Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

AY NE GÜLDÜM YA. DEMEK EKMEK ARASI POĞACA. Gerçi ben siz kadar katı yapmadığımdan o kadar özlemedim bunları çünkü her hafta sonu yiyorum mutlaka listeden bir kaçını. Ama ben bademli magnumu hergün yemek istiyorum. Onun için yaz iyice gelmeden hemen şu kalan kilocukları da vereyimde rahat rahat dondurmamı yiyeyim diyorum. Vicdan azabı duymadan. Bende hafta sonu yerken pişmanlık falan duymuyorum ama her pazartesi tartılırken binbir pişmanlıklar duyuyorum.

anammmmmm anaaaaaaam kız sen prof olmuşsun yaaaa al al al al sana derken okurken aptal oldumm hımm
valla dediklerin gözede diyetede hitap ediyor teşekkür ederim fikirlerin için
gelelim bahanelerime
ben hiç ama hiç mutfağa girmem erkek kılıklıyımdır ve tembel
hiç yemek yapmasını bilmem yumrtayı bile kötü yapıyormuşum benim elimin lezzeti yok yaa zaten merakım ve ilgimde olmadığından hani derler yaa sevgimi katamıyorum :) vallahi bende beğenmiyorumm yaptığım yumurtayı çok marifetmiş gibi sölemiyorum ama bi erkek düşüncesi gibi mutfağa girmek hiç işim olmaz dedirtiyor bana
sanırım bu sebepten dediğin kolay ve basit güzel tarifleri yapmak hiç aklıma bile gelmedii
sabah kahvaltı etmekk uykudan 20 dk ödün vermek gibi geliyor ama kayısınında b kadar kalorili olduğundanda haberim yoktuu öğrenim iyi olduu
çubukkrakere gelincee mutlu oluyorum :) sanki özgürmüşüm diyette değilmişim gibi (yazarken utandım )
ama hep aklımda olduğun için haftada 1 güncük yicem :)

of be özge beni mahvettin ya. emin ol hepimiz yaşadık o sıkıntılı günleri.vicdan azabından mahvoluyorum hala aklıma geldikçe ama yapacak bir şey yok. şükretki annen bakmış benimkiler kreşte büyüdüler.annemden 1000km uzakdaydım ama kayınvalidemle aynı şehirde olmamıza rağmen bakmadı. hala aklıma geldikçe sinirlenirim. 6 aylıktı ikiside kreşe verdim. en güvenli yine kreş diye.

bir zamanlar hüsmen ağa tiplemesi vardı direk aklımao geldi. kocaman bir ekmeğin arasına ne bulduysa koymuş koltuğunun altında gezerdi. winston 68 olunca demek hüsmen ağa gibi gezecek

ayy bebeklerinizle ilgili yazdıklarınızda burda gözlerim doldu vallahi ya...

ben anne olmamama rağmen bebekleri ve çocukları okadar seviyorumki bana desler al bu kimsesizdir sen bakacaksın asla bırakmam onu öyle bir duygu var çocuklara karşı içimde

Allah sabır versin çocuğunu bırakmak zornda kalan tüm annelere

bende bu konuda çok kararsızım hep bi çelişkideyim bi aklım kesinlikle çalışmalıyım diyorum çünkü maddiyatta çocuğum için gelecekle ilgili alıcağı eğitim göreceği ortam yaşam standardı içn par para olmalı diyorum 1 maaşla çok zorr
ama diğer aklım bende kardeşimde fabrikalarda annemizin sırtında bağlı fabrikalarad büyüdük yani anne yokluğunuda çok iyi bilirim
çocukluğumda yediğim dayaklar ağrıdan istanbula yol olur sahipsiz olduğum için şikayet edecek annem babam evde olmadığı için herkes beni döverdi
nebilim ya daha sözlü evli çocuklu değilim o güne belki çelişkim biter bi karar veririm
geçen açelya akkoyunun bi demeçi vardı havyar yemek için çocuğumu evde yanlız bırakamam diyordu
oda oyunculuğu bırakmış çocuğu küçük diye çok hoşuma gimişti bu düüncesi
ama bizm konumuz havyar değil ev kirası ev kredisi dersane parsı olacağı için keyfi bi çalışma olmayacak

