- 15 Temmuz 2016
- 8.629
- 14.525
- 248
Tabi ki olabilir.Bizim ailede ve esimin ailesinde hicbi kromozom bozuklugu yoktu lakin benim oglum downlu bence bu taktiri ilahi olacagi varsa hertürlü oluyor
Allah hayırlsıyla kucağına almayı nasip etsin. Ben de 2 aydır klomen ve çatlatma iğnesi kullanıyorum, darısı başıma inşallahYok est.cnm.
Yok dönmedim canm pkoku olduğm için 2aya sarktığı oluyodu
Tarlusal kullanmadığm seferde hamile kaldm aynı ayda ikinvi adeti olduğm için
Klomen ve çatlatma iğnesyle hamile kaldm bnm yumurtlar gelişmiyordu
Bir kızım var benmde sen gibi
Merhaba,arkadaşlar ben geç bi evlilikten sonra 39 yaşında anne oldum.. şimdi 41 yaşındayım doğum sonrası zor dönemlerim oldu sağlık açısından..şimdi kızım tek kalmasın diye ikinciyi düşünüyorum fakat korkularım varşuanda korunuyorum.. belkide hiç hamile kalamam kimbilir..doktora daha gitmedim..ama korkularımı atamıyorum özellikle down sendormundan korkuyorum ve amniyo sentezi yaptırcağımı sanmıyorum..tam olarak bilmiyorum 2ci çocukta risk artıyormu sanki daha çok bu risk ilk çocuk için diye biliyorum yanlış bilmiyorsam..lütfen ama lütfen bana bu konuda tecrübelerinizi yazın..tek çocuk olmak çokmu zor ? ilerde kızım kardeş istermi? yaş dolayısıyla biz yaşlandığımızda kızım genç yaşta yalnız kalacak ve sürekli bu sorularla mücadele ediyorum.. bir yandan annem ablam hiç istemiyorlar 2ciyi riskten dolayı çok kararsızımm görüşmek dileğiyle.
Bayaa bi moral bozdun cnm söylim ona bakarsan yarininsda garantisi yok ben 41 yasindayim ve 17 yaşında kızım var 2.ye hamile kaldım evet istemedim ama aldırmadım da günah çünkü herşeyde yolunda böyle soyleyip moral bozma san iyo olurEsimin annesi esimi 40 li yaslarinda dogurmus. Ne dugunumuzu gordu ne torununu. Bence gec bir yas. Hele birde saglik sorununuz varsa bence denemeyin.
Cnm moralini bozma Rabbim kime ne kadar ömür biçmiş bilinir mi?Bayaa bi moral bozdun cnm söylim ona bakarsan yarininsda garantisi yok ben 41 yasindayim ve 17 yaşında kızım var 2.ye hamile kaldım evet istemedim ama aldırmadım da günah çünkü herşeyde yolunda böyle soyleyip moral bozma san iyo olur
Aynen yarına çıkacağımız ve aksam yatıp sabaha çıkacağımız in garantisi varmı ama böyle yorumlar can sıkıyor moral bulmak rahatlamak için giriyoruz buraya cnm birde sana sorayım ama gerçek fikrini yaz nolur 41 yaşındayim 17 yaşında kızım var 2..bebegi aklımdan çıkarmıştim hamile kaldım eşim çok istiyordu zaten aldırmadık hem günah hem nasibi varmış ama bu yaş olayına kafam takılıyor sence bosunamı takıyorum ya kimin ne kadar yaşayacağını Allah bilir genç yasada çocuklar olup ölenler var Allah kimseye yaşatmasın sence şimdi benim cokmu geç ya nolur yorum yazarmisin bana ben 51 yaşındayken bebek 10 yaşlarında olcak işte 61 Ken 20 vs sence nasıl olur 3 ay kaldı doguma ama rahatlamak istiyorumCnm moralini bozma Rabbim kime ne kadar ömür biçmiş bilinir mi?
Bende 37 yaşındayım.
Yok erken ölürüm, geç ölürüm gibi bı düşüncem yok, ve aşırı sağlık sorunlarım olduğu halde.
Rabbim evladın hayırlısı, ömründe hayırlısını nasip eylesin.
