24 yaşındayım evlilik için erken mi?

annen sana kıyamıyor...ben 21 yaşındayım,ablam 23üne girecek ama ağzımıza evliliğin e sini bile alsak annem kıyameti koparır.Kendi de geç ve severek evlenmiş,insanın genç yaştaki tercihleriyle sonradan istediğinin farklı olduğunu söyleye söyleye büyüttü bizi.Haliyle biz de onun gibi düşünür olduk ama zamanla fikrim değişti;bence erken değil.Yani en verimli çağlarını zinaya düşmeden-kocanın yanında geçirmiceksin de nerde geçireceksin :))
24 gaaayet de güzel bir yaş

herkeste aynı olmayabilir tabi ama ben 25 yaştan sonra hayata bakışın farklılaştığını düşünüyorum
20li yaşlardaki heyecanlara, fevriyete kapılmadan daha mantıklı, daha anlamlı, daha derin ve daha ayakları yere basar şekle geliyoruz
hayattan ne istediğimizi veya ne istemediğimizi daha iyi tahlil ediyoruz dolayısıyla evliliğin bu süreçten sonra yapılması taraftarıyım
ayrıca uzmanların sürekli söylediği bir şey var
aşıkken evlenmeyin....
buna da sonuna kadar katılıyorum
o aşk o heyecan bittikten sonra geriye kalanla mutluysan o zaman evlenmek en doğrusu

22 yasındayım evlıyım pişman değilim hiç .. . ınsandan ınsana farklı tabıkı sorumlulugu alcak kadar kendıne guvenmesı lazım ask mesk evlılıglı yuruten seyler fakat bır zamana kadardır mantıklı dusunmek gerekıyr

ama anneler hep böyle ağlar kıyamazlar kızlarına

aa o zaman bızım dusundugumuz gıbı duygusallıkdan oturu olan bır durum degıl .
sanırım annenız maddıyat acısından evlenmenızı ıstemıyor

kızlar annemin tek derdi maddiyat değil... Gerçekten duygusallıktan kaynaklanıyo. maddiyatın etkisi yok değil var ama şöyle..
babam cimridir baya, varlık içinde yokluk yaşatmış anneme. ne giysi almış kadıncağıza hayatı boyunca ne istediği bi eşya..
bana ümit bağlamış annem. kızım okur çalışır bana bakar diye düşünmüş.. tabiki bakarım, bakıcam da..
o beni kolay büyütmedi. 2 yıldır çalışıyorum. anneme her istediğini alıyorum. bu yaşında mutlu olsun istiyorum.
ama evlenince ona böyle yardım edemiyceğimi düşünüyo. çok mu zor sizce evliyken para yollamak veya hediye almak anneme?
bence değil... eşim katı değil o konularda. o da kendi ailesine yardım etse ben karışmam. tabi kendimizi zor duruma düşürmüycek şekilde ikimiz de ailemize ufak tefek hediyeler alıp para yollayabiliriz. anneme bunu anlatmaya çalışıyorum

otuzunda da olsan aynı duygusallıkta olacak.
onlar büyüdüğümüzü anlamıyor göremiyor konduramıyorlar canım.
gayet normal bi yaş bende 23 yasındayım seneye evleniyorum 24üme girmeden hatta
engelinizde yokmus neden bekleyesin ki kur yuvanı.
bizim askerliğimiz olmasa coktaaaan evlenmiştik
şu dünyada ne kadar ömrüm kaldıysa sevdiğimle geçirmek istiyorum zamanımı aile olmak anne olmak istiyorum engelim yoksa tamamdır arkadas

evet böyle diyen arkadaşlarım da var. şimdi nişanlısın aranızda mesafe var birbirinizi özlüyosunuz istiyosunuz ama evlenince aşk biticek diyolar. evlenme 1 yıl daha dur zaten aşk bitecek die düşünüyolar. bana çok saçma geliyo. ee o zaman bir yıl sonra evlensem de bu aşk biticek yani. er ya da geç? aşkın sonsuz olucağını savunmuyorum. tabiki aynı evde yaşayınca heyecanlar azalır, ilişki motononlaşır, aşk bitebilir. ama önemli olan sevgiyi yitirmemek değil mi? sevgimizi ve saygımızı koruduğumuz sürece uzun yıllar mutlu oluruz diye düşünüyorum.

ben asla evliliğin yası oldugunu düşünenlerden değilim tabi çocuklar evlensin demiyorum.
kimisi var 26 yasında aklı basında değil rüyalar aleminde kimisi 20 yasında gayet aklı basında bilinçli.
yani hersey karakterde sorumluluk sahibi olmakta bitiyor.

maddiyat çok ayrı.