Özgey kibar ve düşünceli insan olarak "kaçamak" deyip geçmiş ama ben hödük ve aç insan içimdeki dobiş canavarı çıkarmışım ortaya resmen Biraz önce gırgırına bacıya anlatıp durduklarımdan ve de yazdıklarımdan acıkınca markete gittim (yoğurt almaya). Eşim bu ara diyor ki sen kolayı bıraktın, bütçemiz arttı ama şimdi de yoğurttan batacağız Bazen kartla sigara almaya gidiyorum, sırf sigara olmasın diye eskiden cipsler, çikolatalar falan alırdım, şimdi evde tavşan çiftliğim varmış gibi 3 kilo havuç, 5 kilo yoğurt alıp geliyorum Ev yoğurtçu ve tavşancı gibi oldu valla. Eşim de ne zaman karnı kazınsa dolabı açıyor, her yer yoğurt, her yer ıspanak, havuç Neyse yoğurt ve semizotu aldım.Semizotlarını ayıkladım yoğurda karıştırdım, biraz nane, biraz kekik, bolca da pulbiber atıp yedim.
Ne tuz aradım, ne yağ.Yalnız derler ya protein çok faydalıdır, beyni çalıştırır falan diye.Külliyen yalanmış arkadaş ya, ne varsa karbonhidratta varmış bunu anladım.Ama 2 hazirana kadar yemeyeceğim, bundan sonra da börekmiş, simitmiş, poğaçaymış, pilavmış yok.Sadece normal insan gibi kahvaltıda 2 dilim ekmek yiyip güzel bir sisteme sokacağım kendimi.

Şimdi Muhteşem Yüzyılın ilk bölümlerini izleyip, keyif yapıyorum nette.Akşama da ıspanaklı yoğurt yiyeceğim.Eşime de hazır mantı yapacağım.Yemek de hazır kafamda.Dinleneceğim bugün.

Reglim yaklaştı diye acayip iştah patlaması yaşıyorum bu ara ama inadım inat, diyetime devam edeceğim.Hem bu zaman da metabolizma daha hızlı çalışırmış, onun artısını değerlendireceğime, regl bahanesine sığınıp yemenin bir anlamı yok.

Neyse hepimize hafif bir gece olur inşallah.

onlara daha iyi sıkıntısız bir hayat sunalım derken bu defa hem onlara hemde kendimize farklı sıkıntılar yaşatıyoruz. işin kötü yanı yapacak bir şey yok.

gırgırına.. Seni dövenler kim bilmiyorum ama içimde yükselen o siniri tahmin bile edemezsin.. dayak korkunç birşey ya bak bu yaşa geldin unutamıyorsun hiç unutmayacaksın
benim annem hep yanımdaydı kücükken... hep arada bir bir kaç aylığına çalışırdı.. sonra hastalandı ms hastası kendisi.. şimdi sadece evde çok güç şekilde yürüyebiliyor.

elbette bende çocukken dayak yedim ama etkisinde kalmadım çünkü toplasam 30 tokat yemişimdir tokat ayrı dayak ayrı. kardeşim abi m çok dayak yedi.. yeminim var ben çocuğuma ne vururum nede vuranı affederim babası dahil olsa çok fena yaparım onu.
cocuk istediğimizde çalışmamalıyım demesi kolay gerçekten önceden hazırlık yapmak lazım dediğin gibi bir sürü masraf var. bak özgede ikinciyi anca rahatladıktan sonra yapacakmış onlara iyi gelecek hazırlamak annenin elinde. inşallah çalışırken çocuğunuda görebileceğin bir iş olur. ne güzel şimdiden onun geleceğini herşeyini hatta daha çok uzakta olan dersanesinide düşünüyorsun.. günümüzde artık çocuk demek maddi durum demek. öyle 3 çocuk yapacaksınla olmuyor işte..

