23-24 yaş ve evlilik ??

Ay beklediğim yorum yapılmış 😯 gerçekten herkes ülke ülke gezdi gördü hayat yaşadı öyle mi evliliğe karar verdi yorum yazan arkadaşlar çok merak ediyorum? Yoksa biz mi çok dar gelirliyiz bilmiyorum

7 ülke gezmiştim evlenmeden önce. Birinde üniversitede öğrenciydim. Avrupa’da sınırlar arası geçiş özel araçla çok rahat İsviçre’de kuzenim yaşıyor. Bazı ülkeleri onun arabasıyla gezdik. Kalanı da çalışırken para biriktirdim. Schengen vizesi bekarken en son bana bir yıllık vermişlerdi. İlk alıştan sonra daha uzun tarihlere veriyorlar. Akrabamın yanına gittiğim de oldu arkadaşlarımın yanına da turla da bağımsız olarakta eşimle sevgiliyken de. Kalacak yere para verme zorunluluğu yoksa hele birinin evine kalmaya gidiyorsanız büyük rahatlık maddi açıdan. Çalışırken yurt dışına gitmek zor bir işlem değil bence. Evet şu an dövizden dolayı maliyetli zaten şu an yurt dışına çıkmak pandemi dolayısıyla sıkıntılı ama düzenli bir geliri olan insan kenara belli bir miktar para atarak yıllık izninde kendine bütçesine göre yurt dışı tatili ayarlayabilir.

Ay beklediğim yorum yapılmış 😯 gerçekten herkes ülke ülke gezdi gördü hayat yaşadı öyle mi evliliğe karar verdi yorum yazan arkadaşlar çok merak ediyorum? Yoksa biz mi çok dar gelirliyiz bilmiyorum

Ben gezdim gercekten , parami kazandim catir catir yedim , ictim ,gezdim , deliler gibi alisveris yaptim , arkadaşlarımla sabahlara kadar eglendim
Hani yeter artik stabil hayata geciyim dedigimde de evlendim

22 yasında evlendim. Annemde 25 ten önce vermem derdi. Hazır olmakla alakalı bence ve doğru kişiyi bulmakla ilgili

Okul bitmiş, çalışıp para kazanılmış, uzun süren bir ilişkin de varsa üstelik evleneceğim kişinin maddi durumu yeterliyse evlilik kararı alınabilir mi bu yaşta? Soruyorum çünkü tamamen fikirlerinizi merak ediyorum, maalesef sanırım büyük konuştum illa lafımı yiycem 26 dan önce asla diyordum, şimdi ise bir yanım heyecanlı bir yanım buruk acaba biraz daha mı beklesem falan diyorum bir yandan herşey hazır (maddi) diyorum bilmiyorum kafam karışık fikirlerinizi merak ediyorum 23 yaş ve evlilik???
Hiç kendi başına ya da arkadaşlarınla seyahat ettin mi? Tatillere gittin mi? Kendini geliştirmek adına atölyelere katıldın mı? Kimseye hesap vermeden maaşınla kendine güzel yemekler sipariş ettin mi ya da hazır ev gecindirmiyorken pahalı da olsa istediğin bir çantayı/bilgisayari vs. dusunmeden aldın mı? Işinde daha iyi, olmak, yukselmek ya da kariyerini daha ilerilere taşımak adına ardında kimseyi dusunmeden mücadele ettin mi?
Olmaz ya da yapılmaz değil elbette, bunlar belki evlendikten sonra da yapılır ama evlenince "ben" değil "biz" diyeceksin, hep iki kişilik düşüneceksin. Yeri gelecek hesap vereceksin. Sonra da sen karşı koysan da toplumsal kodlarımız sagolsun çocuğu koyacak kucağına. Sevdiğin kişi kaçmıyor ya, ne bu acele? Tadını çıkarsana biraz. Hem belki simdi ideal dediğin kişinin 20 li yaslarinin ikinci yarısında ideal olmadığını da göreceksin. Ben en azından 25in beklenmesi düşüncesindeyim.hayirlisi olsun.

23 yaş çok tehlikeli bir yaş bence. Bu yaşta her şeyi yapabilecek cesaretin var, her şey düşündüğün gibi yapılması kolay geliyor. 25 yaşımdayım, iki sene önce yaparım dediğim şeyleri şimdi niye yapayım,salak mıyım diyorum. Demem o ki iki sene bile insanda çok şey değiştiriyor. Kafa yapın şu an şekilleniyor çünkü. Ben de 23 yaşımda evlenmek istiyordum. Evlenme meraklısı biri de değildim ama ailem yüzünden gezemiyordum mesela. Dışarı çıksam saat 9da nerdesin nerde kaldın diye mesajlar, aramalar gırla. E arkadaşlarıma bakıyorum aynı yaştayız ama tatile gitmeler, gezmeler, aileleri hiç sıkıntı yapmıyordu. O zamanlar sevgilim olan eşimle de gezmeyi çok severdik ama elimiz kolumuz bağlı. İşimi buldum, düzenimi kurdum ve 2 ay oldu evleneli. Şimdi canımız sıkılıyor anahtarı, cüzdanı alıp şehir dışına çıkıp geziyoruz. Hesap verme yok, arayan yok.

