Beni çok iyi anlamışsınız.Evet bunu tam olarak koz olarak kullanıyor annem.dün dayaktan sonra senin g.tünü kapattım hep g.tveren diye bağırdı.Sebep bence de para.kardeşim yere kafamı sıkıştırıp yumruklamaya başladığında sadece kenara çekilip şşt oğlum oğlum dedi:) Artık yaşadıklarıma üzülmüyorum bile.Anneme hakkımı helal etniyrm dedim sana sen de etme Allahın karşısında ver hesabını dedim.Bahane etmiş işte anneniz. Aileniz öpüşmeyi kaldıramayacak ölçüde tutucu bir insan mı yoksa üzerinize gelmek için eline geçen bir koz mu bu? Aileniz işin bu kadar olmadığını düşünüyordur işlerine öyle geliyordur. Ben de her sevgilimde kardeşimden benzer ithamları duymuşumdur. Şu an evlendim ama çalışmadığım bekar zamanlarımda yetersiz görülüyordum ve sürekli gerginlerdi ki anlayışlı bir ailem olmasına rağmen. İnanın çoğu böyle sinirleniyor kızın 25’i geçip yeterli para kazanamaması ve evlenmemesi durumuna. Ama bazıları insafsızca yargılıyor ki sizin de bu durumda yapacağınız şey onlara baskın gelmek.
Ankarada yaşıyorum evet çok zor 600 e bulsan faturası bilmem nesiNerede yaşıyorsunuz? İstanbul ya da ankara ise 600’e ev bulmak zor da.
Öyle mi diyorsunuz ben ek iş yapmayı düşünüyorum evde akşam yatana kadar filan.internet üstünden filan da olur.param biriksin gideceğim evdenO zaman biraz daha sabır edin. Yağmurdan kaçıp doluya tutulmayın. Maaşınız arttığında kimseye bir şey söylemeden gidin o evden.
Eğer ayda 3-4 bin alsanız ve hepsini ailenize verseniz inanın beş kere evlenip boşansanız takmazlardı. Para böyle bir şey malesef. Bu durumda onlara yük olarak görüldüğünüz ve de kadın olduğunuz için, evde de yaşı size yakın erkek kardeş var, böyle olması kaçınılmaz oluyor. Dediğim gibi çok az aile bu durumda sakin tepki veriyor çoğu böyle.. eğer misal size sahip çıkacak ablanız olsaydı anne bu kadar üstünüze gelemezdi. Yüceltilmiş erkek kardeş, iş aramakta olan yüceltilmiş erkek kardeş, ablası “yük olacak” kadar az para kazanan, yüceltilmiş ve iş aramakta olan erkek kardeş. Tablo çok kötü yani.Beni çok iyi anlamışsınız.Evet bunu tam olarak koz olarak kullanıyor annem.dün dayaktan sonra senin g.tünü kapattım hep g.tveren diye bağırdı.Sebep bence de para.kardeşim yere kafamı sıkıştırıp yumruklamaya başladığında sadece kenara çekilip şşt oğlum oğlum dedi:) Artık yaşadıklarıma üzülmüyorum bile.Anneme hakkımı helal etniyrm dedim sana sen de etme Allahın karşısında ver hesabını dedim.
Ne demek maaşım yetmez, asgari ücret alıyorsun git 500 TL’ye ev tut, geriye kalan 1000 tlyi de idareli harca tek kişisin ne masrafın olabilir, hayret birşey böyle bir anne ve kardeşle aynı evde mi kalınırmış hepsine yazıklar olsun ama kendi paranı kazanıp hala ayaklarının üzerinde durmana engel nedir!!!!Herkese iyi akşamlar.Bilmiyorum nereden başlayacağımı ama değişik bir ruh halindeyim inşallah bana yardımcı olabilecek fikir verebilecek kardeşlerim ablalarım vardır.