ben isviçrede yaşıyorm eşim buraya geldiğinde iş bulana kadar çocuğum olsun istemem çünkü olursa biliyorum onu doğru dürüst göremicem bensiz büyüyecek babası iş bulana kadar

burda maddi durum olayı çok farklı..

ben şimdi iş bulsam maaşım 6-7 bin TL eder.. e yeterde artar dediğinizi duyar gibiyim ama o parayla bile burda geçinmek zor.. birtek ben eve bu parayı getirsem bir bebişim olsa eşim işsiz olsa zor geçniriz.. çünkü burda ekmeğin fiytı 4-6 TL arası değişiyor. herkes vergi ödemek zorunda (yıllık 15-20 bin tl falan) ev kiralarının en kücük dairelerin bile fiyatı aylık 1400-2500 tl arası değişiyor..

ilk başlarda bütün bunlara rağmen eşimi getirdğim gibi çocuk yapacam diyordum şimdi çok teredütteyim ben çocuğumu görmeden nasıl yaparım

winstoncum bende 2 gündür muhteşem yüzyılın bölümlerini izliyorum bak şu sahneyi arıyorum hangi bölüm olduğunu unutmuşum:

hani mahidevran midesini üşütmüştü gülşahta haremdekilere sultanımız gebe olabilir diyordu. valide süleyman fln çok seviniyordu. sonra gebe olmadığı ortaya çıkınca hürrem rahatlıyordu ve yemek yerken nigar ona gebe olmayasın diyorduda hürrem gebelik testi yapıp (hee gebelik testi işte ) sonuç pozitif çıkınca validenin yanına gidip mahidevranın önünde gebeyim diyodu..

şu sahneleri arıyorum bazen bir sahneye taktımmı illede izlemek istiyorum bulamadım bir türlü hangi bölümn olduğunu anlatırken izlemiş kadar oldum

bide youtubede beyaz show hürrem sultan yine gebe diye bir video var defalarca izledim çok güldüm dizide ne kadar gebe gebeymiş gebeyim lafları varsa birleştirmişler

s.a.fıstıkk ben 30 yaşındayım ve hala evlenmedim çünkü nasip etti Rabbim bi ev aldım kredi borcu ödüyorum maaşımın hepsi taksit tutarına denk geliyor ve 1,5 senem kaldı borcumun bitmesine
ev alma sebebim annem bi evi sığınacak yeri olmadığından 18 sene babama katlanmak zorunda kaldı ve asgari ücretle yılarca çalışarak tek başına evizmizi aldı ve babamdan ayrıldı :) bu yüzden ben evlenmeden benim bir evim olmalı dedim

ben kickboks antrenörü ve miili sporcuydum bu sporu tercih sebebim
çocukluğumda mahalleden yediğim dayak yetmiyor 17 yaşına kadar aşırı sinir hastası olan vede öğretmen olan babamdan yediğim dayaklardan :)ben normalde bayanın yapmayacağı bu sporu seçtim çünkü hep evlenirsem eşimden dayak yiceğimi hayal ederim benim evlilikten beklentimde bu :) sevgilime derim beni dövmeyi düşünüyormusun diye :)
yani hanımlarr çocukluukta yaşdığım herşeyy şuan yaşadığım seçtiğim hayatımda verdiğim karalardaki en büüyk etkenler
hatta belkide bu kilolarda fakirlikten
1 tabak çorbayla 1 ekmek yerdim karnımı doyurmak için eee haliyle ekmeksiz yapamz oldum en son 2 ay önce hala ben 1 çiftli ekmek le kahvaltı edipde hala doyamayan kişiydim :)

lafın özü annelere diyorumkii çocuk deyip geçmeyin inanın tahmin edemiyceğiniz kadar herşeyin farkındalar

aynen arkadaşım wc ye nezaman çıktım hatırlamıyom desem yeridir
kayısıda yiyorum ama acaba katı zaten pek yemediğim içnmi çıkamıyor olabilirim

canım ben sabahki arada 2 incir yedim işi çözdüm 100 kalori ama olsun napim...

