- 11 Mart 2013
- 33.684
- En iyi cevaplar
- 1
- 54.069
- 798
- 33
- Konu Sahibi gibigibiyim
-
Bende daha kolay çocuk bakılması imkansız zateneşinizi tebrik etmek istedim şuan
Elbette yaşanabilir ancak; birkaç güne alışması gerekiyor. Bu süreç uzadıkça uzar aksi takdirde. Bu kadar süren ben görmedim oryantasyon sürecinin. Mutlaka önemli bir durum var ki tam güne geçirmiyorlar.ayni sorunu bizde yasadik 3 yaşlarinda ana okuluna kayit ettirince.
geldi 5 yasina hala bir sey olsa anne, e babanda var kizim senin bu evde bu seferde babandan iste diyip babanla oyna diyip gonderiyorum babasina.
biz bu cocuklari babamizin evinden getirmedik, onuda gectim baba sevgisine ilgisinede ihtiyaci var.
seve seve ilgilenmiyorlarsa zorla ilgilenecekler keyifleri bilir.
Yarım gün gidiyor çocuk kreşe. Oryantasyon süreci uzamış durumda. Tam gün dursa konu sahibi bu kadar yorulmaz. Arkadaşlarımla ne ara kahve içsem diye soruyor ya öğlen tatili bile iyi geliyor insana. Ama o 2:30 a kadar çocuk peşine gittiği için yoruluyor daha çok.Güvensiz bağlanma ne alaka ki bu durumda
Herkesin kendi tercihi tabi. Makarna ve çorba saklamayı düşünmem buzlukta. Başka şeyler olabilir tabi ona diyecek sözüm yok. Restoran ile kendi yemeğimi zaten bir tutmuyorum. Makarna yediğim yerde gözünün önünde pişiriyor, malzemelerini de sen seçiyorsun vs. Buzlukta bozulma olmasa da tadı değişiyor bazı şeylerin. Çorba harici bende yapıyorum arada.Restaurantlarlar kafelerde makarnayı bile dondurucudan cikartiyolar taze değil hiçbiri tabi herkes kendi bilirde buzluk kabına koyunca bozulma olmuyo annemde istemedi ilk şuan çok memnun pratikliği den
Benim gastronom arkadaşım var vitamin kaybı olmadığını gönül rahatlığıyla atabilecegimi o da söylemişti. Buzdolabı harici difrizimiz var onun en üst gözü şoklama için orayı kullanayim o zaman ilk dondurmada. Pirinç içinde çıtır çıtır kaliyo evet dolmada güzel olmuyo buzlukta ama ben sarmayı çok pişik sevdiğim için pirincler eriyene kadar pişiriyorum o zaman diri kalmiyo. Eğer özelde çalışıyosan işten 6da çıkıp evde 7 de oluyosan soğan doğrama süresi bile kar geliyo insana bı de ellerim soğan kokmuyo her seferinde gözüm yasarmiyo bi kerede ağlayıp aradan çıkarıyorum
Amin inşallah. Allahım razı olsun inşallah.Geçmiş olsun,çok üzüldüm bir yandan ama toparlanmanıza sevindim. Rabbim kolaylık ve şifa versin size.
Evet onu gördüm bende ki yukarı da eşinin ne kadar yardımcı olduğunu konu sahibinin temizlik vs de sorun yaşamadığını da okudum . Çocuk okula daha yeni başlamış ayrıca da daha gerçekten çok küçük . Bizim çocuk psikiyatstimiz 3 yaştan önce kreş önermediğini saatlik oyun evlerine gitsin 3 yaştan sonra da kreşe başlar demişti . Olayın güvenli bağlanma ile ilgili olduğunu düşünmüyorum 3 yaşa kadar çocuk anne ister çünkü daha bebekYarım gün gidiyor çocuk kreşe. Oryantasyon süreci uzamış durumda. Tam gün dursa konu sahibi bu kadar yorulmaz. Arkadaşlarımla ne ara kahve içsem diye soruyor ya öğlen tatili bile iyi geliyor insana. Ama o 2:30 a kadar çocuk peşine gittiği için yoruluyor daha çok.
