Dikkat ettim de kadının 20 yıl boyunca çalışmamasını çok eleştiren olmuş. İster çalışır ister çalışmaz. Eşi bu durumdan şikayetçi olmamış zaten. 20 yıl yatmışsınız diyenler. Kadın adama 3 çocuk vermiş. Adam dışarda ise kadın evde çalışmış. ( İyi ya da kötü ) bu eleştiriler de abartıya kaçıyor. Ama abla da başka birşey var orayı tam anlatmıyor. Ben oradayım hâlâ.
Hayatında bir kadın olan adama eşi kalıpta yeter ki eve gelsin nefesi yeter demez!!! Bu başka bir şey . Ama yine anlatmıyor. Yarım kalan şeyler var. U uckelebek detaya girer misin? Bu adam niye 20 yılı kenara atıyor. Neydi asıl mesele?
adam 60 bin alıyormuş, üstelik ileride daha iyi olacakmış..60 bin tl kuru maaş mi sizce?İş fırsatlarını bizde söyledik, çalışamam çocuklarım var diyor. Çocuklar 8-15-16 yaşlarında. Millet bebeğini kör karanlıkta bakıcılara bırakıp işe gidiyor. Çeşme akarken dolduralım çocuklar büyüdü ben de çalışayım da bir ev alalım niye dememiş? En son ne yaparsa yapsın nikahında kalayım diyordu. 4 senedir karı koca ilişkisi yok 2 senedir adam kanepede yatıyor.
Adam hiç bir şeylerini eksik etmemiş, her şeyin en iyisini almış, çocuklarını özel okulda okutmuş, lüks hayat yaşatmış. Hem bunlara hem ev kredisine nasıl yetişsin tek maaşla? Aynı anda özel okula iki çocuk göndermek kira ödemek + bebek masrafları kolay mı?
Adam da 20 yılını vermiş. Kadın çocukları neyle bakıp büyütmüş, kocasının geliriyle. Daha önce boşanmasın diye intihara kalkışmış şimdi de abisi vururum öldürürüm diyor. Konu sahibi çocuklarını bile doldurmuş ağlamışlar baba boşama annemi diye.
Herkes bir kere geliyor hayata. Adam bıkmış olamaz mı? Pes etmeyin yazmışsınız da kocası kaç defa boşanmak istemiş. Kendisine eşlik etmeyen evden çıkmak istemeyen bütün gün yan gelip yatan birini istememe hakkı yok mu kimsenin? Tesettürlü kilolu olmak sosyal hayata karışmaya engel mi? O kadar şen şakrak kilolu veya tesettürlü kadınlar var ki. Cıvıl cıvıllar. Kendisi yazıyor kocasının iyi giyindiğini kendine baktığını. Kim ister öğlene kadar uyuyan eşi? Hatta çocuklara kahvaltı hazırlamayacak derecede uyuyor ki kocası söylenmiş.
Gaz vermeyin kadına. Adamın sadece kuru bir maaşı var. Ev araba arsa altın vs yok. Bugün işten çıkarılsa hepsi dımdızlak ortada. Hazırlanan protokol gayet iyi. Çocuklarına sahip çıkmayan ilgilenmeyen bir baba değil. Şimdiye kadar hiç eksik etmemiş adam.
Ben başka bir mesele olduğunu düşünmüyorum. Kadın boşanmak istemiyor çünkü rahatı yerinde. Adam 20 yılı atıyor çünkü 40 yaşını devirmiş. İnsanlar o yaşlarda bir aydınlanma yaşıyor. Geçen ömür gençlik, kalan ömür yaşlılık. Bari bundan sonra dilediğim gibi yaşayayım demiştir muhtemelen. Ben de her şeyin adamın lehine sonuçlanmasını istiyorum. Böyle bir şey ne gördüm ne duydum. Kenara para atmışsa diye ona bile göz dikmiş, bordro istiyor şaka gibi. Atmışsa da atmıştır, evinden kısmamış sonuçtaDikkat ettim de kadının 20 yıl boyunca çalışmamasını çok eleştiren olmuş. İster çalışır ister çalışmaz. Eşi bu durumdan şikayetçi olmamış zaten. 20 yıl yatmışsınız diyenler. Kadın adama 3 çocuk vermiş. Adam dışarda ise kadın evde çalışmış. ( İyi ya da kötü ) bu eleştiriler de abartıya kaçıyor. Ama abla da başka birşey var orayı tam anlatmıyor. Ben oradayım hâlâ.
