• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

24 yaş ve evlilik?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aman aman bir daha erkek mi erkek sinek bile istemem :halay:
Kesinlikle. Fobi geliştirdim ya, yok böyle bir şey.
Claes Bang karşıma çıksa "seni seviyorum" dese, çitlediğim çekirdeği yüzüne atar kaçarım hahaha.:KK55:

Aynı yaştayız. Aşağı yukarı aynı durumlardayız. 5. yılım sevgilimle, bizde başından beri cinsellik olduğu için en kötü, çirkin hallerimi gördü. Birlikte de yaşadık dönem dönem, makyajlı gördüğü çok azdır. Aşmanız lazım endişelerinizi. Seven insan zaten ciddi kusurları dahi görmez. Ben 88 kiloyum, 169 boyumla. Kocaman bir göbeğim var. Yine de bana dünyanın en çekici kadınıymışım gibi davranır sevgilim.

Bir de, 5 yıla rağmen, çevremizde yaşıtımız evlenen çokken biz erteliyoruz. Ben atanmadım, o atandı. Ben atanıp en az 1-2 yıl paramı, kimseye hesap vermeden kimseye de bir sorumluluğum olmadan gönlümce harcamak istiyorum. Babama da yardım etmem lazım, çok kötüleşti maddi durumumuz. Her ay 1-1.5 kadar babama gönderebilirim. Ama evli olsam eşime karşı sorumluluklarım olacağı için, onun parası da benim param da “ikimizin” olacağı için belki bu kadar rahat gönderemem.

Bir kadın kesinlikle maddi bağımsızlığını eline almadan, en azından bir süre tek başına bir evde kendi parasıyla geçinmeden evlenmemeli düşüncesindeyim. Bu şekilde evliliğin de daha sağlam olacağına inanıyorum. En az 6 ay bunu yaşamalısınız bence.

Bir de tabi benim için aynı evde yaşamanın ve cinsel hayatın tek şartı evlilik olmadığı için daha rahatız ama zorunlu görev bitmeden evlenmeyi düşünmüyorum. Birlikte yaşamak istediğimiz bir şehre tayin alalım, evimizi alıp öyle evlenelim düşüncesindeyim. Zaten erkel arkadaşım da en az 3 sene daha beklememiz konusunda hemfikir. 5’i de geçebilir bu, zorunlu görevden de kurtulmayı beklersek.

Vücudundaki kusurların makyajsız halin seven hiçkimse bunları dert etmez.. Bende evlenmeden önce makyajsıs asla buluşmazdm eşimle veya.resim atacağım zaman mutlakasbi kalem bi rimel sürerdim ama evlenince ister istemez seni makyajsız görüyor bu durum soğuma.sebebi olmamalı.. Eğer çok tereddüt ediyorsan şimdiden yanında doğal olarak gitmeye çalş veya makyajsız resim at bak bakalm tepkisi ne olacak. Heralde bunu şimdi yapman evlendikten sonra seni lakyajsız görmesinden dahasmantıklı olur.. Diğer konulara karışmıyorum çünkü.ben 25 yaşımda evlendim..

Seninle birebir aynı durumdayız valla ben saniye beklemeyi düşünmüyorum çalışıp paramı yeme hayali sevdiceğimle geçireceğim bir saniyeye bile değişmem kendi adıma onun dahili olmadığı hiçbir seyde tam mutlu değilim o yüzden ilk fırsatta aynı evde olmak isterim
Yandın yavrum geçmiş olsun.

