Yahu istemediğiniz biriyle aynı yatakta yatar mısınız? Biri 22 diğeri 18 yaşında iki genç üniversitede tanışıp bir hafta sonra beraber oluyor, kızın ailesi adamın memleketini basıyor, abisi evlenmezsen vururum diyor. Mecburiyetten evleniyorlar, çocukları oluyor adam yine de mükemmel babalık yapıyor. Evliliğine sahip çıkıyor ki başka çocukları da oluyor. Ama bir hatanın bedeli de 20 sene mi sürsün? Konu sahibi de evlenmeden önce ilişki yaşamış. Adam tecavüz falan etmemiş, niye tüm bedeli kocası ödüyor.Adamın ayrı yatması kadının suçu mu? Kadın mı kovmuş yataktan? Ortada birşey yok derken kadının suçu yok anlamında yazdım. Abartmayın Allah aşkına. Çocuklar kuru ekmek yerken falan. Çocuklar küçükken anneyi zaten yatırmıyor tepende zıpladıkları için. Biraz büyüyünce Bi kaç saat erken kalkıp atıştırmışlar da ne olmuş. Bu mu boşanma gerekçesi. Çok komik.
Çocuklar annede kalacaksa ki kalacak sadece kadına bakmış olmuyor ki çocuklarına da bakmış oluyor. Evet bence de kadın çalışmalı hemfikir olduğumuz tek konu bu.
Kadına da asgari ücret nafaka verip, bir de kira yardımı yapıyor. Araba ve nakitte var. Allah aşkına hangi boşanmada kim kime bu kadar destek sağlar?Çocuklar annede kalacaksa ki kalacak sadece kadına bakmış olmuyor ki çocuklarına da bakmış oluyor. Evet bence de kadın çalışmalı hemfikir olduğumuz tek konu bu.
Hafta içi de kalkıp kendi mi çikolata ezmesi corn flakes atıştırıyor çocuğunuz? Kadın okula bile yollamıyor saatlerce uyuyor, çoluk çocuk kendi başına kalkıyor ne bulursa yiyor ve okula gidiyor. Evet ben böyle bir kadın olsam kocam beni boşasın. Bu yüzden kocası çocukları yanına istiyor.Çalışması gerektiğine kesinlikle katılıyorum. Adamdan geleceğe güvenine Bi gün ortada kalma ihtimali var. Ama adamdan da alacağını alsın. Ben kadından yanayım valla. Kadın da yapmış da napmış. Benim oğlum da 9 yaşında hafta sonları benden önce kalkıyor uyandımıyor beni atıştırıyor ne var bunda Allah aşkına. Ha bunu 3 5 yaşlarına kadar yapamazsın ama biraz büyüyünce oluyor Bu şimdi boşanma sebebi mi yoksa bahanesi mi?
Kadına da asgari ücret nafaka verip, bir de kira yardımı yapıyor. Araba ve nakitte var. Allah aşkına hangi boşanmada kim kime bu kadar destek sağlar?
Yok ben amca oğluyum.Galiba konu sahibinin teyze kızları geldi kaçın.
Kısaca gurursuzum diyorsun yani ,adam ölse bile bi tavrından sonra sana asla dönmezBurda doğal olup hiçbişeyi abartmadan içimden geldiği ve yaptığım gibi söylemek suç sanırım. Senaryo üretmiyorum iyiyse de kötüyse de ben nasılsam öyle yazıyorum. Aramızda başka bir mevzu yok işe aldığı kuzenlwrim bambaşka onlar uzak amca çocuklarım. Konuştuklarım teyze kızları yaşıtım sayılabilecek kardeş gibi gördüğüm kuzenlerim. Aklımda hayatında ya da kalbinde biri olduğu var. Belkide uzun zamandır. Bi de herşeye razı görünen hali o kadın istediği için onu bekletmemek için diye düşünüyorum. Aklımdan geçen bu , bunu da onun eline vermek istemiyorum. Baştan beri benden para saklamadığını söyledim, harcadı çünkü görüyordum. Ama belki son yıllarda genelmüdür yardımcısı pozisyonunda çok değişti benle paylaşmadığı için bilmiyorum bunu. Belki ona güvenip geldi kadın, şimdide biran önce boşa gel diyor. Ben de buna kuzu kuzu rıza gösteremiyorum. Ne derseniz deyin herkesin fikrine saygı duyarım. Benimki de bu. Protokolü sordum yarın gönderirim çalışıyorum yazmış. İstediğimi yazması beni mutlu edecekmı onu da bilmiyorum.
