- 13 Haziran 2019
- 67
- 200
- 13
- Konu Sahibi cinaragacivepufboregi
-
Pardon siz kim olduğunuzu sanıyosunuz? İnsanlar buraya yorum yazmak için sizden icazet mi alacaklar? Herkes kendi kafasına göre birşeyler yazıyor, tek doğru siz değilsiniz. Gelişmek geç evlenmekle olmuyor, tam tersi gelişmiş ülkelerde evlilik yaşı yükseliyor. Bizim için bu sürecin tamamlanmasına çok var o ayrı ama sizin üslup da bir alem. Hesabınızı kapatırsanız kapatın yahu binlerce üyesi olan bi forumun bir tanecik üyesisiniz burası sizinle var olmadı sizsiz de foruma bi zarar gelmez. Ayrıca üyelerin yazdıklarınızı anlayıp anlayamayacaklarını düşünmekle vakit kaybetmeyin bence zira düşündüğünüz kadar özel biri değilsiniz.Çok az kaldı. 20 yaşında evlendim çok mutluyum diyen birinin ağzına kürekle vuracağım.
Sen yanlış yapmışsın. Insanlara niye bunu tavsiye ediyorsun ..
Biz de erol taş ile evlenmedik. Eşlerimiz manyak biz yandık sen yanma demiyoruz.
20 yaşında kız çocuğunu "ALIP" onu kendi kurallarına uydurmaya "evlilik" denmez.
Ya hu biri bana anlatabilir mi... biz ne zaman gelişeceğiz. Ne zaman kızlar evlenme çılgınlığından kurtulacak. Ben burda yorum yazarken "acaba bu yazdigimi anlayabilecek mi" diye düşünmekten ne zaman kurtulacağım.
Buraya da gıcık kaptım. Kapatıp gideceğim. Azkaldı.
Hatır 21 yaşında evlenip mutlu olmazsın ne münasebet. Mutluluğunu kendine saklamalısın çünkü boleyn kizi hazretleri öyle istiyor.Size gore evlilik yasinin ideali kişilere gore degismez, ŞU yaştan once evlendiysen kesin mutsuzsun, mutluyum diyenlerin Allah belasini mi versin nedir derdiniz? Herşey yaşla olup bitmiyor ki. Herkesin hayattan beklentisi, eşi, hayat şartlari bambaşka...
29-30 yaşinda evlenen herkes sizin eşiniz gibi dunyanin en mukemmel adamiyla evlenemiyor. Burada acilan konularin hepsi 21 yasinda evlenenlere ait degil.
21 yaşimda evlendim evet olgun degildim ve geriye donup baktigimda şuan yapmam dedigim şeyler var, bazi şeyleri hatirlayinca halime gülüyorum bile ama MUTLUYUM şuan, 27 yaşimdayim ve genel olarak hayatima baktigimda yanliş karar verdigimi dusunmuyorum, evliliğim için MUTLUYUM şuan.
Bu sizin için, kendi hayatiniz için yanliş olabilir ama 21 yasinda evlenmek suçmuş dile getirilmeyecek birsey yapmişiz gibi tavirlara giriyorsunuz. Siz her zaman esinizi evliliginizi överken burada( övün, mutlu olun sorun yok) siz rahatsiz oluyorsunuz diye biz niye mutluyuz demeyelim evlendik bile demeyelim hatta saklayalim?
Herkes işine baksin, kimse kimsenin lafiyla yarin nikah masasina gitmez.
Çok haklısın canım..Çok az kaldı. 20 yaşında evlendim çok mutluyum diyen birinin ağzına kürekle vuracağım.
Sen yanlış yapmışsın. Insanlara niye bunu tavsiye ediyorsun ..
Biz de erol taş ile evlenmedik. Eşlerimiz manyak biz yandık sen yanma demiyoruz.
20 yaşında kız çocuğunu "ALIP" onu kendi kurallarına uydurmaya "evlilik" denmez.
Ya hu biri bana anlatabilir mi... biz ne zaman gelişeceğiz. Ne zaman kızlar evlenme çılgınlığından kurtulacak. Ben burda yorum yazarken "acaba bu yazdigimi anlayabilecek mi" diye düşünmekten ne zaman kurtulacağım.
Buraya da gıcık kaptım. Kapatıp gideceğim. Azkaldı.
Çok haklısın canım..
Yorumlara baktım bazı genç yaşta evlenen üyeler de kendini savunmuş.
Biz tüm genç evlenenler çok kötü durumda demedik.
Şimdi nick vermeyeyim de yorumlarını sevdiğim bazı üyeler erken evlenmişler ve mutlular.
Neden?
Hem evlendikleri adamlar olgunmuş hem durumları çok ıyiymis.
Burada kaç kadın var aynı şartta olan?
Çoğunluğu 18 yaşında evlenip kayınvalide evine yerleşip 7/24 hizmet ediyorlar. Daha evliliğinden bir şey anlamadan pes peşe 2 3 çocuk yapıyorlar. Çünkü ergenler. 18 yaşındaki birinden akli selim karar vermesini beklemek ne kadar doğru?
