Cok doğru söylüyorsun cnm bazen çok güzel olcak Allah basıp etti tabiki karşı değilim hiçbir zaman emanet yolladı onu en iyi şekilde yetiştirmeye nasip etsin işte bazen karamsarlık vs sarıyor bebek bakmak vs zor değil tabiki insan evladına bakmamız hiç arş verince rahata alışmak vs korkutüyo ama eşimde destek annemde zatwn gündüz çoğunlukla evde eşim 3 sene sonrada emekli ben bakarım diyor okul kreş vs götür getir rahat olacak böyle olursa işte yaş yaş torunmu diye sorarlarsa diye korkuomm yaAllah im canim sen hamilesin kalmis az bisey ne kafana takiyosun bunlari kalmis 3 ayin geri iade yapabilirmisin yok. bende 34 yasindayim esim 10 yas buyuk 9 yasinda kizim var ikinciye hamileyim gencken olsaydi yasa bagli olsaydi yani ben 28 29 yasindan beri ikinciyi istiyorum ozmana olurdu
kismet vakit saat . eski kadinlar 40 inda doguruyo simdi herkes okuldu isti derken 35 te dogru evleniyo .40 indada anca ikinciyi doguruyo. hem o kadar kucuk evlenipte senelerce cocugu olmayan var. mesela bi tanidik 17 sene olcak evleneli olmuyo iste neyapsin 40 yasindayim diye olursa aldirsinmi okadin oyle dusunme sakin rahat ol kalmis 3 ayin. hem senin cocugunun ablasi olacak ne guzel sana yardimda eder . edepsizlik edipte torunmu diyene yok tekne kazintisi sonradan oldu dersin gecer gider.
kimene..
hayatini kendin icin yasa baskasi ne diycek diye cocugunu uzme suan sabi o ..
Evet Allah neyi ne zanan nasip ederse o oluyor herşeyin vakti saati 17 yaşında kızım var 2.yi bazı şartlardan dolayi olmadı demek vakti şimdiymiş kardeşler arası fark olcak ama anlaşırlar diye düşünmek istiyorumbirde sunu farkettim hayatta istedigine istedigi anda sahip olanlarin hayata bakis acisi farkli oluyo o konuyla ilgili.
mesela cocuk olayi kadin hemen hamile kaliyo ya Allah veriyo ona iste . karsisindaki 45 yasinda ancak hamile kalabiliyosa dedemi diycek babami anami diycek babaannemi oluyo. boyle diyenide duyduk.
bekara kari bosamak kolay misali ee neyapak Allah ozaman verdi. tabi ona kolay o cunku hemen isteyince oldu.
Rabbim kadınlara dogurma yetenegi vermis buda butun omurlerinde olmuyo belli bi donemde oluyo bu olay demekki hormonlar bunye bunu kaldirabiliyo dmeekki dimi. belli biyastan sonra niye olmuyo. bu sekil dusunmeli bence rahatlat kendini biraz. insan niye sorgularki daha gerisini Allah buyuktur bosverrrr biraz bosverr
Yaşını gösterebilirsin zaman ilerliyor durmuyor maalesef.İnş cnm senin ilk bebeğin mi benim ikinci geç oldu ana şartlar öyle oldu nasibi bu zamanmış kafaya takmicam artık diyorum ama ben 41 eşim 45 çokta geç değil degilmi nolur şöyle artık bebeğe odaklanmak istiyorum ve annemde sen eşin istiyo diye doğrusun diye canimı sıkıyor kimse bana torununmu demez dimi bundada korkuyorum ya yaşımı göstermediğimi söylüyorlar ama
Kaç yaşındasın ki yani bilmiyorum çevremde hicbisey diyen yok ben acaba böylemi düşünüyorlar diye takıyorum çok gerginim sabah çarpıntı yla uyanıyorum korkuyorum çok annemde sevinmiyor gibi yada yansıtmıyor ilk kızıma gece gündüz baktı saolsun ama bunu isterim bakarım bilmiom destek verse belkide boyle olmicam banami güvendin diyor offf off kYaşını gösterebilirsin zaman ilerliyor durmuyor maalesef.
Torunun mu diyen olursa, hayır çocuğum dersin.
Benim cevremdeki insanlar çok medeni ileri görüşlü insanlardır. Benim ne senin gibi düşüncelerim oluyor nede çevremde ki bir insanın bu tarz düşünceleri.
Ben hiç hırpalanmadım bırak yaşımı göstermeyi, yaşımın kenarından geçmiyorum ama hiç derdim değil yaşımı gösterip göstermemek. Böyle gereksiz detaylara takılma.
Sakın kimsenin hayat görüşü için kendini germe.
