- 15 Şubat 2015
- 13.384
- 47.300
- 798
- Konu Sahibi Polyana1980
-
Bunu Anadolu’daki her kadına anlatmak zorundayız. Süresiz nafaka zulmü diye sağda solda zırlayan erkeklerin istediği bu işte.
Sen kadınla evlen 20 yıl çoluğuna çocuğuna baksın yaş kemale gelince hadi boşanalım de ama ömür boyu nafakaya da karşı ol. Eşşşşşek gibi vermek zorundalar.
6da kalkip ise gitcem demisti. Umarim günü iyi geciyordur. Cok guzel bir cesaret ornegi göstermiş ama avukat destegi lazim kendisineBuna sövmekte yetmez yahuu insanın içi soğumaz.. konu sahibi işe mi gitti acaba?? Ayy okurken beynim yandı kadın bunları yaşıyor birde
Valla bu aile birliği yıllarca kadınlar dayak yerken , hor görülürken hiç düşünülmemiş. Kadınlar boşanmaya başlanınca birden peşine düşülmüş. Aynı dediğiniz gibi mecbur kalınsın isteniyor. Allah aşkına çoğu yaşlılarımızın evliliklerine bakınca gözlerinden mutluluk mu akıyor sanki.Siyasete girmek istemiyorum ama her şey politik.
Yeniden refah partisinin mutabakat şartlarından birisi de süresiz nafakanın kalkması ve 6284 sayılı yasa.
Her kadının kendine borcudur buna izin vermemek.
Aile birliğini dağıtıyor dedikleri aile bu işte. Kadın uzaklaştırma çıkaramasın, kadın nafaka alamasın muhtaç kalsın otursun oturduğu yerde.
Aslında bu siyaset de değil hangi partiden olursa olsun her kadın bu yasa için direnmeli. Bu erkeklerle bizim aramızda bir savaşa döndü
Aynen öyle istiyorlar ki 1 erkek mağdur olacağına 100 kadın mağdur olsun. Tapıyorlar birbirlerine.Zannediyolar ki herkes ünlüler gibi aylik 100.000tl nafaka aliyor. Hayatini nafakayla idame ettirip her yaz 5 yildizli otellerde tatil yapiyor, sevgililerine yediriyor, calismaya ihtiyac duymuyor.
Eger eş kisisi nafaka konusunda iyi bir meblağı kendi rızasıyla vermezse, baglanan nafaka cocugun 1 aylik ihtiyaclarinin yarisini bile görmüyor. Süresiz nafaka veriyoruz diyenler bide ne kadar odediklerini söylese de gülsek.
Etraflarinda 3 ay evli kalip nafaka odeyen bir kisiyi ornek gösterip geriye kalan 10 kadini magdur etmeye calisiyorlar.
Bu yorumum sadece size degil, tum arkadaşlara:
Hala karısının calismasini istemeyen, kadinin caresizliginden ve kimsesizliginden faydalanan, gidecek baska bir yerinin olmamasini firsat bilip psikolojik baski yapan birsuru erkek var. Biz bunlari Ankarada, Izmirde görmüyoruz ama küçük şehirlerde hala var.
Bu yasalardan 10 kisi icinden 2si haksiz olarak faydalaniyor diye geriye kalan 8 kadin magdur mu olsun?
Erkeklerin kendi aralarinda kurduklari dayanismayi bizimde kendi aramizda kurmamiz gerekiyor.
Aynen öyle istiyorlar ki 1 erkek mağdur olacağına 100 kadın mağdur olsun. Tapıyorlar birbirlerine.
İstisnalar olmakla birlikte ortalama olarak çocuk başına 1.000 civarı nafaka ödüyor erkekler. Şaka gibi. Ona da nafaka azaltım davası açıyorlar. Dün arkadaşımla konuştuk boşandı arkadaşımve aldatmayla biten 17 yıllık bir evlilikte erkeğin kusurlu olduğu için ödediği tazminat 120.000yani kadının 17 yılına karşılık ayda 10 bin lira sonra da özgür beyimiz 2 çocuğa da 2 bin lira. Kendisi genç sevgilisiyle evlenip bir de çocuk yapıp sonra yeni dava açacak yeniden evlendim çocuğum oldu nafakanın indirilmesini talep ediyorum diye ne güzel dünya erkek olmak varmış
Aynen öyle istiyorlar ki 1 erkek mağdur olacağına 100 kadın mağdur olsun. Tapıyorlar birbirlerine.
