23-24 yaş ve evlilik ??

Tam da 23 yaşımda evlendim.
40ımda 2. Çocuğumu kucağıma aldım. Eğer anlaşıyorsanız kafa yapınız uyuyorsa evlenin. Aşk geçici bence. Sevgi varsa o ömür boyu götürür. Beraber de çok güzel gezebilirsiniz.
Lakin ailemden kurtulucam diye aşık olduğunu sandığın insanla evlenme derim. Her şey gönlünce olsun.

Okul bitmiş, çalışıp para kazanılmış, uzun süren bir ilişkin de varsa üstelik evleneceğim kişinin maddi durumu yeterliyse evlilik kararı alınabilir mi bu yaşta? Soruyorum çünkü tamamen fikirlerinizi merak ediyorum, maalesef sanırım büyük konuştum illa lafımı yiycem 26 dan önce asla diyordum, şimdi ise bir yanım heyecanlı bir yanım buruk acaba biraz daha mı beklesem falan diyorum bir yandan herşey hazır (maddi) diyorum bilmiyorum kafam karışık fikirlerinizi merak ediyorum 23 yaş ve evlilik???
...
Kesinlikle katılıyorum.. Gerek kalmadı yazmaaya

22 de az kalsın evleniyordum olmadi iyi ki olmamış . Hayallerimi gerçekleştirdim. Tüm dünyayı gezdim , bambaşka bi kız oldum 28 yaşındayım . Tabiki herkesin ilişkisi hayatı idealleri farklı hayırlısı olsun . Çokta aceleye gerek olmadığını düşünüyorum hala bu konuda. Birlikte olduktan sonra o yol illa oraya gidiyor zaten . On plana koydugum şey evlenip çocuk yapmak olmadi, hiç pişman değilim cevremde evlenip çocuk yapan ve boşanan 3 arkadaşım var bu yıl özellikle pat pat oldu üzgünüm onlar için. Genelleme yapmıyorum ama aceleye gerek yok benim düşüncem bu size de mutluluklar diliyorum 🌺🥰

Tam da 23 yaşımda evlendim.
40ımda 2. Çocuğumu kucağıma aldım. Eğer anlaşıyorsanız kafa yapınız uyuyorsa evlenin. Aşk geçici bence. Sevgi varsa o ömür boyu götürür. Beraber de çok güzel gezebilirsiniz.
Lakin ailemden kurtulucam diye aşık olduğunu sandığın insanla evlenme derim. Her şey gönlünce olsun.
24 yasındayım suan 1 cocuk annesiyım. Ve oglumla geziyoruz. Bır yandada okuk okuyorum. Evlılık vokta onemlı degıl tabı kafa dengın biri varsa benım esımdı oda gıttı. 😔

24 yasındayım suan 1 cocuk annesiyım. Ve oglumla geziyoruz. Bır yandada okuk okuyorum. Evlılık vokta onemlı degıl tabı kafa dengın biri varsa benım esımdı oda gıttı. 😔
Başın sağolsun canım yaa.yaşın çok genç hayat ne getirir bilinmez. Hayırlısını diliyorum inşallah senin için.: (

Başın sağolsun canım yaa.yaşın çok genç hayat ne getirir bilinmez. Hayırlısını diliyorum inşallah senin için.: (
Allah razı olsun canım ölüm haktır o guzel mertebeyeı Rabbım herkese nasip etsin. Gelecegımı bilemem ama tek bildiğim şey insanlara guvenmıyorum.

Ay beklediğim yorum yapılmış 😯 gerçekten herkes ülke ülke gezdi gördü hayat yaşadı öyle mi evliliğe karar verdi yorum yazan arkadaşlar çok merak ediyorum? Yoksa biz mi çok dar gelirliyiz bilmiyorum
Dar gelirlilerin hepsi bayramlik aliyorlar ben almiyorum mesela. Donuna varana kadar yeniliyorlar yilda iki defa ben hic yapmadim. Boyle bakildiginda ben dar gelirlilerden daha fakirim o zaman. Cogu arkadasim Avrupayi trenle gezdi inanilmaz uygundu fiyati. Ben de peslerine takilmistim. Cok buyuk paraya gerek yoktu bunu yapmak icin. Veya work&travel ile gezen cok arkadasim vardi. 36 yasim bitti hala bekar arkadaslarim var,aileleriyle cok guzel zaman gecirdiler mesela. Evlenenler kocaya-kariya yapisip kaliyor bir kahve icmeye cikamiyorlar essiz. Cagiriyoruz gelemiyorlar,gelenlerin de gozu telefonda saatte acaba esi ne zaman arayacak diye. Erkek arkadaslar zaten karilarindan habersiz verdigimiz selami alamiyor, hepsi kisitlanmis bir cenderede yasiyor sanki. Bunlar guzel seyler degil. Boyle evlilik olacagina hos hic olmasin da,iste neden bu insanlara evliler hayatlarinda hic bir seyi gormeden es sectikleri icin. Gormus gecirmis insan ne esini kisitlar ne de kendisini. Yas olarak ileri yaslarda evlenmek bunu bir derece ortadan kaldirabiliyor ama erken evlenenlerin buyuk cogunlugunda bu problemler var. Olmayan da vardir illa ki o da istisna iste