Annem de bana 2/3 sene sonra tekrar yap diyor. Bir çocuğa adam akıllı bakabilirim. Eşimin bir kariyer planı var eğer o plan olursa ikinci ye bakabilirsem adam akıllı bir tane daha yapacağım.
Valla günümüz şartlarında bir çocuğu erken yaşta doğurup hiç bir şey veremeyip (okul, sosyal hayat, kültür, iyi bı çevre) zorlu hayata standart altı yetiştireceğine insan aklı başında olgun yaşta ebeveyn olup iyi bı çocuk yetiştirmeyi tercih ederim.
Ben genç duruyorum öyle diyorlar demek istedim genç genç genç kafayı yicem psikoloğa gidiyorum ama farklı bişey demiyo kaygılar geri geliyorKaç yaşındasın ki yani bilmiyorum çevremde hicbisey diyen yok ben acaba böylemi düşünüyorlar diye takıyorum çok gerginim sabah çarpıntı yla uyanıyorum korkuyorum çok annemde sevinmiyor gibi yada yansıtmıyor ilk kızıma gece gündüz baktı saolsun ama bunu isterim bakarım bilmiom destek verse belkide boyle olmicam banami güvendin diyor offf off k
Cnm beni yanlış anlama da sen çocuğuna bakabileceksen doğuracaksın. Bakamayacaksan zor gelecekse doğurma.Kaç yaşındasın ki yani bilmiyorum çevremde hicbisey diyen yok ben acaba böylemi düşünüyorlar diye takıyorum çok gerginim sabah çarpıntı yla uyanıyorum korkuyorum çok annemde sevinmiyor gibi yada yansıtmıyor ilk kızıma gece gündüz baktı saolsun ama bunu isterim bakarım bilmiom destek verse belkide boyle olmicam banami güvendin diyor offf off k
Katılıyorum sana kendi isterse bakar büyük kızımda da bişey demedim kendisi istedi baktı tabiki bakarım büyür gider ama ara verince nasıl olur diye kaygilandi biraz Allah kolaylığını verir nasibi varmış demek ki herkesin düşüncesi ayrı tabiki cnmCnm beni yanlış anlama da sen çocuğuna bakabileceksen doğuracaksın. Bakamayacaksan zor gelecekse doğurma.
Annenin çocuğuna bakma gibi bı zorunluluğu yok.
Ayrıca annelerimiz bizi büyütüyor ediyor bide çocuklarımıza bakacak diye bi annelik kanunu yok ki. Çocuk bizim sorumluluk bizim ama gece gündüz baksın büyütsün kısmı annelerimizde olamaz olmamalı. Onlarında bı hayatı var.
Yukarıdaki yorumundan senin sorunun yaş olmadığını düşündüm.
Benim o kadar büyük hayatı riskli sorunlarım var ki genede anneme çocuğuma bak demiyorum, diyememde. 40 gün emboli riskim çok yüksek annem yanımdan hiç ayrılmayacak. Ben gene de annemi zorlamıyorum. Şunu çok iyi biliyorum 40 gün içinde ölürsem annem bebeğime çok iyi bakar.
Bence kardeşiz kalmamalı dr a git eğer düşünüyorsan en iyi kararı o zaman verirsin fazla onun bunun söylediğine takılma benceHer bir birey engelli adayıdır biri dogumdan itibaren biri sonradan kalbinizi ferah tutun isterseniz tüp bebek tedavisi yaptırıp ayristiriyorlar tek çocuk kalmak kötü bişey değil o da evlenip bir yuva kuracak illaki o zaman aile o olacak hayatı boyunca destekcisi benim fikrim tek çocukla kalıp iyi bir birey yetistirmeniz en azından imkanlarınızi sadece bir çocuk üzerine kullanırsınız şu zaman da çocuk büyütmek maddi açıdan buyük bir külfet diye düşünüyorum
Yanlış anlamam tabiki ama çocuk bakmakla bi ilgisi yok tabiki bakarım insan evladına bakmam benim şartlardan dolayi böyle oldu evet ama geç mi degilmi Allah nasip etti sonlara yaklaşıyorum nasibi varmış doğacak sadece rahatlamak amacım yoksa bakarım da buyur giderCnm beni yanlış anlama da sen çocuğuna bakabileceksen doğuracaksın. Bakamayacaksan zor gelecekse doğurma.
Annenin çocuğuna bakma gibi bı zorunluluğu yok.
Ayrıca annelerimiz bizi büyütüyor ediyor bide çocuklarımıza bakacak diye bi annelik kanunu yok ki. Çocuk bizim sorumluluk bizim ama gece gündüz baksın büyütsün kısmı annelerimizde olamaz olmamalı. Onlarında bı hayatı var.
Yukarıdaki yorumundan senin sorunun yaş olmadığını düşündüm.
