3 çocukla boşanıyorum, bir akıl verin bana nolur

Ben ne olacağım? Nedir?
Bunu da mı ayrılacağınız adam düşünecek?
Konfor alanınızdan çıkıp hayat mücadelesine gireceksiniz.
İşte olacak olan bu.
Ayol protokolün şu haliyle bile hayatı boyunca bir gün bile calışmadan senden benden iyi yaşayacak zaten, ne mücadelesi? Yine de elinde olsa 5 yıl sonra çocuklarin eğitim masrafını da bana ver , ben yiyeyim diyecek gibi bir hali var... tuhaf yani...Haaa eveeeet 5 yıl sonra çocukların masrafı çok artacak, o zamana kadar ben de birşeyler yapayım demiyor aksine bunu adam hatırlatınca ben nolcam diye bozuluyor, şaka gibi.....Beynim durdu yeminle

Son düzenleme:

Ben iki konu arasında gidip geldiğim için şıp diye anladım ne demek istediğinizi

Avukata danıştınız mı? belki söylediği gibi olmayacak

İyi de adam araba da alacak, onun kredisini ödeyecek, 13000 nafaka ve çocukların özel okul taksitlerini, kırtasiye, telefon tablet, üstbaşını ödeyecek...kalan 250 bin +5 bini vermese bile 10 yıl boyunca nasıl her ay 30-40 bin ev kredisi ödesin ki bunların üstüne? Konu sahibi arabadan vazgeçecek gibi görünmüyor ama hadi ondan da geçti diyelim, yine de ev işi olmaz sanki bu hesapla...Ankara da en kötü 2+1 ev bile 2 milyon oldu....

Ya kadına da üzüldüm ama
Ülkemizdeki çoğu kadın böyle gerçekten
Hayatları boyunca evde çocuk bakıyorlar sadece
Çalışmak zor gerçekten zor
Çalışmak zor da geliyor haliyle okul okuyan bile eve kapatıyor kendini ev hayatı daha kolay kabul edelim
Evde iş çocuk bi de dışarda çalışınca bitiyoruz
Erkekler rahat tabi her ne kadar ortak da yapılsa işler yük genelde kadında

Adam sevmemiş ki konu sahibini bir şekilde evlenmiş 20 sene sonra bile boşancam diyor kadını alıyor bir telaş

Üzücü olan da şu aslında konu sahibi evliliği boyunca kendini geliştirmemiş duygusal anlamda
Yani adama hep bağımlı olduğunu hissettirmiş
Evliyken bak ben sana bağımlı değilim deseydi bunun için çabalasaydı belki adamın saygısı artacak boşanmayacaktı

Neyse sonuç olarak ben adama kızgınım onca yılın emeği var ama hiç edip boşancam diye çıkıyor ortaya
Büyük ihtimalle başka kadın var

Konu sahibi bu yaştan sonra aile evine dönemezsin bir şekilde iş hayatına atılmak zorundasın

Kendini toparla iş hayatını araştır

Arabada almasin zaten. Sonraki yorumunda yazmistim sanirim bunu. Konu sahibi 300binlik araba istiyor. 250bin+300bin cok guzel bir ev pesinati olmaz mi? Ankarada olmasinada gerek yok, rizede olsun.
Belliki konu sahibi hayatinin geri kalaninda calismayi dusunmuyor. Esi zaten belli bir meblagi gozden cikarmisken stratejik bir hamle yapmasi lazim. Araba ancak gunu kurtarir. Hatta kurtarmayabilir. Yakit, kasko, mtv birsuru masrafi olacak, yakit bile basli basina yeter. 5 sene sonra evsiz yurtsuz kalinca araba bir isine yaramayacak. Elindeki 250binide cokta yemis, bitirmis olur. Esi bu 5 seneyi kendine bir duzen kursun diye vernis anladigim kadariyla. Calismadan nasil yapacak ki? Ankara piyasasini bilmiyorum ama bugunun fiyatlari ile konusacak olursak 8500tl geliri olan bir kisi gelirinin ne kadarini kiraya veriyor?(cocuk icin aldigi nafakalari cocuklara harcadigini varsayarak 8500tl uzerinden hesap yaptim hep).

