2500 tl ye gecinmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
En büyük masraf dışarıda yemeye gidiyor farkında bile olmadan. Araştırmalar da bunu gösteriyor. Kasko, sigorta ücretlerini biliyorum. Dışarıda yemeyin. Yemeği sürekli kendiniz hazırlayın. Sigorta, kasko, vergi ücretini bir kenara ayırın ve o paraya sakın dokunmayın. Onları biriktirdikten sonra bir sonraki döneme kadar daha rahat edersiniz

Gerçekten ülke gerçeklerinden bu kadar uzak mısınız ironi mi yaptınız? Eğer ironi değilse size özendim cidden çünkü ben hep A101’e gidiyorum
Bim ve A 101 olmayan yer yokki zaten en iyi semtlerden tut en kötüsüne kadar. Tanıdığım zengin fakir herkes de gidiyor bu marketlere. A 101 de zaten güzel malzemeler oluyor. Bim o kadar iyi değil de .

Tabiki geçinmek zor ama yapamıyorum diye oturup ağlayamayız. Kıyafet almanız gerekebilir ama markalara yönelmeyin. Sosyete pazarları hem ucuz hem de mucizevi şeyler var. İstanbul da çok daha güzel şeyler bulursunuz. Yani yapacak bişey yok. Gelirinizi artırmanın bi yolu varsa onu deneyin yoksa bunalıma girmemek için dikkat etmenizi öneririm.

Kaç beden giyiniyorsunuz? Ben büyük beden giyindiğim için herşey ateş pahası ancak 40 42 bedene dek heryerde indirimler oluyor, güzel parçaları almak mümkün. Lütfen evinizi satmayın.
Ya sorma 36 38 beden olmak vardı. İndirimlerde efffsaaane malzeme bulunuyor. Çok özeniyorum

Derdini seveyimlik bir konu sanki 5500 tl ile kira veren çocuk okutan vs insanlar tanıyorum. Buna yaşamak denir mi bilinmez. Eviniz var maaşınız otomatik olarak 7500 tl ye çıktı zaten. araba onun gideri lüks yani ne söyleseler işe gidemem, makyaj yapmam lazım işim istiyor. yani o zaman boyunuzu aşan bir hayat yaşıyorsunuz. lükslerden vazgeçin toplu ulaşım kullanın mesela ? iş nerede ağrı dağında değildir herhalde servis vardır minibüs otobüs bişey vardır. kıyafet 5 alıyorsanız 3 alın, haftalık giyinme programı yapın. Yeme programı yapın, alkol varsa azaltın, ben dışarda çok kahve içerim pandemiden sonra inanın cebimde her ay 300 tl fazladan kalıyor. kızım kurabiye alır eşim portakal suyu alır evde 1 birime yapacağımız şeyi dışarda 7 birime tüketiyoruz. Kendimden örnek verdim mesela 5 aydır dışarda kahve içmiyorum , kendime göre kardayım.

2500 lira ile geçinirli mi diyince bir nabzımı kontrol ettim yaşıyor muyum diye.
İstanbul’da iki kişi gayet yaşıyoruz biz asgari ücretle.
Üstüne anne hatun elinden geldikçe birikim yapmaya bile çalışıyor.
Yiyeceğimizden kısmıyoruz ama habire kıyafet falan almıyoruz.
Lüks sayılacak şeyleri çıkarın hayatınızdan geçinirsiniz rahatça.

Elbbtte
Allah yardımcınız olsun. Bir an önce biter inşallah borçlar. 800 liraya 3 çocuk doyurmak çok zordur.
Elbette zorlukları oluyir haliyle,çocuk bu birini istemese birini mutlaka ister elinde olsa bile.ama çocuklarımla harcamak için 10 20 para biriktiriyorum hafta sonu fln geldiğinde harciyoruz güzel oluyor

Nasil mesela?ya markete gittim aldigim bi sey yok 80 tl.bir gunde yedim aldiklarimine yiyeyim de yetsin mesela.ya sadece mutfak 1000 e yakin tutuyo.nasil altin biriktireyim.

Tek kişilik mutfak alışverişiniz bin lira mı? Gerçekten anlamak için merak ettiğimden soruyorum 80tl’lik ne aldınız da bir günde bitirdiniz acaba?

2500 tl ile tek kişi geçinememeniz zaten ne kadar savurgan olduğunuzu gösteriyor kendiniz de yazmışsınız saçsamapan şeyler aldım diye. Bir arkadasım vardı hepi topu makarna yapacağım bir dünya para gitti demişti bir gün sordum krema, tavuk, mantar, fesleğen almış makarna yapmak için. 3 liralık makarnaya o kadar masraf yapılırsa elbette bir dünya para gider.

Size önerim alışverişinizi Pazar’dan yapın. 2 gün aynı sebze yemeğini rahatlıkla yersiniz. Öğlen de evden hazırlayıp götürün eğer iş yerinizin yemekhanesi yoksa.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…