Amin inşallah canım kardeşim.Ablacım başınız sağ olsunşuan sağlıklısınız çok şükür miniği sağlıkla büyütün inşallah anneli babalı
Açıkçası güvenli bağlanma için herşeyi yaptığımı söyleyebilirim halen yan beşikte uyuyor mesela odasını 2 yaşından önce ayırmayı düşünmüyorum. Bence sizin de yanlış bildiğiniz şeyler var çünkü 2 yaşa kadar çocuğun anneyle birlikte olmak istemesi zaten normal olan, ve aslında güvenli bağın bir işareti. Kreşte büyük çocukların oryantasyonu daha hızlı oluyor ama küçüklerde hep böyle, kreş pedagoguyla da görüştüm oradaki diğer velilerle de sıklıkla sohbet imkanım oluyor. O zaman demekki tüm çocuklar güvensiz bağlanmış bu durumda. Oryantasyonun 3-4 aya kadar sürebileceğini yaşı gereği zorlamak istemediklerini söylüyor öğretmeni de pedagog da. Bir de zaten orada ilk 5 dakika ağladıktan sonra gayet iyi duruyor iyi vakit geçiriyor. Fakat yemek yemeyi reddediyor henüz orada, Bir de öğle uykusu var tabiki benim aldığım saat yemek bitirilmiş uykuya geçilmiş oluyor. o yüzden de erken alıyorum. Bütün gün orada ağlamıyor yani demek istediğim.Bilginiz maalesef doğru değil. İlk 2 yıl içinde bebekte bu güvenin oluşması gerekiyor. Bana sürekli yapışık diyorsunuz işten geldiğimde, bu durum zaten güvenli bağlanma olmadığının işareti. 23 aylık çocuk artık kendi kendine de vakit geçirmeyi istemeli. Sizi asıl yoran öğlen yanına gitmeniz zaten. Tam gün başlamadığı için ve sürekli onu düşündüğünüz için bir telaşın içerisindesiniz. Güvenli bağlanma nedir? Çocuğunuz kreşte bir sorun ile karşılaştığında hemen yanında olabileceğinizi ve onu tamamen terketmediğinizi anlamalıydı ayına göre. Bu aydaki çocuklar bunun farkına gayet varabilir. Sizin oryantasyon süreciniz uzamış. Bu da sizi yoruyor. Öğle tatilinizi kreş ev iş üçgeninden çıkıp arkadaşlarınızla yemek yeme şekline çevirebildiğiniz zaman rahatlarsınız bence. Eve gittiğinizde de bacağınızdan ayrılmayan bir çocuk değil de, sizi beklerken izleyen ya da kendi kendine vakit geçirebilen bir çocuk haline geldiğinde daha dinlenmiş olacaksınız. Yemek yapma vs dert değil. Aparatif çok seçenek var. Bana göre bu süreç çok uzamış. Öğretmenleri böyle uygun gördü ise mutlaka vardır bildikleri. Fakat, bunu ortadan kaldırmak için neler yapılabilir onu araştırmanız lazım. Belki babaya daha çok görev verebilirsiniz. Ya da pedagoga danışmanız da iyi bir tercih olabilir.
Siz ne zaman verdiniz kreşe? 22 ayda başladık biz aynı şekilde mi başladı?Elbette yaşanabilir ancak; birkaç güne alışması gerekiyor. Bu süreç uzadıkça uzar aksi takdirde. Bu kadar süren ben görmedim oryantasyon sürecinin. Mutlaka önemli bir durum var ki tam güne geçirmiyorlar.
Bende bebekken başladım babaya alıştırmaya. Kendime vakit ayırmak için başka seçeneğim yok. Kaldı ki babası da benim kadar sorumlu sonuçta. Memede uyur benim çocuklar mesela ama illa ki farklı yöntemlere de alıştırdım ki başkalarında da rahatça uykuya geçebilsinler. Bu sayede baba da, anane de uyutabiliyordu. Kreşe alışmada böyle sorun yaşamadık.
devlet okullarinda oryantasyon 1 hafta kadar sürüyor meb in programi boyle sanirim.Elbette yaşanabilir ancak; birkaç güne alışması gerekiyor. Bu süreç uzadıkça uzar aksi takdirde. Bu kadar süren ben görmedim oryantasyon sürecinin. Mutlaka önemli bir durum var ki tam güne geçirmiyorlar.