Sen yorumunu yaz canım. Alan alır almak istemeyen de kendi bilir. Bir musibet bin nasihatten iyidir. Bizim kadınlarda ne yapalım yasayıp akıllanacak.
Erkek aileleri tabi ki 20 yaşındaki gelin almak ister. Neden çünkü kolay yönetmek için. Sen 27 yaşında düşünceleri olgunlaşmış bir kadını öyle kafana göre yönetemezsin.
Hâlâ şu fikirdeyim. Ergenken verilen kararların hata payı çok yüksektir.
Üstlerine alınıp atar gider yapan bazılarına cevap vermekle vakit kaybedemem diye engelle seçeneğine basıyorum.Çok haklısın canım..
Yorumlara baktım bazı genç yaşta evlenen üyeler de kendini savunmuş.
Biz tüm genç evlenenler çok kötü durumda demedik.
Şimdi nick vermeyeyim de yorumlarını sevdiğim bazı üyeler erken evlenmişler ve mutlular.
Neden?
Hem evlendikleri adamlar olgunmuş hem durumları çok ıyiymis.
Burada kaç kadın var aynı şartta olan?
Çoğunluğu 18 yaşında evlenip kayınvalide evine yerleşip 7/24 hizmet ediyorlar. Daha evliliğinden bir şey anlamadan pes peşe 2 3 çocuk yapıyorlar. Çünkü ergenler. 18 yaşındaki birinden akli selim karar vermesini beklemek ne kadar doğru?
Sen yorumunu yaz canım. Alan alır almak istemeyen de kendi bilir. Bir musibet bin nasihatten iyidir. Bizim kadınlarda ne yapalım yasayıp akıllanacak.
Erkek aileleri tabi ki 20 yaşındaki gelin almak ister. Neden çünkü kolay yönetmek için. Sen 27 yaşında düşünceleri olgunlaşmış bir kadını öyle kafana göre yönetemezsin.
Hâlâ şu fikirdeyim. Ergenken verilen kararların hata payı çok yüksektir.
Öncelikle kendini hazır hissediyorsan tum şartlar ve sen olgunlasmişsan 24 yas gayet ideal bence. 30 dan once evlenme , 24 küçük falan demişler katilmiyorum ben . Göz ardı edilen bir kadın biyolojisi var. Mesela ben nasip olursa cocugumla aramda cok yas fark olsun istemem. Bu arada ben de 25 e gircem yakinda bekarim erkek arkadasim var bazi sartlarin oturmasini bekledik yakinda istiyoruz bakalım. Makyaj konusunda fazla takıntı yapiyorsun bence . Ben spor yaparken bile o halimle fotograf atarim . Kendine güvenmelisin.23 yaşındayım ve seneye evlenmeyi düşünüyoruz. İlişkimiz bu kadar yıllar olmasaydı belki de bi 3 sene sonra evlenmeyi düşünebilirdim bilemiyorum. İlişki süresi uzadıkça artık daralmaya başladım ciddiyete bağlanmadığı için, sanki gözümü açtığımdan bu yana sevgiliyiz gibi. Okul öncesi öğretmenliği mezunuyum atanırsam(umarım) çalışmaya başlayacağım. Hangi şehre atanırsam orada yaşayacağız, bunu çok defa konuştum ve destekleyip kabul ediyor. Kendisi bana gerçekten değer veren birisi, kendimi yanında mutlu hissediyorum. Gereksiz yere kıskanıp kısıtlayan birisi de asla değil. Ama çevremdeki evlilikler beni ürkütüyor. Evlendikten sonra çoğu şikayet etmeye başlıyor, keşke bekar olduğum vakitlerin tadını çıkarıp evlenmeseydim diyorlar. Ki gördüklerim de gerçekten çok severek evlenenler.. 24 yaşta gerçekten küçük mü diyorum. Bir de uzun yıllardır sevgiliyiz fakat ben hala yanında makyajsız duramıyorum ya da hasta olduğumda o kötü görüntümü görecek diye endişeleniyorum, duştan çıktığım gibi görmesini istemiyorum mesela. Ay dur dur gelme rimelimi süreyim iki dakika diyorum :) Bazen kızıyor çocuk gibi davranma lütfen görsem ne olacak ki diyor illallah etti. Bu bakımlı halime alıştığı için evlendiğimizde hayal kırıklığına uğrar mı diye düşünüyorum, neydi ne oldu böyle görmemiştim gibisinden. Yada evlendiğimizde haliyle çıplak görecek bir ton kusurum var. Eyvah diyorum nasıl dururum öyle. Bu düşüncelerde olduğum için acaba evlenmek için daha toy muyum? Siz ne diyorsunuz? Bunların haricinde gayet iyi anlaşıyoruz, mutluyuz..en önemlisi beraberken huzurlu hissediyorum. Objektif yorumlara ihtiyacım var. Herkese teşekkür ederim şimdiden.
Hatır 21 yaşında evlenip mutlu olmazsın ne münasebet. Mutluluğunu kendine saklamalısın çünkü boleyn kizi hazretleri öyle istiyor.
