Aklım kaçamakta kaldı bacuuum
Tahmin sıralayayım (daha doğrusu kaç aydır yemeyip, aş erdiklerimi sıralayayım) : Dondurma (fıstıklı kornet ya da fıstıklı magnum), boool mayonezli patates kızartması yanına yarım ekmekle, profiterol, tulumba tatlısı ya da sütlü nuriye, kıymalı makarna, fırında makarna, hamburger menü, soğan halkası, pizza, ekmek arası döner, patatesli kol böreği, dürüm arası çiğköfte, ekmek, ekmek, ekmek...
Allahım yukarıdakiler için şu an elimde avcumda ne varsa verebilirim o derece geberiyorum
Ortalamasını alırsak; ben karbonhidratı deli gibi özlemişim ya, şu an tek yemediğim o..
Geçen gün eve gelirken, kedilere, kuşlara ekmek ıslatıp koymuşlar yere, kendimden utanmasam kedinin ıslak ekmeğini çalıp yiyecektim
Bu arada eve de canım istemesin diye ekmek sokmuyorum, o yüzden ya bakkaldan gidip ekmek çalacak ya da kedinin sokaktaki ekmeğini yiyecektimNeyse derin bir nefes alıp, evime sağsalim geldim
Ama ben içinde un olan bir şey istiyorummmm üleeeeyyyyn...
2 haziranda elinde ekmek arası poğaça olan birini görürseniz, ahanda ben o olacağım
Günaydınlar,
Regl öncesi asabiyet sendromu yaşıyorumHiç tadım yok, zaten hava da kapalı.Dünkü bahar temizliği ve de extra sporlar da çok yordu, tüm gün yayılıp yatacağım
@Gırgırına bacım, kayısıyı hafif olsun diye öğün yerine yiyorsan tek kayısıda aşağı yukarı 20-25 kalori var, 4-5 tanesi 150 kalori yapıyor.(Hatta bir çoğu fazla bile) Kepek ekmekleri, diyet ekmekleri, tahıllı ekmekler 40-50 kalori.Yani sabah 3 dilim ekmek yemiş oluyorsun.Ayrıca içindeki şekersel şeyle şeker dengen bozuluyor, daha çabuk acıkır, kısa süre içinde miden kazınır, canın tatlı iser. (Ha wc sıkıntısı için yiyorsan, kayısılı form çayı var, şiddetle tavsiye ederim-düzenli içmeyeceksin tabii ) Az yedim, az wc diye kendini oyalama, ben sabahtan akşama kadar yoğurt yesem de günde 3 kez neredeyse wcye çıkıyorum çünkü mide, bağarsaklar boş oluyor, içine bir şey atınca hem mide hem bağarsaklar çalışıyor ve hemen wcye çıkabiliyorum.Hoş iyice b.k muhabbeti oldu ama olay kabızlıksa arada bir içeceğin çaylar sorunu çözecektir.Olay, az kalori ile günü kapatmaksa, bir dilim diyet ekmeği, az peynir, domates, salatalıkla zaten 150 kaloriye gene ulaşırsın, bari hem midene doğru düzgün bir şey girmiş olur hem de az kalori almış olursun.Tabii karar senin bacım.
Akşamdan da 2 patlıcan közle, onları doğra, salatalık koy, yeşillik koy kapa ağzını koy dolaba al sana patlıcan salatası, soğuk soğuk yersin mis gibi.Bir tane tavuk göğsü al, baharatla fırında pişir, yap kendine bir salata koy içine tavuğu didikleyip al sana tavuklu salata,al bir semizotu yoğurdun içine didikle karıştır al sana soğuk soğuk semizotu salatası, al bir kereviz rendele yoğurda al götür kereviz salatası.Tavada kabağı rendele, havucu rendele yağsız çevir biraz koy üstüne yoğurt al sana 100 kalorilik kabak, havuç salatası.Bunlar zaten soğuk yenir, akmaz, kokmaz hepsi de 200 kaloriyi aşmaz.İçinde tuz yok , yağ yok, hem pro hem sebzelerden gelen vitamin.Bunlar rahatça işe de götürülebilir.Hem ekonomi yaparsın, hem sağlıklı şeyler yersin.Yanına da havucu hatırla bizi ne kadar tok tutardı, 2 havucu bir kaba rendele al götür, acıktıkça havuç yersin...vs vs yani bacım sen iste çok güzel şeyler götürür çok güzel diyet yaparsın.Çubuk krakerlere, bisküvilere hiç gerek yok, hem midene yazık hem kesene bacım.
Neyse çenem düştü.