Bende bebekken başladım babaya alıştırmaya. Kendime vakit ayırmak için başka seçeneğim yok. Kaldı ki babası da benim kadar sorumlu sonuçta. Memede uyur benim çocuklar mesela ama illa ki farklı yöntemlere de alıştırdım ki başkalarında da rahatça uykuya geçebilsinler. Bu sayede baba da, anane de uyutabiliyordu. Kreşe alışmada böyle sorun yaşamadık.
Devlet okulları da 3 yaştan önce almıyor diye biliyorum.. çocuk bezden ayrılmış kısmen bağımsızlığını da kazanmış oluyor o durumda tabi. Bu dönemlerde 1-2 ay bile farkediyor bizimki daha 2 bile olmadı, tek içimi rahatlatan konuşuyor oluşu baya oturup sohbet edilebilecek şekilde konuşuyor.. Yoksa ne yapıp eder vermezdim bir şekilde bu kadar erkendevlet okullarinda oryantasyon 1 hafta kadar sürüyor meb in programi boyle sanirim.
ozel okullarda durum nasil oluyoe tam olarak bilemiyorum
O konu tamamen farklı. Sizin zamanınızda bu kadar kreşe giden çocuk yoktu. Hatta kreşi bırak, ana sınıfını tercih eden veli sayısı da az olabilir. Olsa bile bir sene sürüyor. Çocuk birden kocaman binada buluyor kendini. Kreşin o ev görüntüsü, sıcak ortamı yok orada sonuçta. İlgilenenlerde kreş ortamı gibi ilgilenmiyor. Daha çok korku ve endişe hatta okuma yazmayı nasıl öğreneceğim korkusu duyuyor çocuklar. Yani ilkokul bağlanmanın ilgisi yok.Şunu da eklemek istiyorum ki 2.5 seneyi geçmişten okuduğum kitapların tamamı çocuk gelişimi ebeveynlik vs üzerine kurulu takip ettiğim psikiyatrsler vs de genelde bu olay üzerine ve güvenli bağlanmanın öyle halk arasında düşünüldüğü gibi bir şey olmadığını öğrendim . Çocuk şiddet görmüyorsa kötü muamele görmüyorsa sokağa atılmadıysa vs güvenli bağlanması kaybolmaz deniyor ki bunu kendim de doktoruna danıştım ( meraktan) şuan çocuklarımızın bizi istiyor olması sadece küçük oldukları için. Ben birinci sınıfa başladığım günü hiç unutmuyorum ( 7 yaşındaydım ) bir sınıf dolusu çocuk ağlıyorlardı annelerini istedikleri içinO zaman hepsinin bağlanma sorunu mu vardı ? Tabiki hayır .
Yooo kreşte de aynı ben kreşe gittim mesela orada da aynıydı annemle geçen bunu konuştuk hatta . Kaldı ki 23 aylık çocuk öyle birkaç günde alışmaz . Ha alışan vardır ama alışman zorunda değil böyle genellemeler yapılması yanlış . Her çocuk birbirinden farklı birey kalıba koyamazsınız . Çocuğun annesinden ayrı kalması buna alışacak olup zaman alması çok normal . Keşke imkanı olsa da sadece yarım gün verse çocuğu keşke. Ki 23 ay cidden çok zor zamanların olduğu dönem kendi oğlumdan biliyorumO konu tamamen farklı. Sizin zamanınızda bu kadar kreşe giden çocuk yoktu. Hatta kreşi bırak, ana sınıfını tercih eden veli sayısı da az olabilir. Olsa bile bir sene sürüyor. Çocuk birden kocaman binada buluyor kendini. Kreşin o ev görüntüsü, sıcak ortamı yok orada sonuçta. İlgilenenlerde kreş ortamı gibi ilgilenmiyor. Daha çok korku ve endişe hatta okuma yazmayı nasıl öğreneceğim korkusu duyuyor çocuklar. Yani ilkokul bağlanmanın ilgisi yok.
