24 yaşındayım evlilik için erken mi?

kesinlikle ideal bir yaş.Eğer evlenmezsen hele bir de yalnız yaşıyorsan sonun benim gibi olabilir.Çünkü insan herşeyi kendi kendine yapmaya başladığı ve buna alıştığı zaman hayatına başka birini almayı pek istemiyor.Ben 28 yaşındayım uzun süredir kendi evim var ,yalnız yaşıyorum.Bir sevgilim var.Yalnız içimden hiç evlenmek gelmiyor.Sanki evlensem eve birini alacakmışım ve benim kendi kendime kurduğum düzen bozulacak hatta hatta biri gelip benim kurduğum düzenin üstüne kurulacakmış gibi geliyor.İşin tabi bir de para boyutu var.Sonuçta evlilik gençken daha kolay, herşeye beraber başlarsınız işte.Ve sanki sen çok mu büyüksün benden 4 yaş büyüksün sadece diyebilirsin ama o yıllarda insanın hayatı temelinden değişiyor ve nasıl bir hayat yaşıyacaksan o yıllarda belli oluyor diyebilirim.4 sene önce bu düşüncelere sahip değildim ben.Kesinlikle sevdiğin kişiyi bulduysan evlen ve hayata birlikte başlayın.

burası türkiye birlikte yaşamayı onaylamıyorum avrupaya özentiliği itici buluyorum

burası türkiye birlikte yaşamayı onaylamıyorum avrupaya özentiliği itici buluyorum
benim mesajımı alıntılayıp birlikte yaşamayı nerden çıkardın.Yazılanları okusan iyi edersin,bir defada anlayamıyorsan ikinci defa oku.

ttalım bence çok normal.annenler hep böyle kızlarını kimseye laik görmez böyle dizlerinin dibinden ayırmak istemezler sen gönlünü ferah tut annede evlensemde sıksık görüşürüz falan de rahatlatmaya çalış ....

bu birlikltelik yaşamlar yüzünden aile yapısı bozuk, cinsel ilişkiler karışık erkeklerde kadınları başka taze ve genç kadınlar yüzünden her an terk etmeye hazır bu birlikte yaşam şekillerinde yine kayıp eden kadınlar oluyor avrupanın çoğunlığu ,tek başına çocuk büyütüyor , nikahsız dünyaya gelen çocuklarda patlama var ,adamlarda ömür boyu aşklar peşinde aradaki fark onlar hamile olamıyor ,

aynen canım ya asker diyince öcü gibi görüyo millet. ayy onlar psikopat oluyo diyen bile var. ama benim sözlüm kolay kolay sinirlenmez bile. annem zamanla tanıycak artık napalım. senin eşin nasıl temizlik titizlik konusunda? çok düzenli mi? o konuda sevgilim hassas kabul ediyorum. kanepenin örtüsü bozulsa rahatsız olur kalkar düzeltir, benden de öyle davranmamı bekliyo. ben de onun isteğine saygı duyup yaparım canım nolcak:) çocuk büyük sorumluluk ya ona henüz hazır değilim. benim sevgilim de aynı senin eşin gibi sen ne zaman hazır olursan o zaman yaparız diyo. bi evlenelim 1-2 yıl geçsin belki ben de senin gibi bebiş isterim belli olmaz tabi:) bu arada sen kaç yaşında evlendin? kaç yıllık evlisin?

Senin yaşındayken 4 yaşında kızım vardı ve asla pişman değilim, kızımla büyüdüm gayet memnunum bu durumdan...
doğru insanı bulduysanız, annenizin içine sinmeyen başka bir durum da yoksa evlenebilirsiniz neden bekleyesiniz bir an önce yuvanızı kurarsınız.Anneniz 40 olsanız yine size kıyamayacak boşuna hayatı ertelemeyin derim...

