24 Saat Yetmez En Az 36 Olsun

Yemekleri akşamdan yapın önerisi hayatımda duyduğum en saçma şey olabilir. Nadiren uygulanabilir belki ama rutin olarak yapıldığında bu sefer de tüm akşamı mutfakta geçirmek gerekecek. Ne gibi bir katkısı olabilir ki, ha gelip 1-2 saat yemek hazırlamaya uğraşıp sofraya oturmuşsun, ha gelip dünden kalan yemeği ısıtıp sonra yeniden yemek hazırlamaya girişmisşin. Harcadığın süre aynı, taze yemek yemeği tercih ederim.

şu fark oluyor

işten geliyorsun aç karna aceleyle hemen yenecek birşey yapmak gerekiyor ki özellikle çocuk varsa yenilsin , sonra çouklar yatırılsın.

ama çocuk filan yattıktan sonra 1 akşam feda edilip toplu yemek yapılırsa- misal dizi izleyerek eşle birlikte
4-5 çeşit çıkarılabilir
biri börek sarabilir bir yandan bir çorba kaynatılabilir
nohut-fasülye haşlanabilir
salata mazlemeleri yıkanıp temizlenebilir porsiyonlanabilir
1-2 çeşit sebze/zeytinyağlı yemeği yapılabilir. misal patlıcan biber közlenir
bu arada ilik suyu tavuk suyu kaynatılabilir
tüm bunların bulaşığı makineye atılıp mutfak toparlanıp
tüm bunlar dolaba atılabilir.
meşrebine göre artık bunları yaparken bir yandan çay kahve içilip muhabbet de edilir.

evet 1 akşam gider ama tüm haftayı idare eder yapılanlar.

bekarım. yemek çok yapmıyorum. ama ben de yapınca 3-4 çeşidi bir arada yapıyorum.

Maşallah, beş de kalkınca kaç gibi yatiyorsunuz.
Ben 8 buçuk da kalkıp, 1 2 gibi yatıyorum, ama çocuklar uyumuyor arkadaş, biri uyusa öbürü uyumuyor, koştur, spora götür, etkinliğe götür, ne yaparsan yap gece uyuma vakti çeneler bir aciliyor, şuan hala bıcır bıcır konuşuyor

Tamam işte parayı o kazanıyor,her şey onda bu adam neye yarıyor…Yaramıyor niye sepetlemiyor kadın,katlanacak bi meziyeti yokmuş adamın

Tamam işte parayı o kazanıyor,her şey onda bu adam neye yarıyor…Yaramıyor niye sepetlemiyor kadın,katlanacak bi meziyeti yokmuş adamın
adam öğleden geceye kadar duruyor dükkanda, ilk mesajda vardı dikkat etmemişsiniz.

adam olmasa o saatler arasında birini çalıştırmak istese (o kadar saat çalışacak eleman bulamaz da) hadi bulsa 12 bin liradan az masrafı olmaz. öyle bir gelir kalmıyor..kiralar, elektirk vs. gidince ucu ucunalar.
maalesef böyle.
yoksa çocukları artık 10-14 yaşındalar yani evde tek başlarına kalıyorlar adam duygusal olarak da lazım değil. ama maddi olarak yine de lazım, dükkanla ilgili bazı şeyleri hallediyor iyi kötü işte. (çocuklar küçükken boşanmayı düşünmüştü kızı kıyameti kopardı, sonra kaldı gitti, öyle)
adamın başka bir işi de yok, mesleği de yok ki gitse ne nafaka verebilir ne başka bir yararı olur....

Biz kadınlar bunu kendimize neden yapıyoruz,sosyologlar bi araştırsın ya..Bu anlattığınız hayatta kadını cezbeden bi şey var mı yok ama yine de çocuk diye ölğyoruz şahsen öyleydim genç yaşta şimdi Allah bağışlasın 2 evladım var sizin bi de çalışan versiyonunuzum,Allah yardımcımız olsun

İşi bırakın evlattan önemli değil

Bizimki de pek aktiftir evde,artık büyüdü sokağa çıkıyor,içeri zor alıyorum. Akşam ezanı bitmeden eve girdin girdin yomsa içeri almam dedim de duruldu biraz sokak eğlenceleri. Yorgun gelip uyuyor,hemen bir yemek bir banyo, 9gibi yatıyor. Ben 1e kadar oturuyorum genelde,iş yapıyorum,kendime zaman ayırıyorum. Yetiyor 4 saat uyku genelde. Bazen hafta sonları 11-12de yatarım çok yorgunsam o kadar.

Bu uyku meselesi tamamen kişisel aslında.
Ben de en az 6 7 saat uyumak istiyorum bu şekilde daha mutlu ve aktif hissediyorum.
Az uyuduğum günlerde de idare ediyorum ama 6 7 saati tercih ederim.
Evet kesinlikle. 7-8 saatin sonrasının zararı var diyordu doktorum ama kişisel görüşü olabilir bilemiyorum. Kendime zaman ayırmak için çocuktan önce uyanmak benim işime geliyor,beraber uyansak hiçbir işime yetişemem ben. Biraz da o motive ediyor erken kalkmaya. Gerçi çocukluğumdan beri gece karanlığında uyanıyorum, aileden gelen bir alışkanlık.

Günde 4 saat uyuduğumu düşünemedim bile Bebeğim yokken 8-9 saat uyurdum. Şimdi 6-7 uyuyorum. Uykumu alamazsam mutsuz olurum

Şahsen benim atalarımdan gelen bağlarım berbat . Hiç birşeyi boşveremiyorum . Valla 1 çocuk sahibi oldum Allah’a çok şükür ki aratmadı oğlumu çok seviyorum ölürüm onun için . Ama çok yoruluyorum hemde çok hem zihnen hem bedenen 2 koruma yöntemi kullanıyoruz eğer böyle de hamile kalırsam valla tıp tarihine geçerim

Teşekkür ederim,ben saat kurmadan kalkarım istediğim saatte ama uyanır uyanmaz da kalkarım yataktan. Yatmaya devam edersem belki ben de uyurum bilemiyorum,hiç denemedim
ben hep deniyorum hep de uyuyorum bugün yine 7de kalktım çok güzel. benim oğlan(kedim) kolumda öyle güzel uyuyordu ki ben de devam ettim uyumaya bir gün bu düzene alışcam inşallah o gün yakındır :)

Ahh canım benim ne kadar mutlu oldum yaa çok sevindim Allah sağlıkla büyümesini nasip etsin inşallah bundan sonra Şimdi nasılsın bebek nasıl sağlık sorunlarınız bitti değil mi artık??

Aynen inşallah büyüyünce olacak umudum o yönde

Valla doğru diyorsunuz evde olunca da zaten bişey değişmiyorki ben de haftasonları sizin gibiyim zaten 3 haftadır izindeydim 1 haftası tatildeydik gerisi kreş macerası işte. Siz aslında kreşe verseniz çok rahat olur yaşı yaklaşmış, düşünüyor musunuz 2. dönemde?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…