Son düzenleme:

haklısın canım. paranı ye bekarlığın tadını çıkar diyolar. ama ben onla zaman geçirmekten çok hoşlanıyorumki.
mutluyum onla tv izlerken bile... neden yalnız izleyeyim? yemeği kendim için yapcağıma iki kişilik yapıcam, temizliği de öyle..
bunları yapmak daha keyifli olucak hatta... zaman kaybetmek istemiyorum..

işte ben o bilincli olanlardanım. sözlüm de öyle.. annem küçüklüğümden beri der sende yaşından büyük bi olgunluk var diye...
öyleydim hep. mantıklı kararlar verirdim. duygusal değil mantıklı düşünürdüm. şimdi evlenmek istiyorsam aşktan gözümün kör olmasından değil tamamen. ondan daha iyi bi erkek bulamam. beni mutlu ediyo seviyo düşünüyo. herşeyden önemlisi sevgisini bana hissettriyo. aşıkken evlenmeyin demiş bazıları. aşığım ama aynı zamanda mantıklıyım.

Bende böyle düşünüyorum canım hakkımızda hayırlısı.
Evliliğide kaldırabileceğimi düşünüyorum eşim olacak insana güvenim sonsuz ikimizde kendini bilen insanlarız nasılsa biz evlencez alıcam ben bu adamı
neden daha bekleyeyim ki evlenmek ve cok gece kalmadan anne olmak istiyorum :)
anneliği biraz erken tatmak daha güzel olmalı bence.
kendine güveniyorsan evlen derim canım yuvanı kur eşinle ol.
ne kadar ömrümüz var belli bile değil.
bir günüm bile varsa sevdiğimle olmak istiyorum

benim evladım benden 2000 km uzakta yalnız başına yaşamasındansa,güvendiği biriyle evli olmasını tercih ederim

e ne güzel bilinçlisin canım beklemen için sebebinde yok sırf annen dedi diye neden bekleyeceksin onlar duygusallıktan yapıyor.okul yok askerlik yok
benim bi tandııgmı var annesi yanasmadı bile kızının evlenmesine destek olmadı evde kaldı yas 33.
kısmetini tepmemeli insan.
aşık olmanın tanımı herkese göre farklı.
bana görede çok farklı.
sevdiğin adam senin içine sinmiş tamamsın sen canım :)

kaçırmak istemiyorum ben de bu adamı:))) annem dırdırlarıyla kaçırtmazsa iyidir benim değerimi bilen birini bulmuşum, ağzımın içine bakan, bişey dese de yapsam diye bekleyen... kaçırmak olur mu ondaki geçici bi heves değil yani hani bazıları herşey evlenene kadar sora bitiyo erkeğin sevgisi derler ya... benim sevgilim hep beni nasıl daha mutlu ediceğini düşünür. nasıl bi sürpriz yapsam da mutlu etsem bu kızı diye... evlendikten sora yaşıycağımız günlerin hayalini kurar hep. anneme bunları anlatıyorum çocuğun bana değer verdiğini bilsin diye. annem diyoki, amaaaan bu da pek hayalperest sen napıcan bunla çocuk gibi
yaw çocuk geliceğinin hayalini kuruyo. gerçekleştirecek maddi manevi güce sahip. bunun neresi hayalperestlik?

anlıyorum canım seni aynı benim 7 senelik ilişkimi anlaıyorsun benimde kaçırmaya niyetim yok valla
hayır ben hayalperestlik olarak görmüyorum canım.
evlenince askın bittiğinede inanmıyorum.
ah ne evli kör kütük asık çirftler biliyorum ben kaç yıllık evliler hemde. onlar hikaye ya.
ben onay verdim benim eşim olacak insana benziyor

saol tatlım:) hayırlısı artık... ailemden maddi hiçbir beklentim yok düğün için.. herşeyimizi kendimiz alırız yaparız, sözlüm de böyle düşünüyo. babamdan bi hayır görmedim zaten bugüne kadar. sözü de nişanı da kendin yap düğünde belki sana yardım edebilirim dedi. allahtan sevgilim anlayışlı. sorun çıkarmıyo hiç, beraber yaparız nişanı diyo

Hayırlısı olsun canım hakkında:)
Mutlu olman dileğiyle

Benden sana küçük bir tavsiye babanın bu dediklerini sözlüne pek fazla yansıtma
Gün gelir başına kakılır erkeklerin işi belli olmaz

yaa var mı hala yıllardır evli olup da aşık kalan? aşk biter gibi geliyo bana ama sevgim sonsuz. mutlu olucağımıza inanıyorum.
ama hep bu şekilde aşık kalmayı çok isterdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…