Böyle konulara bakış açısı aslında kişinin yaşamdan beklentilerine göre tamamen değişir. Ancak bu (tamamen bence) yine de çok erken bir yaş olduğu realitesini asla değiştirmiyor. Tabi ki beklentilerle, hedeflerle, hayallerle vs. birçok faktörle bağlantılı. Bu tarz konular açıldığında yorum yapmayı da aslında gereksiz görüyorum da, tek bir şey söylemek için yorum yaptım. Konu açanlar ve destekleyicileri biraz agresif bir tarzda oluyor; farklı düşünenlere yaptıkları yorumlar da ekseri farklı düşünenlerin mutsuz bir evlilik hayatı olduğu (Değerli darkmore açıklama yapmak zorunda kalmış) yönünde, ya da zaten ileri yaşta olup (+35, +40) hala bekar kadınların bu yorumları yaptıkları yönünde (ki ben de bu gruba dahil olmakla beraber hiç de gocunmuyorum). Dolayısıyla yürütülecek hipotezler zaten baştan dayanaksız bu 2 boyut hususunda (ancak genç yaşta evliliği savunanların zihninin derinliklerinde yer alan) derinlik kazanamıyor. Şimdi, burada mesele sadece gezip tozmak, özgürce her istediğini yapmak falan da değil. Evcimen bir insan da genç yaşta evliliğe gayet karşı olabilir; hayatla ilgili farklı tasavvurları vardır, kendisinin yaşamı algılayışıyla ilgili. Herkes çocuk istemek vs zorunda değil. En önemli noktalardan birini değerli Antraante de belirtmiş; bir insanın hayatı ve çevresindekileri algılayışı 30'lu yaşlarda ve 35 sonrası çok değişiyor diye, ki kendisinin görüşüne tamamen katılıyorum. Yani genç yaşta yapılan evliliklerin 2 çocuk, 2 çok genç yetişkin ilişkisi olup ileriki süreçte ne yöne evrileceğini kestirmek çok ama çok zor bence. Kişiliğin oturma sürecinin tamamlanma evrelerini düşünürsek, ki bence bu 35 ve sonrası ancak biraz yoluna giriyor. Dolayısıyla erken yaşta evliliklerin boşanma süreciyle sonuçlanması da bence yüksek bir faktör. Birey boşanabilir elbette, hiçbir evlilik sürmek zorunda değil zaten (Boşanan hemcinslerim lütfen kesinlikle yanlış anlamasınlar, evlilik ne kadar haksa boşanmak da o kadar hak, benim lafım asla kendilerine değil, zaten bakış açım gereği böyle bir şey söz konusu bile olamaz), ancak baştan biraz daha emin ilerlemeyi tercih eden bireyler de olabilir (Yine de ne kadar emin olunabilir, o ayrı tabi ki, nihayetinde bireyin kendisi dışında bir faktörün etkisinin olduğu durumda). Yani aslında demek istediğim, yanlışa bile bile atlamamak (Evliliği bir başarı, toplumsal bir statü basamağı görerek vs bazı toplumlarda içselleştirildiği üzere). Son cümlem; bireyin kendine ait gerçekleştirmek istediği daha çok şey olması gerektiği, daha dik ve özgür durması gerektiği, evliliği hemen ön sıralara koymak yerine. Genel bakış açımdan bence herkes kısmen bir şeyler çıkarabilir. Değerli MissCherryBlossom'ın da bir cümlesine katılmadan geçemeyeceğim son olarak: Evet bu konuda kendisiyle tamamen aynı düşünüyorum, kadın olsun, erkek olsun, tek başına birkaç yıl (o 1 yıl demişti sanırım ama ben 1 yılı da az buldum) yaşamayan biriyle bırakın evliliği düşünmeyi, bence nacizane kendisinden uzaklaşın. Benim de tecrübelerim ekseri bu yönde. Herkesin yolunun açık olması dileğiyle.