ben de kaçamak yapınca kendimden nefret ediyorum pişmanlıktan ölüyorum.hatta yemeden önce kendimle kavga ediyorum "yiyicem" "yok hayır yeme ne gerek var" diye.yedikten sonrra da "hah aferin noldu boyun uzadı" diyorum

valla bende aynen öleyim önce kendimle kavga ediyorum kendime yenildiğim zamanda yedikten sonra bayağı bi saydırıyorum :))

ayy winstonum ya o kadar çok ıspanak dedinki normalde çok sevmediğim halde canım çekti valla artık haftasonu bende alıp yaparım...ay birde geçen gün markete gittim canım nası dondurma istedi gittim tüm çeşitleri çıkardım kalorilerine baktım sonra yok dedim olmaz bari şu tek yemeliklerden alıyım dedim aldım sepete attım sonra vicdanım el vermedi geri çıkardım koydum reyondaki görevli tip tip bakıyodu ama napim...

s.a.fıstıkk ben 30 yaşındayım ve hala evlenmedim çünkü nasip etti Rabbim bi ev aldım kredi borcu ödüyorum maaşımın hepsi taksit tutarına denk geliyor ve 1,5 senem kaldı borcumun bitmesine
ev alma sebebim annem bi evi sığınacak yeri olmadığından 18 sene babama katlanmak zorunda kaldı ve asgari ücretle yılarca çalışarak tek başına evizmizi aldı ve babamdan ayrıldı :) bu yüzden ben evlenmeden benim bir evim olmalı dedim

ben kickboks antrenörü ve miili sporcuydum bu sporu tercih sebebim
çocukluğumda mahalleden yediğim dayak yetmiyor 17 yaşına kadar aşırı sinir hastası olan vede öğretmen olan babamdan yediğim dayaklardan :)ben normalde bayanın yapmayacağı bu sporu seçtim çünkü hep evlenirsem eşimden dayak yiceğimi hayal ederim benim evlilikten beklentimde bu :) sevgilime derim beni dövmeyi düşünüyormusun diye :)
yani hanımlarr çocukluukta yaşdığım herşeyy şuan yaşadığım seçtiğim hayatımda verdiğim karalardaki en büüyk etkenler
hatta belkide bu kilolarda fakirlikten
1 tabak çorbayla 1 ekmek yerdim karnımı doyurmak için eee haliyle ekmeksiz yapamz oldum en son 2 ay önce hala ben 1 çiftli ekmek le kahvaltı edipde hala doyamayan kişiydim :)

lafın özü annelere diyorumkii çocuk deyip geçmeyin inanın tahmin edemiyceğiniz kadar herşeyin farkındalar

ben 20 yaşındayım canım. ev olayı mükemmel ya!! harika bir şey ya ..!! Ah keşke benimde annem babamdan ayrılabilse keşke keşke.. annenide bu cesareti nedeniyle kutluyorum annelerin hakkı ödenmez vallahi

başkancım çok sağolasın oğlumu senin için kocaman öperim inşallah ilerde çalışmak zorunda kalmam da oğlumla ve nasip olursa ilerdeki ikinci bebişimle çok zaman geçiririn inanın çocuk ve iş konusu açıldımı maf oluyorum gözlerim doluyor ağlıyorum oğluşum bensiz o yüzden hafta sonumu onunla geçirmeye çalışıyorum hemen ev işlerini toplayıp oğlunla oynuyorum parka iniyoruz geziyoruz mamalar yiyoruz o uyuyunca işleri yapıyorum ben ev süpürürken oda peşimde dolanıyor işi bile ona oyun haline çeviriyorum