Hayatında bir kadın olan adama eşi kalıpta yeter ki eve gelsin nefesi yeter demez!!! Bu başka bir şey . Ama yine anlatmıyor. Yarım kalan şeyler var. U uckelebek detaya girer misin? Bu adam niye 20 yılı kenara atıyor. Neydi asıl mesele?
İnsanların eleştirme nedeni konu sahibinin kendini başka birinin insafına bırakması. Her insanın hayattaki tüm olsaılıklarını göz önünde bulundurarark kendi ayaklarının üstünde durması lazım.Dikkat ettim de kadının 20 yıl boyunca çalışmamasını çok eleştiren olmuş. İster çalışır ister çalışmaz. Eşi bu durumdan şikayetçi olmamış zaten. 20 yıl yatmışsınız diyenler. Kadın adama 3 çocuk vermiş. Adam dışarda ise kadın evde çalışmış. ( İyi ya da kötü ) bu eleştiriler de abartıya kaçıyor. Ama abla da başka birşey var orayı tam anlatmıyor. Ben oradayım hâlâ.
adam 60 bin alıyormuş, üstelik ileride daha iyi olacakmış..60 bin tl kuru maaş mi sizce?erkeğin çalışıp evine baktığı, kadının ise eviyle yuvasıyla ilgilenip ,çocuklarına baktığı milyonlarca aile aile yapısı var,hatta ülkemizin en tepesindeki isimlerin aile yapısı da bu şekilde değil mi?kadın çalışmıyor diye adam istediği an kapı önüne koyacak diye birşey yok,bıktı diye kimsenin ailenin annesini bırakmak gibi bir hakkı olamaz..kadın yuvayı yapan, kurandır,evlatlarinin annesidir ,kutsaldır..karşı taraf illahaki ayrılmak istiyorsa yasalar neyi gerektiriyorsa gelirine göre onu yapmak zorundadır..konu sahibinin mesajlarını okumaya çalıştım, uyku olayına gelince konu sahibi sadece bir haftasonu olan bir olayı anlatmış,sürekli uyuyan biri değilmiş, sürekli uyuyan biri olsa 3 çocuğu kim büyüttü peki,uykusuz geceleri kim geçirdi? Hangi evlilik mükemmel ki..hangimiz eşlerimize şunu yap, bunu yapma ,böyle ol demiyoruz ki?yapilan eleştiriler bir evliliğin bitmesi için geçerli nedenler değil bence..konu sahibi şöyle hatalı, adam her yönden kendini geliştirirken kadın bu gelişmenin gerisinde kalmış, bu yüzden adam kadını artık beğenmiyor olabilir,kadin bunun önlemlerini birkaç yıl öncesinden almalıydı..Bu memlekette erkekler boşanmadan sonra yeni bir hayat kurabiliyor, ama boşanma sonrasi hayat kadınlar için çok zor..3 çocuklu bir kadının yeniden evlenmesi neredeyse imkansız,ama adam yeniden evlenecektir..adam evlendi diyelim ve yeni eşiyle evliyken ev aldılar diyelim,yeni eş yasalara göre evin yarı hissesine sahip olacak,ev fiyatları da malüm.. adam ölse yeni eş yüksek emekli aylığıni da alacak..oysa 20 yılını veren ve 3 çocuğu büyüten konu sahibi..lütfen acımasız yorum yaparken biraz düşünelim..
Onu biliyoruz canım :))) ben başka konudayım. Bunlar nasıl tanıştı. Nasıl etkileşim oldu? İkisi de aynı üni de miydi vs vs :))İnsanların eleştirme nedeni konu sahibinin kendini başka birinin insafına bırakması. Her insanın hayattaki tüm olsaılıklarını göz önünde bulundurarark kendi ayaklarının üstünde durması lazım.
