Olabilir tabi dr daha iyi bilirBenim demek istedigimi anlamiyosun cunku yasina takmissin baya:)) gebeligin kotu gecmesi vs yasla her daim alakasi yok. Evet yas gecerse risk artiyor olabilir, ama genclerde risk yok mu? Ee herseyin bir riski var.
Doktorumun dedigi 36 yasinda 3. Yu degilde 1. Yi dogursaydin sen belki kendini daha iyi hissederdin.. gebelikler cogaldikca yasta ilerledikce olumsuzlasabilir ama..
Doğru yaşla bir ilgisi yok tabiki gençlerden de ne sorunlar yaşayanlar var Allah korusun sağlık versin herkeseBenim demek istedigimi anlamiyosun cunku yasina takmissin baya:)) gebeligin kotu gecmesi vs yasla her daim alakasi yok. Evet yas gecerse risk artiyor olabilir, ama genclerde risk yok mu? Ee herseyin bir riski var.
Doktorumun dedigi 36 yasinda 3. Yu degilde 1. Yi dogursaydin sen belki kendini daha iyi hissederdin.. gebelikler cogaldikca yasta ilerledikce olumsuzlasabilir ama..
Yarına çıkacağımız garantisi varmı pekiMoral bozmak degil amacim. Ama gercekcilik diye de bisey var. Turkiye sartlarinda ortalama yasam süresi belli. Benim tecrubemde bu yonde malesef.
Ay bende merak ettim simdiKonu sahibi belki dogurmustur :)
1 saat sonraya cikacagimizinda garantisi yok. Ama bu boyle bir sey degil ki. Hayatin rutin akisi diye bir sey var.Yarına çıkacağımız garantisi varmı peki
Boyle yorumlar hoş değil cnm bak çocuğun varmı bilmiyorum ama Allah herkese hayırlı sağlıklı ömürler versin1 saat sonraya cikacagimizinda garantisi yok. Ama bu boyle bir sey degil ki. Hayatin rutin akisi diye bir sey var.
Cnm benim moral bozuyor kimisi ya yok yaşam standartı yok bilmemne tam seviniyorum üstümden atıyorum kötü düşünceleri ama böyle yorum yapacaklar girmesinler siteye ya dr kontrolüm var bugün 7. Ay dayım cnm herşey yolunda bakalım bizim işyerinde dr hanim 39 40 ta dogurmus şimdi oğlu 6 yaşında kendisi 46 sence fazlamı taktım ben yaş olayına ve ana çocuk sağlığında 4 yıl çalıştım ben doğumda anne ölüyor bebek kalıyor Allah korusun çok böyle vakalar kimseye yaşatmasın Rabbim o zaman araba çarpar diye sokaga da çıkmayalım hiç çocukta yapmayalım böyle giderse birdaha girmem siteye ve şikayet etcemm böyle yorum yazanlariBende ikinciyi 37 de yapiyorum, inşallah sağlıklı olur , belki 41 -42 de de 3 yaparım. Arkadaşım 42 de sağlıklı doğurdu.Allah korusun korkma.
Evet cnm doğru benim cevremidede Allah için öyle düşünen eden yok ben kendi kendime kuruntu yapıyorum işte aslında gerek yok bizim işyerinde ki dr hanim 34 ta dogurmus mesela şimdi 6 yaşında kendide 46 eşi 48 49 larda mesela örnek o yüzen yeterki saglik olsun Allah hayırlı ömürler versinYaşını gösterebilirsin zaman ilerliyor durmuyor maalesef.
Torunun mu diyen olursa, hayır çocuğum dersin.
Benim cevremdeki insanlar çok medeni ileri görüşlü insanlardır. Benim ne senin gibi düşüncelerim oluyor nede çevremde ki bir insanın bu tarz düşünceleri.
Ben hiç hırpalanmadım bırak yaşımı göstermeyi, yaşımın kenarından geçmiyorum ama hiç derdim değil yaşımı gösterip göstermemek. Böyle gereksiz detaylara takılma.
Sakın kimsenin hayat görüşü için kendini germe.
Annem de bana 2/3 sene sonra tekrar yap diyor. Bir çocuğa adam akıllı bakabilirim. Eşimin bir kariyer planı var eğer o plan olursa ikinci ye bakabilirsem adam akıllı bir tane daha yapacağım.
Valla günümüz şartlarında bir çocuğu erken yaşta doğurup hiç bir şey veremeyip (okul, sosyal hayat, kültür, iyi bı çevre) zorlu hayata standart altı yetiştireceğine insan aklı başında olgun yaşta ebeveyn olup iyi bı çocuk yetiştirmeyi tercih ederim.