Benim o kadar büyük hayatı riskli sorunlarım var ki genede anneme çocuğuma bak demiyorum, diyememde. 40 gün emboli riskim çok yüksek annem yanımdan hiç ayrılmayacak. Ben gene de annemi zorlamıyorum. Şunu çok iyi biliyorum 40 gün içinde ölürsem annem bebeğime çok iyi bakar.
Tşk ederim cnm böyle yorumlar bana moral oluyor 17 yaşında kızım var benim ama herkes eve neşe olur ne güzel diolar çokta geç değil ya degilmiBende ikinciyi 37 de yapiyorum, inşallah sağlıklı olur , belki 41 -42 de de 3 yaparım. Arkadaşım 42 de sağlıklı doğurdu.Allah korusun korkma.
Doğrudur cnm insan beslenmesine hareket etmeye vs kendine dikta ettiği sürece zaten genç ve sağlıklı kalır Allah herkese gönlünden geçenleri versin tşk ederim yazdığın için cnmKadin 2. Evliliginde 40 yasindan sonra 2 cocuk dogurdu. Ilk evliliginden 2 kizi var zaten. Kadin daş gibi.. ben 36 da 3 cocuk dogurdum pertAma benimkilerin arasi sadece 2,5 yas ve ben evliligimde sanki hel cocukluymusum gibi hissediyorum Halbuki ilk 3 sene cocuklar yoktu..
Bence gec sayilmaz.. birsey varsa nasipte gelir seni bulur eninde sonunda
Büyük kaç yaşında cnm Allah tamamına erdirsin 3. De olur belki Allah yazdıysa oluyorBende ikinciyi 37 de yapiyorum, inşallah sağlıklı olur , belki 41 -42 de de 3 yaparım. Arkadaşım 42 de sağlıklı doğurdu.Allah korusun korkma.
Yok yok beslenmeyle hareketle ilgisi yok bunun:)) gebelik hamilelik dogacak cocuk bunlarin hepsi nasip ve sans isi. 3 defa tecrube ettim bu yuzden kesinDoğrudur cnm insan beslenmesine hareket etmeye vs kendine dikta ettiği sürece zaten genç ve sağlıklı kalır Allah herkese gönlünden geçenleri versin tşk ederim yazdığın için cnm
Doğrudur ama günümüzde bunlarada dikkat etmek gerekiyor birde yapı meselesi tabiYok yok beslenmeyle hareketle ilgisi yok bunun:)) gebelik hamilelik dogacak cocuk bunlarin hepsi nasip ve sans isi. 3 defa tecrube ettim bu yuzden kesin
Ben cok hareketliyimdir ilk 2 sinde cok bi kisitlama olmamisti.. ama son geneligimde agrilarim fenaydi ve resmen yataga mahkum oldum gunlerce. Neler gecirdim. Ha sorsan ilk gebeligi 10 tane daha dogururum oyle gebelik gecse ama son gebeligim gibi gecseydi ilk gebeligim 2. Cocuk dusunecegimi sanmiyorum.Doğrudur ama günümüzde bunlarada dikkat etmek gerekiyor birde yapı meselesi tabi
Anliyorum tabi her gebelik farklı benim önceki ve şimdiki çok rahat karnım olmada acaba hamile miyim derim o kadar rahat ilk gebelikte mide bulantısı çöktü sadece bunda oda yok güzel gidiyor birde yaşı takmadan off off 41 geç değil demi sadece rahatlıyamıyorum yorumları okudukçaBen cok hareketliyimdir ilk 2 sinde cok bi kisitlama olmamisti.. ama son geneligimde agrilarim fenaydi ve resmen yataga mahkum oldum gunlerce. Neler gecirdim. Ha sorsan ilk gebeligi 10 tane daha dogururum oyle gebelik gecse ama son gebeligim gibi gecseydi ilk gebeligim 2. Cocuk dusunecegimi sanmiyorum.
Rahatlıyorum olacaktiAnliyorum tabi her gebelik farklı benim önceki ve şimdiki çok rahat karnım olmada acaba hamile miyim derim o kadar rahat ilk gebelikte mide bulantısı çöktü sadece bunda oda yok güzel gidiyor birde yaşı takmadan off off 41 geç değil demi sadece rahatlıyamıyorum yorumları okudukça
Benim demek istedigimi anlamiyosun cunku yasina takmissin baya:)) gebeligin kotu gecmesi vs yasla her daim alakasi yok. Evet yas gecerse risk artiyor olabilir, ama genclerde risk yok mu? Ee herseyin bir riski var.Anliyorum tabi her gebelik farklı benim önceki ve şimdiki çok rahat karnım olmada acaba hamile miyim derim o kadar rahat ilk gebelikte mide bulantısı çöktü sadece bunda oda yok güzel gidiyor birde yaşı takmadan off off 41 geç değil demi sadece rahatlıyamıyorum yorumları okudukça
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?