yakarcım seni çok ii anlıyorum o kreş mevzusunu işe ilk başladığımda arkadaşım anlatmıştı Allahım ne ağladım pc başında ben bu kadar yumuşak kalpli bir insan değilim hep anne olduktan sonra içim titriyor çocuklara çok severdim ama insanın evladı bambaşka imiş kendim severken bile canını acıtmaktan korkuyorum dolayısıyla herkes onu mıncıklayarak sevdiğinden oda kimseye gitmek istemiyor

gırgırına canım bende çok dayak yerdim annemden babamdan :) üstelik çokda yaramaz bir çocuk değildim annem fazla titiz ve disipline bir kadındı lakin şimdi bakıyorum yeğenleri torunu eve ayakkabı ile giriyor tınlamıyor olan benle kardeşime olmuş ama seçtiğin spor ii olmuş bence her zaman ben mükemmel sinirli bir insanım eşim bir kere kafama vurdu özellikle kafama vurulmasına sinir olurum boğazını bir sıktım sinirden tırnaklarımı geçirmişim hiç bir hareketin altında kalmam :) birde bende senin annen gibi hayatın yükünü fazla alıyorum galiba üstüme

kadınlar işte isterse neler yaparlar sende istersen harika yemekler yaparsın merak etme öle erkek fatma tipli bir kızda bendim ama şimdi temizlik titizlik düzen hastası oldum yemek yaparsamda müthiş yaparım ben evde evlenmeden önce tabağı alıp mutfağa götürmezdim

ayrıca çok haklısın çocuklar herşeyin çok çok frkındalar o yüzden onları büyütürken onları kötülüklerden uzak tutmak lazım

Son düzenleme:
valla annem diye demiyorum ama çok güçlü bi kadındır insanı yaşdıkları olgunlaştırır öğretir derler ya bunu annemde gördüm hiç okula gitmemiş bi kadın olarak acayip bi ticaret kafası var hatunun asgari ücretle ev aldı ve asgari ücretle emekkli olduu :) çok şükür kimseye muhtaç değik ama yapayanlız eşin yerini hiç bişey tutmuyor der hep annem evlilik çok güzel der der der
boşanma konusuna gelince yaş olmuş 50 boşansa ne olacak ömrü gitti boşuna genç olsa belki yeni bi yaşamı olurdu
ama şunu biliyorum artık evimizde huzur var
bende mutsuzum diyip yakına her arkadaşıma ilk dediğim şey salakmısın sen 3 sen 5 sen geçmesini bekliyosun kimse değişmezz zararın neresinden dönersen kardır diyip hep boşan boşan boşan derim önüme gelene aslında bende yanlış yapıyorum ama emin olduğum tek şey hayat çok kıymetli kimse için boşa geçirilmemeli millet neder adım dul olur falan filan
yani ben bu kafyla bi 5 sen daha evde kalırım :)

@S_A,
3.bölüme geldim bacım, henüz senin o sahnen yok
Ben de pargalı'nın köyüne gittiği, annesini aradığı, babası kardeşiyle buluştuğu, annesinin kemanını çaldığı sahneyi çok beğenmiştim.
Şile'de çekmişler deniliyordu ama o manzara falan mükemmeldi, sırf o bölüm için bir de Hatice sultan ile aşkları, kavuşamamaları sonra hünkarın izin verişi falan o kısım için bir daha izliyorum
Şu an Hürrem "sülüman, hürem, sabah katırlarınız hayırlı olsun" falan diyor, daha başları yani
Ama hatunun yüzü bile inceymiş yaa, şimdi Turgut Özal gibi 5 kat gıdığı çıktı kadının bıldırcın , lokum, ve karbonhidrat yemekten
Yakında buralara katılırsa hiç şaşmam

@Gölge,
Bacım ıspanak olsun istediğin, bende 5 kilo var yollayayım
Yağsız, pirinçsiz, tuzsuz olunca pek imrenilenisi bir yiyecek olmuyor ama ne yapayım, demek zamanında çok lezzetli şeyleri çokça yemişim ki, şimdi ıspanak aşığı Temel reis gibi olmuşum

