Ben de düşündüm bunu hatta sınava girip ankarada çok füşük puanlı bölüm yazabilirim sırf yurtta kalabilirim diye ama cesaretim yok
Teşekkür ederim bilmiyordum ben.Bugün hastaneye gideceğim darp raporu için.Buraya da en kısa zaman da gideceğim.fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalıyorsunuz. konu ile ilgili danışmanlık almak isterseniz Ankara Aile ve Sosyal Politikalar Şiddet Önleme Merkezi var Ulus ta oraya gidip danışmanlık alabilirisiz. aile bireyleri hakkında tedbir kararı aldırabilirisinz. hatta çok zorda kalırsanız kadın konukevleri var orada kalabilirsiniz. bu süreçte size psikolojik danışmanlık da verirler.. ama en azından psikolojik destek alın. Ulus da Şidddet Önleme Merkezine başvurun rehberlik alın. onlar sizi yönlendirir. 6284 sayılı yasaya göre haklarınız var. lütfen önemseyin bu konuyu
Sve diye vaktım ama bulamadım yardımcı olabilir misinizYaşınoz genç bence sve diye aratın int yurt dışında hem çalılın hemde para kazanın 1 yıl uzK kalın evden ve haytınıza yön verin kendinizi geliştirin. Bende ünv sonrası 1 yıl yurtsışında hiç öasraf harcamadan dil geliştirmek için gittim harçlıkta veriyorlar devlet yolluyor bilginize
Aynen öyle.Bundan önce tartışmalarımızda annem evlen git diye tuttururdu anne kimle evleniyim tanışmama bile izin vermiyosun diyodum.Ev mi tutuyım ne istiyosan açık söyle bana ben anlamıyorum dedim.Erkek getirceksin eve g.tünü havalandırcaksın sen dedi bana.Yengengil ne der ele ne deriz sen kudurdun dedi.İftira atabilir ama şu saatten sonra iftirası da önemli değil anneliği batsın.6 kişilik odada üniversitede kalırken mezun olduk herkesin ailesi geldi törene ben gidemedim neden çünkü kimsem gelmedi.anneler yukarı çıkıp eşyalarını taşıdılar ben tuvalete gidip ağladım.kıskanmadım allah var sadece neden dedimBu ne ya. Ananizdaki zihniyete sastim kaldim. Kendisi yasayamadigi ozendigi hayati sizim yasadiginizi sanip kiskancliktan kuduruyo heralde ! Bu laflar ne literaturunde nasil olur bu tarz laflar ya...
Unv okumaniza bisey dememeleri garip geldi bu zihniyetin diycem de haa dogru gerci para nasil gelicekti yoksa. Valla insallah dogry bi insan cikar da karsiniza kurtulursunuz sunlardan. Ustlerini kirmizi kalemle ciz ve yoluna bak derim ben. Kadin siginma evine falan mi gitsen ki. O kardesini goz altina alsalar keske var ya. Elektrik supurgesi sapi nedir. Bu nasil bi gozu donmusluktur ya. Diyelimki evet erkeklerle gezdin evet uyusturucu ictin ..sen onlarin kizi degil misin seni kazanmak icin cabalamalilar. Resmen bunu bi cope atalim kurtulalim gibi dusunuyorlar. Sanki sadece bi et parcasisin hic ruhun yok. Bence sen arkadaslarinla iletisime gec kendine yuksek maasli bi is bul ama ailene deme. 2 3 ay baktin o iste duruyosun baska eve cik .. bunlar gerci seni heryerde bulur eve erkek almaya ev tutthn da derler yada kimin metresi oldun da derler.. o erkek kardesine yuhlar olsun. Anana da olsun..
Kadın sığınma evini kesinlikle onermem. Nasılsa bi isiniz var benim enistemde asgari maas aliyor 2 cocuklu ev kirada düşün yani iyi olmasada bi sekilde geciniyolar kirayla faturaya verecegin en fazla 1 geri kalanla suanki yaşadığın hayatin kat kat daha guzelini yaşarsın Rabbim yardımcın olsunHerkese iyi akşamlar.Bilmiyorum nereden başlayacağımı ama değişik bir ruh halindeyim inşallah bana yardımcı olabilecek fikir verebilecek kardeşlerim ablalarım vardır.
