29 aylık çocuğumla ilgili lütfen akıl verin

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.836
1.746
133
40
Kızım 29 aylık ve haala emiyor. Zaten uyku düzeninin kötü sabah 9 gibi uyaniyor beş gibi öğle uykusuna yatıyor bir iki saatlik. Gecede bir bir buçuk gibi ancak uyuyor. Bugün öğlen uyuyamadim 5 gibi yani. Akşam erken uyur sandım ama gece 00:15 gibi uyudu. Yorgunluktan bittim. Emmese yine uyumazdi. Ne olur bir akıl verin çok beceriksizim ben çok emmeden bile kesemiyorum. Uyku düzeninin zaten kötü. Bir gün dedim ki uyumasin ne kadar dayanabilirki baktım saat gece 3 olmuş ve uyumuyorrrr emzirdim mecbur. Budefada öğlene doğru kalkmaya başlamıştı gece iki üç arası uyur oldu uzun zaman... Su an sabah 9 da uyanıyor öğlen 5 gibi uyur gece bir gibi uyur.

Saat 5 yani 17:00 öğlen değildirki.
Öğle uykusu 5te olursa elbette gece yatmak bilmez.

Siz kaldırın bakalım sabah 7buçuk 8 de.
Sonra yatırın öğlen 1 de.
Bu sizi başta zorlar ama en fazla 1 haftada düzene girersiniz.
Ve uykuya geçişinizi değiştirmeniz lazım. Emerek değil başka şekilde uyumalı.

Denediniz mi bilmiyorum ama biberonla süt vermeye alıştırsanız. Bisküvili süt mesela ben kızıma ancak o şekilde bıraktırabildim. Ama kesme konusunda sabrlı ve kararlı olmak zorundayız. Siz vazgeçerseniz kızınız zaten vazgeçemez bundan. Herşey sizin elinizde uyku düzenini siz sağlayabilirsiniz üyenin söylediği gibi saat 5 öğle uykusu için çok geç bir saat,

Saat 5te yatmak öğlen uykusu demek değildir ama.

5 akşam üstü demektir. Ve saat 5 te uyuyan çocuk gece uykusuna zor geçer.

Ben 5 te yatsam ertesi sabaha kadar yatamam mesela.

Bi de uyumamak ya da uyku saatini atlamak çocuğun erkenden vega daha uzub uyuyacagi anlamina gelmiyor.

Cok yorgun cocuk uykuya dalmaya zorlanir.

Önemli olan belirli ve uygun bir uyku düzeni oturtmak.

Meme konusunda fikrim yok.

Kolay gegelsin ksin

Öğle uykusunu 12 1 gibi uyuyan çocuklar akşam daha erken uyur. Hiç öğle uykusu uyumayan cocuk çok yorulduğu için gece de uyuyamaz

Sizin ki ikindi uykusu zaten hepten uykusunu alıyor.

Sütten kesme vakti gelmiş zaten. Rahatlarsiniz.

Uyku konusunda ben de dertliyim yeni uyudu benimki saate bak üstelik yarım saat uyudu bugün sadece uykusunu alamadı erken uyur dedim yok aynı dert bende de var yani derdine çare olamadım dertlendim yine
Allah yardımcımız olsun

Biberonu asla kabul etmiyor çok denedim

((

valla ben bile geçen hafta 5'te uyudum ertesi sabah 8'e kadar da kalkmadım.5'te öğle uykusu olmaz ki.Uyandırın erkenden , gerçekten öğlen dediğimiz saatlerde yatırın uykuya.

uyku eğitimi versenize yaa.. hem çocuga hem size eziyet diğer türlü...

bikaç farklı yöntemi var... ben ferber uyguladım.. google a yazın uyku eğitimi nasıl verilir anlatıyo... gerçi çok geç kalmışsınız siz... benim bebek 20aylık nerdeyse... biz galiba 12 13 aylıkken vermiştik... bu eğitimle çocuk kendi kendine hep aynı saatte uyumayı öğrenio... ve ayrıca öglen uykusu en geç 1de olur... 1den sonraki uykular gece uykusunu etkiler... çocugun 20.00 veya 21.00da uyuması gerekir akşam... bu saatlerde yatakta olmalı ki büyüme hormonu salgılanıo belli saatlerde... gece 1de cocuk yatmamalı.. uyku eğitimini verirseniz öğlen diyelim ki 12de bırakıhosunuz yatağa belli ritülleri gercekleştirerek cocuk uyuması gerektiğini bilio ve uyuyo... biz uyku eğitimini verdiğimizden itibaren cok ama cok rahatız... 12bilemedin 1de koyuyorum yatagına yatıyo kendi kendine... akşam da en gec dokuzda koyuyorum uyuyo... uyku eğitimi şart hem anne hem çocuk için... nete bak araştır sorun olursa özelden yaz yine yardımcı olurım...