Evet kızım 20 aylık başlamıştı. Böyle bir durum kimsede görmedim yaşamadım da. Kreş mi çok hassas davranıyor bilmiyorum. Sırf bu nedenden yarım gün giden duymadım hiç hatta yarım günü tavsiye etmemişlerdi bana alışamaz, ayrı kalır diye.Siz ne zaman verdiniz kreşe? 22 ayda başladık biz aynı şekilde mi başladı?
Bence siz şanslısınız bazı konularda ama gerçekler öyle değil malesef, Bugün çocuğumu alırken yine bir veliyle görüştüm 4 yaşında çocuğu 2 ay ara vermişler diye tekrar oryantasyonun 2. haftasındalardı mesela. Arkadaşlarımın çocukları da bu süreçleri hep yaşadılar. Bunu öğretmenler kreş yönetimi ve pedagog da bu şekilde oluşunu uygun buluyorsa vardır bir bilinen diye düşünüyorum.O konu tamamen farklı. Sizin zamanınızda bu kadar kreşe giden çocuk yoktu. Hatta kreşi bırak, ana sınıfını tercih eden veli sayısı da az olabilir. Olsa bile bir sene sürüyor. Çocuk birden kocaman binada buluyor kendini. Kreşin o ev görüntüsü, sıcak ortamı yok orada sonuçta. İlgilenenlerde kreş ortamı gibi ilgilenmiyor. Daha çok korku ve endişe hatta okuma yazmayı nasıl öğreneceğim korkusu duyuyor çocuklar. Yani ilkokul bağlanmanın ilgisi yok.
Benim kızım özele başlamıştı. 1 hafta bile sürmemişti. O da ağlıyordu ilk günler biraz ama ben çıkınca adapte oluyordu. Çok güzel vakit geçiriyordu.devlet okullarinda oryantasyon 1 hafta kadar sürüyor meb in programi boyle sanirim.
ozel okullarda durum nasil oluyoe tam olarak bilemiyorum
Diyorumya siz şanslısınız diye :) ama siz yaşamadınız diye diğer çocuklardan bahsedilmemiş olabilir size, bırakıp çıktıysanız da rastlamamışsınızdır doğal olarak. Aynı sokakta bir başka kreşe eşimin iş arkadaşının çocuğu başlamış, geçen öğlen karşılaştık 2. haftamızdayız süremiz bitti diye çıkıyorlardı çocuğu 3,5 yaşında bu arada, halen orada bekletiyorlar anneyi. Böyle işliyor yani, herkes aynı süreçleri geçiriyor.Evet kızım 20 aylık başlamıştı. Böyle bir durum kimsede görmedim yaşamadım da. Kreş mi çok hassas davranıyor bilmiyorum. Sırf bu nedenden yarım gün giden duymadım hiç hatta yarım günü tavsiye etmemişlerdi bana alışamaz, ayrı kalır diye.
Bizimkiler de elbette bocalıyor. Ama ben bıraktıktan sonra gayet mutlu devam ediyorlar. Çocuklarım evet biraz da fazla sosyal. Belki ondandır. Gitmek istemiyorum dediğini biliyorum kızımın ama bu kadar uzun bir alışma süreci önerilmedi. Diğer anne babalardan da duymadım. Arkadaşlarımdan da. 2 ay ara verince elbette geri dönüş yaşanıyor. Bu bir çocukta olmuştu. Ağlasa da bırakın gidin diyorlardı anne babasına.Bence siz şanslısınız bazı konularda ama gerçekler öyle değil malesef, Bugün çocuğumu alırken yine bir veliyle görüştüm 4 yaşında çocuğu 2 ay ara vermişler diye tekrar oryantasyonun 2. haftasındalardı mesela. Arkadaşlarımın çocukları da bu süreçleri hep yaşadılar. Bunu öğretmenler kreş yönetimi ve pedagog da bu şekilde oluşunu uygun buluyorsa vardır bir bilinen diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?