Kimseyi dinleme yap çocuğunu,Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin, bak turbedeyim sana da dua ettim.optim .Cnm benim moral bozuyor kimisi ya yok yaşam standartı yok bilmemne tam seviniyorum üstümden atıyorum kötü düşünceleri ama böyle yorum yapacaklar girmesinler siteye ya dr kontrolüm var bugün 7. Ay dayım cnm herşey yolunda bakalım bizim işyerinde dr hanim 39 40 ta dogurmus şimdi oğlu 6 yaşında kendisi 46 sence fazlamı taktım ben yaş olayına ve ana çocuk sağlığında 4 yıl çalıştım ben doğumda anne ölüyor bebek kalıyor Allah korusun çok böyle vakalar kimseye yaşatmasın Rabbim o zaman araba çarpar diye sokaga da çıkmayalım hiç çocukta yapmayalım böyle giderse birdaha girmem siteye ve şikayet etcemm böyle yorum yazanlari
Allah razı olsun cnm hepimizin dualarını kabul etsin belkide hayatımda herşey dahada güzel olcak Allah gönderdi vardır bir bildiği rabbimin bazen iyi oluyo bazen kötü millet onu demiş şu şunu demiş takmamak lazım aslindaKimseyi dinleme yap çocuğunu,Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin, bak turbedeyim sana da dua ettim.optim .
Cnm böylemi düşünüyorsun inanki içime şu serpiyon ben planda yokken istemeden kaldım ama eşim çok istedi bundada vardır hayır dedik nasibi varmış dedik yaş konusunda takilmistim ama böyle yorumlar kendime getiriyor beni tşk ederim öptüm cnmYas olarak kesinlikle gec kalmadin :)
İlginç olan bu mesajını türbede okuyup yazarken sana dua etmem, gönlün rahat olsun, Allah buradayken senin mesajını açmaması sebep oldu.vardir bir bildiği.Allah razı olsun cnm hepimizin dualarını kabul etsin belkide hayatımda herşey dahada güzel olcak Allah gönderdi vardır bir bildiği rabbimin bazen iyi oluyo bazen kötü millet onu demiş şu şunu demiş takmamak lazım aslinda
Cnm tsk ederim duaların için mübarek günde Allah hepimizin gönlünden geçenleri versinİlginç olan bu mesajını türbede okuyup yazarken sana dua etmem, gönlün rahat olsun, Allah buradayken senin mesajını açmaması sebep oldu.vardir bir bildiği.
Tabikide böyle düsünüyorum :) ne varmis ki yasinda? Cocuguna bir kardes ne kadar güzel olur :) biraka biliceniz en güzel miras kardesdir :) saglikcana büyütün :)Cnm böylemi düşünüyorsun inanki içime şu serpiyon ben planda yokken istemeden kaldım ama eşim çok istedi bundada vardır hayır dedik nasibi varmış dedik yaş konusunda takilmistim ama böyle yorumlar kendime getiriyor beni tşk ederim öptüm cnm
Cnm benim yani şimdi bişey sorcam saçma biraz ama mesela bir akrabaya yada bir tanıdıga giderken oturmaya vs utanmalimıyım ama hamile olmak utanılacak bişey değil ama neden böyle hissediyorum ya çok yaşlı değilim ben ha 38 39 ha 40 ne farkederkiCnm tsk ederim duaların için mübarek günde Allah hepimizin gönlünden geçenleri versin
Cnm benim ya dr dan geldim sabah herşey yolunda çok sukur hiçbir sorunda yokKen böyle yaş olayı vs boşuna düşünüyorum belkide olsun diye uğraşanlar varken böyle düşünmek saçma oluyor farkındayım cnm çok saol düşünceni paylaştığın içinTabikide böyle düsünüyorum :) ne varmis ki yasinda? Cocuguna bir kardes ne kadar güzel olur :) biraka biliceniz en güzel miras kardesdir :) saglikcana büyütün :)
neden utanasin?? Utanilcak ne var? Anasi belli babasi belli ...Cnm benim yani şimdi bişey sorcam saçma biraz ama mesela bir akrabaya yada bir tanıdıga giderken oturmaya vs utanmalimıyım ama hamile olmak utanılacak bişey değil ama neden böyle hissediyorum ya çok yaşlı değilim ben ha 38 39 ha 40 ne farkederki
Ben alamnyadan yasiyorum 35 yasdan asaga hamile kalanlar burda tuhaf karsilaniyor :))) her kursda en genci hep bendimCnm benim ya dr dan geldim sabah herşey yolunda çok sukur hiçbir sorunda yokKen böyle yaş olayı vs boşuna düşünüyorum belkide olsun diye uğraşanlar varken böyle düşünmek saçma oluyor farkındayım cnm çok saol düşünceni paylaştığın için
ona bakarsan 39 yas da gebelik icin riskliydi...Merhaba,arkadaşlar ben geç bi evlilikten sonra 39 yaşında anne oldum.. şimdi 41 yaşındayım doğum sonrası zor dönemlerim oldu sağlık açısından..şimdi kızım tek kalmasın diye ikinciyi düşünüyorum fakat korkularım varşuanda korunuyorum.. belkide hiç hamile kalamam kimbilir..doktora daha gitmedim..ama korkularımı atamıyorum özellikle down sendormundan korkuyorum ve amniyo sentezi yaptırcağımı sanmıyorum..tam olarak bilmiyorum 2ci çocukta risk artıyormu sanki daha çok bu risk ilk çocuk için diye biliyorum yanlış bilmiyorsam..lütfen ama lütfen bana bu konuda tecrübelerinizi yazın..tek çocuk olmak çokmu zor ? ilerde kızım kardeş istermi? yaş dolayısıyla biz yaşlandığımızda kızım genç yaşta yalnız kalacak ve sürekli bu sorularla mücadele ediyorum.. bir yandan annem ablam hiç istemiyorlar 2ciyi riskten dolayı çok kararsızımm görüşmek dileğiyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?