2ci Çocuk için geçmi kaldım ? :( lütfen yorumlarınızı bekliyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi enbu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ger
gerçekten böylemi dusunuyorsun tşk ederim herkes boşuna takiyorsun çok güzel olcak tadını çıkar diyor sanırım istemediğim anda hayatıma girdiği için böyle hissediyorum çevremdekiler yaşını boşuna takıyorsun sen göstermiyorsun bile diyorlar psikiyatri den randevu aldım belki hafif bir sakinleştirici verebilir yani zatwn çocuk 19 a gelince unv. Kendi yolunu çiziyor artık yaş hesapları yapmıyorum çocuğun doğduğunu bile göremeyenler var yada yarına çıkacağımız belli degilki

Arkadaşım ne kadar güzel söylüyorsun aslında ortada takılacak bişey yok moral bozacak vs beyde yok çok çok güzel olcak büyük kız unv için giderse bu yanımızda kalcak yazdığın 70 yaşı anlayamadım eşim şu an 45 yaşında sence sorun mu bu ya kalbimin cirpmasini aramıyorum nolur yaz bişeyler bana

Merhaba abla, sana daha once de yazmistim. Farkli farkli konulara surekli ayni telas ve ic sıkıntısiyla yaziyorsun. Belli ki sakinlesemiyorsun. Baska bir konuya ölmeyi istedigini yazdin.
Endise verici bir durum. Psikiyatriden randevu alman cok iyi olmus.
Ruh durumuna iyi gelicegine inaniyorum uzman yardiminin.
Daha once de boyle kaygili hali olan biri miydin hamilelikte mi cikti?

Cnm daha önce yazdıklarımdan okumussundur 17 yaşında kızım var 2. Bebegi silmiştim aklımdan hamile kaldım eşim çok istiyodu zaten aldırıp gunah girmeyelim nasibi vardır dedik Allahın verdiğine karşı değilim hiçbir zaman sonra endişe kaygı başladı ara verince nasıl olur yeinden uykusuz geceler bezler biberon mama vs vs illaki rabbim kolaylığını verir verecektir ve yaş 41 yaşındayım herkes boşuna takiyorsun dedi böyle işte gebelikle başladı cnm inş geçer

Aslinda senin kizin buyumus ve universite hazirlik caginda ya zor bi surec tabi e bi de sen arrik kafandan attigin anda surpriz sekilde istemeden olmus o yuzden cok sarsmis seni.
Ama senin yasinda (senle yasit 42 yasinda yengem 3ncuyu dogurdu: ) ) ilk ya da ikinci cocugunu dogurqn cok insan var. Sartlari farkli olabilir tabi ama var yani.
Bi de sanirim cevreden de olumsuz yorumlari cok takiyorsun.
Mesela tup bebekle 53 yasinda anne olani duymustum o evet bence cok asiri yas farki. Cocuk 10 yasina geldiginde anne 63 yasinda. O bencilce. Ama senin yasin cok gec degil ki.

Son düzenleme:
Çevreden gelen yorumlar hep iyi yönde ben takıyorum işte acaba söylemi derler böylemi derler az önce yazdın ya zor bir süreç diye şimdide buna takarım ben kızımda alıştı ismini ile koydu kafayı yicem ya bütün yorumlar burdaki ler de dahil güzel yorumlar ve yaş hiç geç değil diyorlar

Demin de dedim ya 53 yasinda tup bebekle anne olmus biri :) bana gore cok gec bir yas ama herkesin yasami, istegi farkli. Senin yasin cok gec degil ki. Sadece istemedigin anda ve kizin buyumusken olmus. Benim annem 52 yasinda annane oldu :) Ama ben 41-42de bidaha cocugum olsun isterim. Kime ne. Esim de ben de istedikten sonra

53 mu geç bir yaş evet bencede benim annem 42 taşıdı annane oldu erken evlenmiş ve 18 yaşında beni dogurmus şimdi benim kız unv. Gidince eve neşe olcak bu bebek belkide Allah ona göre ayarlıyor vardır bir bildiği gunah girmek ıstemiyorum isyana girer ama cnm ha 38 38 da ha 40 ta bence çok geç değil degilmi biliyorum artık dönüşüm yok ama işte rahatlamak

Bu konuya hiç mi hiç katılmıyorum 2.çocuğu yalnız kalmasın diye değil anne gerçekten istiyorsa yapmalı..Tek çocuğum var ama çocuğum yalnız kalmasın diye yeni bir çocuk yapmak istemiyorum (Allah isteyenlere versin) ne ruhen ne de başka türlü hazır değilim..Sanırım tek çocukla da kalırım çocuk yetiştirmek bana göre oldukça zor bu şartlarda..