Çok anormal, çok gurursuz bir zahmet yataktan kalksın, adamin hayatını kemirmiş.Nakit para için eşine altınlarını verdiğini yazmış onun karşılığı. Altınlar biliyorsunuz kadının zaten. Kirayı da şirket karşılıyor yani adam60 binin içinden vermeyecek. Ve 5 yıl. 5 yıl sonra kadın asgari ücret + tek çocuğun nafakası ile hem kira ödeyip hem evi geçindirecek. Çok mu gerçekten? Hangi şehirde bilmiyorum ama çok da farketmez kiralar almış başını gitmiş. Bunları kabul etse de mutlu mu olacam bilmiyorum demiş para yetmez diye değil, kadın boşanmak istemiyor. Belki sevdiğinden belki daha çok düzeni bozulmasın istediğinden. Çok mu anormal? 3 çocukla düzeninin bozulmasını istememesi, ortada Bi hatası yokken 20 yılın üstüne yarı yolda bırakılmasının zoruna gitmesi? Evet boşanmak hak ama kadının bu duyguları da çok insani.
Adama neden kizginsiniz.sevmedigi biriyle kimse yaşamak zorunda değil ki.Herkesin bir hayatı var .muhtemelen çocukların büyümesini beklemistir kararını aciklamak için.ama hep sinyalini.vermis bu durumun.konu sahibi şuan size sunulan şartlara ben ve eşim çalıştığımız halde sahip değiliz daha.ne yapsın .kalkın birazda siz simdiden çalışmaya başlayında beş yıl sonrada sudan cikmks balığa dönüp yine burda ne.yapcam.diye konu açmayın tedbirinizi şimdiden alın .adam.iyi niyetli nadir insanlardan .herşeyi yapıyor .Ya kadına da üzüldüm ama
Ülkemizdeki çoğu kadın böyle gerçekten
Hayatları boyunca evde çocuk bakıyorlar sadece
Çalışmak zor gerçekten zor
Çalışmak zor da geliyor haliyle okul okuyan bile eve kapatıyor kendini ev hayatı daha kolay kabul edelim
Evde iş çocuk bi de dışarda çalışınca bitiyoruz
Erkekler rahat tabi her ne kadar ortak da yapılsa işler yük genelde kadında
Adam sevmemiş ki konu sahibini bir şekilde evlenmiş 20 sene sonra bile boşancam diyor kadını alıyor bir telaş
Üzücü olan da şu aslında konu sahibi evliliği boyunca kendini geliştirmemiş duygusal anlamda
Yani adama hep bağımlı olduğunu hissettirmiş
Evliyken bak ben sana bağımlı değilim deseydi bunun için çabalasaydı belki adamın saygısı artacak boşanmayacaktı
Neyse sonuç olarak ben adama kızgınım onca yılın emeği var ama hiç edip boşancam diye çıkıyor ortaya
Büyük ihtimalle başka kadın var
Konu sahibi bu yaştan sonra aile evine dönemezsin bir şekilde iş hayatına atılmak zorundasın
Kendini toparla iş hayatını araştır
Kendinize de nafaka alin.Ben size hak verdim 15 bine cok demis herkes ama 60 bin maas alan birisi icin az bile.Sonucta bosanmak ozgur olmak isteyen o 3 cocukla hayatini idame ettirmek zorunda kalan siz.15 bini 3 cocuk icin degilde mesela 5000 ni kendiniz icin 10 binide 3 cocuk icin isteyin.Ailesine harcarken iyi bu ekonomik sartlarda ikisi yetiskin 3 cocuk icin 15 bin 60bin maas alan biri icin az bile.Ben ziraat okudum iş bulmam çok zor bu saatten sonra. Evi arabası yok ama maaşı 60.000 civarı. Boşanma sebebi ailesi yıllardır annemde annem, her ihtiyaçlarına koştu. Kardeşi kriptoda para kaybettti onu ödedi tabi ev araba alamaz. Zaten şirket arabası kullanıyor arabası yok değil. Benim çalışmama gönlü de olmadı çocuğum ilkokulda zaten çalışamam bırakıp. Nesi fazla ki nasıl geçinicez ben boşanmak istemiyorum sonuçta.
