3 aylık çocukla marmaris

Benim bebegim suan 5 aylik ve tek bir saat ayri durmayi bile düsünemiyorum Bebeginizide alik yaniniza klima zaten iyi degil bebekler icin :) burun ve bugaz cok kuruyor hasta oluyorlar ayrica bebeginizin sirti muhtemelen koltugunda terlicek klima bu durumda zaten saglikli olmaz ... camlari acarsiniz azar azar Ha bide arkadaki camlara hablu gibi birsey sikisdirin ki günes iyice yakmasin

5.5 aylık bir bebeğim var ve bazı yorumları “pes” diyerek okudum. Denize girebilmek, tatilde eğlenebilmek için bebeği bırakmayı düşünmek nasıl bir bencilliktir? Gerekirse bir yaz tatil yapılmayabilir ya da bebekle -olduğu kadar- yapılabilir. Kuzum üç aylıkken tedavim için her gün 2 saatliğine hastaneye gitmem gerekiyordu o zaman bile içim pır pır gidip geldim. Güvenli bağlanma ile ilgili arkadaşlar zaten gerekli açıklamayı yapmışlar. Daha çok şey yazarım da aslında neyse, sadece “ne kafalar var pırıl pırıl” demek istiyorum.

Tatile gitmeyeni dovuyolar mi:)

evet bu açıdan düşğnmemiştim hiç. şimdi konuşması kolay sanırım:) hayırlısıyla doğsun insallah da sonrasına bakarım artık üçümüz gideriz insallah

Evet cocugum var ve hic üzelmene gerek yok. Cok mutlu , beni ve babasini seven bir kizim var. Hatta birsey daha söyleyim, 7 aylikken kres'e basladi (ki bu istegim disindaydi, ben 1 yasindan sonra yollamak istiyordum).

Gelelim herkesin dilinde olan güvenli baglanma olayina. Bir bebek daima annesine baglanir. Cok ekstrem bir örnek ile, cocugu döven yada tüm gün sokaga salan annelerin cocuklarida onlara cok baglidirlar. Sorun burda baglilik bagimli derecesindemi degil mi? Cocuk halen kendi benligini bulabiliyormu? Annesiz direk korkuyor mu? Yoksa etrafinida kesf etmek istiyor mu?

Bence siz önce güvenli baglanma olayini iyicene arastirin. Bowlby, Ainsworth gibi insanlar ne demis arastirin. Ve sunuda söyleyim, avrupada bu konuda hic kimse endise etmiyor, Türkiyedeki gibi. Ve en cok Türkiyede cocuklar güvensiz baglaniyorlar. Burda konularda bile belli oluyor, adam 30 yasinda ve halen anam da anam diyor.

Yeni dogmus bebek icin anne kokusu dogru önemli fakat 3 aylik, biraz daha etrafi kesf edebilen bir bebek icin öyle degil. Yada her bebek icin öyle degil. Ben cok bunalima girmistim ve esim beni bir kac gün tatile götürmüstü ve kizim,o zaman 3-4 aylikti. Annemlerde kalmisti ve hic bir sorun yasamadik. Ben tabi kizimi cok özlemistim fakat yinede tatil bana iyi gelmisti. Daha iyi bir enerji ile kizima bakabildim. Yoksa o bunalimda eminim ne kizima, ne evliligime fayda etmezdi.

Sizin pesinen cocuk emzirmeye niyetiniz yok heralde ?

Bebeğim 3aylık falan sanırım Kırtasiyeye Wordde düzenleme yapıp çıktı almaya gittim. Yazıcı bozulmuş başka yere yönlendirdi. Yakın mı dedim evet dedi tarif etti. Yürümeye başladım yol yokuş bitmedi. Koştum...hemen çıktı aldım yine koştura koştura eve geldim. Doğum kilolarımı da verememiştim nasıl zorlanmıştım anlatamam.

Merdivenden çıkarken ağlamaya başladım istemsiz geç kaldım çünkü. Ya uyandıysa dedim? Ya acıkırsa? Bebekler sadece acıkınca meme istemez duygusal boşluklarını tamamlarlar memede. Kapıyı açtım eşimin kucağında ağlamaktan çatlamış. Dolapta yeni sağıp bıraktığım sütü de içmemiş.

