2ci Çocuk için geçmi kaldım ? :( lütfen yorumlarınızı bekliyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi enbu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bizim ailede ve esimin ailesinde hicbi kromozom bozuklugu yoktu lakin benim oglum downlu bence bu taktiri ilahi olacagi varsa hertürlü oluyor
Tabi ki olabilir.
Yaş sadece kriterlerden biri.
Ben cocuk için çok uğraştım.
Yaş 38 i geçince kromozom testi yapılıyor ve ailede kromozon bozukluğu ile doğan birey olup olmaması soruluyor.
Acıbadem hastanesi tüp Bebek doktoru ile görüşmem de bana,
En çok genç yaşta doğum yapan annelerde koromozon problemli doğum sayısı fazla demişti, doktorlar anne yaşı genç bişey olmaz, teste gerek yok, ya da anne adayı gerek görmüyormuş vs vs die anlatmıştı.

Rabbim neyi nasip edecek ise ediyor.
Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.

Allah hayırlsıyla kucağına almayı nasip etsin. Ben de 2 aydır klomen ve çatlatma iğnesi kullanıyorum, darısı başıma inşallah

Tup bebek oneririm 45 yasindaki dıdımın dıdısının dıdısı o sekilde ikizlerine hamile kaldi ve kizi 20 yasindaydi... Gerekli genetik testleridr yaparsaniz insallah saglikla kucaginza alirsinz.

Esimin annesi esimi 40 li yaslarinda dogurmus. Ne dugunumuzu gordu ne torununu. Bence gec bir yas. Hele birde saglik sorununuz varsa bence denemeyin.
Bayaa bi moral bozdun cnm söylim ona bakarsan yarininsda garantisi yok ben 41 yasindayim ve 17 yaşında kızım var 2.ye hamile kaldım evet istemedim ama aldırmadım da günah çünkü herşeyde yolunda böyle soyleyip moral bozma san iyo olur

Cnm moralini bozma Rabbim kime ne kadar ömür biçmiş bilinir mi?
Bende 37 yaşındayım.
Yok erken ölürüm, geç ölürüm gibi bı düşüncem yok, ve aşırı sağlık sorunlarım olduğu halde.
Rabbim evladın hayırlısı, ömründe hayırlısını nasip eylesin.

Aynen yarına çıkacağımız ve aksam yatıp sabaha çıkacağımız in garantisi varmı ama böyle yorumlar can sıkıyor moral bulmak rahatlamak için giriyoruz buraya cnm birde sana sorayım ama gerçek fikrini yaz nolur 41 yaşındayim 17 yaşında kızım var 2..bebegi aklımdan çıkarmıştim hamile kaldım eşim çok istiyordu zaten aldırmadık hem günah hem nasibi varmış ama bu yaş olayına kafam takılıyor sence bosunamı takıyorum ya kimin ne kadar yaşayacağını Allah bilir genç yasada çocuklar olup ölenler var Allah kimseye yaşatmasın sence şimdi benim cokmu geç ya nolur yorum yazarmisin bana ben 51 yaşındayken bebek 10 yaşlarında olcak işte 61 Ken 20 vs sence nasıl olur 3 ay kaldı doguma ama rahatlamak istiyorum

yanlış düşünüyorsunuz bence. yaşınız büyük olduğu için yaş riski yüksek çıkar ikili testte ama bu çocuğunuzun hasta olacağı anlamına gelmez. kimin çocuğu sağlıklı olacak kimin çocuğu hasta olacak hicbir garantisi yok ki...

Herşey yolunda gidiyor şükür genç insanda olacağı varsa olur belli olmaz Allah herkese hayırlısını versin cnm yanlış düşünüyorsunuz derken ne demek istedin

Moral bozmak degil amacim. Ama gercekcilik diye de bisey var. Turkiye sartlarinda ortalama yasam süresi belli. Benim tecrubemde bu yonde malesef.

Moral bozmak degil amacim. Ama gercekcilik diye de bisey var. Turkiye sartlarinda ortalama yasam süresi belli. Benim tecrubemde bu yonde malesef.
Ne zaman ne olacağını bilemezsin doğumda anne ölüyor bebek kalıyor mesela Allah korusun bi tanıdık 28 yaşında arkasında 1 çocuk bıraktı öldü mesela yani herşeyin hayırlısı hasta duruyo da sağlam insan oluyo haklısın ama bunlarda var Allah bilir

Herşey yolunda gidiyor şükür genç insanda olacağı varsa olur belli olmaz Allah herkese hayırlısını versin cnm yanlış düşünüyorsunuz derken ne demek istedin
yaşı büyük olanların da hamileliği de çocuğu da sağlıklı olabilir sorun olmayabilir onu demek istedim

Anladım cnm sonuçta A
yaşı büyük olanların da hamileliği de çocuğu da sağlıklı olabilir sorun olmayabilir onu demek istedim
Llahin dediği oluyo ben kafamdan sildiğim anda ve korunduğu m halde kaldım demekki vakti saati şimdiymiş aldirsaydim daha günaha girerdim nasibi varmis