23 yaşındayım ve seneye evlenmeyi düşünüyoruz. İlişkimiz bu kadar yıllar olmasaydı belki de bi 3 sene sonra evlenmeyi düşünebilirdim bilemiyorum. İlişki süresi uzadıkça artık daralmaya başladım ciddiyete bağlanmadığı için, sanki gözümü açtığımdan bu yana sevgiliyiz gibi. Okul öncesi öğretmenliği mezunuyum atanırsam(umarım) çalışmaya başlayacağım. Hangi şehre atanırsam orada yaşayacağız, bunu çok defa konuştum ve destekleyip kabul ediyor. Kendisi bana gerçekten değer veren birisi, kendimi yanında mutlu hissediyorum. Gereksiz yere kıskanıp kısıtlayan birisi de asla değil. Ama çevremdeki evlilikler beni ürkütüyor. Evlendikten sonra çoğu şikayet etmeye başlıyor, keşke bekar olduğum vakitlerin tadını çıkarıp evlenmeseydim diyorlar. Ki gördüklerim de gerçekten çok severek evlenenler.. 24 yaşta gerçekten küçük mü diyorum. Bir de uzun yıllardır sevgiliyiz fakat ben hala yanında makyajsız duramıyorum ya da hasta olduğumda o kötü görüntümü görecek diye endişeleniyorum, duştan çıktığım gibi görmesini istemiyorum mesela. Ay dur dur gelme rimelimi süreyim iki dakika diyorum :) Bazen kızıyor çocuk gibi davranma lütfen görsem ne olacak ki diyor illallah etti. Bu bakımlı halime alıştığı için evlendiğimizde hayal kırıklığına uğrar mı diye düşünüyorum, neydi ne oldu böyle görmemiştim gibisinden. Yada evlendiğimizde haliyle çıplak görecek bir ton kusurum var. Eyvah diyorum nasıl dururum öyle. Bu düşüncelerde olduğum için acaba evlenmek için daha toy muyum? Siz ne diyorsunuz? Bunların haricinde gayet iyi anlaşıyoruz, mutluyuz..en önemlisi beraberken huzurlu hissediyorum. Objektif yorumlara ihtiyacım var. Herkese teşekkür ederim şimdiden.
Yasin gayet uygun atanip evlensen daha iyi olur tabi.Evlendiginde sende esinin her haline tanik olacaksin.Enn basiti wcyi temiz tutmazsa....Esini ciplak goreceksin ki herkesin oyle mi bilmiom ben genelde boxerla goruom esimi.Zaten senin kusurlarin ona kusur gelmez alisacaksiniz zamanla

Evlenmeyin.

Yok illa yapacağım diyorsanız da; eş adayınız ile ailesi arasındaki ve ailesiyle sizin aranızdaki ilişkiye nasıl yaklaştığına dikkat edin.

Yine de evlenmeyin.
Galiba evlenenelerin once dikkate almadigi sonra en cok yakindiklari durum bu oluyor😅

Galiba evlenenelerin once dikkate almadigi sonra en cok yakindiklari durum bu oluyor😅
Aslında itiraf ediyorum, kendimi bildim bileli evlenmek istemiyordum. Pranga gibi geliyordu.
İşte en son, boşanma dilekçesi yazarken de "ben ne halt ettim? , nasıl evlendim? , içkime ilaç mı attılar ne oldu aman be." diyordum. Büyük konuştum büyüüük ah😁

Ayrıca gerçekten prangaymış, yine haklı çıktım. Acıdı biraz. :bicak::KK48:

23 yaşındayım ve seneye evlenmeyi düşünüyoruz. İlişkimiz bu kadar yıllar olmasaydı belki de bi 3 sene sonra evlenmeyi düşünebilirdim bilemiyorum. İlişki süresi uzadıkça artık daralmaya başladım ciddiyete bağlanmadığı için, sanki gözümü açtığımdan bu yana sevgiliyiz gibi. Okul öncesi öğretmenliği mezunuyum atanırsam(umarım) çalışmaya başlayacağım. Hangi şehre atanırsam orada yaşayacağız, bunu çok defa konuştum ve destekleyip kabul ediyor. Kendisi bana gerçekten değer veren birisi, kendimi yanında mutlu hissediyorum. Gereksiz yere kıskanıp kısıtlayan birisi de asla değil. Ama çevremdeki evlilikler beni ürkütüyor. Evlendikten sonra çoğu şikayet etmeye başlıyor, keşke bekar olduğum vakitlerin tadını çıkarıp evlenmeseydim diyorlar. Ki gördüklerim de gerçekten çok severek evlenenler.. 24 yaşta gerçekten küçük mü diyorum. Bir de uzun yıllardır sevgiliyiz fakat ben hala yanında makyajsız duramıyorum ya da hasta olduğumda o kötü görüntümü görecek diye endişeleniyorum, duştan çıktığım gibi görmesini istemiyorum mesela. Ay dur dur gelme rimelimi süreyim iki dakika diyorum :) Bazen kızıyor çocuk gibi davranma lütfen görsem ne olacak ki diyor illallah etti. Bu bakımlı halime alıştığı için evlendiğimizde hayal kırıklığına uğrar mı diye düşünüyorum, neydi ne oldu böyle görmemiştim gibisinden. Yada evlendiğimizde haliyle çıplak görecek bir ton kusurum var. Eyvah diyorum nasıl dururum öyle. Bu düşüncelerde olduğum için acaba evlenmek için daha toy muyum? Siz ne diyorsunuz? Bunların haricinde gayet iyi anlaşıyoruz, mutluyuz..en önemlisi beraberken huzurlu hissediyorum. Objektif yorumlara ihtiyacım var. Herkese teşekkür ederim şimdiden.
30 yasinda evlendim 8 aylik evliyim keske bi 5 sene daha bekleseydim diyorum zor sorumluluk fazla. Bekarkende calisiyordum hersey onume geliyordu. Simdi devam ediyorum calismaya eve gel yemek hazırla bulasik topla cay meyve misafir bunaldigimi hissettim bide hamileyim. Esim sagolsun yardımcı ama yine de bekarlik gibisi yokmus

