24 Saat Yetmez En Az 36 Olsun

Geçen arkadaşla konuştuk, ilk çocukta hayatı kaçırdım diye depresyona girdiğimi söyledim.
O da acele etmekten oluyor, halbuki zamanla oturacak her şey yerine dedi.
O zaman nasıl paniğe kapılmıştım, şu an 2 çocukla biliyorum ki gittikçe iyileşen bir süreçteyim.
Şu an temponuz yüksek, o git-geller çok yorucu zaten.
Çok boğucu, bi kahve içimlik zaman ayırmak için çaba harcamalısınız.
Ama zamanla kendinize daha rahat zaman ayırabileceksiniz.

aaahhh ahhhh var diyosun yani daha var

saatinizi sabah 1 saat erkene kursanız
duş alıp kahve içip kafanızı boşaltabilirsiniz
ki ben yıllardır öyle yapıyorum
yoksa zaman hiç birimize yetmez

Sizin gene iyimiş. benim bi tanıdık var. onlarında ev işyeri yanyana. kadın tüm muhasebe kargo işlerini yapıyo işyerini çeviriyo kocasıda bilgisayarda sanki dünyayı kurtarıyormus gibi triplerde çok yogunum çok stresliyim diye. bana sorarsanız kadın kaldırıyo işyerini ama adamın çenesi çok o yüzden laf kalaabalıgı kendini öne atıyo neyse sabah 8 akşam 7çalişiliyo kadın tüm işleri yapıyor üstüne işyerindekilere yemek hazırlıyor servis ediyo topluyo bulaşık yıkıyo adamın çenesini çekiyo müşterilerin triplerini çekiyo. üstüne üstlük bu kadın yeni dogurdu ve bebegini işyerinde büyütüyo :d tüm bunları aynı anda yapıp cocugunu büyütüp çalişanları idare edip 11saat çalişiyo üstüne eve gidip evde yemek bulaşık temizlik yapıyo ve 4cocugu var :) hayatımda onun kadar çalişkan ve dirayetli kadın görmedim ben. onu izlerken hatta 1gününü düşünürkenb en yoruluyorum. kadınlar gerçekten çok güçlü. erkekler laf salatası sanırsın dünyayı kurtarıyolar

Açıkçası o saatte kahve içecek biri zor be hayatım Bi de zaten o saatler çocuğun kahvaltı saatleri işte. Evde de bi iş yok yaptığım işte ama çocukla ilgilenmek başlı başına bi iş zaten bilirsin Geçen c.tesi 3 saat anneannesine bıraktık. Eşimle bir gezişimiz var inanamazsın; Yemek yedik, kahve içtik, mağaza gezdik alışveriş yaptık, bi çift arkadaşımızla görüştük falan Deli dürtmüş gibi hepsini koşturarak yaptık sığdırmak için zamana

İnşallah ya ben de öyle umut ediyorum. Aslında bunlar iyi günlerim yani çok zor bi bebekti çocuğum ilk 1 sene nefes bile aldırmadı. Şimdi azcık rahatlayınca şımardım heralde beklentilerim arttı

Kadına hayran kaldım, enerjisinin 10 da birini bana göndersin Maşallah

Anneannede daha uzun süre durmuyorsa haklısınız,benim oğlan da 6 aylıkken öyleydi,her yere beraber götürürdüm mecburen. Çanta gibi yanımda taşıdım bir şekilde büyüyorlar işte.

çocuğu uyuttuktan onra h.içi bir gün siz bir gün eşiniz dışarı çıkabilirsiniz -en azndan yazın bu mümkündü, yazın dışarı zaten 9da 10da çıkılıyor

işe de geç başlıyorsunuz aslında 8 değil
kreşe birlikte gidecek komşunuz (belki diyette yürüyüşe filan çıkan biri vardır?) ya da işyerinde sizinle kahve içecek biri filan olabilir

aslında sizin olayınız şu
arkadşalarınız ki?
onlar çocuklu mu?
sizinle ne şekilde nasıl görüşebilirler?

arkadaşlarınız Alman disiplininden geliyorsa ve 3 hafta önce saat 15.38de kahvei çmek üzere sözleşmeniz gerekiyorsa o iş yaş tabi.

ama sabah-öğlen-akşam bir şekilde uyumlu olacak kişilerse neden olmasın?

spora ben de çare bulamadım kelin merhami olsa başına sürer diyorum
o yüzden evde yapmayı deneyin bence.