ben ilk kizimi 2 yas 2 aylikken kestim oki gunde. tuz koydum direk birakri. ikincimi 13 aylik kestim bi iki hafta oldu. ilk gunler cokkkk agladi ama kesmek zorundaydm kazara gebe kalmistim gerci baya emzirdim o halde ama bi yasini gorsun en azindan diye. ikincim daha zor oldu . tuz koydum banamasin demedi. bende yavas yavas azaltarak kestm . bazen oki kez verdm bazen bi kez snra hic vermedim. gece kalkiyo bi kez fln pispis yapiorum. KARARLI OL BIRAKIR. BISEU SUR ISE YARAMAZSA YAVAS HAVAS BIRAKTIR. ZOR GIBI DURUYO AMA OLUYO . BÉNIM IKISIDE BASKA KARALTERDE COCUKLAR AMA COK SUKUR KESTIM

uykuya gelince ikiside hemen hemen erhegun 8 ve dokuz arasi uyur. bazen 10 u bulur . zaten uykulari geliyo o vakitrlerde. ucumuz beraber uyuduk simdi odalarinda uyutuyorum ama yablarindaum gene. bunuda yavas yavas kesicem. buyigu korkuyo gece uyanirsa yanima geliyo yoksam. ama yavas yavas kesiyorum herseyi ben. bebegi besigine koyuyorum yanimda uyuyunca bazen besiginde uyur ama nadir henuz ték uyutamiyorum. zamanla olacak oda ins

Niye 5 te? 9 da kalkan 29 ayşık cocuk 2 gıbı engec yprgun duser. Sız ne olursa olsun, o saatte yanı en gec 1-2 arası ogleb odasına ya da sızın odanıza gecın( gece nerede uyuyırsa) ve uyutmak ıcın cabalayın. Uyumazsa da saat 5 te uyutulmaz cocuk. 7 yı bekletın en azından. Uyku olayı cocuklar ıcın tamamen rıtuellerle olanbısey. Ona her yyku zamanı bellı seyler yapın.

Eklentiler

• Screenshot_2019-07-26-04-46-51-473_com.instagram.android.webp
    89,1 KB · Görüntüleme: 59
Sukuk deneseniz. Ben küçükken biberon emzik hiç emmiyormuşum. Annem de suluk almış. Çok küçük olmama rağmen onunla içmişim sütü.
Şimdi yeğenime ben birsürü suluk alıştırma bardağı falan aldım. Onları kullanıyor. İlk suluk kullandığında (su için kullanıyor sütü biberondan içiyor ) 1 yaşındaydı. Ben sütü suluktan içiyordum. Sizin kızınızdan daha küçükmüşüm o zamanlar. Yani sizin çocuğunuzda deneyebilir. Marka olarak Philips avent , chicco , daha uygun fiyatlı bebedor falan bakabilirsiniz. Üzerindeki ay ve yaş etiketine dikkat edin . 6 ay+ bebekler için bile var. 18ay+ 24ay+Daha fazla var. Onlara bakabilirsiniz.
Devam sütü veya mama ( hipp orgAnik , aptamil , milupa güzel ) değişik tatlar olursa isteyebilir.
Bazı bebekleri muhallebi veya yoğurtlA besliyorlar.
Alternatifler anne sütüne olan bağlılığını azaltabilir. Zaten yaşı gelmiş artık başka beslenmeli.

Buarada siz beceriksiz değilsiniz. Kendinize yüklenmeyin. Çocuk bakmak çok zor. Her çocuğun huyu takıntısı farklı oluyor.
Kolay gelsin. Umarım en kısa sürede çocuk alışır siz de rahat edersiniz.

Oglen degil o aksam 5 te uyuyan cocuk iki saat yatarsa 7 de kalkiyor demektir eee napsin 9 da bir daha yatacak mi tabiki hayir ayrica o yasta bebek icin gune gec basliyorsunuz. Yapmaniz gereken bence saat 7 de kalkin oglen 12 1 gibi oglen uykusu sonra aksam 9 9.30 gibi aksam uykusu. Oglen uykusu uyumayan bebek erken yatmaz zaten test etmissiniz. Emzirme icin birsey diyemem oglum emmedi cunku

32 aylık hala emziren tanıdığım var. O hiç dert etmiyor. Siz niye dert ediyorsunuz?

Emzirmeyi stres haline getirmeyin öncelikle.
Vakti geçti, aman kesmeliyim diye bir şey yok.
Uyku sorunundan dolayı 34 ay emzirdim, şimdi uyutmak gerçekten zor emzirin gitsin biraz daha.

Saat 5te uyutmamalısınız, bunun farkındasınızdır herhalde.
Biraz daha beklese gece uykusu zaten.
Geç vakte kalınca uyumasın artık, sabredin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…