Kızlar sohbete doyum olmuyor ben hepinizi öpüyorum böyle internetten

ve çıkıyorum annem hadi artık kalk git diye söylenmeye başladı ayrıca anneler günü hediyeside almam lazım ne yapacağımı alacağımı bilmiyorum keşke el yapımı birşey yapabilsem..

hadi baaaaaaaaaay

Bacım benim annem de 50 yaşında boşandı, bir ömür bir ihtimal adam olur diye bekledi, bekledi, bekledi ve giden sadece yılları oldu ama 3 yıl bile huzurla yaşasa o bile kar kardır.Şimdi 46 bedenden 38 bedene düştü, acayip gençleşti, güzelleşti, 30 yaşında bıraktığı çalışma hayatına (lise mezunu bir şekilde) 50 yaşında döndü.Çalışarak özgüven sahibi oldu, şimdi gözlerinin içi gülüyor ve keşke çok erkenden bu kararı alsaydım diyor.Şimdi anneme gelen giden çiçeğin böceğin haddi hesabı yok.Çevresinde ona değer veren arkadaşları, sosyal hayatı, iş hayatı, kendi ayakları üzerinde durabilmesi, tekrar mutlu olabilmesi...Yani kadın isterse 50 yaşında bile her şeyi başarır bacım.Öyle mızmızlanan, kocasından dayak yiyip bir ömür susan, çocuklarım var diye o evde onca kahıra eyvallah diyen kadınları gördükçe, ya da kendi akıllarınca evlilikleri iyi olur diye peş peşe çocuk yapanları duydukça cinnetim geliyor.Benim annem süpermen değildi ama Allahın izniyle herşeye sıfırdan başladı ve çok şükür şimdi çok mutlu.
Erkeklere de bir halt olmuyor, babam 56 yaşında, geçen sene 30 yaşında bir kızla evlendi.Şimdi genç kız kolunda, hayatı bıraktığı gibi gidiyor.Olan çilekeş analara, kadınlara, bizlere oluyor.
O yüzden eğitim şart, kariyer şart, her daim çalışmak ve ayaklar üstünde durmak şart.
Değil bir çocuğum olursa 10 çocuğum olursa da çalışmaya devam edeceğim.Ne malum ben de annem gibi 50 yaşında bu duruma düşmeyeceğim? Her daim çalışmalı, hem kendimiz için hem evlatlarımız için bir gelecek kurmalıyız. (Çalışmayan kişilere de saygım sonsuz, bu bir tercih meselesidir ama ben bu riski almam )

türkiyenin neresinde olursak olalım hepimizin çocuklukları yaşamları olmuş. annelerimiz hep bizim için kendi hayatlarından gençliklerinden feda etmişler. işte bu yüzden ben ve kız kardeşlerim hep diyoruz ki annemin yaptıklarını yapmayacağız. hiç kimse için kendimizi feda etmeyeceğiz. kardeşimin eşi yanlış yaptı kardeşim hemen tepkisini koydu ben ve diğer kardeşlerim ona hemen destek olduk. sıkıyı görünce beyefendi adam oldu olmayada devam ediyor. yani işin özü çocuklarım için dahi abuk sabuk bir adama katlanmam. katlanmak çocuklarıma yapacağım en büyük kötülük olur. çalışıyorum. en bunaldığım zamanda bile asla bırakmayı düşünmedim . yarının garantisi yok. çalışıyorum kendime güvenim var ve kimseye eyvallahım da yok . ama eşime karşı tabiki bunu saygısızlık sevgisizlik yapmak için kullanmıyorum. herkesin sınırları var kimse çizgileri aşmıyor. allaha şükür sıkıntıda çıkmıyor.
rabbim hepimize sağlık sıhhat ve huzur azda olsa para versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…