Herkese güzel bir gün olur inşallah.
ben lk işe başladığımda emir 6 aylıktı ilk gün eve geldim annem evde emirde salıncağında dönüp bakmadı bana emir diyorum hiç bakmıyor küsmüş bana neler yaptım dönüp bakmadı sonra ben açtım muslukları bir ağladım bir ağladım sonra akşam oldu gece ağladı emziriyorum kopmuyor benden bırakıyorum gene istiyor nese yapıştırdım gögsüme emdi emdi uyudu kucağımdan inmek istemedi ilk zamanlar çok zor geliyordu bebeğimi bırakmak ben ağlıyordum annem ağlıyordu
sonra bu sabah arkamızdan ağladı kaç kere dedim ayrılayım felan ev kira kocada iş batırdı işsiz kaldı nasıl ayrılayım imkansızdı ama herhalde bir gün ikinciyi yaparsam kesinlikle çalışmam o yüzden ikinciyi 6-7 sene sonra yapıp tüm işlerimi yola koyum ev kredimide yarılayıp ikinci çocuğumda evde olmak istiyorum çok üzülüyorum çünkü
AY NE GÜLDÜM YA. DEMEK EKMEK ARASI POĞACA. Gerçi ben siz kadar katı yapmadığımdan o kadar özlemedim bunları çünkü her hafta sonu yiyorum mutlaka listeden bir kaçını.Ama ben bademli magnumu hergün yemek istiyorum. Onun için yaz iyice gelmeden hemen şu kalan kilocukları da vereyimde rahat rahat dondurmamı yiyeyim diyorum. Vicdan azabı duymadan. Bende hafta sonu yerken pişmanlık falan duymuyorum ama her pazartesi tartılırken binbir pişmanlıklar duyuyorum.
bende bu konuda çok kararsızım hep bi çelişkideyim bi aklım kesinlikle çalışmalıyım diyorum çünkü maddiyatta çocuğum için gelecekle ilgili alıcağı eğitim göreceği ortam yaşam standardı içn par para olmalı diyorum 1 maaşla çok zorr
ama diğer aklım bende kardeşimde fabrikalarda annemizin sırtında bağlı fabrikalarad büyüdük yani anne yokluğunuda çok iyi bilirim
çocukluğumda yediğim dayaklar ağrıdan istanbula yol olur sahipsiz olduğum için şikayet edecek annem babam evde olmadığı için herkes beni döverdi
nebilim ya daha sözlü evli çocuklu değilim o güne belki çelişkim biter bi karar veririm
geçen açelya akkoyunun bi demeçi vardı havyar yemek için çocuğumu evde yanlız bırakamam diyordu
oda oyunculuğu bırakmış çocuğu küçük diye çok hoşuma gimişti bu düüncesi
ama bizm konumuz havyar değil ev kirası ev kredisi dersane parsı olacağı için keyfi bi çalışma olmayacak
aynen arkadaşım wc ye nezaman çıktım hatırlamıyom desem yeridir
kayısıda yiyorum ama acaba katı zaten pek yemediğim içnmi çıkamıyor olabilirim
ben de kaçamak yapınca kendimden nefret ediyorum pişmanlıktan ölüyorum.hatta yemeden önce kendimle kavga ediyorum "yiyicem" "yok hayır yeme ne gerek var" diye.yedikten sonrra da "hah aferin noldu boyun uzadı" diyorum
Özgey kibar ve düşünceli insan olarak "kaçamak" deyip geçmiş ama ben hödük ve aç insan içimdeki dobiş canavarı çıkarmışım ortaya resmenBiraz önce gırgırına bacıya anlatıp durduklarımdan ve de yazdıklarımdan acıkınca markete gittim (yoğurt almaya). Eşim bu ara diyor ki sen kolayı bıraktın, bütçemiz arttı ama şimdi de yoğurttan batacağız Bazen kartla sigara almaya gidiyorum, sırf sigara olmasın diye eskiden cipsler, çikolatalar falan alırdım, şimdi evde tavşan çiftliğim varmış gibi 3 kilo havuç, 5 kilo yoğurt alıp geliyorum Ev yoğurtçu ve tavşancı gibi oldu valla. Eşim de ne zaman karnı kazınsa dolabı açıyor, her yer yoğurt, her yer ıspanak, havuç Neyse yoğurt ve semizotu aldım.Semizotlarını ayıkladım yoğurda karıştırdım, biraz nane, biraz kekik, bolca da pulbiber atıp yedim.
Ne tuz aradım, ne yağ.Yalnız derler ya protein çok faydalıdır, beyni çalıştırır falan diye.Külliyen yalanmış arkadaş ya, ne varsa karbonhidratta varmış bunu anladım.Ama 2 hazirana kadar yemeyeceğim, bundan sonra da börekmiş, simitmiş, poğaçaymış, pilavmış yok.Sadece normal insan gibi kahvaltıda 2 dilim ekmek yiyip güzel bir sisteme sokacağım kendimi.
Şimdi Muhteşem Yüzyılın ilk bölümlerini izleyip, keyif yapıyorum nette.Akşama da ıspanaklı yoğurt yiyeceğim.Eşime de hazır mantı yapacağım.Yemek de hazır kafamda.Dinleneceğim bugün.
Reglim yaklaştı diye acayip iştah patlaması yaşıyorum bu ara ama inadım inat, diyetime devam edeceğim.Hem bu zaman da metabolizma daha hızlı çalışırmış, onun artısını değerlendireceğime, regl bahanesine sığınıp yemenin bir anlamı yok.