Bir kadın kim ne derse desin 27 yaşından önce olgunlaşmıyor. Erkekler zaten 30 ve sonrası..
Ben olsam beklerdim. Buradaki bazı üyelerin 18,19, 20, 21..vs de evlendim çok mutluyum; çicekler böcekler demesini kaale almayın. Onlardan bin kişide iki tane anca çıkar. Çoğu erken yaşta evlenen parasızlık çeker; eş ailesi ile yaşayıp mütemadiyen horlanır; dibine kadar mutsuzluğu yaşar.

Insanlarda ileri ergenlik 22 sonunda biter. Ergenken evlenilmez. Ergenlik çoğunlukla hormonların kontrolünde karar alındığı zamanlardır. Hata payı yüksektir.
Sizin de ergenlikten çıkalı 2 yıl olmuş.
Bekleyin.
Kişiliğiniz, benliğiniz otursun.
Olgun olun; sonra burada mazallah ergen ergen evlenenlerin " Kayınvalidem bana az bilezik taktı, görümcem bana yan baktı; eşimin halası beni ezikledi; herkes bana taktı..." konuları gibi incir çekirdeği olmayacak konular açarsınız..

Kendinizi iyice bilin öyle evlenin..

Son düzenleme:
30 yasinda evlendim 8 aylik evliyim keske bi 5 sene daha bekleseydim diyorum zor sorumluluk fazla. Bekarkende calisiyordum hersey onume geliyordu. Simdi devam ediyorum calismaya eve gel yemek hazırla bulasik topla cay meyve misafir bunaldigimi hissettim bide hamileyim. Esim sagolsun yardımcı ama yine de bekarlik gibisi yokmus
Az daha evde kalıcakmişsım evlendigin için şükretmelisin bence 🤣🤣

"Makyajsız beni görecek" bakış açısı fazla yüzeysel. Rimelli olsan ne olmasan ne, büyük bir değişim yaratmıyor bu. Biraz erteleyin derim evlilik işini. En azından ekonomik özgürlüğünüzü kazanana kadar. Kimseyle sonuna kadar gideceğinizin garantisi yok şu an öyle düşünseniz bile.

Evlenenler evde kalmıyor mu hep dışarıda mı sabahlıyorlar :)
Maksadım sizi incitmek değil küçük bir espiri yapmak istedim fakat bu mesajınızla başkaları incinebilir. Bu işler nasip kısmet değil mi? Evli olunca bir şeyleri garantilemiş mi oluyoruz?

Harika (!) bir bakış açısı.. Mükemmel.. (!)
Kızınız var mı bilmiyorum varsa veya olursa bu mükemmel (!) düsturla hemen evlendirin. Mazallah 30 u geçer de evde kalır (!) öcüler yer. Serseri merseri biriyle evlendirin maksat ne olursa olsun evlendi desinler çünkü..

Allahım daha neler okuyacağım.. :KK34:

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X