27 yaşındayım üniversite mezunuyum 2 yıldır bir mali müşavirin yanında haftanın 6 günü çok yoğun ve stresli bir şekilde çalışıyorum.Ankarada yaşıyorum.Maaşım asgari ücret iş bakıyorum bir yandan da tabi ama şu an olduğum yerde kalmam daha cazip.Neyse...Benim asgari ücretle çalışmam evde çok büyük bir sorun duymadığım hakaret kalmıyor desem yeridir hatta ve hatta yediğim yemek bile gözlerine batar...Evlenmediğim için her gün annem ve 25 yaşındaki erkek kardeşim tarafından o... olmakla suçlanırım.Artık dayanacak gücüm kalmadı bugün olan olay bardağı taşıran son damla oldu.Sabah uyandım gözlerimin altı mosmordu yorgunluktan.Annem sen bişey mi çekiyosun hep yorgunsun dedi imalı bir şekilde.Sen hayatını iyi yaşadın g.tveren seni dedi.okuduğum şehrin dağlarına taşlarına sormalıymış kendime erkeklere neler yaptırdığımı...O böyle iftiralar atınca dayanamadım bağırdım çağırdım 25 yaşındaki erkek kardeşim uyandı(işinden istifa etti 2 aydır evde uzman çavuşluğa başvurduğu için) üstüme yürüdü sen susacaksın para kazanmıyorsun dedi.Annem de gaz verdi iyice ve olay büyüdü.Kardeşim beni yerlerde sürükledi mutfakta yüzüme vurdu.kardeşim 1.92 boyunda siz hesap edin.Bağırdıkça vurdu.Elimi masaya koymamla meyve bıçağı geldi.Keserim sizi dye bağırdım.Elimden almaya çalışınca elini küçük sıyırmış.Bu sefer süpürge sapıyla dövdüler sabahın sekizinde.Ben dayaktan bayılma noktasına geldim bıraktı.Annem başıma gelip çok uzattın ama sen de dedi.kardeşim beni öldürmekle tehdit ediyor.Annem de sen büyüksün susacaktın dayak yemeyecektin diyor.Dayaktan sonra sinir krizi geçirdiğimde gidip kanına baktıralım dedi kardeşim uyuşturucj var mı diye inanabiliyor musunuz.Sinir krizi geçirirken ses kaydı yapmış hep böyleymişim ben evde.Eve çıkma şansım yok maaşım yetmez iş yerimde de duyulursa işten çıkarılırım nolur yol gösterin bana.
Bence ek iş yapın. Eve olabildiğince az uğrayacak kadar. Bu süreçte de yurt arayın. Arkadaşım kötü pansiyonumsu bir yurtta kalmıştı 300 liraya. Böyle köhne bir yer bulursanız katlanın. Ama ehliyet ve kurs işini tamamlayın yoksa paranız yanar ve sonuçsuz kalırsınız. Aileyle olabildiğince az görüşüp bu süreci geçirmeye çalışınAnkarada yaşıyorum evet çok zor 600 e bulsan faturası bilmem nesi
Kızın 600 lira kurs parası var. Ankara’da 500’e ev bulamaz, en aşağı 700. O da en en en. Diyelim 700’e buldu 1300. Faturalar yazın en az 150, kışın 450. Para bitti bile. Kışın Yemek yiyemez, otobüse binemez, kendine şampuan bile alamaz. Hiç kolay değil. 600 lira kurs masrafından kurtulsa bile açlık sınırında yaşar. Maksimum kira+faturasını 600’e halledebileceği bir yurt bulmalı ya da ev arkadaşları bulmalı. Ki 1000 lira’nın 600’ünü kursuna versin, kendisine de yemek ve yol için para kalsın. Başka türlü mümkün değil.Ne demek maaşım yetmez, asgari ücret alıyorsun git 500 TL’ye ev tut, geriye kalan 1000 tlyi de idareli harca tek kişisin ne masrafın olabilir, hayret birşey böyle bir anne ve kardeşle aynı evde mi kalınırmış hepsine yazıklar olsun ama kendi paranı kazanıp hala ayaklarının üzerinde durmana engel nedir!!!!
Onların istemediği hiçbir ley yaşamadım yaşamıyorum sevgilim yok.Üniversitede 1 sevgilim oldu o da ben de yurtta kalıyoduk el ele tutuştuk sarılıp oturduk bide öpüştük sadece.ama ben başka şehirde okudum evimize 1bçk saat uzaklıkta.Abim değil 2 yaş küçük erkek kardrşim beni döven.Beni değil bir arkadaşını da zincirle döven biri...Bu konuda anlatmadığınız şeyler var sanki, durduk yere bir anne bu kadar ağır şeyler konuşamaz, abi bu kadar şiddet uygulayamaz ve bir kıza bu kadar ağır ithmalarda bulunamaz diye düşünüyorum..
Acaba onların istemediği şeyler yaşadığınız için bunları yasıyor olabilir misiniz? Ama ne olursa olsun abi ve annenin böyle şeyler yapmaya yaşatmaya hakkı yok.
