3 aylık çocukla marmaris

6 aylık kızımla geçen hafta marmarise tatile geldik konu sahibi. 8 saatlik yolu 14 saatte geldik. Kızım oto koltuğunda huzursuzlandigi ve bende oturması konusunda çok dikkat ettiğim icin sadece kızım uyurken yolculuk ettik. Oto koltuğunda uyurken gittik Uyanıkken mola verdik. Klima en düşük ayarda hep çalıştı. Camlarda güneşlik vardı. Terlemesine musade etmedim. Altına muslin bez koydum. Sık sık degistirdim. Terlerse üstünü de degistirdim. Kızım uyurken geldiğimiz için o birsey anlamadı olan bize oldu ama olsun. Klimasız araçla yaz günü gündüz vakti zor. Belki akşam 5 ten sonra sıkıntı olmaz.

Diğer konuya yorum yapacak olursam 3 aylık bebeği bırakman çok ama cok zor. Bir kez emiyorsa o kadar süt sahip bırakman imkansıza yakın gibi ama cok süt varsa stogunda bir nebze olur. Yok mama veririm diyorsan onu da önceden başlamalısın ki bebekler öyle senin seçtiğin mamayı almayabiliyor. Biberona alistirmalisin ki biberon reddi yaşayabiliyorlar. Bebeğin bakımını fiziki anlamda 3. Bir kişi olarak anneniz 4 4 lük yapabilir ama siz nasıl dayanacaksınız ben bunu anlayamadım.

yok tabi şehir içinde biniyordu ilkten gene bindi, sıkıldı galiba, sık sık mola verdik, evet 11 saat yaklaşık, geçmiş zaman zaten kaç saatte varılıyor şimdi bilmiyorum, mola ile epey sürdü:) yer seçimi yanlıştı belki, tabi şimdi düşününce..
tabi ki tevekkül.. biz elimizden geleni yapacağız o ayrı..

klimayı da yüze vermem zaten, genel ayarında (cama galiba) kullanırım.. Artık büyüdü gerçi 9 yaşında klima bana gelmiyor anne deyip camı açıyorr

kuzu 4 aylıktı ben onu bırakıp işe geri başladığımda..1 yaşına girene kadar öğlen emzirdim geri geldim.. Annelik zor kısaca,
Allah kıymet bilenlere nasip etsin.. Amin.

Konu sahibinin Annesi de bakmayacak gibi...
valla bilemedim, her şey birbirine girdi işte.. ne yapsak doğru ne yapsak yanlış..

geçem yıl şubatta doğum yaptım.
çocuğu birakip da tatile de gitmedik.. en son 6 aylık gittik.

Şu güne kadar oğlumdan hiç yatılı olarak ayrılmadım 18 aylık, 3 aylık bebeği annenize bırakıp tatile gitme fikriniz bana çok ilginç geldi açıkçası, bebek varken klima zaten sakıncalı diye biliyorum?

Biz de 8 saatlik bir yolculuk yapmıştık eşimin memleketine klimayı açamadık, camları da komple, sonuna kadar uzun süre açık tutamadık yani ben bir şey olacağını sanmıyorum, sık sık mola vererek idare edebilirsiniz hatta bebekler arabaya binince genelde uyurlar sıkıntı yaşamazsınız, ince bir tulum, zıbın gibi bir kıyafet giydirebilirsiniz yolculuk esnasında.

İnstagram da 3 aylık bebeğiyle tatile gidenler gördüğüm için biraz kişinin kendisiyle alakalı olduğunu düşünüyorum..

Bn boyle dusunmuyorum, boyle de buyumedim zaten. Herhangi bir ruhsal problemim de olusmadi hatta daha bagimsiz buyudum. Diger kardeslerim o sekilde degiller onlarda sartlar farkliydi cunku.
Ortada ac acikta birakma gibi bir durum yoksa toplum baskisina karsiyim.

bız 3 aylık antalyaya gıttık marmarıse kıyasla daha sıcak bır bolge ama klımamız vardı o bır avantaj cunku cam acık gıdılmez ufacık bebekle hasta olur klımayı bıle ıyı ayarlamak lazım ama tatıl bence guzel gecer bebek arabasınıda alın yanınıza uyursa falan yatırırsınız...