Saçmalama cnm benim, bir çocuk annesinin yaşına değil annesinin onu sevmesine, ilgisine, bakımına, evladını koruyup kollamasına, en önemlisi karşılıksız o iç güdüye bağlanır.
Ben bugüne kadar annem yaşlı genç olsaydı diyen evlat görmedim fakat annelik yapmadı nefret ediyorum diyen evlat çok gördüm.
Ben çocuk için çok uğraştım ve sağlık sorunlarım var. Yok 37 yaşındayım, yok şu kadar yaş farkı yok bilmemne die bir kere düşünmedim. Annemde 65 yaşında torunu olacak diye harıl harıl hazırlık yapıyor. Rabbim uzun ömür versin de torunumun düğününü göreyim diyor.
Doğum yapayım anneme öyle bı bakicam sağlığınla ilgilenicem. İlerde de evime alıp bakıcam.
Halamın kızı 23 yaşında doğum yaptı. Meğerse dev hücreli kemik kanseriymiş. Hamile kalınca hücrelerde çoğalıyor ya kanser o kadar ilerlemişti ki. Kurtarılamadı. Bir doktorun biri hasta çok genç ben hastayı ameliyata alıp şansımı demicem dedi. Düşün doktorlar ağlıyordu. Fakat kurtarılamadı. O yüzden kimse yok ben gencim yok senin yaşın yaşın var, yok öldü yok kaldı vs vs. Dememeli.
Ayrıca hastanelerde artık kimse 35 den önce doğurmuyor diye de konuşma oldu. Nts de iken ebe ile konuştuk bu konuyu.

Gerçekten doğruları yazmışsın gözlerim doldu gerçekten genç yaşlı değil iyi anne olmak önemli yaş hesabı yaparsak yaşamanız lazım değilmi çok saol yorumun için cnm Allah gönlünden geçenleri versin sağlıklı bebek yada bebekler versin büyüdüklerinde yanlarında olmanı nasip etsin

Amin cnm amin.
Rabbim sağlıkla kucağıma, kucağımıza almayı nasip eylesin.
Rabbim evlatlarımıza, bize sağlıklı uzun ömürler nasip eylesin.
Evlat isteyen kim varsa, Rabbim hayırlı evlatlar nasip eylesin.
Sen sakın kafana bişey takma, hamileliğimizin tadını çıkaralım Rabbimin izniyle inşallah.

İnş cnm senin ilk bebeğin mi benim ikinci geç oldu ana şartlar öyle oldu nasibi bu zamanmış kafaya takmicam artık diyorum ama ben 41 eşim 45 çokta geç değil degilmi nolur şöyle artık bebeğe odaklanmak istiyorum ve annemde sen eşin istiyo diye doğrusun diye canimı sıkıyor kimse bana torununmu demez dimi bundada korkuyorum ya yaşımı göstermediğimi söylüyorlar ama

Allah im canim sen hamilesin kalmis az bisey ne kafana takiyosun bunlari kalmis 3 ayin geri iade yapabilirmisin yok. bende 34 yasindayim esim 10 yas buyuk 9 yasinda kizim var ikinciye hamileyim gencken olsaydi yasa bagli olsaydi yani ben 28 29 yasindan beri ikinciyi istiyorum ozmana olurdu
kismet vakit saat . eski kadinlar 40 inda doguruyo simdi herkes okuldu isti derken 35 te dogru evleniyo .40 indada anca ikinciyi doguruyo. hem o kadar kucuk evlenipte senelerce cocugu olmayan var. mesela bi tanidik 17 sene olcak evleneli olmuyo iste neyapsin 40 yasindayim diye olursa aldirsinmi okadin oyle dusunme sakin rahat ol kalmis 3 ayin. hem senin cocugunun ablasi olacak ne guzel sana yardimda eder . edepsizlik edipte torunmu diyene yok tekne kazintisi sonradan oldu dersin gecer gider.
kimene..
hayatini kendin icin yasa baskasi ne diycek diye cocugunu uzme suan sabi o ..

seni korkular sarmis milleti kafaya takma bu bir
ikincisi Rabbim vermis iste ya vermis ben 4 bucuk sene okadar aradimki benimde kizim var sukurler olsunki ikinciyi cok aradim. simdi 5 . ayin icindeyim.sana vermis ne istiyosun daha kocaman 17 yasinda kizin var oh ne guzel yorulmazsinda azicik hayata olumlu yanindan bak. olumsuzlara kulagini tika. herkes olecek kimi 20 sinde kimi 50 sinde kimi 90 indada ne yapak dogurmuyakmi:)))
Senin moralini cok bozmuslar .
bukadar takma kafaya
Rabbim vermis gerisi kimseyi ilgilendirmezz

birde sunu farkettim hayatta istedigine istedigi anda sahip olanlarin hayata bakis acisi farkli oluyo o konuyla ilgili.
mesela cocuk olayi kadin hemen hamile kaliyo ya Allah veriyo ona iste . karsisindaki 45 yasinda ancak hamile kalabiliyosa dedemi diycek babami anami diycek babaannemi oluyo. boyle diyenide duyduk.
bekara kari bosamak kolay misali ee neyapak Allah ozaman verdi. tabi ona kolay o cunku hemen isteyince oldu.
Rabbim kadınlara dogurma yetenegi vermis buda butun omurlerinde olmuyo belli bi donemde oluyo bu olay demekki hormonlar bunye bunu kaldirabiliyo dmeekki dimi. belli biyastan sonra niye olmuyo. bu sekil dusunmeli bence rahatlat kendini biraz. insan niye sorgularki daha gerisini Allah buyuktur bosverrrr biraz bosverr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…