24 Saat Yetmez En Az 36 Olsun

Elbette yaşanabilir ancak; birkaç güne alışması gerekiyor. Bu süreç uzadıkça uzar aksi takdirde. Bu kadar süren ben görmedim oryantasyon sürecinin. Mutlaka önemli bir durum var ki tam güne geçirmiyorlar.

Bende bebekken başladım babaya alıştırmaya. Kendime vakit ayırmak için başka seçeneğim yok. Kaldı ki babası da benim kadar sorumlu sonuçta. Memede uyur benim çocuklar mesela ama illa ki farklı yöntemlere de alıştırdım ki başkalarında da rahatça uykuya geçebilsinler. Bu sayede baba da, anane de uyutabiliyordu. Kreşe alışmada böyle sorun yaşamadık.

Güvensiz bağlanma ne alaka ki bu durumda
Yarım gün gidiyor çocuk kreşe. Oryantasyon süreci uzamış durumda. Tam gün dursa konu sahibi bu kadar yorulmaz. Arkadaşlarımla ne ara kahve içsem diye soruyor ya öğlen tatili bile iyi geliyor insana. Ama o 2:30 a kadar çocuk peşine gittiği için yoruluyor daha çok.

Herkesin kendi tercihi tabi. Makarna ve çorba saklamayı düşünmem buzlukta. Başka şeyler olabilir tabi ona diyecek sözüm yok. Restoran ile kendi yemeğimi zaten bir tutmuyorum. Makarna yediğim yerde gözünün önünde pişiriyor, malzemelerini de sen seçiyorsun vs. Buzlukta bozulma olmasa da tadı değişiyor bazı şeylerin. Çorba harici bende yapıyorum arada.

Evet onu gördüm bende ki yukarı da eşinin ne kadar yardımcı olduğunu konu sahibinin temizlik vs de sorun yaşamadığını da okudum . Çocuk okula daha yeni başlamış ayrıca da daha gerçekten çok küçük . Bizim çocuk psikiyatstimiz 3 yaştan önce kreş önermediğini saatlik oyun evlerine gitsin 3 yaştan sonra da kreşe başlar demişti . Olayın güvenli bağlanma ile ilgili olduğunu düşünmüyorum 3 yaşa kadar çocuk anne ister çünkü daha bebek normal yani . Konu sahibinin yerinde olsam ( eğer annem bakabiliyorsa ) yarım gün sabahtan kreşe bırakırım ( sosyalleşsin aktivite olsun ) öğlende annem gelip kreşten alsın ( evle kreş 500 metre zaten ) yemek yer öğlen uykusu yapar zaten saat ilerler gelme saatim gelir . Bu kadar uzun saat ayrı kalınmamış olur ( anneanne güven olmuş oluyor ) 3 yaştan sonra da tamamen kreşe başlatırdım

Şunu da eklemek istiyorum ki 2.5 seneyi geçmişten okuduğum kitapların tamamı çocuk gelişimi ebeveynlik vs üzerine kurulu takip ettiğim psikiyatrsler vs de genelde bu olay üzerine ve güvenli bağlanmanın öyle halk arasında düşünüldüğü gibi bir şey olmadığını öğrendim . Çocuk şiddet görmüyorsa kötü muamele görmüyorsa sokağa atılmadıysa vs güvenli bağlanması kaybolmaz deniyor ki bunu kendim de doktoruna danıştım ( meraktan) şuan çocuklarımızın bizi istiyor olması sadece küçük oldukları için. Ben birinci sınıfa başladığım günü hiç unutmuyorum ( 7 yaşındaydım ) bir sınıf dolusu çocuk ağlıyorlardı annelerini istedikleri için O zaman hepsinin bağlanma sorunu mu vardı ? Tabiki hayır .

Açıkçası güvenli bağlanma için herşeyi yaptığımı söyleyebilirim halen yan beşikte uyuyor mesela odasını 2 yaşından önce ayırmayı düşünmüyorum. Bence sizin de yanlış bildiğiniz şeyler var çünkü 2 yaşa kadar çocuğun anneyle birlikte olmak istemesi zaten normal olan, ve aslında güvenli bağın bir işareti. Kreşte büyük çocukların oryantasyonu daha hızlı oluyor ama küçüklerde hep böyle, kreş pedagoguyla da görüştüm oradaki diğer velilerle de sıklıkla sohbet imkanım oluyor. O zaman demekki tüm çocuklar güvensiz bağlanmış bu durumda. Oryantasyonun 3-4 aya kadar sürebileceğini yaşı gereği zorlamak istemediklerini söylüyor öğretmeni de pedagog da. Bir de zaten orada ilk 5 dakika ağladıktan sonra gayet iyi duruyor iyi vakit geçiriyor. Fakat yemek yemeyi reddediyor henüz orada, Bir de öğle uykusu var tabiki benim aldığım saat yemek bitirilmiş uykuya geçilmiş oluyor. o yüzden de erken alıyorum. Bütün gün orada ağlamıyor yani demek istediğim.