Anlattı ya üniversitede son sınıfta tanıştık, bı hafta sonra yattık , biz çok muhafazakar bir aile olduğumuz için bikac ay sonra babamlar onun memleketine gidip ailesine bu işi nikahla temizleyin dedi öyle evlendik diye...daha neyini anlatacak?Onu biliyoruz canım :))) ben başka konudayım. Bunlar nasıl tanıştı. Nasıl etkileşim oldu? İkisi de aynı üni de miydi vs vs :))
Orada bı şey dedi. ikimizin de normal sıradan bir üni idi. Ben ikisi farklı üni diye düşündüm ondan. O raddeye 1 haftada nasıl gelmişAnlattı ya üniversitede son sınıfta tanıştık, bı hafta sonra yattık , biz çok muhafazakar bir aile olduğumuz için bikac ay sonra babamlar onun memleketine gidip ailesine bu işi nikahla temizleyin dedi öyle evlendik diye...daha neyini anlatacak?
Orada bı şey dedi. ikimizin de normal sıradan bir üni idi. Ben ikisi farklı üni diye düşündüm ondan. O raddeye 1 haftada nasıl gelmiş
Çocuk mühendislikte okuyormuş, konu sahibi önlisans mezunu...Fakülteleri farkliymış ama zaten tanışıp bir hafta sonra yatmışlar ...kantinde kütüphanede felan bı kere selamlastigi , yoldan geçen bı adammış işte...Orada bı şey dedi. ikimizin de normal sıradan bir üni idi. Ben ikisi farklı üni diye düşündüm ondan. O raddeye 1 haftada nasıl gelmiş
insanların neden çalışmamasını eleştirdiklerini ifade etmişsiniz, ben de nedenini yazdım.Onu biliyoruz canım :))) ben başka konudayım. Bunlar nasıl tanıştı. Nasıl etkileşim oldu? İkisi de aynı üni de miydi vs vs :))
Ya pes artık diyorum, siz kimsiniz ki maaş bordrosu soruyorsunuz ? Şuan eşim sorsa bana sinirlenirim ki gizli birşey de yok, çok merak ediyorsanız mahkeme yoluyla öğrenmeye çalışın...neyse Allah'ım kinamiyorum colugum çocuğum var, sizin gibilerden korusun inşallah.. gerçekten burda bir adamı savundurdinuz bize, adamı dinlemedigimiz halde bir de adam anlatsa iyice aciriz heralde halineSon durumda önce arabayı getirmesini sonra protokolü imzalayacağımı söyledim, o da süre istedi bu süreyi protokolede yazarız dedi. Ama maaş bordrosunu görmek istiyorum çünkü inanmıyorum bana söylediği maaşın doğru olduğuna. Sizde demişsiniz kendine geçinecek para ayırmayacak kadar aptal bir adam değil. Bugün dönüş yapacaktı ama henüz birşey yok.
Vallahi adamın gönlünde de biri olabilir hayatında da bunun için suclayamazsiniz adam sevmediğini yıllarca söyleyip boşanmak istemiş siz oralı olmamissiniz, yani seni seviyorum deyip başkasıyla birlikte olarak kandirmamis sizi...inşallah adam bundan sonra çok mutlu olur ama siz bu düşünce yapısıyla ne olursa olsun mutlu olamazsınızBurda doğal olup hiçbişeyi abartmadan içimden geldiği ve yaptığım gibi söylemek suç sanırım. Senaryo üretmiyorum iyiyse de kötüyse de ben nasılsam öyle yazıyorum. Aramızda başka bir mevzu yok işe aldığı kuzenlwrim bambaşka onlar uzak amca çocuklarım. Konuştuklarım teyze kızları yaşıtım sayılabilecek kardeş gibi gördüğüm kuzenlerim. Aklımda hayatında ya da kalbinde biri olduğu var. Belkide uzun zamandır. Bi de herşeye razı görünen hali o kadın istediği için onu bekletmemek için diye düşünüyorum. Aklımdan geçen bu , bunu da onun eline vermek istemiyorum. Baştan beri benden para saklamadığını söyledim, harcadı çünkü görüyordum. Ama belki son yıllarda genelmüdür yardımcısı pozisyonunda çok değişti benle paylaşmadığı için bilmiyorum bunu. Belki ona güvenip geldi kadın, şimdide biran önce boşa gel diyor. Ben de buna kuzu kuzu rıza gösteremiyorum. Ne derseniz deyin herkesin fikrine saygı duyarım. Benimki de bu. Protokolü sordum yarın gönderirim çalışıyorum yazmış. İstediğimi yazması beni mutlu edecekmı onu da bilmiyorum.