Herşey yolunda gidiyor şükür genç insanda olacağı varsa olur belli olmaz Allah herkese hayırlısını versin cnm yanlış düşünüyorsunuz derken ne demek istedinyanlış düşünüyorsunuz bence. yaşınız büyük olduğu için yaş riski yüksek çıkar ikili testte ama bu çocuğunuzun hasta olacağı anlamına gelmez. kimin çocuğu sağlıklı olacak kimin çocuğu hasta olacak hicbir garantisi yok ki...
Moral bozmak degil amacim. Ama gercekcilik diye de bisey var. Turkiye sartlarinda ortalama yasam süresi belli. Benim tecrubemde bu yonde malesef.Bayaa bi moral bozdun cnm söylim ona bakarsan yarininsda garantisi yok ben 41 yasindayim ve 17 yaşında kızım var 2.ye hamile kaldım evet istemedim ama aldırmadım da günah çünkü herşeyde yolunda böyle soyleyip moral bozma san iyo olur
Ne zaman ne olacağını bilemezsin doğumda anne ölüyor bebek kalıyor mesela Allah korusun bi tanıdık 28 yaşında arkasında 1 çocuk bıraktı öldü mesela yani herşeyin hayırlısı hasta duruyo da sağlam insan oluyo haklısın ama bunlarda var Allah bilirMoral bozmak degil amacim. Ama gercekcilik diye de bisey var. Turkiye sartlarinda ortalama yasam süresi belli. Benim tecrubemde bu yonde malesef.
yaşı büyük olanların da hamileliği de çocuğu da sağlıklı olabilir sorun olmayabilir onu demek istedimHerşey yolunda gidiyor şükür genç insanda olacağı varsa olur belli olmaz Allah herkese hayırlısını versin cnm yanlış düşünüyorsunuz derken ne demek istedin
Llahin dediği oluyo ben kafamdan sildiğim anda ve korunduğu m halde kaldım demekki vakti saati şimdiymiş aldirsaydim daha günaha girerdim nasibi varmisyaşı büyük olanların da hamileliği de çocuğu da sağlıklı olabilir sorun olmayabilir onu demek istedim
allah tamamına erdirsinAnladım cnm sonuçta A
Llahin dediği oluyo ben kafamdan sildiğim anda ve korunduğu m halde kaldım demekki vakti saati şimdiymiş aldirsaydim daha günaha girerdim nasibi varmis
Saçmalama cnm benim, bir çocuk annesinin yaşına değil annesinin onu sevmesine, ilgisine, bakımına, evladını koruyup kollamasına, en önemlisi karşılıksız o iç güdüye bağlanır.Aynen yarına çıkacağımız ve aksam yatıp sabaha çıkacağımız in garantisi varmı ama böyle yorumlar can sıkıyor moral bulmak rahatlamak için giriyoruz buraya cnm birde sana sorayım ama gerçek fikrini yaz nolur 41 yaşındayim 17 yaşında kızım var 2..bebegi aklımdan çıkarmıştim hamile kaldım eşim çok istiyordu zaten aldırmadık hem günah hem nasibi varmış ama bu yaş olayına kafam takılıyor sence bosunamı takıyorum ya kimin ne kadar yaşayacağını Allah bilir genç yasada çocuklar olup ölenler var Allah kimseye yaşatmasın sence şimdi benim cokmu geç ya nolur yorum yazarmisin bana ben 51 yaşındayken bebek 10 yaşlarında olcak işte 61 Ken 20 vs sence nasıl olur 3 ay kaldı doguma ama rahatlamak istiyorum
Gerçekten doğruları yazmışsın gözlerim doldu gerçekten genç yaşlı değil iyi anne olmak önemli yaş hesabı yaparsak yaşamanız lazım değilmi çok saol yorumun için cnm Allah gönlünden geçenleri versin sağlıklı bebek yada bebekler versin büyüdüklerinde yanlarında olmanı nasip etsinSaçmalama cnm benim, bir çocuk annesinin yaşına değil annesinin onu sevmesine, ilgisine, bakımına, evladını koruyup kollamasına, en önemlisi karşılıksız o iç güdüye bağlanır.
Ben bugüne kadar annem yaşlı genç olsaydı diyen evlat görmedim fakat annelik yapmadı nefret ediyorum diyen evlat çok gördüm.
Ben çocuk için çok uğraştım ve sağlık sorunlarım var. Yok 37 yaşındayım, yok şu kadar yaş farkı yok bilmemne die bir kere düşünmedim. Annemde 65 yaşında torunu olacak diye harıl harıl hazırlık yapıyor. Rabbim uzun ömür versin de torunumun düğününü göreyim diyor.