Şimdi bakıyorum da o kırtasiye çok yakınmış aslında. Nolur bebeklerinizi bırakmayın. Anne ve kayınvalide yakınında olanlar daha bir hevesli oluyor bırakmaya ama kim olursa olsun annesi değil.

Cocugun var mi ? Yegen baska evlat baska onun uzerinden dusunup yorum yap bence.
Ayrica bu saydigin surumlar mecburidir. Keyfi bir tatil icin degil . Ayrica super anne nedir ya :)

evet onu da düşündük hem annem hem kv yi de götürelim diye. yani o ağlayanlarda bana garip geliyor ama belki de kucağıma alınca bende öyle olucam sadece şu an herkesin verdiği tepki biraz abartı geldi bana
Ben işin anne açısından duygusallık kısmında değilim.
Ben bebek tarafındayım.
O bebe ne kadar anne kokusu alırsa o kadar mutluyken ve o dönemde buna muhtaçken annenin de kendine gelmesi gerekir demek şımarıklık.
Annenin de bencillik edeceği zamanlar gelecek ama en azından ilk 2 yıl içinde değil.

Seninle muhattap oldum mu? Olmadim.
Ama sen muhattap olmak istiyosan cevap vereyim. Sıcakta gitse noluyo? Sıcak zor geliyoda, 3 aylik bebeğini birakmak mi zor gelmiyo? Bi tuhafsiniz
Niye ilk sen mi yazman gerekiyodu :) bi daha postlarina kimse cevap yazmasin alintilamasin yazarsan bizde ona gore davraniriz forum ahalisi olarak madem:)

Bana gore bebek kucuk ve ayrica sicakta gitmekte buyuk sorun. Bu sicaklardada cam acmanin faydasi yerine zarari olur. Cereyan yapar cunku iki taraftan acarsan ve zaten sicak dolar arabanin icine

Bide şeyler var, çocuğun olmadan konuşmacılar, çünkü çocuğu olan herkes çok iyi ebeveyn ama ötekiler bir şey bilmiyor, onların çocukları olmadıkları için bu tür konularda fikir sahibi de olamazlar!

Ben herkesten garklı düşünüyorum bence bırakın be gidin.anne olunca kadınlıktan çıkmak bebeğe yapışık yaşamak gerekmiyor.kafa dinlemeye ihtiyacın var herkes gibi
Bir müddet öyle olmak gerekiyo evet. Yanlis düsünüyosunuz. Birilerine güvenerek cocuk yapmak ne kadar mantikli? Sana muhtac bi bebek varsa ortada sen ona uyum saglayacaksın mecburen. Ha gerekıyorsa da kendınden kısacaksın evet

teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız. tabi ki yazdıklarınızın bir coğunu düşündük ona göre planladık bebeği de. hayatımız eskisi gibi olmayacak ama kendimizi de 2. plana atmaya gerek var mı bilemiyorum.
yani belki doğumdan sonra bende böyle düşüneceğim . sadece şuan için düşüncem normal geliyor.
doğumdan sonra tekrar yazacağım buraya:) D damdan

Yahu bana kalırsa da gitmesin. Ama sanki gitse de ölecekmis triplerine girmesin

Bebeğimi bırakıp gitmezdim şahsen. Daha yakın bi yere bebişinizle beraber gitseniz keşke

Bence olur çünkü bebek küçük klima olsa da hasta olmasın diye açamıyorsun camları da ceryanda kalmasın diye açamıyorsun bir şey değişmez yani ben olsam bırakmam bebeğimi emiyorsa özellikle çok zor olur.

Valla ben baglanma meselesinde degilim.. cocuk emmiyorsa ve yaklasik 6 ayliksa bi kac gunlugune birakilabilir. 3 ay gercekten cok kucuk... ve bazi seyler evet annelik gibi...yasayinca oylesine atip tutmaya benzemedigini goruyosun cogu zaman. Kadinligindan vazgectigini kim dedi? Bi kac ay sabret yani tatil icinde. Bu yuzden kadin olmaktan cikmazsin.eger suan icin psikolojini etkileyen bi durum yoksa!

Buarada 2 hamileligimdede ucak bileti almama ragmen onceden tatile gitmedim esim yanliz gitti. Hem tedaviyle oldular pinpirikliydim birde kanamam olnustu bi kac kez. Her annede ayni degil tabii...gitseydim ve birsey olsaydi kendimi nasil affederdim??

Dilerim tum anne olmak isteyene versin Rabbim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…