- 1 Nisan 2011
- 5.104
- 1.972
- 448
kesinlikle ideal bir yaş.Eğer evlenmezsen hele bir de yalnız yaşıyorsan sonun benim gibi olabilir.Çünkü insan herşeyi kendi kendine yapmaya başladığı ve buna alıştığı zaman hayatına başka birini almayı pek istemiyor.Ben 28 yaşındayım uzun süredir kendi evim var ,yalnız yaşıyorum.Bir sevgilim var.Yalnız içimden hiç evlenmek gelmiyor.Sanki evlensem eve birini alacakmışım ve benim kendi kendime kurduğum düzen bozulacak hatta hatta biri gelip benim kurduğum düzenin üstüne kurulacakmış gibi geliyor.İşin tabi bir de para boyutu var.Sonuçta evlilik gençken daha kolay, herşeye beraber başlarsınız işte.Ve sanki sen çok mu büyüksün benden 4 yaş büyüksün sadece diyebilirsin ama o yıllarda insanın hayatı temelinden değişiyor ve nasıl bir hayat yaşıyacaksan o yıllarda belli oluyor diyebilirim.4 sene önce bu düşüncelere sahip değildim ben.Kesinlikle sevdiğin kişiyi bulduysan evlen ve hayata birlikte başlayın.
benim mesajımı alıntılayıp birlikte yaşamayı nerden çıkardın.Yazılanları okusan iyi edersin,bir defada anlayamıyorsan ikinci defa oku.burası türkiye birlikte yaşamayı onaylamıyorum avrupaya özentiliği itici buluyorum
Evlilikte kısmet isidir öncelikle, annem ile babam görücü usulü tanısıp evlenmisler annem 27 yasında evlenmis, ondan önceki talipleri babam kadar cazip gelmemis..
Ben hep sitem ederdim neden daha erken evlenmediniz diye? Garipler, sanki ellerinde olan birseymis gibi..
1 sene falan da tedavi görmüs annem, cocugu olmamıs yas gectigi icinde arka arkaya hamile kalmıs, kız kardesimle aramda 1 yas var ikiz gibi büyütmüs birimiz ayagında, birimiz kollarında öyle uyuturmus bizi. Cok zorluklarla büyütmüs bizi canım annem,
Annem 52 yasındaydı ve 2 ay önce vefat etti, hep korkardım erkenden babamı ve annemi kaybetmekten kortugum basıma geldi iste, sadece 24 yıl birlikte olabildim annemle babam da 58 yasında, erkek kardesim 16 yasında daha..
Ne kadar kader- kısmet olsa da bu isler, biraz da insanlar belirliyor kaderlerini, yön veriyorlar yani hadi görücü usulü evliligi gectim, flört ettigin biri varsa, senin icin dogru kisi olduguna inanıyorsan, önünde bir engel de yoksa evliligin getirdigi sorumlulukları tasıyabileceksen, neden olmasın ki???
Hakkında hayırlısı...
canım başın saolsunanneler çok kıymetli ne yapsak hakkını ödeyemeyiz. benim de kız kardeşimle aramda 1 yaş var. gerçekten zorluklarla büyütmüş annem bizi. hayatta sizden ve annemden başka değerli bişeyim yok der annem bana hep. ben evlenince birimizi kaybedicek diye çok üzülüyo. hiç kıyamıyorum anneme. stresten bu yaşıma kadar sivilce çıkmayan yüzüm sivilceyle doldu.
zayıflıyorum sürekli. nolcak bu halimiz ben napıcam diye. düğüne karar verirsek ağustosta olucak. ağustosa ne kaldı şurda..
ve benim daha hiç bir hazırlığım yok, o da huzursuz ediyo beni bi yandan. hakkımda hayırlısı artık. rabbim hayırlısı neyse onu nasip etsin diyorum. kısmetimde bu yaz evlilik varsa evlenirim, yoksa evlenmem..
Canım benim eşim de subay.Zaten askeriyeye karşı bi önyargı var milletimizde.Sırf annen için söylemiyorum bunu.Genel olarak öyle düşünülür.Asarlar keserler döverler biçerler falan.Kimileri öyle, adamını bulmak lazım.Kurunun yanında yaş da yanıyor malesef.
