24 Saat Yetmez En Az 36 Olsun

Allah analı babalı büyütsün, hayırlı evlat olsun inşallah. Tebrikler

ya sizin hayatınız "2 yetişkin bi oğlanın izin verdiği nispette hayatta kalıyoruz challenge" gerçekten

ama tek başına büyütenlerin büyük kısmında aynı şeyleri görüyorum ben
yorgunluktan ölen anneler günde 18 aktivite yapılmış olmasına rağmen yatakta zıp zıp zıplayan bebeler, bu yeni nesil hep mi böyle?
üstelik siz 30 olmadan doğurmuşsunuz bunun bir de 30+ yaşta çalışan anne versiyonu var

Az kalmıs biraz daha sabır. Seneye bu zmanlarda hersey daha iyi olacak.Hafta içi rutinleriniz degısmese de hafta sonları yavrunuzu ananeye bırakıp tiyatro konser ya da sinemaya, günü birlik tatile bile gidersiniz.

Bana da yemek konusunda öneri lazim. Akşam eve geliyorum yemeği yapmak saat 8i buluyor. Dışardan da söylemeyi bıraktık mecburen:/
Klasik olacak ama hem kızartma/fırın için hem de çorbalar için farklı boylarda ve şekillerde köfte yapıp buzluğa atın. Haftada 2 gün köfte pişirirsiniz mesela bi gün İzmir köfte bir gün patlıcan kebabı şeklinde. Çorbalarınıza koyunca zaten ana yemeğe dönüyor. Mesela ben minik köfteler yapıp çocukların çorbalarına koyuyorum hem de doyurucu. 1 kgluk aldığınız fasülye ya da nohutu komple ıslatın bir gün boyunca. Sonra küçük küçük porsiyonlarla buzluğa. Yemek yoksa düdüklüde 30 dk da yemek hazır. Aynı şekilde haşlayabilirsiniz de pilav ya da piyaz için. yeşil mercimek barbunya da önceden haşlanınca çok pratik oluyor. Dolma sarma börek kurabiye zaten misafir için kurtarıcı oluyor. Salatalık malzemeleri de çoğunlukla 2-3 günlük hazırlıyorum özellikle kış salatasını. Mesela bugün pazardan mor lahana aldım soslayıp cam kavanoz ya da saklama kabına koydum durdukça lezzetleniyor zaten limon sirkeli şeyler. Havucu ister rendeleyip hava almayan cam kaba ya da soyup su içinde kavanozda saklayın salata yaparken üşenmezsiniz. Marulu kıvırcığı da bu şekilde saklayan var ama ben her seferinde taze olarak yıkayıp yaparım size kalmış orası. Bazen yemek yapmaya üşenirsem salatama haşlanmış nohut, mercimek vb ne varsa koyarım eşim de öyle yemeği sever çünkü. Ya da peynir veya konserve hindi de çok pratik bir salata içeriği. Ya da ton balığı. Bu arada mevsimi ama pahalı olmasına rağmen domateslerimi de hazırladım 40 paket kadar. Menemen, makarna ya da zeytinyağlı yemeğe koymak için. Bu kadar pratik hazırlık olunca en telaşlı günde bile 1 saatte sofra donatılmış oluyor. Zaman zaman ev hanımları ya da kermeslerden mantı alırım o da güzel oluyor tek başına yemek zaten. Bir de çorbalara Anadolu usulü çok malzeme koyun mesela yeşil mercimek çorbasına erişte koyun tek yemek olsun. Ya da köfte haşlanmış nohut kesme/mantı ile elşili köfte gibi. Tavuk yemekleri zaten 30 dk da pişiyor günümüz market tavukları ile. Bir de iyi bir düdüklünüz varsa zeytinyağlı yemekler bile 10-15 dk da pişiyor. Ki zeytinyağlı yemek 2-3 gün dolapta bekliyor ve lezzetleniyor. Ben 2 çocukla böyle idare ediyorum ama bazen lahmacun, pide söylüyoruz