Siz ne zaman verdiniz kreşe? 22 ayda başladık biz aynı şekilde mi başladı?

devlet okullarinda oryantasyon 1 hafta kadar sürüyor meb in programi boyle sanirim.
ozel okullarda durum nasil oluyoe tam olarak bilemiyorum

23 aylık çocuk nasıl birkaç günde alışacak allah aşkınıza ya

devlet okullarinda oryantasyon 1 hafta kadar sürüyor meb in programi boyle sanirim.
Devlet okulları da 3 yaştan önce almıyor diye biliyorum.. çocuk bezden ayrılmış kısmen bağımsızlığını da kazanmış oluyor o durumda tabi. Bu dönemlerde 1-2 ay bile farkediyor bizimki daha 2 bile olmadı, tek içimi rahatlatan konuşuyor oluşu baya oturup sohbet edilebilecek şekilde konuşuyor.. Yoksa ne yapıp eder vermezdim bir şekilde bu kadar erken

O konu tamamen farklı. Sizin zamanınızda bu kadar kreşe giden çocuk yoktu. Hatta kreşi bırak, ana sınıfını tercih eden veli sayısı da az olabilir. Olsa bile bir sene sürüyor. Çocuk birden kocaman binada buluyor kendini. Kreşin o ev görüntüsü, sıcak ortamı yok orada sonuçta. İlgilenenlerde kreş ortamı gibi ilgilenmiyor. Daha çok korku ve endişe hatta okuma yazmayı nasıl öğreneceğim korkusu duyuyor çocuklar. Yani ilkokul bağlanmanın ilgisi yok.

Yooo kreşte de aynı ben kreşe gittim mesela orada da aynıydı annemle geçen bunu konuştuk hatta . Kaldı ki 23 aylık çocuk öyle birkaç günde alışmaz . Ha alışan vardır ama alışman zorunda değil böyle genellemeler yapılması yanlış . Her çocuk birbirinden farklı birey kalıba koyamazsınız . Çocuğun annesinden ayrı kalması buna alışacak olup zaman alması çok normal . Keşke imkanı olsa da sadece yarım gün verse çocuğu keşke. Ki 23 ay cidden çok zor zamanların olduğu dönem kendi oğlumdan biliyorum cidden yenidoğan dönemi mi daha kolay yoksa şuan mı desen yemin ediyorum ki yenidoğan dönemi derim . 2-3 yaş arası dönem gibi

Siz ne zaman verdiniz kreşe? 22 ayda başladık biz aynı şekilde mi başladı?
Evet kızım 20 aylık başlamıştı. Böyle bir durum kimsede görmedim yaşamadım da. Kreş mi çok hassas davranıyor bilmiyorum. Sırf bu nedenden yarım gün giden duymadım hiç hatta yarım günü tavsiye etmemişlerdi bana alışamaz, ayrı kalır diye.

Bence siz şanslısınız bazı konularda ama gerçekler öyle değil malesef, Bugün çocuğumu alırken yine bir veliyle görüştüm 4 yaşında çocuğu 2 ay ara vermişler diye tekrar oryantasyonun 2. haftasındalardı mesela. Arkadaşlarımın çocukları da bu süreçleri hep yaşadılar. Bunu öğretmenler kreş yönetimi ve pedagog da bu şekilde oluşunu uygun buluyorsa vardır bir bilinen diye düşünüyorum.

Benim kızım özele başlamıştı. 1 hafta bile sürmemişti. O da ağlıyordu ilk günler biraz ama ben çıkınca adapte oluyordu. Çok güzel vakit geçiriyordu.

Diyorumya siz şanslısınız diye :) ama siz yaşamadınız diye diğer çocuklardan bahsedilmemiş olabilir size, bırakıp çıktıysanız da rastlamamışsınızdır doğal olarak. Aynı sokakta bir başka kreşe eşimin iş arkadaşının çocuğu başlamış, geçen öğlen karşılaştık 2. haftamızdayız süremiz bitti diye çıkıyorlardı çocuğu 3,5 yaşında bu arada, halen orada bekletiyorlar anneyi. Böyle işliyor yani, herkes aynı süreçleri geçiriyor.

Bizimkiler de elbette bocalıyor. Ama ben bıraktıktan sonra gayet mutlu devam ediyorlar. Çocuklarım evet biraz da fazla sosyal. Belki ondandır. Gitmek istemiyorum dediğini biliyorum kızımın ama bu kadar uzun bir alışma süreci önerilmedi. Diğer anne babalardan da duymadım. Arkadaşlarımdan da. 2 ay ara verince elbette geri dönüş yaşanıyor. Bu bir çocukta olmuştu. Ağlasa da bırakın gidin diyorlardı anne babasına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…