Ben henüz çalışmaya başlamadım. İşe dönünce büyük ihtimalle senin gibi düşüneceğim. O yüzden takip ediyorum konuyu.

Şu anda darkmore ‘un bebesi gibi çantalık vazifesini yapıyor yavru. Allahım ayırmasın inşallah da bir an bile ayrılmadık. İşte benim doktor kontrollerim dışında.

Allahım güç kuvvet versin inşallah sana da tüm anne,babalara ve yavrulara da…

Hayat hep koşturmaca işte.

Bana da yemek konusunda öneri lazim. Akşam eve geliyorum yemeği yapmak saat 8i buluyor. Dışardan da söylemeyi bıraktık mecburen:/
Bende çalışan biri olarak yemekleri pazar gününden yapıp dolaba atıyorum. Yapabildiğim kadar çeşit. Bazen 4 bazen 5 çeşit gibi. Pazar günü taş çatlasın 2-3 saatinizi alır. Biri pişerken diğerini hazırlayarak, çabuk pişenden başlayarak planlayabilirsiniz. Böylece hafta içi hazır oluyor, sadece ısıtıp belki yanına makarna pilav salata falan yapmak zaten kısa sürüyor. Ben böyle çözüm buldum.

Bu kadar fedakarlığın sonu nankörlük oluyor.

Laleee bebek mi oldu yaa hiç haberim yooookkk Hayırlı olsun biraz geç oldu ama nasıl kaçırdım ben bunu yaa kendime şaşıyorum şu anda Allah analı babalı büyütsün inşallah sağlıkla ne kadarlık oldu bebiş???

Rutininiz her çalışan anne gibi hatta artınız bile var çalışma saatinin güzelliği açısından..

Bir şeyler sıkıştırabilirsiniz araya, ben 09.00-17.00 çalışıyorum. Sabah 7'de kalkıyorum Akşam 18.30 hatta trafik çok yoğunken 19.00 civarı evde oluyorum hemen 2 çeşit yemek yapıp 20.30 gibi yürüyüşe çıkıyorum (akşam yemeği yemiyorum) 45 dk yürüyüş yapıp eve dönüyorum.. Sonrası free gece 12 olana kadar kafamız ne isterse..

Ben bu zamana ya hafta sonu ya iş çıkışı kpss kursu sığdıracağım yakın zamanda. Ben alışığım yani hızlı tempoya siz de alışabilirsiniz. Yeni rutin 3 haftanızı alır sadece..

Son düzenleme:
Çocuğu uyuttuktan sonra kocamın koynuna sıkışıp dizi mizi izliyorz yaa gerçekten enerji kalmıyorki saat 10-10,30 oluyor Giyin kuşan derken 11 olur, gideceğim yere ulaşamadan yolda uyuyakalma ihtimalim yüksek Arkadaşlarım sağolsun anlayışlılar, özverililer, 2 yıldır bana kahveye misafir oluyorlar sağolsunlar ama evde işte çok dışarı çıkamıyoruz,3-5 anca şimdiye kadar.. Benim en büyük derdim de spor yapamamak işte bi ara evde yapayım dedim, benim minnak tek bacağımda saçmasapan sahneler yaşadık. Onu da katayım dedim çok da ağır maşallahı var 16 kg ağırlık olarak bile kullanılamıyor sağolsun

Çok tebrik ediyorum sizi. Hayatta yapamayacağım şey. Uykuyu çok seven bir insan da değilim aslında. Bana da 5-6 saat yeterli, fazlası baş ağrısı sersemlik yapıyor, daha zor uyanıyorum.

Hep sabah erken kalkıp sporumu yapıp, kahvaltımı da evde yapıp işe gitmeyi hayal etmişimdir. Ama sadece hayal, asla yapamadım, denemedim bile :)

Ben akşam 10 dan sonra 1 saatlik yürüyüş yapıyorum. Galiba sabah değil gece insanıyım.

Canım benim
Allahım razı olsun inşallah. Tüm yavrular sağlıkla mutlulukla analı babalı büyüsün inşallah.

Ya…
Benim durumum biraz farklı.
Sosyal hayatımda bile hiç kimseye söylemedik. Burada da hep sustum. Açıkladıktan sonra hemen erken doğum ile geldi.

Buraya doğduktan sonra kuvözden çıkıp eve gelince yazdım da sen nereden göreceksin? Kendi işin kendine yeter.

Benim büyük sağlık sorunlarım oldu.

Şimdi bile anlatırken gözlerim doldu.

Neyse…

Şükürler olsun evdeyiz artık.

Bugün tam 8 aylık oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…