- 13 Haziran 2011
- 12.770
- 7.953
- 448
- Konu Sahibi orangeroom
-
hey yavrum hey
bundan 4 ay öncesine kadar hayattan hiç bir umudu olmayan bir 26 yaş sakini duruyor karşınızda
4 senelik ilişkim nişanlıyken bitmişti(şükür).hayata dair hiç bir umudum yoktu.aşk hiç planlarımda yoktu
derkeeennnhem kör kütük aşık oldum,hemde çok sevdiğim bir işim var
hayatta hiç bir şey için geç kalınmış sayılmaz.heleki 26 yaşındaysanız=)
bende üc ay sonra 26 olucam ama senin gibi düsünmüyorum..
hos ben kendimi ne 26 hissediyorum ne de 26 gösteriyorum..
bence yasla hic bir alakasi yok, insan mutlulugu 40 yasinda bile yakalayabilir..
su yasima geldim ama hala bitmemis bir okulum ve bu yüzden bir sene daha evlilikle taclandirilmayi bekleyen bir iliskim var..
Benim de güzel olduğumu söylerler, en azından istenmeyecek bir tip değilim, işim var vs... ama bana duygularını açan pek erkek yok çevremde. Bir ara telefonuma mesajlar geliyordu o kişi de evli çıktı, kendine metres arıyormuş herhalde pisliği hemen def ettim yazık karısına çocuğuna...Yani senin en azından çevrende ihtimaller varmış, bunlar umut verici biri olmazsa diğeri bir şekilde olacak, senin güvenini kazanacak seni etkileyecek...Bende o umut da yok, acaba bana yaklaşmayın gibi bir enerji mi yayıyorum etrafa :) Yaş 26, gerisi mantı durumu varŞimdi uydurdum. Peki senin nişan atma sebebin neydi merak ettim?
bunalım mı??? birde benim hikayemi okuyun arkadaşlar.tabi beterin beteri var ama herkesin derdi kendine büyük. evliliğimin 4.yılında hamile kaldım.mutluluk tavan yapmıştı bizde.ama 3. ayın sonunda bebeğim karnımda ölmüş ve ben 3 hafta farketmeden taşımışım kızımın cansız bedenini.bebeğimi aldıkları hafta eşimin işyeri iflas etti ve eşim işsiz kaldı.o haftanın sonunda ben işe başladım ve işyerinde dibimdeki arkadaşım benimle aynı dönemde hamile kalmıştı ve ben onun büyüyen karnını iç çekerek izledim.dünyayla bağlantım resmen kopmuştu.işyerinde müdürümle sorunlar yaşadım onunda bebeği olmuyordu beni görünce durmadan üstüme geldi.ama eşimde işsiz olduğundan işi bırakma şansım yoktu.bir sürü borcumuz vardı.o ay işyerinden durumlar kötü diye maaş da alamadık.ve sonraki 5 ay maaş alamadan çalıştım.eşimde iş bulamadı.resmen bitmiş durumdaydık.üst komşum doğum yapmıştı her gördüğümde nispet yapar gibi ballandıra ballandıra bebeğini nasıl doğurduğunu anlatıyordu.bunalıma girdim demek benim ruh halim için az kalırdı.bu tarz sıkıntılar tam 6 ay devam etti.ama sonra eşim iş buldu ve çok iyi bir iş.pazartesiydi işe başladığında ve ben perşembe günü dr.a idrarımda yanma var diye gittiğimde hamile olduğumu öğrendim.ertesi hafta işyerinde birikmiş bütün maaşlarımızı toplu aldık , borçları sıfırladık.ve ben dünyalar tatlısı canım oğlumu dünyaya getirdim sağlıkla.oğlum üç aylıktı kendime araba aldım hemde istediğimden.biri bana bunlar geçecek bak bunlar bunlar olacak dese o zaman gülerdim.ama hayat işte.dibe vurduğu gibi aynı hızla yukarı da çıkarabiliyor.sizinkiler daha çok aşksızlık üzerine ama bu da hayatın ayrı bir boyutu işte.ben 26 değil 30 um ama.inanın hayatta hiçbirşey tek damla gözyaşımıza değmez.değen varsa da sonuna kadar ağlamalı tabi o ayrı.ama bunlar inanın gelip geçici dertler.bir daha 26 olabilecek misiniz.bırakın tadını çıkarın hayatınızın..ve nacizane tavsiyem mutluluğunuz bir başkasına endekslemeyin.oluruna bırakın.nasip gün gelir sizi bulur siz aramasanızda. sonuç olarak bunalımdan çıkmanın tek kuralı şükretmek,sabırlı olmak,umutlu olmak ve bardağın dolu kısmını görebilmekte.hepinize iyi geceler:)
