2ci Çocuk için geçmi kaldım ? :( lütfen yorumlarınızı bekliyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi enbu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Her bir birey engelli adayıdır biri dogumdan itibaren biri sonradan kalbinizi ferah tutun isterseniz tüp bebek tedavisi yaptırıp ayristiriyorlar tek çocuk kalmak kötü bişey değil o da evlenip bir yuva kuracak illaki o zaman aile o olacak hayatı boyunca destekcisi benim fikrim tek çocukla kalıp iyi bir birey yetistirmeniz en azından imkanlarınızi sadece bir çocuk üzerine kullanırsınız şu zaman da çocuk büyütmek maddi açıdan buyük bir külfet diye düşünüyorum

Downlu olcak diyemi korkuyonuz anlamadimki ben 20 yasinda ikinciye hamile kaldim oglun downlu oldu yasla pek alakasi yok risk tabiki artiyo yas ilerledikce ama siz elinizi kalbinize koyun ve kendinizi dinleyin istiyorsaniz neden olmasinki kimin ne dediginin önwmi yok etrafimda okadr cok bayan varki geliniyle ayni anda hamile kalip doguran Allah alnimiza ne yazmissa onu yasiyoruz karari siz cerin taktiri Allaha birakin derim

Down sendromu yumurta sperm üretimi sırasında olan hatadan olur.kaçıncı hamileliğiniz olduğuyla ilgisi yok.yaşla yumurta yapımı ya da sperm yapımı (ama daha çok yumurtada sorun oluyor) bozulduğu için sadece down değil bir çok kromozomal hastalık riski artıyor.
Hamile kalabilmeniz için over rezerviniz önemli 41 yaşında over rezerviniz baya azalmış olabilir çocuk yapmak istiyorsanız daha fazla ertelemeyin bence :) bence spontan hamile kalmaya çalışmayın direkt doktora gidin.
Tüp bebekte hastalıklı genleri ayıklamıyorlar hastalıklı olan döllenmiş yumurtayı rahme koymuyorlar aralarından sorunsuz olanları seçiyorlar.

Son düzenleme:
Genetik tarama ve sonrasında tüp bebek yaptırın ona rağmen sorun olursa kader gerçekten . Bu işlemler ortalama 30 bin tl . Ama başarılı sonuçlarla hastalıklara engel olma oranı yüksek

Valla tıp bu kadarda gelişmemiş o zamanlar anneannem annemi 43 ünde doğurmuş gayette sağlıklı bir bebekmiş

Amin canim inisAllah oyledir... inisAllah dogurmustur.
. masAllah avtardaki seninkiler galiba
Allah bizede nasip etsin. Sukur 1 tane var bende gerisi yok 4 senedir

Evet cnm benimkiler Allah evlatlarimizi korusun kollasin hayirlisi canim rabbim isteyen herkese versin insallah.

Valla tıp bu kadarda gelişmemiş o zamanlar anneannem annemi 43 ünde doğurmuş gayette sağlıklı bir bebekmiş
aynen oyle orasini Allah bilir .
gec anne olmak sagliksiz cocuk demek degil aynen genc tede oluyo olacagi varsa.
Allah korusun Allah kinamalara yazmasin

valla masAllah bende cok istiyorum 3 tane olsun diye ama 1 de kaldim
kismet neyapalim hic olmayanda var Sukurler olsun Rabbime

Vardir bi vakti zamani benim pespese oldular ama kücükken isim kolaydi onlar büyüdükce dertleri sorunlarida büyüyo hayirli evlat olsunlar insAllah

Bizim memlekette 45 yaşındaki kadınlar çatır çatır doğuruyo valla üstelik test falan hiçbirşeyde yapmıyorlar.. olacağı varsa genç insandada tehlike olur.. siz kötüyü düşünmeyin hayırlısını dileyin..

Dt git muayene ol beraber karar verin esini al git bence canım

Esimin annesi esimi 40 li yaslarinda dogurmus. Ne dugunumuzu gordu ne torununu. Bence gec bir yas. Hele birde saglik sorununuz varsa bence denemeyin.

38 yaşından sonra annenin yumurta kalitesi düşer.
Dolayısıyla 39 yaşında doğum yapmanızda risk olarak aynı.
38 yaş sınırdır kadında yumurta kalitesi için.
Fakat illa bozulacak die de bi kaide yok yanlız.
Önemli olan yaşınız itibari ile genetik yapınız ve ailenizde kromozon bozuklugu ile dünyaya gelen bireylerin olup olmaması.

Bizim ailede ve esimin ailesinde hicbi kromozom bozuklugu yoktu lakin benim oglum downlu bence bu taktiri ilahi olacagi varsa hertürlü oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…