Ben cumhurbaşkanı eşi hiç demedim..devletin en tepesindeki isimler yönetimde olan hepsini kasteddim,bütün partilerdeki vekillerin eşi kaç tanesi çalışıyor acaba?konu sahibinin eşi de neredeyse vekil maaşı alıyormuş..siz bu hanımların erkenden kalkıp kahvaltı falan mi hazırladığını zannediyordunuz,hepsi kendini geliştirmiş hanımlar mi sizce?ama hiçbirinin kocası bıktık diye boşamıyor..oldu hepimiz dünyaya bir defa geliyoruz diye eşimizi ,çoluk çocuğumuzu bırakalım, geçen yillari yok sayalım..Hayatın gerçekleri acımasız biz acımasız yorum yapmıyoruz olacakları söylüyoruz hanımefendi,
Ayrıca ülkenin cumhurbaşkanının eşiyle normal ev hanımlarını kıyaslamanız çok komik, tüm fist ladyler ev hanımı zaten, İngiltere kraliyet ailesi gelini Kate de ev hanımı onla mı kıyaslayalımonun muhtemel boşanmasıyla normal ev hanımının boşanması bir olur mu komiksiniz
eşinizin işi ve kariyeri iyi ise, ben neden evi ve arabası olmadığını anlamadım? Hem de oturduğunuz evin tüm masrafları şirketçe karşılanırken? Eşiniz paraları ne yapıyor acaba? Bence sizden gizlediği malvarlığı olabilir, mutlaka avukatla görüşün, ve malvarlığını tespit ettirin. Belki de ailesinden birinin üstüne geçirdi paraları, ya da onların üstüne ev yaptı. 20 senedir bir ev bir araba alamayan, ev masrafı olmayan iyi kariyerli bir insan tanımıyorum.Bu forumu boşanma konumuz başladığından beri takip ediyorum. Şimdi artık geldi çattı benim de sizin fikirlerinize ihtiyacım var. 3 çocuğum var; 8,15 ve 16 yaşlarında . 20 yıllık evliyim. 2 yıllık önlisans mezunyum ama hiç çalışmadım. Eşim elektrik mühendisi şuanda iyi bir firmada iyi bir pozisyonda çalışıyor. Çok çalışkan dürüst bir insandır çocuklarına da çok düşkün ama boşanmayı yıllardır dile getirir. Artık bu yıl evden de ayrıldı dönem dönem açıkça konuştu birkaç kez ayrılalım diye. Ne kadar dirensem de kararlı artık ben de kabullendim. Eş dost arkadaşlarıma fikir almak için sordum. Anlaşmalı boşanmada neler istemeliyim diye ona da söyledim ama fazla geldi. 15000 tl nafaka, 300.000 civarı bir araba , 250.000 tl nakit para istediğimi söyledim. Çocuklardan biri özel okulda onların kıyafet okul masrafını da karşılamasını istedim. Bunlara ses çıkarmadı ama nafakayı ve toplu parayı fazla buldu. Buarada evi arabası yok. Oturduğumuz evin tüm masrafını şirketi karşılıyor lüks yeni bir site, 4+1 ev burdan çıkmak istemiyorum tabiki. O da çık demedi ama bu işyerinden ayrılsa bu ev imkanı olmayacak bu kafama takılıyor. Sizce taleplerim çok mu, ekonomi ortada böyle bile geçinmek zor olacak bizim için. Çekişmeliye mi dönmeliyim
Ben cumhurbaşkanı eşi hiç demedim..devletin en tepesindeki isimler yönetimde olan hepsini kasteddim,bütün partilerdeki vekillerin eşi kaç tanesi çalışıyor acaba?konu sahibinin eşi de neredeyse vekil maaşı alıyormuş..siz bu hanımların erkenden kalkıp kahvaltı falan mi hazırladığını zannediyordunuz,hepsi kendini geliştirmiş hanımlar mi sizce?ama hiçbirinin kocası bıktık diye boşamıyor..oldu hepimiz dünyaya bir defa geliyoruz diye eşimizi ,çoluk çocuğumuzu bırakalım, geçen yillari yok sayalım..