Neyse hepimize hafif bir gece olur inşallah.
gırgırına.. Seni dövenler kim bilmiyorum ama içimde yükselen o siniri tahmin bile edemezsin.. dayak korkunç birşey ya bak bu yaşa geldin unutamıyorsun hiç unutmayacaksın
benim annem hep yanımdaydı kücükken... hep arada bir bir kaç aylığına çalışırdı.. sonra hastalandı ms hastası kendisi.. şimdi sadece evde çok güç şekilde yürüyebiliyor.
elbette bende çocukken dayak yedim ama etkisinde kalmadım çünkü toplasam 30 tokat yemişimdir tokat ayrı dayak ayrı. kardeşim abi m çok dayak yedi.. yeminim var ben çocuğuma ne vururum nede vuranı affederim babası dahil olsa çok fena yaparım onu.
cocuk istediğimizde çalışmamalıyım demesi kolay gerçekten önceden hazırlık yapmak lazım dediğin gibi bir sürü masraf var. bak özgede ikinciyi anca rahatladıktan sonra yapacakmış onlara iyi gelecek hazırlamak annenin elinde. inşallah çalışırken çocuğunuda görebileceğin bir iş olur. ne güzel şimdiden onun geleceğini herşeyini hatta daha çok uzakta olan dersanesinide düşünüyorsun.. günümüzde artık çocuk demek maddi durum demek. öyle 3 çocuk yapacaksınla olmuyor işte..
ben isviçrede yaşıyorm eşim buraya geldiğinde iş bulana kadar çocuğum olsun istemem çünkü olursa biliyorum onu doğru dürüst göremicem bensiz büyüyecek babası iş bulana kadar
burda maddi durum olayı çok farklı..
ben şimdi iş bulsam maaşım 6-7 bin TL eder.. e yeterde artar dediğinizi duyar gibiyim ama o parayla bile burda geçinmek zor..birtek ben eve bu parayı getirsem bir bebişim olsa eşim işsiz olsa zor geçniriz.. çünkü burda ekmeğin fiytı 4-6 TL arası değişiyor. herkes vergi ödemek zorunda (yıllık 15-20 bin tl falan) ev kiralarının en kücük dairelerin bile fiyatı aylık 1400-2500 tl arası değişiyor..
ilk başlarda bütün bunlara rağmen eşimi getirdğim gibi çocuk yapacam diyordum şimdi çok teredütteyim ben çocuğumu görmeden nasıl yaparım
s.a.fıstıkk ben 30 yaşındayım ve hala evlenmedim çünkü nasip etti Rabbim bi ev aldım kredi borcu ödüyorum maaşımın hepsi taksit tutarına denk geliyor ve 1,5 senem kaldı borcumun bitmesine
ev alma sebebim annem bi evi sığınacak yeri olmadığından 18 sene babama katlanmak zorunda kaldı ve asgari ücretle yılarca çalışarak tek başına evizmizi aldı ve babamdan ayrıldı :) bu yüzden ben evlenmeden benim bir evim olmalı dedim
ben kickboks antrenörü ve miili sporcuydum bu sporu tercih sebebim
çocukluğumda mahalleden yediğim dayak yetmiyor 17 yaşına kadar aşırı sinir hastası olan vede öğretmen olan babamdan yediğim dayaklardan :)ben normalde bayanın yapmayacağı bu sporu seçtim çünkü hep evlenirsem eşimden dayak yiceğimi hayal ederim benim evlilikten beklentimde bu :) sevgilime derim beni dövmeyi düşünüyormusun diye :)
yani hanımlarr çocukluukta yaşdığım herşeyy şuan yaşadığım seçtiğim hayatımda verdiğim karalardaki en büüyk etkenler
hatta belkide bu kilolarda fakirlikten
1 tabak çorbayla 1 ekmek yerdim karnımı doyurmak için eee haliyle ekmeksiz yapamz oldum en son 2 ay önce hala ben 1 çiftli ekmek le kahvaltı edipde hala doyamayan kişiydim :)
lafın özü annelere diyorumkii çocuk deyip geçmeyin inanın tahmin edemiyceğiniz kadar herşeyin farkındalar
valla annem diye demiyorum ama çok güçlü bi kadındır insanı yaşdıkları olgunlaştırır öğretir derler ya bunu annemde gördüm hiç okula gitmemiş bi kadın olarak acayip bi ticaret kafası var hatunun asgari ücretle ev aldı ve asgari ücretle emekkli olduu :) çok şükür kimseye muhtaç değik ama yapayanlız eşin yerini hiç bişey tutmuyor der hep annem evlilik çok güzel der der der
boşanma konusuna gelince yaş olmuş 50 boşansa ne olacak ömrü gitti boşuna genç olsa belki yeni bi yaşamı olurdu
ama şunu biliyorum artık evimizde huzur var
bende mutsuzum diyip yakına her arkadaşıma ilk dediğim şey salakmısın sen 3 sen 5 sen geçmesini bekliyosun kimse değişmezz zararın neresinden dönersen kardır diyip hep boşan boşan boşan derim önüme gelene aslında bende yanlış yapıyorum ama emin olduğum tek şey hayat çok kıymetli kimse için boşa geçirilmemeli millet neder adım dul olur falan filan
yani ben bu kafyla bi 5 sen daha evde kalırım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?