Kesinlikle katiliyorum size.
Cocugum ilerde yalniz kalmasin diye yapilmaz ki 2nci cocuk. Ilerde anlasabileceklerinin garantisi yok ki.
Anne baba istiyorsa, maddi manevi yetebilecekse cocuk yapilir.
Ben 2nciyi istiyorum. Cunku kendim istiyorum her seyden once. :).
Kendim de tek cocugum, dunyanin sonu degil yani tek cocuk olmak :))

Bende düsünmüyordum ama olunca yanlış düşündüğümü anladım kardeş kardeştir bence yaş farkı olsa bile evet istemeden kaldım ama herşey nasip Allahın dediği oluyor herkesin kendi fikri tabi

Ve anne hazir degilse, maddi olarak ve manen ama ozellikle ruhen ; hem ilk cocuk icin hem de yeni dogacak cocuk icin bence sikintili bir durum.
Anne baba istedigi icin cocuk yapilir, Allah da nasip ederse tabi.
Katiliyorum size.
Alalh omur versin kuzularimiza

Hem kendi hem bebeğinizin sağlığı açısından riskler taşıyorsa ve sırf iki kardeş olsun diye düşünüyorsanız yapmayın derim.
Çünkü çocuğum yalnız kalmasın birbirlerine destek olsun diye düşünerek hareket edersiniz, ileride birbirlerine elin yapmadığı kötülükleri yaparlar.
Görmüyor muyuz ? Birbirine düşen kardeşler, birbirini kıskanan, görüşmeyen, evlenince çocukları olunca onları kıyaslayan, aralarında sıcaklık olmayan, iki yabancıdan farksız yararını geçtim zararı olmasa diyeceklerimiz.
Maddi ve manevi durumlarınızı göz önüne alarak riskleri de araştırarak karar vermelisiniz.
Hakkınızda hayırlısı.

Tamamda napalım yani şimdi günaha mi girelim aldırıp cinayet işleyip nasibi varsa sen ne dersen de bOS büyük konuşmasın kimse rahatlamak için giriyoruz ama insanlar sana başka ona başka konuşuyor

Oo konu nerelere geldi böyle yorumlar neden benim sayfama düşüyor anlanadimm

Tamamda napalım yani şimdi günaha mi girelim aldırıp cinayet işleyip nasibi varsa sen ne dersen de bOS büyük konuşmasın kimse rahatlamak için giriyoruz ama insanlar sana başka ona başka konuşuyor
Hanfendi siz ne diyosunuz Allah askina?
Bu konunun sizle bi alakasi var mi? Ya da niye ustunuze alindiniz?
Size "Aldirin" diyen mi var?
Bize ne.
Sadece ilk cocugu yalniz kalmasin diye cocuk yapilmaz demis arkadas ona cevap yazdim ben.
Asil siz bi baska bi baska yaziuosunuz.
Bi yere olmek istiyorum yazip bi yere napalim Allah verdi kardes candir bi sekilde bakilir yaziyosunuz.
Cok garip yorumlariniz

Ana diğer arkadaşa da gerek yok gibi yazmışsınız ya üzüldüm şimdi beni anladığınızı düşünmüştüm cnm çıkmazdım o yüzden giriyorum siteye

Ben kimse büyük konuşmasın diyorum sadece herkesin kendi fikri tabii bende düşünmezken oldu işte yapacak bişey yok doğar buyür

Ben kimse büyük konuşmasın diyorum sadece herkesin kendi fikri tabii bende düşünmezken oldu işte yapacak bişey yok doğar buyür
Canım sen daha önce bebek bakmadın mı? 2. Bebeğe göre aşırı streslisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…