ne guzel ki en zor zamanlarda bile dayanıp sonunda felaha kavusmussunuz Allah yavrunuzu size ve topluma hayırlı evlat olmayı nasip etsin saglıklı guzel ömür diliyorum sizebunalım mı??? birde benim hikayemi okuyun arkadaşlar.tabi beterin beteri var ama herkesin derdi kendine büyük. evliliğimin 4.yılında hamile kaldım.mutluluk tavan yapmıştı bizde.ama 3. ayın sonunda bebeğim karnımda ölmüş ve ben 3 hafta farketmeden taşımışım kızımın cansız bedenini.bebeğimi aldıkları hafta eşimin işyeri iflas etti ve eşim işsiz kaldı.o haftanın sonunda ben işe başladım ve işyerinde dibimdeki arkadaşım benimle aynı dönemde hamile kalmıştı ve ben onun büyüyen karnını iç çekerek izledim.dünyayla bağlantım resmen kopmuştu.işyerinde müdürümle sorunlar yaşadım onunda bebeği olmuyordu beni görünce durmadan üstüme geldi.ama eşimde işsiz olduğundan işi bırakma şansım yoktu.bir sürü borcumuz vardı.o ay işyerinden durumlar kötü diye maaş da alamadık.ve sonraki 5 ay maaş alamadan çalıştım.eşimde iş bulamadı.resmen bitmiş durumdaydık.üst komşum doğum yapmıştı her gördüğümde nispet yapar gibi ballandıra ballandıra bebeğini nasıl doğurduğunu anlatıyordu.bunalıma girdim demek benim ruh halim için az kalırdı.bu tarz sıkıntılar tam 6 ay devam etti.ama sonra eşim iş buldu ve çok iyi bir iş.pazartesiydi işe başladığında ve ben perşembe günü dr.a idrarımda yanma var diye gittiğimde hamile olduğumu öğrendim.ertesi hafta işyerinde birikmiş bütün maaşlarımızı toplu aldık , borçları sıfırladık.ve ben dünyalar tatlısı canım oğlumu dünyaya getirdim sağlıkla.oğlum üç aylıktı kendime araba aldım hemde istediğimden.biri bana bunlar geçecek bak bunlar bunlar olacak dese o zaman gülerdim.ama hayat işte.dibe vurduğu gibi aynı hızla yukarı da çıkarabiliyor.sizinkiler daha çok aşksızlık üzerine ama bu da hayatın ayrı bir boyutu işte.ben 26 değil 30 um ama.inanın hayatta hiçbirşey tek damla gözyaşımıza değmez.değen varsa da sonuna kadar ağlamalı tabi o ayrı.ama bunlar inanın gelip geçici dertler.bir daha 26 olabilecek misiniz.bırakın tadını çıkarın hayatınızın..ve nacizane tavsiyem mutluluğunuz bir başkasına endekslemeyin.oluruna bırakın.nasip gün gelir sizi bulur siz aramasanızda. sonuç olarak bunalımdan çıkmanın tek kuralı şükretmek,sabırlı olmak,umutlu olmak ve bardağın dolu kısmını görebilmekte.hepinize iyi geceler:)
Sevgilim terk edip gitmeden önce ben de senin gibi hissediyordum. Her şey yolundaydı.Şimdi yeniden bir şeylere başlamak uzak geliyor. Emek verdiğin, büyüttüğün, özendiğin bir bebeğin var sağlıkla sıhhatle büyüyüp görevlerini yerine getirebiliyorsa ne mutlu, ama düşün ki o bebek ölüyor...Benimki de böyle bir şey, emek verdiğim, üzerinde düşündüğüm, sevdiğim, değer verdiğim ilişkim bitiyor. Bu olduktan sonra diğer konular daha çok gözüme batmaya başladı, o varken üstesinden gelebiliyordum zorlukların...
