25 yaş evlilik icin çok mu erken

Hep erken yani 30'unda da evlensen bekleseydim biraz diyeceksin aksini daha pek gormedim.
Evli biri olarak tavsiyem kendini hazir hissettmekten cok o insanla bir omur gecirmeye hazir misin. Onunla mutlu olabilir misin, guven veriyor mu, şüphelerin var mi, seviyor musun onu. Evlilik oyle birsey ki istemedigin seyleri yasamak zorunda kaliyorsun zaman zaman, durduk yere kayinvalide kayinbaba evlilik sorunlari vs yasayacaksin. Herkes az yada cok bir sorun yasiyor. Yasadigin olumsuzluklara sırf o insan icin katlanabilir misin. Onun icin bazi seyleri gormezden gelecek kadar seviyor musun. Cocugunun olmasi aile duzeni kurmak guzel hos ama bunlarin hepsini sevdigin adam ile yapmak seve seve aşkla yapmak bambaska.

Sevmiyorsan evlenmek icin evleneceksen bekle ama seviyorum onsuz gunlerimi gecirmek istemiyorum diyorsan beraber biriktirecegin bircok anini hayallerini, beraber gecirecegin guzel gunleri erteleme

Ya çok haklısınız. Ben yazcaktım sizin yazdığınız durumu ama yanlış anlaşıldım diye yazmamıştım.meslektas olunca siz de biliyorsunuz durumları.Ben de sözleşmeli öğretmenim doğu da çakıliyim yani.Cevreme baktığımda şu an görüştüğüm çocuk gibi düzgünü de yok açıkçası .

21 yaşında evlendim bana normal geldi çünkü hazırdım yeterince.
Ama bu senin ne hissettiğinle ilgili.

26 yaşındayım ben de öğretmenim. Artık hayatıma biri girsin istiyorum ben de yavaş yavaş evlilik için. Ama 25 erken gibi.

Ben de 26 yaşındayım öğretmenim 3 sene dogu görevinden sonra yeni gelebildim memleketime. Onceden evleneyim artik yasim geldi diye düşünüyordum ama memleketindeyken rahatin yerinde oluyor ye ic gez evin isi gucu annen hallediyor diye evlilik biraz zor geliyor bana daha dogrusu kendi evimde olunca evliligin sorumluluğundan korktum biraz. Ha bana sorarsan 26 ideal bi yas karsima cikabi degerlendiririm neden olmasin ama bi 28 29 olmak isterim daha oturakli bir evlilik icin

28 oldum bende. 24 te evlendm ve ikinci bebeğm geliyor. Ama ben hala 17 gibi hissedyrm:))) gerçktn öyle hissedyrm. Biri 26 yaşındaym diynce büyük geliyr oysakı bende büyümüşm:))) bence kucuk degil hatta cocuk isteyen insanlar icin en ideal zaman

Bu insanın kişiliğine göre değişir. 22 yaşında memur oldum. O zamanda çok evlenmek istedim düzgün bir evliliğim olsa idi de çok başarılı olurdum diye dusunuyorum. Hep olgundum.asiri heveslerim hiç olmadi. Eğer evlenseydim ve hemen çocuğum olsaydı şu an hayatımi baya düzene sokmuş olurdum. Çocuklarım buyurdu ben artık erken yaşta kendi hayatıma daha yoğunlaştırdim. Ama bana o yaşta kısmet olmadı.31 de evlendim evet tabiki farklı açılardan daha görmüş geçirmiş oluyosun. Çocukça kaprisli anlamlandıamadigin şeyler olmuyor .eşinle daha geçimli oluyosun bunlar avantaj. Şu an 33 yaşındayım küçük bir kızım var. Bu yasa kadarda gezdim tozdum. Sözümun özu geç evlenmenin de avantajları var erken evlenmenin de duruma göre zevk almasını bileceksin. Bu iş kısmet işi sen evlencem dersin evlenemezsin erkenmi dersin nikah masasına oturursun.

19 yasinda evlendim canim. Evet sorunlarim oldu esimle evliligimiz cok sukur 3.yilinda oturtabildik. Derdin neydi diceksin erkenden evlenmissin . Esimi sevdim ama sadece merakti yani. Her neyse 25 yas bence cok normal bi yas evlilik icin hakkinda hayirlisi olsun. Insallah gorustugun kisiyle evlenir cok mutlu olursun

Bu kişisel bir konu bence. Hayatını kurmuşsun,iki yıldır çalışıyormuşsun. Kendini evliliğe hazır hissediyorsan neden olmasın. Fikrimce 25 yaşında bir kadın için evlilik çok erken bir yaş değil.

Gayet normal. Ne erken ne de geç. 27 yaşında evlendim 30'umdan önce evlenmeyi düşünmezken. Eğer doğru kişi ise keşke daha önce evlenip birlikte zaman geçirseymişiz diyorsun, en azından bende öyle oldu.

Ancak birbirinizi tanımak için zaman verin, evlilik şakaya gelmez, iki günde tanıdım evlenelim demek sağlıklı gelmiyor bana.

21 yasinda universite son sinifta evlendim.yine olsa yine evlenirdim sanirim ama bu kadar erken degil.mesela atanmayi beklerdim en azindan.evlendikten sonra atandim bu beni zorlamisti biraz.kendinizi hazir hissediyorsaniz yasin pek onemi yok bence.

25te evlendim.
Keşke biraz çalışıp kendi paramı yiyip sonra evlenseydim diyorum hep.
Ki kocam dünya iyisi olmasına rağmen.
Evlenince bide çocuk olunca biçok şeyi yapmam pek mümkün olmuyor.
Kısaca bekarken yaptıgın yanına kar kalıyor.

Tam zamanı kişiye göre değişir
Bence ideal zaman 25-27
Okul bittiyse işin varsa
Seviyorsan neden olmasın

25 yaş evlilik için normal olabilir ama sizin için normal değil. Onu demeye geldim.

27 yaşındayım evlilik bana o kadar uzak geliyor ki, bundan 5 sene önce bile daha yakın hissediyordum kendimi evliliğe.
Ama genel olarak 25 de bir yaş yani , neden olmasın :)
Ne erken ne geç, önemli olan sizin ne dişündüğünüz. Bir de insan yalnızlığa alışınca daha zor geliyor evlilik fikri. Bu da var.

Evlilik size birsey katmak yerine eksiltecekse ve bazi seylere engel olacaksa hangi yasta evlenirsen evlen erkenmiş dersin. Ona göre gözden geçir hayatını ve tekrar düşün bakalim erken mi? :) Karşındaki kişi de önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…