim keske 18 yaşlarıma donebilseydim
25 yaşa 2 çocuk sığdırmak sizinki de baya erken olmuş Allahım en güzel günleri göstersin sağlıklı uzun. Ömür versin

Bu tamamen senin ve partnerinin gelişmişliğine, hazırlığına ve olgunluğuna bağlı. Eğer kişiler aileye çok bağlıysa, annem-babam ne derse o olur kafasındaysa 23ünde de evlilik olmaz 33ünde de. Sevgilini biz tanımıyoruz sen tanıyorsun bu yüzden bu karar tamamen sana ait. Bu platformdaki kişilere sormakla hata etmişsin bence. Zira gelecek cevaplar önceden belli 'gez, toz, paranı harca, koca kaçmıyo ya' vs vs. Sanki evlilik insanı zindana sokan bir şeymiş gibi. Evlenince de gezersin hatta sevdiğinle rahat rahat yapabildiğin için çok daha güzel ve anlamlı olur senin için. İnsanlar son yıllarda pek bir gezme tozma meraklısı oldu kimse de şöyle yatırım yap böyle yatırım yap demiyor :KK20: Euro olmuş 10, dolar olmuş 8-9 insanlar hâlâ yurtdışına çık git gez diyor sanki herkes 8-10 bin TL maaş kazanıyor bu ülkede. Neyse ülkenin durumu ve insanların düşünceleri beni gıcık ettiği için uzattım. Kısacası karşındaki kişi senin hayallerini önemsiyorsa, senin isteklerini önemsiyor ve bunları gerçekleştirmek için çabalıyorsa, ailesi ve eşi arasında denge kurabilecek bir kişiyse evlilik olur bu yaşta da.
Ne güzel yazmışsınız, bu kadar maddeci yorum içinde aklımı kaçıracaktım nasıl böyle düşünebilirler diye.
Kendi isteklerini başkasının üzerinden teyit ettirmek gayesi içinde olanları anlamıyorum. Aynı dediğiniz gibi, evlilikte esas olan olgunluktur. Olgunluğun ise yaşı yoktur. Kişi 20 yaşında da olgunluğa erişebilir, 30 yaşında da. Ama insanlar konuşur tabi, 30'dan önce evlenme, hayatını yaşa, gez toz ailene yedir. İşte kaçırılan nokta bu, "hayatını nasıl yaşamak istediğine" herkes kendisi karar verir. Size göre "erken yaşta" evlenenleri küçümsemeyi bırakın artık. Siz 8-9 senelik sevgililik hayatı yaşamak istiyor olabilirsiniz, ama başka biri bu tarz ilişkilerden hoşlanmaz. Ve bu bence daha saygıdeğer bir şeydir. Sonra kendini sadece bekarken geliştirebileceğine ve ne hikmetse bunun yegane yolunun gezmek tozmak dünyayı dolaşmak olduğuna inananların mantığı bence kabul edilemez. Siz kendinizden ve müstakbel eşinizden eminseniz, bence buraya soru sormanıza bile gerek yok. O doğru kişiyse zaten ne hayaliniz varsa birlikte gerçekleştirirsiniz, en azından denersiniz. Bir hayat arkadaşı edinmekten daha güzel ne olabilir? Şayet doğru kişi değilse şurada 5 yıl daha gezdiniz güya özgür oldunuz, ee ne oldu? Hayatını 5 yıla sığdırmış oldun..
Hayat maddeden ibaret değildir. Sevgi, saygı, şefkat, merhamet, aşk gibi çok yüce duygular da vardır. Bunların tadına varamamış olanlara üzülmekle birlikte, neden başkalarının mutlu olabileceğini düşünmezler, anlamıyorum.
Siz kimseyi dinlemeyin. Beni bile dinlemeyin. Kendinizi dinleyin, içinize dönün. Sevdiğiniz insanı üzmek pahasına mutluluk görünümlü bir bencilliğin içine girmeyin. Hayat müşterek güzel. Sizin için en hayırlı kararı vermeniz dileğiyle..

Back
X