Ben aldatılmayı hak ediyorsun demedim o uzun mesajımda. Hatta aldatma ihtimalinin az olduğunu anlattım.Başkası şunu yazsa linclersiniz. Yapmayın arkadaşlar. Ne demek eşiniz için iyi demek. Kadının hatalı olması eşinin onu aldatmasını gerektirmez. Yorum yaparken kırıcı olmayalım. İçtenlikle sorulara zaten cevap veriyor. Ama adamın hayatında biri yok bence. Abla sadece ileride adamın hayatına biri girerse bu kazancı o kadınla paylaşmasından korkuyor belli.
Kız neyi anlattı...Baştan beri aynı terane...Başka kadınla yemesin...Adam aylık 50 bin ödemeyi kabul etti başka kadınla neyi yiyecek zaten?Demiştim sorularım cevapsız kalmayacak diyebak cevaplamış yine ablam. Bir Pandora sorusu daha sordum. Bakalım.:)))
Detayları bilsen dudağin uçuklar hemsire..neyse...O kadar detay bilmiyorum.
Adam çocuklarından pişman değil ki? Bütün sorumluluklarini alıyor ,özel okul, üniversite, üst baş, sağlik, barınma.. her masraflarıni ben karsilayacagim diye imza atıyor....Sizin erkek kardeşiniz var mı bilmiyorum...Varsa bir düşünün, zorla evlenmiş 3 çocuk olmuş , 20 yıl boyunca sürekli bağırıp çağıran, çocuklarıyla ilgilenmeyen (şiddet de uyguluyor olabilir bu kadın çünkü adam başından beri velayet istiyor) gözü doymak bilmeyen, sürekli uyumaktan başka birşey yapmayan, bencil ve acgozlü bir yengeye daha ne kadar katlanmasini isterdiniz?Silah zoruyla mı sevişip 3 çocuk yaptı?
Son durumda önce arabayı getirmesini sonra protokolü imzalayacağımı söyledim, o da süre istedi bu süreyi protokolede yazarız dedi. Ama maaş bordrosunu görmek istiyorum çünkü inanmıyorum bana söylediği maaşın doğru olduğuna. Sizde demişsiniz kendine geçinecek para ayırmayacak kadar aptal bir adam değil. Bugün dönüş yapacaktı ama henüz birşey yok.
Adam çocuklarından pişman değil ki? Bütün sorumluluklarini alıyor ,özel okul, üniversite, üst baş, sağlik, barınma.. her masraflarıni ben karsilayacagim diye imza atıyor....Sizin erkek kardeşimiz var mı bilmiyorum...Varsa bir düşünün, zorla evlenmiş 3 çocuk olmuş , 20 yıl boyunca sürekli bağırıp çağıran, çocuklarıyla ilgilenmeyen, gözü doymak bilmeyen, sürekli uyumaktan başka birşey yapmayan, bencil ve acgozlü bir yengeye daha ne kadar katlanmasini isterdiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?