İstisnalar olmakla birlikte ortalama olarak çocuk başına 1.000 civarı nafaka ödüyor erkekler. Şaka gibi. Ona da nafaka azaltım davası açıyorlar. Dün arkadaşımla konuştuk boşandı arkadaşımve aldatmayla biten 17 yıllık bir evlilikte erkeğin kusurlu olduğu için ödediği tazminat 120.000yani kadının 17 yılına karşılık ayda 10 bin lira sonra da özgür beyimiz 2 çocuğa da 2 bin lira. Kendisi genç sevgilisiyle evlenip bir de çocuk yapıp sonra yeni dava açacak yeniden evlendim çocuğum oldu nafakanın indirilmesini talep ediyorum diye ne güzel dünya erkek olmak varmış
Evet bırak git diyor zaten. Asla bırakmamTabi ki. Çocuğu alanında çoğu amacı babalık değil anneyi üzmek...
Çok yerinde bı tespit aynen öyle giderleri fazla çocukların ama erkek nafakayı çocuğa değil de anne ye verdiğini saniyorAl iste.
Benim bebegim var ayda 4kg mama+ 128 adet bez sadece 1800tl yapiyor. Yemesi, icmesi, gezmesi, oyuncagi katmadim bile.
E birde verdiginiz ornekte aldatilan bir kadin var. Yıpranmış, duygusal olarak hırpalanmış buna ragmen cocuklarina bakiyor.en azindan maddi zorluk cekmesin, ay sonuna nasil yettirecegim diye dusunmesin, kafasi rahat olsun degil mi?
Acik acik soyleyeyim 2 cocuk icin 2.000tl para degil. Ben tek cocuk icin 1 gunde sadece bez ve mama alarak bitiririm. 2 haftalik market masrafim 2000tl üstünde.
Yasalar olmasa bu adamlar 5 kurus odemez cocuklarina. Vicdanlari yok, cocuklarina karsi bağları ve sorumluluklari yok. Tek uzuntuleri ceplerinden 3 kurus gidecek olmasi.
Sinir basti yine bana
Siz once evi alin ustunuze. Dava acilmadan once versin.Çok yerinde bı tespit aynen öyle giderleri fazla çocukların ama erkek nafakayı çocuğa değil de anne ye verdiğini saniyor
Böyle düşünüyorsunuzda eşim bunları düşünemiyor mu sandınızSiz once evi alin ustunuze. Dava acilmadan once versin.
Hakimin karsisina cikinca nafaka istiyorum deyin. Protokolu okuyup kabul ediyor musunuz diye soracak hakim. O zaman soyleyin.
Nafakadan kaçan adam sana o evi vermez ..bunu bil..adam tertemiz kurtulayım istiyor sizdenBöyle düşünüyorsunuzda eşim bunları düşünemiyor mu sandınız
Böyle düşünüyorsunuzda eşim bunları düşünemiyor mu sandınız
Bacım Ankara'da ev kiraları şuan çok yüksek evi veriyormuş kiradan kurtulursun ama yasam pahalı bu çocuklar dersaneye gidecek buyunce dersana 1Ylik maaş de elektirk su mutfak masrafın olacak kışın doğal gaz olacak kıt kanaat gecinirsin belki ama zorlanırsin. Eşinden çocukların. Yol eğitim okul yeme masrafı işte hiç olmadı imkanı varsa , en olması 1asgRi ücret kadar nafaka versin sanaAslında işler biraz karışık ev araba var ama eşimin üzerine değil bu yüzden vermezse hiç bir şekilde hak talep edemiyorum evimiz şuan 900 .000 gibi bı değeri var 30 binde borcu var 1500 ödemesi onuda öde evi veriyim nafakada istemeyin anlaşmalı olsun diyor ama ben baya stresli yım gelecek kaygısı yaşıyorum şuan yaşımda malum 42
Üzerine olmayan evi sana gerçekten verecek mi sanıyorsun? Alelacele boşanıp kurtulmaya çalışıyo adam bir çöp de vermeyecek seni de bir güzel kandırıp nafaka da vermeyecekAslında işler biraz karışık ev araba var ama eşimin üzerine değil bu yüzden vermezse hiç bir şekilde hak talep edemiyorum evimiz şuan 900 .000 gibi bı değeri var 30 binde borcu var 1500 ödemesi onuda öde evi veriyim nafakada istemeyin anlaşmalı olsun diyor ama ben baya stresli yım gelecek kaygısı yaşıyorum şuan yaşımda malum 42
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?