Son düzenleme:
erken bir yaş değil, geç bir yaşta değil, ama bana kalırsa ben bi iki sene daha beklerdim

erken değil, geç bir yaşda değil :):) hazırsan evliliğe neden olmasın

evet psikopat diyen bile oluyo.
eşim düzenlidir ama evde değil bunca yıl tüm işini haberci bilmem ne yaptığı için.. ışıkları kapatmaz mesela, dolabın kapağını kapatmaz.kıyafeti yere düşse tenezzül edip de almaz. su içmek için mutfak dolabından bardak alsa, kapağı açık unutur gider. böyle şeylere alışkın değil bi de ben evde olduğum için bana güveniyo. senin eşin ne güzel tertipliymiş evinde

bir şeyi yap dersen yapar anca eşim :) bir şey dmeezsen yapmaz.
ben 21 yaşında evlendim. temmuzda 1 yıllık evli olcaz. şu an 22yim.

ayy benimki dolabın kapağını açık görse rahatsız olur:26: ama bi de çok temiz bakımlıdır aman yarabbim her gün duş alır, parfümü üstüne boşaltır hatta tugayda en güzel kokan asker seçilmiş ama seviyorum bu huylarını ne bilimhoşuma gidiyo kendine bakması hep hoş görünmesi. peki bişey sorcam. evlenince heyecan azalıyo aşk bitiyo derler hep öyle mi ya gerçekten? yani ilgisi fln azaldımı sana karşı? biz 2 yıldır çıkıyoruz hala ilk günkü gibi heyecan ve aşk var bende ama evlendikten sora azalır kaybolur diye korkuyorum. en büyük korkum bu evlilikle ilgili:26:

valla bizde azalmadı canım :) kocama baktığımda hala ilk gördüğüm anlardaki gibi aşığım yani :) inşallah hiç bozulmaz, ama 2 insan birbirinden eminse, bozulacağını da sanmıyorum.
bazen ilgisizmiş gibi görünüyor ama tamamen iş yerinden kaynaklı olduğuna eminim. iç güvenlik bölgesindeyiz ve sıkıntılı bir zaman sürecindeyiz.
sürekli ondan beni sarıp öpmesini istemem haksızlık olur, çünkü çok yorgun geliyor bazen eve.işteki durumları düşünüyor, kafası dalgın oluyor mesela.
aynı evin içinde sen de farkedersin eşindeki bu durumları. ilerde noldu, niye böylesin diye baskı yapma yani.

canım, temizlik konusu ayrı. bizimki de maşşallah parfümü boşaltır.sinir olurum bazen çok sıkıyo. bi de şey der. subaylar güzel kokmalı

yaş olayı çok su götürür canım kısacası her kafadan bir ses çıkar
bu kendini hazır hissetmekle alakalı ben 21 yaşımda evlendim ve pişman değilim
anneler kızlarını hep ufak zanneder nedense bikaç sene beklesen yine küçüksün diyecektir
sen uygun bi şekilde gönlünü yap annenin bence
hayırlısı hakkında tatlım

bence evlilik için uygun bir yaş
anneniz siz 30unuzada gelseniz sizi hala küçük olarak görecektir
ikinizde kendinizi evliliğe hazır hissediyorsanz bi sorun yokk

senin bu sorunu görünce kendi kendime duraksayıp sordum acaba ben manyak mıyım diye? evlilik bence gerçekten o sorumluluğu alabileceğin yaşta en uygunudur. 21 yaşındayım ama üniversitede okuyorum bebişimede bakıyorum gençliğimide yaşıyorum bence herşey sende biter

anlıyorum canım tavsiyelerin için saol. biliyorum ne şartlarda çalıştığını, işleri çok zor gerçekten. gece 12ye kadar kalıyo bazen. bi de tuncelide olduğu için sürekli operasyona çıkıyo buna rağmen benle ilgilenmek bana zaman ayırabilmel için deli oluyo.
ben de evlendikten sonra gerekli anlayışı göstericem ona hep.
bu askerler hep bakımlı oluyo demek:) allah mutluluğunuzu daim etsin tatlım

ahh aneler ahhh belli yasa kadar evlenme der sonra ya gecince kendi arayıslara girer..bu arda bende 24te evlendim iyi bir ya bayanlar için bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…