27 yaşındayım üniversite mezunuyum 2 yıldır bir mali müşavirin yanında haftanın 6 günü çok yoğun ve stresli bir şekilde çalışıyorum.Ankarada yaşıyorum.Maaşım asgari ücret iş bakıyorum bir yandan da tabi ama şu an olduğum yerde kalmam daha cazip.Neyse...Benim asgari ücretle çalışmam evde çok büyük bir sorun duymadığım hakaret kalmıyor desem yeridir hatta ve hatta yediğim yemek bile gözlerine batar...Evlenmediğim için her gün annem ve 25 yaşındaki erkek kardeşim tarafından o... olmakla suçlanırım.Artık dayanacak gücüm kalmadı bugün olan olay bardağı taşıran son damla oldu.Sabah uyandım gözlerimin altı mosmordu yorgunluktan.Annem sen bişey mi çekiyosun hep yorgunsun dedi imalı bir şekilde.Sen hayatını iyi yaşadın g.tveren seni dedi.okuduğum şehrin dağlarına taşlarına sormalıymış kendime erkeklere neler yaptırdığımı...O böyle iftiralar atınca dayanamadım bağırdım çağırdım 25 yaşındaki erkek kardeşim uyandı(işinden istifa etti 2 aydır evde uzman çavuşluğa başvurduğu için) üstüme yürüdü sen susacaksın para kazanmıyorsun dedi.Annem de gaz verdi iyice ve olay büyüdü.Kardeşim beni yerlerde sürükledi mutfakta yüzüme vurdu.kardeşim 1.92 boyunda siz hesap edin.Bağırdıkça vurdu.Elimi masaya koymamla meyve bıçağı geldi.Keserim sizi dye bağırdım.Elimden almaya çalışınca elini küçük sıyırmış.Bu sefer süpürge sapıyla dövdüler sabahın sekizinde.Ben dayaktan bayılma noktasına geldim bıraktı.Annem başıma gelip çok uzattın ama sen de dedi.kardeşim beni öldürmekle tehdit ediyor.Annem de sen büyüksün susacaktın dayak yemeyecektin diyor.Dayaktan sonra sinir krizi geçirdiğimde gidip kanına baktıralım dedi kardeşim uyuşturucj var mı diye inanabiliyor musunuz.Sinir krizi geçirirken ses kaydı yapmış hep böyleymişim ben evde.Eve çıkma şansım yok maaşım yetmez iş yerimde de duyulursa işten çıkarılırım nolur yol gösterin bana.
Ankarada ucuz semtlere bakacağım bir yatak bir dolap yeter bana bir de yemel ısıtacak ocak.zaten sabah çıkıp akşam geliyorum.yerde bile yatarım diyorum bazen.evde de yemek yiyemiyorum kardeşim gelip 1 tabaktan fazla yersem üstüme yürüyorKadın sığınma evini kesinlikle onermem. Nasılsa bi isiniz var benim enistemde asgari maas aliyor 2 cocuklu ev kirada düşün yani iyi olmasada bi sekilde geciniyolar kirayla faturaya verecegin en fazla 1 geri kalanla suanki yaşadığın hayatin kat kat daha guzelini yaşarsın Rabbim yardımcın olsun
İnşallah hayatınız hep daha mutlu geçer sevindim sizin adınızaSeni cok iyi anliyorum.. bende 23 yaslara kadar evde yasadigimda cok iskence aliyordum.
Hepsi gidip evden evlenmemdi.
Annemden sabahin korunde ne laflar yerdim. Aksam ustu ayni. Yemek yerdim sofrada ayni.. dayakta yerdim.
24 yasinda severek evlendim. Hayatim cok sukur oyle iyi ki.. ama anneme karsi sevgim cok azaldi..
sevmiyorum.. kendisi pismanmis
Darp raporununda süresi var diye biliyorum 6 aymıydı öyle birşeydi sanırım.Darp raporunda adli olaya yansıyosa kardeşim uzman çavuş olamaz evde kalır ve benim yüzümden gidemediği için her gün dayak yerim.ama ilerde bir şey olursa da elimde kanıt olsun istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?