24 yaş ve evlilik?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
25 ve sonrasında evlilik düşünülebilir bence ama herkes için aynı değil. Sizi tanımıyorum. Sadece yazdıklarınıza bakarak konuşursam evlilik ciddiyetini çok kavrayamamışsınız gibi geldi. Dünya kadar sorumluluğu ve derdi var, önemli olan makyajsız görmesi değil ki. :/

Az daha evde kalıcakmişsım evlendigin için şükretmelisin bence
Yorum yapmak icin yorum yapmayin lütfen.
Artik 30dan önce evlenen yok zaten. Siz erken evlenmistirsiniz umarım da basiniz goğe ermistir.

Çok az kaldı. 20 yaşında evlendim çok mutluyum diyen birinin ağzına kürekle vuracağım.

Sen yanlış yapmışsın. Insanlara niye bunu tavsiye ediyorsun ..

Biz de erol taş ile evlenmedik. Eşlerimiz manyak biz yandık sen yanma demiyoruz.

20 yaşında kız çocuğunu "ALIP" onu kendi kurallarına uydurmaya "evlilik" denmez.

Ya hu biri bana anlatabilir mi... biz ne zaman gelişeceğiz. Ne zaman kızlar evlenme çılgınlığından kurtulacak. Ben burda yorum yazarken "acaba bu yazdigimi anlayabilecek mi" diye düşünmekten ne zaman kurtulacağım.

Buraya da gıcık kaptım. Kapatıp gideceğim. Azkaldı.

25 yaşında evlendim. İyi ki evlenmisim. Evlilik için ideal yaş hazır hisssetiğiniz yaştır. Kafa olarak ben hazırsanız evlenin. Ben çok şanslıydım eşim her konuda en büyük yardımcim ve destekçimdir. Eş seçimi çok önemli

24 yasta evlenilir de böyle saçma sapan şeylere takıyosan sen baya toysun cidden. Karşındaki kıllı göbekli bi adam salonda gaz falan çıkaracak. Bence asıl sen evlenince şoka girip neydi ne oldu diye döşeyeceksin buraya. Biraz büyü evlenme

Ben yaptım sen de yap mantıgı işte. Ben 17mde evlendim sen ohoo 21sin evde kalmısın. Asgari ücretliyim 5. Cocuga hamile kalayım mı? Kal kal bende 6 tane var. Karbonhidrat yemekten aptal oldular ama nolcak sonuçta herkesin hakkı

29 yaşına girdim ve yeni cesaret edebildim, bir evi çekip çevirebilmek, yabancı bir insan ile aynı evi paylaşmak zor bir karar elbette.
Kimisi 24 yaşında da bu olgunluğa sahip olabilir belki, birşey diyemem ama, ben okulumu bitirip, işimi elime alıp bir süre tabiri caizse '' bekar hayatın getirdiği daha az sorumluluğun rahatlığını '' yaşadıktan sonra evlenmek istedim.
Makyaj meselesine gelince, bu durum yaşla ilgili, bir süre sonra sürekli makyajı da gereksiz buluyorsun, sevdiğin insanın seni öyle görmesi çok da sorun olmuyor. Yaşla gelen rahatlık mı desek bilemedim :)))
Allah bir yastıkta kocatsın :)

Ben 28 yaşında bekarım valla hayat çok güzel bu taraflarda :) paramın yarısını biriktiriyorum kalan yarisiyla da tatil planlıyorum. Tüm yıllık izinlerimi sadece kendi keyfime göre belirliyorum.
Evlenip bayramda da ailesi kendi ailem vs vs tatilimi ziyan etmek istemezdim şahsen :)
Bence şimdiden düşünme, hele bir atan. Bari ilk 3-4 maaşını sadece kendini düşünerek harca. Çünkü o yola girersen bunu bir daha asla yapamayacaksin.
Hem nişanlılık süreci asiiri masraflı bir süreç hem de evlilik sorumluluk demek. Öyle bireysel hareket edemezsin benim param lay lay lom falan...

