- 23 Ekim 2014
- 9.394
- 36.123
- 548
- Konu Sahibi Melek199000
-
Soyluyorum umrunda degil. Fena kaptirmis. Cocuk hakkinda konusurken kendinden geciyor resmen kipir kipir. Kiloluydu bnm kardesim ozguveni yoktu kendine. Kilosunu baya verdi. Kendine guveni geldi. Cocuk da gercekten yakisikli bi cocuk sanirim biraz havalara girdi bilmiyorum. Ilk sevgilisi diyebilirim.Lise sona mı gidiyor kardeşiniz ben 3 elti cümlesini görünce kaçırdım orayı. Cidden bu ne hız siz direkt evliliğin bu kadar kolay bişey olmadığını söyleyin belliki hevesleniyor.
İnsanın kendine yaptığı kötülüğü 7 düvel birleşse yapamazmışBir laf vardı hatırlayamadım gerçekten insan kendi kendinin düşmanı...
Yapmadim mi zannedyosunuz. Cocuk iyiymis soyleymis diye hic kardesime soylemedim zaten.Lise bebesinin evlilik muhabbetleriyle ne işi olur, derslerine çalışsana diyeceğinize, adamın seceresinin peşine düşüp, durumu normalleştirmişsiniz. Bir abla olarak tutumunuz bu olmamalı bence. Kardeşinizi kendini geliştirmeye, ufkunu açmaya yönlendirirseniz, zaten böyle saçma sapan adamların peşine düşüp, yanlış evlilikler yapma ihtimali epey azalır.
Sevgilisi aklini bulandirmisTabiki soyluyorum evlilik yok zaten cocuk askere bile gtmemis. Okuycaksin diyorum hayir diyor. Boyle bi kiz degildi kardesim . Liseden sonra cok degisti ergenlik mi desem kavak yelleri mi desem hic bilmiyorum.
Kardeşine eğer evlenirse şuan yaşadığı bütün güzel duygular en fazla 1 hafta da bitecek.Merhaba hanimlar.
Benim lise sona giden bir kardesim var.
Yakin zamanda biriyle tanisti.
Doguluymus , asiret torunuyum diyomus.
Ama muglada yasiyolarmis.
Cocuk iyi birine benziyo giyimi kusami hali tavri uslubu falan cok terbiyeli.
Ilk basta sevdim cocugu.
Ama gecenlerde kardesim sohbet arasinda soormus annen napyo falan diye.
Cocuk da gelinler ev temizliyo annem oturyo demis.
Nasil yani dedim hepsi ayni evde mi oturyolar yoksa aile apartmani falan mi var diye.
Kardesim bilmiyorum dedi.
Sormasi icin israr ettim.
Ertesi gun sormus.
Gercekten de ayni evin icinde yasiyolarmis hepsi.
Ve cocuk biz de boyle sonra evlenirsek bizde ayni evin icinde yasiycaz demis.
Kardesime boyle bisey mumkun degil olamaz dedim.
Birsey olmaz diyo.
Buraya fikrinizi neler olabilecegini yazin da gostereyim kardesime.
Simdiden cok sagolun .
Boyle msjlar bekliyorum cok sagolun kardesime gostercemAklınıza gelen en kötü şeyler.
Kavga. Dayak. Hakaret. Tutsaklik. Mutsuzluk.
Buna benzer bir durumda köydeki kapi komşumuz 3.ye hamile iken denize atlayip intihar etti. Daha 27 yaşında.
Sonra cenaze nereye gömülecek kavgası çıkmıştı.
Kızin kendi ailesi cenazeyi vermek istemiyordu.
Keşke dedim... keşke almak için cenaze olmasını beklemeselerdi..
Kızın ablası cenazede iki eliyle damadın göğsüne vurmuştu..
Size düşen şey. Evlenmesini engellemek. Bu kadar.