Konu sahbi ortalarda yok diğer mesajları okudum bayrağı yüklenmişsiniz konu sahibine kendisini düşünüyor filan demissiniz bende bebeği bırakıp gitmesi taraftagi asla değilim ama bu düşüncesi bencilliğinden diye taftalamayin hemen lütfen insanlar kırılabilir..
Muhtemelen tecrübesizliginden ve bebek perişan olacak diye öyle düşünmüs ama bıraktığında kendisi ve bebek için oluşacak risklerin farkında değil emziren bir kadın 3 gün bebeğinden ayrı kalırsa mastit olabilir o memeler ne hale gelir bebek emiyormus neyle beslenecek o kadar süt sagilirmi üç günlük ya önceden planlanıp mamaya aliştırilacak yada süt biriktirmeye başlanacak birde işin hem anne hem bebek için psikolojik boyutu var bebek anne sütüyle beslenmese belki bir nebze olabilir ...
Tatile bebekle gitme seçeneği için güzel tavsiyeler verildi burada nettede güzel sayfalar var bu konuda tavsiye veren zor olacak belki biraz ama ben olsam bebeğimle giderdim en doğrusunu siz bilirsiniz bebeğiniz için burada yazılanlara canınızı sıkmayın iyi tatiller...

Buarada konusulmus baya..bebeklerin bu ayda oto koltugu dedigimiz seye gunde 2 saatten fazla oturmasi yasak! Yani zararli. Malum daha dik oturan koltukta oturmuyolar.

9 aya kadar olan bebek araba koltukları farklı. Yatay pozisyonda oluyor onlar.9 ay sonrası için dik araba koltukları.
Doğduğundan beri kullanıyoruz biz. 9 aylık olduğunda dik koltuk alacağız.

Klimasiz aracla mola vere vere gidebilirsiniz, neden o kadar buyuttunuz ki, hatta hafif cam da acabilirsiniz.

Biz cocuklar buyuyene kadar butik otel tercih ettik bugune kadar, hem otel sahipleri ve gorevlileri cok ilgili oluyorlar (benim cocuklara ozel corba bile yaparlardi) hem de kalabalik olmadigi icin sezlongta uyutup havuz keyfisi yapilabiliyor.

2 ay sonra doğumunuz varmış madem neden doğumdan önce gitmiyorsunuz tatile? Doğumdan sonra zor olacaktır. Aklınız bebeğinizde kalır. Ayrıca bebeğe bakacak olan kişi de zorlanır. Bebek en çok anne göğsünde rahatlıyor. Benim bebeğim de 3 aylık, hamilelikte aldığım kiloları vermek için spora başladım. 2-3 saatlik ayrılıkta bile içim rahat etmiyor, huzursuz oluyorum.

Kizim 2 yasinda 1 gece birakmam lazim ama onu bile goze alamiyorum.heleki 3 aylik bi bebek ve 3 gun ayri kalacaksiniz.nasil akliniz kalamayacak hastalik falan olsa neyse de tatil icin ne gerek var ayri kalmaya

Onun disinda bebegi/cocugu birakip tatile gitme olayi bana hep garip gelmistir. Eger ki hayatimizin bir parcasi yapmayacaksak neden cocuk sahibi oluyoruz ki. Yani dusunun ki 3 arkadas ev arkadasisiniz, iki kisi tatil ayarlayip 3.ye ya sen gelmesen daha iyi olur diyorsunuz. Cok ayip degil mi. O yuzden imkanlar zorlanip ailenin her ferdi birlikte tatil yapmali. Bu oyle bir aksam anneye birakip sinema kacamagi yapmakla bir tutulmamali.

3 aylık bebeği annene bırakıp gidince rahat bi tatil mi yapacaksın
İlginçsiniz gerçekten
Bu yazda tatile gitmeyin ufacık bebekle ne olacak

L limonluwaffle ay ben sahilde rahat rahat denize giren hamileleri gordukce hayiflanuyorum, neden ben de gitmemisim yazimi zehir etmisim kendime diye. Benim esim de hamile hamile rahat edemezsin dediydi zamaninda. Valla baya baya ediyorlar ya

Otobusle gidin .Klimalı hic olmazsa .Yolda bir aile gorduk arac klimasız hepsi yol kenarinda kötü bir vaziyetteydiler anlayin iste .Cocuk hasta olur kesin .

Ben de son iki ay girmiştim hep normal doğum hayaliyle :) çok da rahat ettim, hiç sorun olmadı. Ama normal doğum kısmet olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…