Fizik konusuna da takılma ya. İnsanın elindeki güzel görünüyor:)

Ben 26 da evlendim keske 35 gıbı evlenseydım

Önce çalış birikimin olsun sonra evlen bence.Herkes kendine göre bir ideal yaş söylüyor.Bana göre işi olanlar için 25 işi olmayanlar ya da okulunu uzatanlar için en az 28 falan.Evliliğin yaşla değil de daha çok olgunlaşmakla ilgisi var bu da 25'inde başlıyor bana göre. Etrafınızda fazla uzatmayın diyenler olabilir ama evliliğin diğer bir adı da paradır bana göre.Ve herkeste bir kusur var erkekler ilişkide buna takılmıyor.

Bakım demek makyaj demek miymiş? Yıllardır bakımsız bakımsız dolanıyorum desenize
Kendinizle barışmayı deneyin, kimsenin vücudu kusursuz değil zaten.

Yasa gelince 23 yaşında evlendim, evlendikten sonra birçok şeyi eşimle yaptım, evlendik de herşey bitti gibi birşey olmadı yani. 5. yılda çocuğumuz olduğu içinde gezip eğlencek vaktimiz oldu bol bol. İdeal evlilik yaşı diye birşey olduğunu düşünmüyorum, buna göre evlilik yapılmaz zaten.

Son düzenleme:
21 yasimda evlenmistim ama kafamda bu kadar cok soru yoktu. Bilmiyorum bunlari dert edinseydim biraz daha beklerdim saniyorum.

Normalde evlilik atanmana, gezmene, para harcamana engel bir durum degil ama engel olmamasi eşine bağlı tabi ki. Evlendiginde yapamayacagini dusundugun şeyler varsa onlari yapmadan evlenme.

Bir de yavas yavas seni makyajsiz gormesine izin ver, belkide dusundugun kadar degismiyorsundur bile ama kafanda makyaji iyice maske haline getirmişsin.

Bence evlenme.İşini al eline hayat oyle daha guzel olur.Düşündüğün sıkıntılar gıbı bişey deıl evlılık.Zaten senı makyajdız gormesınden korkuosan hiç evlenme

Size gore evlilik yasinin ideali kişilere gore degismez, ŞU yaştan once evlendiysen kesin mutsuzsun, mutluyum diyenlerin Allah belasini mi versin nedir derdiniz? Herşey yaşla olup bitmiyor ki. Herkesin hayattan beklentisi, eşi, hayat şartlari bambaşka...

29-30 yaşinda evlenen herkes sizin eşiniz gibi dunyanin en mukemmel adamiyla evlenemiyor. Burada acilan konularin hepsi 21 yasinda evlenenlere ait degil.

21 yaşimda evlendim evet olgun degildim ve geriye donup baktigimda şuan yapmam dedigim şeyler var, bazi şeyleri hatirlayinca halime gülüyorum bile ama MUTLUYUM şuan, 27 yaşimdayim ve genel olarak hayatima baktigimda yanliş karar verdigimi dusunmuyorum, evliliğim için MUTLUYUM şuan.

Bu sizin için, kendi hayatiniz için yanliş olabilir ama 21 yasinda evlenmek suçmuş dile getirilmeyecek birsey yapmişiz gibi tavirlara giriyorsunuz. Siz her zaman esinizi evliliginizi överken burada( övün, mutlu olun sorun yok) siz rahatsiz oluyorsunuz diye biz niye mutluyuz demeyelim evlendik bile demeyelim hatta saklayalim?
Herkes işine baksin, kimse kimsenin lafiyla yarin nikah masasina gitmez.

Makyaj vb. isini bilemem, makyajsiz çirkin olduğumu hiç düşünmedim.
Ama optimum evlilik yaşı mevzusu bir cetvel degil ki bilelim. hazir hissediyorsan olur yoksa olmaz. Ama işin gücün olmadan fikrini bile sil bence, yaşamini eline alman lazim önce...

Ben eşimle 18 yasimda universiteden beri beraberim, mezuniyetten 1 yil sonra; 22 yasimda evlendim. Evlendigimde ikimiz de is guc sahibiydik, simdi 35 yasimdayim hala ayni adamla severek birlikteyim. Hiç erken evlendigimi dusunmedim, ben bu fıtratta biriydim, belki gezeyim/tozayım diyen biri daha geç evlenir. Ben babaevinde de istedigim gibi yasadim, koca evinde de o bakimdan pişman olmadim.. Allah cümle kullarina gönlündekini hayırlı kılsın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…