Aile yapılarımız hemen hemen benziyor anlattıklarından. Bunları da evlen rahat rahat gez diye anlatmadım. Anne evinde birçok konuda çok rahattım. Akşama kadar yatardım sesini çıkarmazdı annemler. Bugün ne yemek yapsam diye düşünmezdim. Atıştırır geçerdim bazen. Arkamı toplayan biri vardı, rahattım. Şimdi öyle değil. Evlilik çok büyük sorumlulukmuş. Burda da zaten partnerin önemli. Anne kuzusu mu ona bak önce, ailesinden ayrılmamış biriyle kesinlikle ama kesinlikle evlenme. O iki tarafın arasını bulur, çok iyidir deyip kanma kimseye. Evlenince hatta işler ciddiye binince herkes o kadar değişiyor ki. Pembe gözlüklerini çıkarıp bak ilişkine, mutlaka iyi insandır ama iyice ölç tart. O yüzdennde 23 yaşında evlenme:)) ailem katı olmasaydı en az 28 29 yaşında evlenirdim, arkama bile bakmazdım. Şimdi sana her şey çok güzel geliyor evlilik, senin düzenin, beraber duran eşyalarınız, akşam yemekleri, geceleri beraber yatmak, sabahları birlikte uyanmak vs. Ama böyle düşünüp evleneceksen çok büyük hata yaparsın çünkü her güzel şey düşündüğün gibi uzun sürmüyor, birlikte uyumaya 10 gün heves edersin 11. Gün normale döner:) yaşın daha küçük bence, birlikte çok vakit geçirmeye çalışın, temkinli adımlar at. Kafa dengi olduğun biriyse eğer birlikte her yeri de gezersin, her şeyi de yaparsın hiçbişey içinde kalmaz merak etme. O yüzden gezme kısmına çok takılma derim.

Bence oldukça uygun bir durum. Okullar okunmuş, iş sahibi olunmuş, çalışılıyor. Neden olmasın.. ayrıca insan eşiyle de yurtdışına gider, gezer gelir. Ha yüksek lisans yurtdışında yapma planiniz varsa yapın öyle evlenin ama yurt dışına git, gör, gez diye evlilik ertelemek çok mantıksız. Eşinle gezersin miss gibi..(tabi Euro dolan bu haldeyken nere gidiyon o ayrı :))

Millette amma çekmiş evlilikten. :)) Çok ruhsuz evlilikler var demek ki. Dolu dolu üniversite hayatı gecirdim, hatta iki ayrı ülkede de Erasmus yaptım. Arkadaşlarımla dosyasına gezdim dolaştım. İse 21 yaşında basladim arabamı o yıl aldım bütün maaşımı gezmeye harcadım :) sonra 23 yaşında evlendim eşimle ve hatta oğlumla gezdim dolu dolu çok şükür. Hem de en keyifli gezmelerimden oldu onlarla olmak. Evliliğinin nasıl olacağına bağlı belki de. Erasmusu da eşimle yapsam on numara olurmuş çünkü şimdi oralara gitmeye para yetmiyor :)) ha ama şimdi de yeşil pasaportluyuz belki orada. Bir avantaj olabilir :))

Ben memurum mesela ulke ulke gezecek kadar kazanmadım kazanmıyorum heralde aylık 10-15 falan kazanıyor bu yorumu yapanlar

Okul bitmiş, çalışıp para kazanılmış, uzun süren bir ilişkin de varsa üstelik evleneceğim kişinin maddi durumu yeterliyse evlilik kararı alınabilir mi bu yaşta? Soruyorum çünkü tamamen fikirlerinizi merak ediyorum, maalesef sanırım büyük konuştum illa lafımı yiycem 26 dan önce asla diyordum, şimdi ise bir yanım heyecanlı bir yanım buruk acaba biraz daha mı beklesem falan diyorum bir yandan herşey hazır (maddi) diyorum bilmiyorum kafam karışık fikirlerinizi merak ediyorum 23 yaş ve evlilik???
20 li yaslarda evlenip omur boyu gecinenler de var 30 lu yaslarda evlenip 6 ay bile gecinemeyenler de var.Olasiligin neresine gireceginiz sahip oldugunuz faktorlerle alakali :)

Millette amma çekmiş evlilikten. :)) Çok ruhsuz evlilikler var demek ki. Dolu dolu üniversite hayatı gecirdim, hatta iki ayrı ülkede de Erasmus yaptım. Arkadaşlarımla dosyasına gezdim dolaştım. İse 21 yaşında basladim arabamı o yıl aldım bütün maaşımı gezmeye harcadım :) sonra 23 yaşında evlendim eşimle ve hatta oğlumla gezdim dolu dolu çok şükür. Hem de en keyifli gezmelerimden oldu onlarla olmak. Evliliğinin nasıl olacağına bağlı belki de. Erasmusu da eşimle yapsam on numara olurmuş çünkü şimdi oralara gitmeye para yetmiyor :)) ha ama şimdi de yeşil pasaportluyuz belki orada. Bir avantaj olabilir :))
mesleğiniz ne maşallah size:)

25 yaşında evlendim, şimdi dönüp baktığımda çok erkenmiş, en basitinden eş ailesi ile ilişkilerde bile ne kadar acemiymişim diyorum.