Adam 20 senedir degil 3-5 senedir iyi kazanıyormuş. Ayrıca zaten ailesine de maddi destekte bulunuyormuş. Ayrıca çocuklarının eğitim masrafı var. Biri özel okula gidiyor. Bu şartlarda adamın maaşı ev almaya yetmez. Boşanmayı kafaya koyan adam niye ev alsin?eşinizin işi ve kariyeri iyi ise, ben neden evi ve arabası olmadığını anlamadım? Hem de oturduğunuz evin tüm masrafları şirketçe karşılanırken? Eşiniz paraları ne yapıyor acaba? Bence sizden gizlediği malvarlığı olabilir, mutlaka avukatla görüşün, ve malvarlığını tespit ettirin. Belki de ailesinden birinin üstüne geçirdi paraları, ya da onların üstüne ev yaptı. 20 senedir bir ev bir araba alamayan, ev masrafı olmayan iyi kariyerli bir insan tanımıyorum.
Yorum yapan destek olan herkese teşekkürler. Benim de hatalarım var kabul ediyorum. Ama burda 3-5 mesajla 20 yılı anlatmam mümkün değil. Protokolde 50000 ler nerden geldi bilmiyorum. Bidaha tekrarlıyım asgari ücret benim nafaka miktarım. Çocukların herbirine1.500 er lira. Kira yardımı da beş yıl 5000 lira. Bir tane çocuğum özel okula gidiyor şuan , onu da karşılayacak. Bir de tabi çocukların giyimini harçlığını eksik etmez diye düşünüyorum. 2-3 yıl sonra 2 çocuğum 18 ine girecek nafakaları kesilecek. 5 yılın sonunda da kira yardımı. Benim de rahat içinde yüzeceğimi düşünenler için söylüyorum bunları. Onun için de yeni bi ev kurmak eşyalar almak çocuklar belki özel üniversiteye gidecek onları karşılamak kolay değil onu da biliyorum. Ama beraberken daha kolay olan yolu istemiyor zorla tutamayacağımı biliyorum artık. Nakit para bozulan altınlarımın bedeli. Bir eski araba tazminat miktarı çok geliyorsa da size Allah kimseyi düşürmesin birşey demiyorum. Kendisi ile son durum arabayı ekleyecek protokole. Nakit miktarı artırayım ben uğraşmak istemiyorum dedi ama almasını tercih ettiğimi söyledim. bugün yarın getirir imzalanır sonra da herhalde dava uzamaz
Ya sacmalamayın. Ilki hadi deginiz gibi diyelim adam 2. Ve 3. Yu de yapmis. Adamı niye koruyorsunuz anlamiyorum cidden. Oyle olsa evlenir sona hemen bosanirdi niye bosanmamiş. Halindrn memnunmus demekkiAllah bilir bi hafta bile değildir
Böyle kızlar var kendileriyle evlenmeyeceğini bildiği özellikteki ( tip, para, kariyer, iyi üniversite) adamları ayartıyorlar yatıyorlar sonra aile tehdidiyle evleniyorlar, adamlara da iyi oluyor gerçi kim kime bedavadan tek gecelik ilişki sunar, ava giderken avlanıyorlar :)
Konu sahibinin eşinin de bu sözümona çapkınlığı 20 yılına maal olmuş, keşke para ile ilişki yaşasaydı şimdi hiç değilse kıçında donu kalırdı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?