Alınamaz. Daha birkaç sene öncesinde çocuktun. Hayatı ne kadar yaşadın ki 50 60 yıllık bir sorumluluk altına giriyorsun. Gez toz eğlen. Evlilik için çok erken

cok kisisel bir soru acikcasi ben 5 yildir yalniz yasiyorumyani yemek yapmak, temizlik kisaca evi cekip cevirebilecegime inaniyorum(yapi olarak evcimen veduzeni seven biriyim) ki yasim sizden cok farkli degil ama siz hep ailenizle yasadiysaniz zorluk mutlaka cekersiniz cunku bizim turk aile yapisinda cocuklar bir sey yapamaz, anne hemen gelir arkadan tekrar yapar..
herkes gezmek tozmak demis ama biraz sizin hayat gorusunuze bagli bu. insan sosyal bir canli evlenince magaraya girmiyorsunuz fakat benim kisisel dusuncem evlilik konusunda yalniz yasamaya alistigim icin bu rahatimin bozulmasindan korkmam. eger karsinizdaki insandan eminseniz, ozellikle aileniz de sorun etmiyorsa evlenin tabi. fakat evlenip koltuk borcu, cekyat borcu odeyecekseniz biraz daha bekleyin. herkesin de dedigi gibi en guzel yaslariniz borc, cocuk ile gecirmeyin sonra bence zaten hepsi olur. ayrica cocuk konusunda soyle bir sey var ki bazi insanlarin ergenligi 22-23 yasa kadar devam ediyor bu sebeple uyku vs ihtiyaclari daha fazla oluyor bu sebeple bazi anne-babalar zorlaniyor, aklinizda olsun.
kisaca hayatiniza aldiginiz insan sizi hayat gorusu ve kultur olarak daha ust bir noktaya getirebilsin, asagi cekmesin.

Senin yerinde olsam beklerdim , bence çok küçüksün evlenmek için .
Gezerdim meselâ , hiç Karadenize gittin mi , ya da ne bileyim Peri bacaları meselâ , ya da Hindistan , şahsen gidip görmeyi çok isterdim , ama gidemiyorum .
Bence bekârlığın keyfini çıkarmalısın .
Daha bu gün bi arkadaşımız konu açtı " 1 aylık evlilikte yoruldum " böyleydi sanırım başlık . O konuyu okumanı tavsiye ederim .
Hem adı üstünde " koca " iyi güzel bi şey olsaydı ismi gonca olurdu .

Son düzenleme:
Senin yerinde olsam beklerdim , bence çok küçüksün evlenmek için .
Gezerdim meselâ , hiç Karadenize gittin mi , ya da ne bileyim Peri bacaları meselâ , ya da Hindistan , şahsen gidip görmeyi çok isterdim , ama gidemiyorum .
Bence bekârlığın keyfini çıkarmalısın .
Daha bu gün bi arkadaşımız konu açtı " 1 aylık evlilikte yoruldum " böyleydi sanırım başlık . O konuyu okumanı tavsiye ederim .
Hem adı üstünde " koca " iyi güzel bi şey olsaydı ismi gonca olurdu .
Haha gonca çok güldüm:)

Ben evlenir evlenmez çocuk yapmayı( en az 4-5 yıl) doğru bulmadığım için erken evlenmeyi yanlış bulmuyorum 30 da evlenip 35 te çocuk düşünmek zor mesela o yüzden 25-26 iyi 30 da da çocuk

24 yaşında evlendim mutlu muyum mutluyum ama biraz daha beklerdim şimdiki aklım olsa . Çocuk istedik 3 yıl olmadı o yüzden arayı kapattık sanırım daha erken olsaydı belki düşünmezdim bunu çünkü çok istedik . Kişiden kişiye değişir bence

iyice araştırın

narsist testini çözün hem nişanlınız hem kendiniz için

psikopat testini çözün

riskli en ufak durum varsa evlenince dağ gibi olur

en ufak emir kelimeli

en ufak şiddet

en ufak kısıtlama kıskanclık

ilerde başını ağrıtır

karşı tarafın ve senin evliliği kaldıracak güöte olup olmamanız önemli

bazı insanlar evliliği kaldıramaz

ben kaldıramadım

Kendi başıma Ülke şehir gezmek benim ailem için olağanüstü bir durum, o yüzden gerçekleri konuşalım Ülke ülke şehir şehir gezip anı biriktirmek için hem ailemin gönlü olması lazım hemde şu zamanda para lazım. İlk bulduğum evet uzun zamandır birlikteyiz napmam lazımdı 7. siyle falan mı evlenecektim
tanıştığı 7. adamla evlenenler nasıl kadın oluyor pardonnnnn.olmuyorsa olmuyordurrr .sizin gibi düşünce yapısı evlenip boşanan kadınlara nasıl bakıyor kimbilir.başınıza gelmez umarımmm .insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş derlerr

Back
X