Ne güzel bak, onunla aynı evde yaşamak istiyorsun, bu fikir senin içini kıpır kıpır etmiş bile.Annenle güzelce konuşursun, tanıştırırsın.O da zamanla anlar.Kızının niye aşık olduğunu :)
Çocuk içinse..Evlendiğim vakitler ben de öyle düşünüyordum, 3-4 sene yapmam diyodum.Eşimle gezip tozmak, tatiller, eğlenceler falan..Eşim de sen bilirsin, ne zaman hazır hissediyosan o zaman olur çocuk dedi.Şimdiyse benim bebek yapasım varEşim zaten dünden razı da..baskı yapmadı bana hiç bir zaman. Bu işler de kısmet.Kendini şartlama 3-4 sene sonra yapıcam diye.bi bakmışsın çocuk aşkıyla da yanıp tutuşursun :)
aynen canım ya asker diyince öcü gibi görüyo millet. ayy onlar psikopat oluyo diyen bile var. ama benim sözlüm kolay kolay sinirlenmez bile. annem zamanla tanıycak artık napalım. senin eşin nasıl temizlik titizlik konusunda? çok düzenli mi? o konuda sevgilim hassas kabul ediyorum. kanepenin örtüsü bozulsa rahatsız olur kalkar düzeltir, benden de öyle davranmamı bekliyo. ben de onun isteğine saygı duyup yaparım canım nolcak:) çocuk büyük sorumluluk ya ona henüz hazır değilim. benim sevgilim de aynı senin eşin gibi sen ne zaman hazır olursan o zaman yaparız diyo. bi evlenelim 1-2 yıl geçsin belki ben de senin gibi bebiş isterim belli olmaz tabi:) bu arada sen kaç yaşında evlendin? kaç yıllık evlisin?
evet psikopat diyen bile oluyo.
eşim düzenlidir ama evde değilbunca yıl tüm işini haberci bilmem ne yaptığı için.. ışıkları kapatmaz mesela, dolabın kapağını kapatmaz.kıyafeti yere düşse tenezzül edip de almaz. su içmek için mutfak dolabından bardak alsa, kapağı açık unutur gider. böyle şeylere alışkın değil bi de ben evde olduğum için bana güveniyo. senin eşin ne güzel tertipliymiş evinde
bir şeyi yap dersen yapar anca eşim :) bir şey dmeezsen yapmaz.
ben 21 yaşında evlendim. temmuzda 1 yıllık evli olcaz. şu an 22yim.
ayy benimki dolabın kapağını açık görse rahatsız olur:26: ama bi de çok temiz bakımlıdır aman yarabbim her gün duş alır, parfümü üstüne boşaltırhatta tugayda en güzel kokan asker seçilmiş ama seviyorum bu huylarını ne bilimhoşuma gidiyo kendine bakması hep hoş görünmesi. peki bişey sorcam. evlenince heyecan azalıyo aşk bitiyo derler hep öyle mi ya gerçekten? yani ilgisi fln azaldımı sana karşı? biz 2 yıldır çıkıyoruz hala ilk günkü gibi heyecan ve aşk var bende ama evlendikten sora azalır kaybolur diye korkuyorum. en büyük korkum bu evlilikle ilgili:26:
valla bizde azalmadı canım :) kocama baktığımda hala ilk gördüğüm anlardaki gibi aşığım yani :) inşallah hiç bozulmaz, ama 2 insan birbirinden eminse, bozulacağını da sanmıyorum.
bazen ilgisizmiş gibi görünüyor ama tamamen iş yerinden kaynaklı olduğuna eminim. iç güvenlik bölgesindeyiz ve sıkıntılı bir zaman sürecindeyiz.
sürekli ondan beni sarıp öpmesini istemem haksızlık olur, çünkü çok yorgun geliyor bazen eve.işteki durumları düşünüyor, kafası dalgın oluyor mesela.
aynı evin içinde sen de farkedersin eşindeki bu durumları. ilerde noldu, niye böylesin diye baskı yapma yani.
canım, temizlik konusu ayrı. bizimki de maşşallah parfümü boşaltır.sinir olurum bazen çok sıkıyo. bi de şey der. subaylar güzel kokmalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?