siz artık yoluna girmeyecek derken her sey düzelmis
bebeğinize ve ailenize saglıklı uzur ömürler diliyorum
anlattıklarınız moral olur umarım:)
hala nefes alıyorsak yaşayacak güzel günlerimizde vardır değil mi:)
ne guzel ki en zor zamanlarda bile dayanıp sonunda felaha kavusmussunuz Allah yavrunuzu size ve topluma hayırlı evlat olmayı nasip etsin saglıklı guzel ömür diliyorum size
Hayatta her sey birer imtihan ve elimizdekilere sukredip sabredersek elbet bir gun bu sabrın meyvelerini toplayacagız diye dusunuyorum
o yuzden arkadaslar lutfen canınızı sıkmayın yarın bir bakmışsınız yıllar su gibi akıp gitmiş ve siz yapmadıklarınızın pişmanlığıyla kalmışsınız
Hayat herseye ragmen guzel, yeter ki elimizdekilerin kıymetini bilip gelecege umutla bakalım bosuna dememişler"gun dogmadan neler dogar" diye, gunes her sabah yeniden dogduguna gore yasamak için halen bir sansınız var demektir..
hepinize saglıklı mutlu gunler diliyorum...
bu arada bayramınız kutlu olsun, halen sansınız varken sevdiklerinize bir kez daha sarılın bu mutlu gunde
şeker tadında bir bayram tatili geçirmeniz dilegiyle...
sevgiyle kalın...
26 yasında degilim :)
daha 3 yılım var.. ama burda yasın onemli oldugunu hiç dusunmuyorum
insan uzun suren bir ilişkinin ardından husrana ugradıgında birebir aynı duyguları hissediyor.. bende 3 sene surmus ve evlilige dogru ciddi adımlarla ilerleyen bir ilişkinin bitmesinin ardından cok buyuk bir hayalkırıklıgı ve ardından depresyon sureci yasadım..
benim yasadıgım depresyon oyle boyle degildi hemde.. kendi içimde yasamadıgım etrafımdaki herkesi kırıp dokdugum neredeyse annemin hastenelik olmasına yol acan cinstendi
üniversitede son sınıftaydım ve okulu bırakmayı dusundum hatta o donem icin kaydımı yaptırmaya bile gitmedim.. işten cıktım.. tek yaptgım gun boyu yatakta yatmak ve tavanı izlemekti.. konusmuyordumda, gozlerim sabit bir noktaya bakıyordu, psikologun karsında derdimi anlatmam beklendiginde sadece aglıyordum, anlatamıyordum içimde kopan fırtınaları kimseye, psikolog o halimi gorunce bikaç bişey karaladı receteye ve anneme bunları alsın duzelme olmzsa hastaneye yatırcaz dedi
hayat benim için bitmişti artık.. evlenmeyecektim, benim cocuklarım olmayacaktı, bir işim hayata dair bir amacım hiçbieyim.. herseyimi onunla beraber arkada bırakmıstım.. yasayan bir ölüydüm zira ölmek benim için kurtulus olacaktı.. annem perişan babam perişan... gormen lazımdı halimi
sonra bir sabah uayndım ve dedimki cookie kalk yataktan! sen bukadar aciz bu kadar gucsuz degilsin.. eger hayat bitmiş olsaydı suan nefes alıyor olmazdın! yiyecek ekmegin içecek suyun gorecek gunlerin herseyden onemlisi yasanacak koca bir hayat seni bekliyor.. 3 seneyi dusun dedim.. neden bitirdin?? neden?? 3 senede kackez mutlu oldun yuzunu kackez gordun yada kackez degerli hissettin kendini?
cevap koca bir HİÇ di... tavlayana kadar yapılmış birnbir numarayla boyanmıstı gozum ve ben 3 yıl boyunca onun o hallerine geri donmesi inancına tutulmustum.. ama hayır, o evlilik yoluna girene kadar herseyi yapmıs sonra nasılsa artık bana asık diyerek herseyden elini etegini cekmiş iki yuzllu kendinden baskasını dusunmeyen bencil adamın tekiydi!
o sabah suslenip puslenip dısarı cıktım.. okulda hocalarıma durumu anlatıp kaydımı yaptırdım.. derslere girdim.. donuste de kitapcıya ugradım ...
ve o kitapçıda hayatımın askıyla karsılastım... ayrılıgımdan 1.5-2 ay sonra... 1 hafta sonrada sozleniyorum
3 yılda bir gun yasayamadıgım saadeti 1 yıldır hergun yasıyorum..
bazen iyi şeylerin olması için.. önce kotu seyler olması gerekir
her yıkım yepyeni taptaze bir baslangıcın habercisidir
26 yas yeni bir hayat
26 yas senin için yeniden dogmak olabilir
aynaya bak... gulumse.. ve kendine "hosgeldin, iyiki dogdun" de
unutma... ne dusunursen o sun... nasıl yasamayı secersen.. öyle ölürsün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?