Sevdiğin biriyle evli olmak çok güzel bir şey. Evet sorumluluklar artıyor ama bir şekilde üstesinden geliyorsun. Benim gibi üşengeç biri bile yapıyorsa herkes yapar23 yaşındayım ve seneye evlenmeyi düşünüyoruz. İlişkimiz bu kadar yıllar olmasaydı belki de bi 3 sene sonra evlenmeyi düşünebilirdim bilemiyorum. İlişki süresi uzadıkça artık daralmaya başladım ciddiyete bağlanmadığı için, sanki gözümü açtığımdan bu yana sevgiliyiz gibi. Okul öncesi öğretmenliği mezunuyum atanırsam(umarım) çalışmaya başlayacağım. Hangi şehre atanırsam orada yaşayacağız, bunu çok defa konuştum ve destekleyip kabul ediyor. Kendisi bana gerçekten değer veren birisi, kendimi yanında mutlu hissediyorum. Gereksiz yere kıskanıp kısıtlayan birisi de asla değil. Ama çevremdeki evlilikler beni ürkütüyor. Evlendikten sonra çoğu şikayet etmeye başlıyor, keşke bekar olduğum vakitlerin tadını çıkarıp evlenmeseydim diyorlar. Ki gördüklerim de gerçekten çok severek evlenenler.. 24 yaşta gerçekten küçük mü diyorum. Bir de uzun yıllardır sevgiliyiz fakat ben hala yanında makyajsız duramıyorum ya da hasta olduğumda o kötü görüntümü görecek diye endişeleniyorum, duştan çıktığım gibi görmesini istemiyorum mesela. Ay dur dur gelme rimelimi süreyim iki dakika diyorum :) Bazen kızıyor çocuk gibi davranma lütfen görsem ne olacak ki diyor illallah etti. Bu bakımlı halime alıştığı için evlendiğimizde hayal kırıklığına uğrar mı diye düşünüyorum, neydi ne oldu böyle görmemiştim gibisinden. Yada evlendiğimizde haliyle çıplak görecek bir ton kusurum var. Eyvah diyorum nasıl dururum öyle. Bu düşüncelerde olduğum için acaba evlenmek için daha toy muyum? Siz ne diyorsunuz? Bunların haricinde gayet iyi anlaşıyoruz, mutluyuz..en önemlisi beraberken huzurlu hissediyorum. Objektif yorumlara ihtiyacım var. Herkese teşekkür ederim şimdiden.
Cirillacığım bu forumda yorumlarını ve düşüncelerini beğendiğim nadir üyelerdensin. Bu denilen sana denmedi ki..sen istisnasın. Evet evlendiğinde gençtin ama aklı başında biriymişsin keza eşin de öyleymiş.Ben de kendimi savundum acikcasi, genç yaşta evliligin getirebileceği bazi olumsuzluklari dile getirmekte hicbir sorun yok, bunlari bilsinler tabi ki. Yeri geliyor 30 yasinda kadin bile hayatini yonetemiyor, 20li yaşlarda evlenip herkes saglam duramayabilir o konuda size fazla fazla katiliyorum. Ama bu muhabbet, bu ihtimalleri dile getirmekten cikip insanlari aşagilamaya girdi artik. Bu kadar da saygisizlasmanin alemi yok. Buradaki konulari 21 yasindakiler acmiyor sadece icinde doktoru da var ogretmeni de var 30-40 yasi da var. Hayat bdvden ibaret degil. Mutlu olanlar da var.
Sizlere " evlen birini bul yaşin geciyor" baskisi ne kadar saygisiz ve cirkin geliyorsa baskasinin "mutlu oldugu" evliligine laf soylemekte o kadar saygisizca.
"Mutluyum" diyen insanlar kimseyi ilgilendirmemeli. Mutluyum diyenlern agzina vurayim, yok evlilik cilginlariymiş...
Herkes bir duracagi yeri bilmeli benim evliligim dile getirmemem gereken bir yanliş filan degil. Çok rahatsiz oluyorsa buyursun gitsin hanimefendi. Herkesin hayati belli bir goruş ve kural içinde dönüp durmuyor.
Neden öyle dedim biliyormusun? Sevdiğin insanla kavuşma isteğinden ziyade “onsuz tam anlamıyla mutlu olamıyorum zaten” kafa yapısının getireceği sıkıntıları görerek dedim. Onsuz kendin ve tam olabilmeyi öğreticek hayat sana kendini bir adam olmadan eksik hissetmemen gerektiğini yaşadıklarınla onaylayacaksın belki şuan zırvalıyor gibi görünüyorum ama tecrübeyle sabit. 22 yaşımda evlenip 26 yaşımda boşandım. Hayatta evlilikte toz pembe değil. Önce yetişkin bir birey olmayı keşfedip, öyle yola çıkmalı insan. Yoksa üzülen hep muhtaç olan taraf olur. Bir başkasına, sevgisine ilgisine varlığına... sana uzaktan aşkın ateşi bile hoş geliyor ama içine girince yanmak kül olmak ne demekmiş görüyorsun. Birde karşındaki senin kadar yanmıyorsa vay halineNeden çiçeğim yakan aşkın ateşi olsun hem hiç sorun değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?