Oğlanı yüzme kursundan getirip duş alıp koltukta sızmış şekilde okuyorum konunuzu.Sabah bizde 7 de kalkıp kahvaltı hazırlık koştur koştur oğlanı okula bırak oradan mesaiye yetiş öğle arası çarşı pazar işi bazen gelip çorba yapıyorum çamaşır katlıyorum tekrar işe oradan çocuğu al eve gel yemek Faslı benimde hiç vaktim yok.Eşim genelde görevde nöbette ben yalnızım.Çocuğun ödevi kitap okutonunla yatıp onunla kalkıyorum ancak dinleniyorum.Arkadaş boşandı cocuklarıda babasına verdi canı isterse haftasonu alır istemezse almaz.İş çıkışı kuaför spor salonu takılır devamlı yedigi şeylerin kalorisini hesaplıyor.Valla ben karnım doydumu şükreder haldeyim

Şimdiki nesil öyle bambaşka ki zehir gibiler yA geberiyoruz gerçekten hiç abartmıyorum benim üzerimden tır geçmiş gibi oluyor . Eşim diyor ki evden çıkıyorum ama sana acıyorum Hasta bile olamıyorum bu sene 2 covid geçirdik allah canımı aldı bıraktı yemin ediyorum. Oğlumu 2 yaşındayken çocuk psikiyatrine götürdük birkaç şey danışmak için çünkü oyuncak oynamıyordu ilgi alanları başkaydı ben çok üzülüyordum. Doktor gözlemledikten sonra normalin üzerinde hareketli buldu . 28 yaşında anne oldum ben ama tükendim .

Bana da yemek konusunda öneri lazim. Akşam eve geliyorum yemeği yapmak saat 8i buluyor. Dışardan da söylemeyi bıraktık mecburen:/
hafta sonlari zeytinyagli, bakliyat pilav tarzi bir seyler yapip dolaba koyun.
hatta burda bazi arkadaslar yaptiklari bir cok yemegi sicak sicak kavanozlayip dolaba konserve gibi kaldirdiklarini söylemislerdi buyuk kolaylik.

ben ev hanimiyim bende yetişemiyorum arkadaşım, neden biliyormusun her yük bizim sırtımizda.
boşanmadiysaniz bakin bu kadar yazmişsiniz hic babadan bahsetmemişsiniz. eger evde baba varsa gece uykularina o yatirsin.

ben ev hanimiyim bende yetişemiyorum arkadaşım, neden biliyormusun her yük bizim sırtımizda.
boşanmadiysaniz bakin bu kadar yazmişsiniz hic babadan bahsetmemişsiniz. eger evde baba varsa gece uykularina o yatirsin.
Babalar Casper.Bir var bir yok analar ah analar.Her anada bir değil gerçi ama genelde her yük anaların sırtında.

Bunu ben sadece sigarayı bıraktığımda yaşadım. Bi yandan güzel bir yandanda çocuklar uyanır diye büyük bir sessizlikle kahve yudumluyordum eeee ben şimdi napcam diye düşünüyodum.

Babalar Casper.Bir var bir yok analar ah analar.Her anada bir değil gerçi ama genelde her yük anaların sırtında.
bir çok zaman bir cinnet her şeyi çözüyor.
sabahtan beri kizima odandaki tabaklari mutfaga getirirmisin diyorum duymamazliga veriyo, esime camasirlari asarmisin diyorum tamam birazdan halledicem diyo ama hallolmuyo daha 10 dk once birinin kafasina asmadigi islak camasirlari firlattim, oteki zaten tabaklari kafama firlatacak heralde diyip koşa koşa tabaklari almaya gitti
guluyorum ama sinirim bozuldu ya 3 gündur hastayim, ayni zamanda kizi okula goturup hergun 1 saat kapida bekliyorum cikmasini oryantasyon surecinde oldugu icin.
benim halim itten beter bunlarin keyfi paşada yok.