Ama adamın baştan beri istemediğini yazdı.
Hadi üç çocuk olmuş düzene girmiş desek bile 4 senedir boşanacağım demiş.
İki senedir de yatakları ayırmış.
Konu sahibi o iki senede ne yaptı mesela hala yazdıklarınızdan ders çıkardım diyor yeni.
Hayatında biri var desek diyelim 4 senedir olsa eh yeter be seni mi bekleyeceğim derdi çoktan.
Hadi yenilerde girdi desek yine ayrı yatarken neden boşanmaz ya diye düşünüp bir çözüm sunmadı konu sahibi.
Adam sunmazdı çünkü o demiş yıllardır boşanmak istiyorum diye o yatakları ayırmış.
Ben konu sahibinin adam evden gidene kadar adamı ciddiye aldığını bile düşünmüyorum onun için.
Adamın da şu an hayatında biri olsa bile boşanmayı kafasına hayatında biri olmasa da koyduğunu düşünüyorum.
Konu sahibi için de çok üzücü ama üzerindeki atâlet ve hep ben hep ben tavrı da acayip rahatsız etti.

Yani asgari ücretle karı koca çalışan aileler bile tek veya iki çocukla gecinmekte zorlanıyor, 5 yıl sonra ne olacak, ne yapicaz zaten hiçbirimiz bilmiyoruz ...Bugün hali hazırda tek asgari ücretle geçinip, hem kira ödeyip, hem çocuk büyüten aileler bile var aramızda...Zorlanıyorlar elbette ama herkes gibi onlar da standartlarını düşürerek veya ek gelir kaynakları arayarak başarıyorlar bir şekilde....Konu sahibi ikisini de yapmak (ne standartlarını düşürmek ne de calışmak) istemediği için ben birşey diyemiyorum....Hatta adam eve tamam dese 4+1 isteyecek, aşağısını asla kabul etmeyecek gibi geliyor bana...Ama bu adamın elinden gelenin fazlasını yapmaya çalistigi konusunda hemfikirim.....

Son düzenleme:
Zaten en buyuk problem dedigin gibi konu sahibinin standartlarini dusurmeden ve calismadan yasama istegi. Hazir adam biseyler vermeye raziyken mantikli davranmasi lazim konu sahibinin

Boşsnma nedenini bir türlü anlayamadım. Konu sahibi biraz uykucu, sabahları kalkamıyor, kahvaltı hazırlayamıyor ve biraz da kilolu. Adam kök ailesine düşkün, çocuklarına düşkün, aldatmıyor. Kadının boşanma sonrası beklentileri (karşılanamayacak derecede) yüksek. Tanıştıklarının ikinci haftası bekaretini vermiş.

Sayfalarca yazılanları okudum. konu sahibine de kocasına da üzülmedim açıkçası. ergenlik çağında olan 2 evlat ve 8 yaşında olan ufaklığa üzüldüm.
Anne baba ayrılacak ki bu zaten en büyük travma olacak çovuklar için.
Ergenlik sorunları,
Rizeye gidecek olurlarsa ortamları değişecek.
Okul değişecek yeni okula yeni arkadaşlara adapte süreçleri olacak.
Yeni düzene alışacaklar veya alışmaya çalışacaklar.
Psikolojileri darmadağın olacak.
Anne tek başına üstesinden gelebilecek mi?
Anane dede dayı vs sıkıntılarıda cabası.
Malesef geçmişte yapılan hataların faturası yine çocuklara kesilecek.. Umarım en az zararla atlatırlar bu süreci (

Bir de çok iyi ve güvenilir yengesi var kolay bulunmaz bir nimet.
Onu da eklemeli bence.
Yenge başrol burda.
Belki de iyi değildir de konu sahibi uzak yerlere gitsin diye ortalığa dökmüştür.

Konu sahibinin yorumlarını okurken bile o anki vaziyeti canlaniyo gözümde. Dizi çıkmış pijaması, uykusuzluktan biri şama biri bagdata bakan gözleri, saçlar yukarıdan toplanmış her tutam ayri yerden fışkırmıs, ev carsamba pazarı, mutfak tezgahı Allah a emanet..
Peki 20 yıldır o dışarıda calistiysa ben de evde calistim diye adamın donuna kadar almaya uğraşan bir ev hanımı nasil oluyor da bir kac mesajda bize bile bu izlenimi veriyor..
Kalkıp bi silkelenir misiniz ? Umut bile vaadetmiyorsunuz.