Sevgilisi aklini bulandirmis
İlk mesajınızı okuyup yazmıştım. Aile yapınız nasıl bilmiyorum. Küçük yaşta kızlarına çeyiz hazırlamaya başlayan, okumasa da olur diye düşünen bir aile mi? Bunun çok etkisi oluyor da kızların böyle kendilerini ateşe atmaya cesaret etmelerinde. Ama ailenizin yapısı öyle değilse, anne babanız kızlarını okumaları için teşvik ediyorlarsa, kardeşiniz şuan saçmalasa da, toparlar bence. Hayatın gerçeklerini görmesini sağlamak lazım biraz. İşi gücü olmadığı için kocasının, ailesinin yaptıklarına katlanmak zorunda olan, mutsuz kadınları göstermek lazım bence.Yapmadim mi zannedyosunuz. Cocuk iyiymis soyleymis diye hic kardesime soylemedim zaten.
Sormayin. Kardesim bn okucam para kazancam gezcem. Giyincem kusancam annemi de alip gezcem. Koca emrinde olamam diyen birisiydi. Noldu boyle bilmiyorumDaha başlığı okuyunca bile içim daraldıkız çocuğunun okuması, eğitim konularında bu kadar kampanya, reklam olmasına rağmen, daha çocuk yaştakilerin evliliğe yönlendirilmesi hadi doğudakiler hala o zihniyetten çıkamamış ama muğla gibi bir yerde kardeşinizin bu kadar dar görüşlü olmasını anlamıyorum.
Okumasa bile bir meslek sahibi olması gerektiğini, kendi parası olrmadan ve ayakları üzerinde durmadan evlendiğinde, herkesin ezeceğini ve kimsenin ona saygı duymayacağını anlatın.
Aynı şehirde yaşamak bile çoğu zaman sıkıntı olurken aynı evde yaşamak hem de 4 aile. İçim daraldı resmen
Yokk annem babam okumasi taraftari kesinlikleİlk mesajınızı okuyup yazmıştım. Aile yapınız nasıl bilmiyorum. Küçük yaşta kızlarına çeyiz hazırlamaya başlayan, okumasa da olur diye düşünen bir aile mi? Bunun çok etkisi oluyor da kızların böyle kendilerini ateşe atmaya cesaret etmelerinde. Ama ailenizin yapısı öyle değilse, anne babanız kızlarını okumaları için teşvik ediyorlarsa, kardeşiniz şuan saçmalasa da, toparlar bence. Hayatın gerçeklerini görmesini sağlamak lazım biraz. İşi gücü olmadığı için kocasının, ailesinin yaptıklarına katlanmak zorunda olan, mutsuz kadınları göstermek lazım bence.
Soyluyorum umrunda degil. Fena kaptirmis. Cocuk hakkinda konusurken kendinden geciyor resmen kipir kipir. Kiloluydu bnm kardesim ozguveni yoktu kendine. Kilosunu baya verdi. Kendine guveni geldi. Cocuk da gercekten yakisikli bi cocuk sanirim biraz havalara girdi bilmiyorum. Ilk sevgilisi diyebilirim.
Yeni gelin isimli bir dizi vardı onlarda Türkmen aşireti bir evde kb 3 kaynana 1 görümce 3 elti 3 kayın 1 amca hatta birkaç kişi daha vardı o dizi geldi aklıma yani kız kardeşiniz bu diziyi izleyip etkilenmiş olabilir mi ? O dizi çok absürt ve saçmaydı yani o dizi de bile şiddet entrika kaos ne ararsan vardı. Gerçekten buna mı özendi acaba.Tabiki soyluyorum evlilik yok zaten cocuk askere bile gtmemis. Okuycaksin diyorum hayir diyor. Boyle bi kiz degildi kardesim . Liseden sonra cok degisti ergenlik mi desem kavak yelleri mi desem hic bilmiyorum.
Canımssssİnsanın kendine yaptığı kötülüğü 7 düvel birleşse yapamazmış
O, bir evlensin, sahip olsun, kardesini annesine hizmetci yapsin, 180 derece doner.Bilmiyorum ama cocuk isini biliyo ayni dizilerdeki adamlar gibi davraniyor. Bi kac msjni gosterdi kardesim bak cok iyi bi insan diye. Ne iltifatlar ne sozler yeminler ask sozleri anlataamam . Aklini yikiyo bu senin dedim . Senin icin fesat diyo bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?