Çok korkar oldum çocuk yapmaktan ya
Kuzenim 3 çocuklu evine her gün yardımcı geliyor yemek ev işi yapıyor ama çocuklar gece gündüz her şekilde onda eşi hiç ilgilenmiyor. Bu şekilde 4. Çocuğu da planlıyor. Nasıl oluyor anlamıyorum

Uykumdan feragat ederek yapiyorum pek çok şeyi.
Kitap okumak için bile uyumalarıni bekliyorum ki rahat rahat okuyabileyim,aksi halde anne diye biri geliyor,sonra diğeri geliyor,okuduğumu anlamıyorum.
Spor konusunda sabah erken kalkıyorum,7de yürüyüşe çıkıyorum,7.45 -8.00 gibi evde oluyorum kahvaltı hazırlıyorum yiyoruz kızımı okula bırakıp ben oğlumla eve dönüyorum. Hava henüz bozmadı 1-2 saat parka götürüyorum oglumu,kızim oryantaston sürecinde olduğu icin 1de onu alana kadar başka birşey yapamıyorum.
Sonra öğlen yemeği akşam yemegi hazırlığı,derle topla,camaşır bulaşık akşam oluyor zaten.
Bende zamanı kendime pek verimli kullanamıyorum açıkçası ama cocuklara ancak yetişiyorum bu şekilde.
Oğlum yürüse,sıkılmasa yürüyüşü daha gec bir saate çekmek isterdim,ne bileyim o scooterini alsın ben yürüyeyim,yada bisikletine binsin ben itmeye razıyım hızlıca yürüyüş yapsam güzel olurdu ama bir iki denedim,anne hadi dönelim,hadi sıkıldım diye darladığı için beni olmuyor. 1 ay sonra 7de çıkamam karanlık olacak zaten. Su an yanıma kar yaptığim yürüyüş.
Bazen bende keşke hava hic kararmasa yada maksimum 5 saat falan karanlık olsa yeterdi diye düşünüyorum. Herşeye daha kolay yetişirdim o zaman.
Çocuklu hayat zor. Cocuklara yetişsek,kendimize kısa kalıyoruz.
Allah kolaylık versin.

Hepimiz oyleyiz neredeyse. Bizim günlük rutin su sekildedir. Ben calistigim günler 7 de evden cikiyorum akşam 7 8 gibi eve geliyorum. Mesela şuan izindeyim 7.30 kalkiyoruz kızımla hafif kahvakti ettirip okuluna götürüyorum cimnastik kursu oldugu günler once cimnastik sonra okuluna bırakıyorum 5 e dogru aliyorum yemek oyun duş vs derken bizimde gunumuz en iyi 10 da bitiyor

Bende yanlışlıkla vs 2.ye hamile kalırım diye ödüm kopuyor çift koruma kullanıyoruz valla . Kuzeninin evine hergün evine kadın gelmese onu Bakırköy’e kapatırsınız bizim karşı blokta bir kadın var balkonlarımız camlarımız yakın görüyoruz hayatlarını 4 çocuk her 5 senelik evliymiş 5. Ye hamileymiş evlerinde 2 yaşlı kadın var biri kv diğeri de kv bin etlisiymiş . Kadın her sene doğum yapıyormuş bugün sitenin parkında kadınlar yine öi hamile vs diye konuşuyorlardı nasıl yaşıyor diye düşünüyordum meğerse kapıya kadar çöp içinde yaşıyormuş herkes konuşuyordu bahçede

Benim de öyleydi, hiç deliksiz uyuduğumu hatırlamam ve biri nefes alsa uyanırım. Çocuk olunca müthiş oldu, ıh dese uyanıyorum ayrı, gece uyuduğunda ben zırt diye uyuyamıyorum ayrı. Tam ben dalarken tekrar uyanıyor ve aynı döngü devam. Beb 3 saat aralıksız uyumaya 1 sene önce başladım

Aynen öyle yardımcı olmadan mümkün değil bu devirde. Ama varken de çözüm değil hiçbir gece deliksiz uykusu yok. Millet rahat ya gamsız insan çok vallahi

bence o komşunuz çoktan olmuş Bakırköy'lük.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…