Neredesiniz ankara mıİş yerin nerede? İş yerine yakın kız apart var mı? Varsa onlara bak yol parası da vermezsin yakın bir yer bulabılırsen. Benim yaşadığım şehirde kız apartlar 350-400 lıra civarı. Elektrık, su, dogalgaz, internet için ayrıca para vermiyorsun. Yemek sana ait oluyor yalnızca. Maddi olarak uyarsa mutlaka dene şansını.
En aşağı 700 mü!neyse, dediğim gibi 500 e gayet de ev bulabilir,biliyorum bir emlak sitelerine bakması bile yeter.tek maaşlı asgari ücretle yaşayan aileler var,önle öldü yandı bitti gitt sizin hesabınıza göre. Tek kişi asgari ücretle gayet de Yaşar gezip tozamaz belki ama en azında sofrada lokması sayılmaz, hakarete tehdit ve şantaja maruz kalmaz kuru ekmek yesin bir zahmet, hakaret yiyeceğineKızın 600 lira kurs parası var. Ankara’da 500’e ev bulamaz, en aşağı 700. O da en en en. Diyelim 700’e buldu 1300. Faturalar yazın en az 150, kışın 450. Para bitti bile. Kışın Yemek yiyemez, otobüse binemez, kendine şampuan bile alamaz. Hiç kolay değil. 600 lira kurs masrafından kurtulsa bile açlık sınırında yaşar. Maksimum kira+faturasını 600’e halledebileceği bir yurt bulmalı ya da ev arkadaşları bulmalı. Ki 1000 lira’nın 600’ünü kursuna versin, kendisine de yemek ve yol için para kalsın. Başka türlü mümkün değil.
Yok ya 3 yıl önce oradaydım olduğum sehirde yaşasaydınız yer ayarlamada yardımcı olurdum nasip :/ yazın üniversiteler tatil olacak öğrenci yoklugundan yurt ve apartlar belkı uygun olabilir. Bir bakmanızı tavsiye ederim. Belki ankarada da bu fiyatlara yakınsa sansını dene kendını ezdırme. Bir de eskiden yurtların misafirhanesinde kalınabıliyordu. Yanlıs hatırlamıyorsam bundan 4 5 sene evvel gunluk yatak ücreti 5 6 lıra falandı hatta gecen yıl bı yakınım gunlugu 11 12 lıra falan demıstı(bır ıkı lıra oynayabılır) oraya da bakabılırsınNeredesiniz ankara mı
,Onların istemediği hiçbir ley yaşamadım yaşamıyorum sevgilim yok.Üniversitede 1 sevgilim oldu o da ben de yurtta kalıyoduk el ele tutuştuk sarılıp oturduk bide öpüştük sadece.ama ben başka şehirde okudum evimize 1bçk saat uzaklıkta.Abim değil 2 yaş küçük erkek kardrşim beni döven.Beni değil bir arkadaşını da zincirle döven biri...
Size iyi eğlenceler yazmak zorunda değilsiniz bem sizi zorlamadım.nasıl fotoğraf koyuluyorsa söyleyin böyle ithamlar yerine darp raporu aldım ben.sonra eğleninAy hic eveleyip geveleyemeyecegim yalan konu bence
evet maalesefki bu tarz siddet ve buna maruz kalanlar var bu bir gercek ama bu konu o konu degil
uyelik dun alinmis surekli kiskirtici bir yazim icerisinde kufretti demek yerine kufurleri detayina kadar yaziliyor ve belli araliklarda tekrarlaniyor ki bunlar her insani cileden cikaracak ithamli yazimlar surekli akil verip cozum yolu arayanlara bir set cekiliyor ama ile baslayan cumleler imkan olanak vs vs kusura bakmayin inandirici gelmediniz size iyi eglenceler
Darp raporu aldım fotoğrafını koyamıyorum boyutu olmuyor.Mune ye mesaj attım sordum nasıl koyulduğunu.Şikayetçi olmadım sabah ses kaydını aldım öldürcem seni derken.bildiğim kadarıyla ses kaydı delil değil.bir de darp raporumda kimin darp ettiğini yazmamışlar böyle mi oluyorHayatınıza ipotek koyamazlar, anneniz sorunlu belliki kendi vaktiyle gezip tozamamış senin üniversite hayatın ona batmış, böyle kızıyla yarışan anneler var maalesef, ev arkadaşı bulun asgari ücretle idare edebilirsiniz , polise gidin darp raporu alın , sığınma evinde kalın bu arada , babanız yokmu o ne diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?