Her bir birey engelli adayıdır biri dogumdan itibaren biri sonradan kalbinizi ferah tutun isterseniz tüp bebek tedavisi yaptırıp ayristiriyorlar tek çocuk kalmak kötü bişey değil o da evlenip bir yuva kuracak illaki o zaman aile o olacak hayatı boyunca destekcisi benim fikrim tek çocukla kalıp iyi bir birey yetistirmeniz en azından imkanlarınızi sadece bir çocuk üzerine kullanırsınız şu zaman da çocuk büyütmek maddi açıdan buyük bir külfet diye düşünüyorumMerhaba,arkadaşlar ben geç bi evlilikten sonra 39 yaşında anne oldum.. şimdi 41 yaşındayım doğum sonrası zor dönemlerim oldu sağlık açısından..şimdi kızım tek kalmasın diye ikinciyi düşünüyorum fakat korkularım varşuanda korunuyorum.. belkide hiç hamile kalamam kimbilir..doktora daha gitmedim..ama korkularımı atamıyorum özellikle down sendormundan korkuyorum ve amniyo sentezi yaptırcağımı sanmıyorum..tam olarak bilmiyorum 2ci çocukta risk artıyormu sanki daha çok bu risk ilk çocuk için diye biliyorum yanlış bilmiyorsam..lütfen ama lütfen bana bu konuda tecrübelerinizi yazın..tek çocuk olmak çokmu zor ? ilerde kızım kardeş istermi? yaş dolayısıyla biz yaşlandığımızda kızım genç yaşta yalnız kalacak ve sürekli bu sorularla mücadele ediyorum.. bir yandan annem ablam hiç istemiyorlar 2ciyi riskten dolayı çok kararsızımm görüşmek dileğiyle.
Genetik tarama ve sonrasında tüp bebek yaptırın ona rağmen sorun olursa kader gerçekten . Bu işlemler ortalama 30 bin tl . Ama başarılı sonuçlarla hastalıklara engel olma oranı yüksekMerhaba,arkadaşlar ben geç bi evlilikten sonra 39 yaşında anne oldum.. şimdi 41 yaşındayım doğum sonrası zor dönemlerim oldu sağlık açısından..şimdi kızım tek kalmasın diye ikinciyi düşünüyorum fakat korkularım varşuanda korunuyorum.. belkide hiç hamile kalamam kimbilir..doktora daha gitmedim..ama korkularımı atamıyorum özellikle down sendormundan korkuyorum ve amniyo sentezi yaptırcağımı sanmıyorum..tam olarak bilmiyorum 2ci çocukta risk artıyormu sanki daha çok bu risk ilk çocuk için diye biliyorum yanlış bilmiyorsam..lütfen ama lütfen bana bu konuda tecrübelerinizi yazın..tek çocuk olmak çokmu zor ? ilerde kızım kardeş istermi? yaş dolayısıyla biz yaşlandığımızda kızım genç yaşta yalnız kalacak ve sürekli bu sorularla mücadele ediyorum.. bir yandan annem ablam hiç istemiyorlar 2ciyi riskten dolayı çok kararsızımm görüşmek dileğiyle.
konu sahibi teee 2014 te yazmis..
olmus iste canim neyse bende sonradan farkettim :))Anaaa niye simdi gundeme gelmis konu ben hic trihine bakmadimdi
Amin canim inisAllah oyledir... inisAllah dogurmustur.Konu sahibi belki dogurmustur :)
Amin canim inisAllah oyledir... inisAllah dogurmustur.
. masAllah avtardaki seninkiler galiba
Allah bizede nasip etsin. Sukur 1 tane var bende gerisi yok 4 senedir
valla masAllah bende cok istiyorum 3 tane olsun diye ama 1 de kaldimEvet cnm benimkiler Allah evlatlarimizi korusun kollasin hayirlisi canim rabbim isteyen herkese versin insallah.
aynen oyle orasini Allah bilir .Valla tıp bu kadarda gelişmemiş o zamanlar anneannem annemi 43 ünde doğurmuş gayette sağlıklı bir bebekmiş
valla masAllah bende cok istiyorum 3 tane olsun diye ama 1 de kaldim
kismet neyapalim hic olmayanda var Sukurler olsun Rabbime
inisAllahVardir bi vakti zamani benim pespese oldular ama kücükken isim kolaydi onlar büyüdükce dertleri sorunlarida büyüyo hayirli evlat olsunlar insAllah
38 yaşından sonra annenin yumurta kalitesi düşer.Merhaba,arkadaşlar ben geç bi evlilikten sonra 39 yaşında anne oldum.. şimdi 41 yaşındayım doğum sonrası zor dönemlerim oldu sağlık açısından..şimdi kızım tek kalmasın diye ikinciyi düşünüyorum fakat korkularım varşuanda korunuyorum.. belkide hiç hamile kalamam kimbilir..doktora daha gitmedim..ama korkularımı atamıyorum özellikle down sendormundan korkuyorum ve amniyo sentezi yaptırcağımı sanmıyorum..tam olarak bilmiyorum 2ci çocukta risk artıyormu sanki daha çok bu risk ilk çocuk için diye biliyorum yanlış bilmiyorsam..lütfen ama lütfen bana bu konuda tecrübelerinizi yazın..tek çocuk olmak çokmu zor ? ilerde kızım kardeş istermi? yaş dolayısıyla biz yaşlandığımızda kızım genç yaşta yalnız kalacak ve sürekli bu sorularla mücadele ediyorum.. bir yandan annem ablam hiç istemiyorlar 2ciyi riskten dolayı çok kararsızımm görüşmek dileğiyle.
Bizim ailede ve esimin ailesinde hicbi kromozom bozuklugu yoktu lakin benim oglum downlu bence bu taktiri ilahi olacagi varsa hertürlü oluyor38 yaşından sonra annenin yumurta kalitesi düşer.
Dolayısıyla 39 yaşında doğum yapmanızda risk olarak aynı.
38 yaş sınırdır kadında yumurta kalitesi için.
Fakat illa bozulacak die de bi kaide yok yanlız.
Önemli olan yaşınız itibari ile genetik yapınız ve ailenizde kromozon bozuklugu ile dünyaya gelen bireylerin olup olmaması.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?