Doğum yapayım anneme öyle bı bakicam sağlığınla ilgilenicem. İlerde de evime alıp bakıcam.
Halamın kızı 23 yaşında doğum yaptı. Meğerse dev hücreli kemik kanseriymiş. Hamile kalınca hücrelerde çoğalıyor ya kanser o kadar ilerlemişti ki. Kurtarılamadı. Bir doktorun biri hasta çok genç ben hastayı ameliyata alıp şansımı demicem dedi. Düşün doktorlar ağlıyordu. Fakat kurtarılamadı. O yüzden kimse yok ben gencim yok senin yaşın yaşın var, yok öldü yok kaldı vs vs. Dememeli.
Ayrıca hastanelerde artık kimse 35 den önce doğurmuyor diye de konuşma oldu. Nts de iken ebe ile konuştuk bu konuyu.
Amin cnm amin.Gerçekten doğruları yazmışsın gözlerim doldu gerçekten genç yaşlı değil iyi anne olmak önemli yaş hesabı yaparsak yaşamanız lazım değilmi çok saol yorumun için cnm Allah gönlünden geçenleri versin sağlıklı bebek yada bebekler versin büyüdüklerinde yanlarında olmanı nasip etsin
İnş cnm senin ilk bebeğin mi benim ikinci geç oldu ana şartlar öyle oldu nasibi bu zamanmış kafaya takmicam artık diyorum ama ben 41 eşim 45 çokta geç değil degilmi nolur şöyle artık bebeğe odaklanmak istiyorum ve annemde sen eşin istiyo diye doğrusun diye canimı sıkıyor kimse bana torununmu demez dimi bundada korkuyorum ya yaşımı göstermediğimi söylüyorlar amaAmin cnm amin.
Rabbim sağlıkla kucağıma, kucağımıza almayı nasip eylesin.
Rabbim evlatlarımıza, bize sağlıklı uzun ömürler nasip eylesin.
Evlat isteyen kim varsa, Rabbim hayırlı evlatlar nasip eylesin.
Sen sakın kafana bişey takma, hamileliğimizin tadını çıkaralım Rabbimin izniyle inşallah.
Allah im canim sen hamilesin kalmis az bisey ne kafana takiyosun bunlari kalmis 3 ayin geri iade yapabilirmisin yok. bende 34 yasindayim esim 10 yas buyuk 9 yasinda kizim var ikinciye hamileyim gencken olsaydi yasa bagli olsaydi yani ben 28 29 yasindan beri ikinciyi istiyorum ozmana olurduİnş cnm senin ilk bebeğin mi benim ikinci geç oldu ana şartlar öyle oldu nasibi bu zamanmış kafaya takmicam artık diyorum ama ben 41 eşim 45 çokta geç değil degilmi nolur şöyle artık bebeğe odaklanmak istiyorum ve annemde sen eşin istiyo diye doğrusun diye canimı sıkıyor kimse bana torununmu demez dimi bundada korkuyorum ya yaşımı göstermediğimi söylüyorlar ama
seni korkular sarmis milleti kafaya takma bu birİnş cnm senin ilk bebeğin mi benim ikinci geç oldu ana şartlar öyle oldu nasibi bu zamanmış kafaya takmicam artık diyorum ama ben 41 eşim 45 çokta geç değil degilmi nolur şöyle artık bebeğe odaklanmak istiyorum ve annemde sen eşin istiyo diye doğrusun diye canimı sıkıyor kimse bana torununmu demez dimi bundada korkuyorum ya yaşımı göstermediğimi söylüyorlar ama
birde sunu farkettim hayatta istedigine istedigi anda sahip olanlarin hayata bakis acisi farkli oluyo o konuyla ilgili.İnş cnm senin ilk bebeğin mi benim ikinci geç oldu ana şartlar öyle oldu nasibi bu zamanmış kafaya takmicam artık diyorum ama ben 41 eşim 45 çokta geç değil degilmi nolur şöyle artık bebeğe odaklanmak istiyorum ve annemde sen eşin istiyo diye doğrusun diye canimı sıkıyor kimse bana torununmu demez dimi bundada korkuyorum ya yaşımı göstermediğimi söylüyorlar ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?