Uzgunum ama ben bu tarz duyarlari anlayamiyorum. Yetiskin bir kadin, kendi tercihi ile bir foruma konu aciyor, eger yorumlardan kotu hissederse kapatma hakkina sahip, konu aciksa dusuncelerinizi okumaya devam etmek istiyorum demek oluyor. Bu kadar basit bir secimi kendisi yapabilir herhalde, onun sorumlulugunu buradaki yorumcular almak zorunda degil. Hem yetiskin bir insan hayatinin uzerindeki sorumlulugunu kendi almali, yine hicbirimiz direkt yonlendirme yapmadigimiz surece ('git, simdi kendine sunu yap' gibi) bundan sorumlu degiliz, kendi karari olur.

Konu sahibi hayat şartlarından zerre taviz vermeden devam etmeye çalışıyor ancak bu ne kadar mümkün olabilir? Eş kişisi baba olarak okul masraflarını karşılayacak + kıyafet + asgari ücretten aşağı olmayacak nafaka + araba + 400.000₺ (ben buraya kadar takip edebildim ; değişiklik varsa bilemeyeceğim) ancak bunları temin etmesi dahi 20 yıl çalışıp ülke ortalamasının üzerinde geliri olup da hiç bir şeyi olmayan çiftin er kişisi için oldukça zor. Çünkü ailecek harcamaya alışmışsınız.
Tezimin ispatı ise 400.000 ' in üzerine araba parasının bir kısmını da koyarak Ankara'da kotta veya giriş hadi zorlarsanız 1. Katta Abidinpaşa , Yenimahalle gibi semtlerde 3+1 ev bulabilirsiniz . Ancak siz Çukurambar, Konutkent gibi semtlere bakarsanız tabi ki bulamazsınız. Acilen eşinizde ve sizde 0 malvarlığı olduğunu , işsiz olduğunuzu, oturduğunuz evin boşanmasanız bile eşiniz işten çıkınca elinizden alınacağını ve bakmakla yükümlü 3 çocuğunuz olduğunu idrak etmeniz lazım.

Seneler önce ayırmış zaten. 3-4 senedir beraberlik yok ve son 2 senedir adam kanepede yatıyor. Yıllar önce kocası yine boşanmak istediğinde intihara kalkışmış şimdi de abisi vururum diyor. En baştan seni sevmiyorum mecburen evleniyorum diyen adam boşanmak istiyorum dediğinde de konu sahibi yatağını evini ayırabilirdi ama yan gelip yatmayı adamı ciddiye almamayı tercih etmiş. Belki de abisinin tehdidine güvendi. Bizim gibi ekonomisi oynak ülkelerde çeşme akıyorsa dolduracaksın. 3.ye hamile kalmayabilirdi. Hazır çocuklar okula başladı ben de işe gireyim de bir ev alalım diyebilirdi. Kendi yazıyor yan gelip öğlene kadar yatmış, çoluk çocuk sabah başının çaresine bakıp ne bulursa onu yiyormuş.

Dikkat ederseniz ilk çocuk okula başladığında diğeri evde, o da ertesi sene okula başlayınca hemen 3. ye hamile kalmış. Yani çalışmasına engel olacak yaşta bir çocuk hep mevcut. Evet adam yerden göğe kadar suçlu 3 tane çocuktan dolayı ama bunun dışında dört dörtlük yaşatmış ailesini. İki çocuğunu özel okula göndermiş şimdi üçüncü de özel okulda. Karısının bir şeyini eksik etmemiş. Kadın kendi yazıyor çocuklar benden önce kalkıp cornflakes yada çokokrem yiyorlardı diye. Buna kızmayan babaya da baba demem ben. Annelerinden daha çok düşünüyor bence çocuklarını.

Beni nikahında tutsun da ne yaparsa yapsın diye bir kadının sevgisi gerçek olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…