Eşimle de gezdik, eğlendik. Hayatım da kısıtlanmadı. Ancak -aramızda tamamen eşit bir iş bölümü olmasına rağmen- sorumluluklarım/sorumluluklarımız arttı.

Şu anki tecrübemle 29-30 yaşında falan evlenirdim diye düşünüyorum.

Konu sahibi ailenizle ya da arkadaşlarınızla biraz daha zaman geçirebilirsiniz, aile yapınızın esnemesine siz de vesile olabilirsiniz. Varsa kardeşleriniz için de öncülük etmiş olursunuz. Sonuçta evliliği düşünecek olgunlukta görüyorsanız kendinizi, başka şeyler için hayli hayli yeterli olgunluktasınızdır.

Ne kadar geç o kadar iyi ne acelen var Allah aşkına

Ben memurum mesela ulke ulke gezecek kadar kazanmadım kazanmıyorum heralde aylık 10-15 falan kazanıyor bu yorumu yapanlar

İlla ki turist olarak gezmek gerekmiyor ki. Yüksek lisans yaparken erasmus, work and travel ve ya diğer burs programları ile (örneğin kısa ya da uzun süreli projeler) yurt dışına gitme imkanı veriyor. Tek kişiyseniz, elbette öğrenci gibi yaşamak koşuluyla, pek çok ülke görülebilir. Yapan çok.

Bence alınabilir.Evlilik için bu yaşın çok da erken olduğunu düşünmüyorum.İçinde eğer bir korku varsa olmayacağına dair düşünebilirsn evet ama yaş açısından ideal gözüyle bakıyorum ben.

Kendi adıma cevaplayayım, ben gezerken dolar 2-3 TL idi. Babamdan ötürü yeşil pasaportum olduğu için vize ücreti vs. vermeden gidebileceğim yerleri tercih ettim. Ucuz uçak bileti kovalayarak, (mesela Napoli’ye 120 TL’ye bilet bulmuştum) 6 ay öncesinden alıp 6 ay boyunca para biriktirerek ve geceliği 15-20 euroyu geçmeyen nezih hostellerde kalarak 7 ülke ve bilmem kaç şehir gördüm. Şu an bile dolar bu kadar uçmuş olmasına rağmen geçen ay 200 TL’ye Budapeşte bileti buldum. Pandemi korkutmasa Mart ayı için bilet alıp biriktirme işlemlerine başlayacaktım. Yani gerçekten bir şeyi hedefleyince ve lükslerinden biraz vazgeçince (ben gezerken öğrenciydim ve dolmuşa binmeyip 40 dk yol yürüyordum para biriktirdiğim dönemde) yapılmayacak şey yok.

Evlilik yürütülmesi günümüzde çok zor bir müessese ve buradaki konuları okuyorsanız, birbirini seven insanların bile boşanma raddesine geldiklerini görebilirsiniz, üstelik sizden yaşça büyük insanlar bu konuları açanlar.
Evlenene kadar hayatı iyice görün ve yaşayın derim. 30'a kadar yolunuz var, acele etmeyin. Evlilik için belli olgunluğa eriştiğinize inansanız bile bu durum geçerli. Zira hayatı iki kişilik yaşayacaksınız.

Sizden kaç yaş büyüğüm, evlilik icin daha yıllarım var gibi geliyor. Sizin yaşınızda evlenenleri gördükçe dudağım ucukluyor acikcasi, cok gözü karasınız masallah.

23 yaşında iletişim konusunda ne kadar donanımlısınız? Bence en önemli soru bu. Burada iletişim yetenekleri henüz gelişmemiş, yetişkinlerin nasıl anlaştığına dair fikri olmayan, sadece aşık olduğu için evlenmiş üyeler sürekli konu açıyor. Şu an bunu inkar edebilirsiniz ancak ergensiniz. Ve nerede nasıl davranmanız gerektiğini bilecek kadar hayat tecrübeniz olduğunu düşünmüyorum. Sosyal aktiviteleri eşinizle de yaparsınız. Ama sosyal becerilerinizi birbirinizi deneme tahtası yaparak geliştirmeye çalışırsanız karşılıklı yıpranırsınız. İşin özü evlenmek kolay, evlilik zor, boşanmak ise çok zor.

Back
X