- 12 Eylül 2007
- 7.588
- 15.235
- 498
wişton adamı ayırmışşın birde binmedi diyon
Bu arada mısırla kötü örnek olmayayım, kalorisi deli zaten.Ayrıca içine giren onca yağ ve tuz ile aslında çok zararlı ama bir nescafe fincanı az zeytinyağlı tuzsuz yiyecektim ama o da kısmet olmadı.Neyse her işte bir hayır varmış, küsmeseydim şimdiye yemiş ve sırf tuzdan bile bu sabah 1 kilo fazla çıkmış olacaktım.
Bu arada akşamları bayağı ben kereviz insanı oldum.Eskiden kabaktı oydu buydu yiyordum ama bildiğimiz kabak yani nimettir af olmaz ama kabak sonçta yani 3,5-4 lira olmuş.Az daha kendini fasülye gibi nimetten sayacak.Kabağa küstüm.Kerevize geçiş yaptım.Her gece bir yarım kereviz yiyorum.Otuydu, sapıydı da diye de alıştım, rendeliyorum yoğurda oh lüp lüp yiyorum.
Çok faydasının yanı sıra ananas ve kerevizin yaprağı doğada yağ yakan iki ana besinmiş.Belki ağır kokuyor diye sapını falan atıyorsanız diye paylaşayım dedim.Ayrıca kalorisi salatalıkla yarışır derecede az ve yemesi harş harş (çiğden) ağız oyaladığı için sanki çok şey yemiş hissi veriyor, tokluk sağlıyor ve hazımsızlık yaratmıyor.Yararları diye baktığınızda da inanılmaz fazla şey çıkıyor.
Yani Hali Pazarlama olarak kereviz işi şu an düşündüğüm sektör
Yiyelim, yedirelim diyorum.
Herkese hafif bir akşam diliyorum
Bu arada mısırla kötü örnek olmayayım, kalorisi deli zaten.Ayrıca içine giren onca yağ ve tuz ile aslında çok zararlı ama bir nescafe fincanı az zeytinyağlı tuzsuz yiyecektim ama o da kısmet olmadı.Neyse her işte bir hayır varmış, küsmeseydim şimdiye yemiş ve sırf tuzdan bile bu sabah 1 kilo fazla çıkmış olacaktım.
Bu arada akşamları bayağı ben kereviz insanı oldum.Eskiden kabaktı oydu buydu yiyordum ama bildiğimiz kabak yani nimettir af olmaz ama kabak sonçta yani 3,5-4 lira olmuş.Az daha kendini fasülye gibi nimetten sayacak.Kabağa küstüm.Kerevize geçiş yaptım.Her gece bir yarım kereviz yiyorum.Otuydu, sapıydı da diye de alıştım, rendeliyorum yoğurda oh lüp lüp yiyorum.
Çok faydasının yanı sıra ananas ve kerevizin yaprağı doğada yağ yakan iki ana besinmiş.Belki ağır kokuyor diye sapını falan atıyorsanız diye paylaşayım dedim.Ayrıca kalorisi salatalıkla yarışır derecede az ve yemesi harş harş (çiğden) ağız oyaladığı için sanki çok şey yemiş hissi veriyor, tokluk sağlıyor ve hazımsızlık yaratmıyor.Yararları diye baktığınızda da inanılmaz fazla şey çıkıyor.
Yani Hali Pazarlama olarak kereviz işi şu an düşündüğüm sektör
Yiyelim, yedirelim diyorum.
Herkese hafif bir akşam diliyorum
yoğurtlu salatasını yaptım geçen gün kerevizin cevizli falan, cevizi azdı zaten de yiyemedim ben ya. yani yedim de içim cılk oldu resmen. 2 lokma ekmek yedim sofranın sonunda. yanına da bişey yakışıtıramadım. eşim bayıla bayıla yedi.
sen nasıl yapıyosun, yeşil kısmı neye yakışır nasıl yenir
Yeşil kısmını ben maydanoz, taze soğan doğrar gibi ince ince kesip kerevizli yoğurdun içine atıyorum.Bir kısmını da lor peynir tasım var, ona tat versin diye ona doğruyorum, sabahları kereviz yapraklı lor yemiş oluyorum
Bir iki ceviz koydum da sonra bir ceviz 25 kalori kadar, gerek yok dedim ama cevizle şahane yeniyor o ayrı
Üstüne de normalde 2 kaşık zeytinyağı koyarım ama şimdi koymuyorum.
Benimki direk kerevizi otuyla sapıyla rendelemek, tuzsuz, yağsız, cevizsiz bazen kendimi ödüllendiresim tutmuşsa 1 diş sarımsak ekliyorum 2 kaşık da yoğurt hepsi bu bacım.
Dünyanın 8. lezzeti değil tabii ama suda yağsız, tuzsuz kabak haşlayıp onu yğurtla yemektense, kereviz bana daha lezzetli geliyor.
Yeşil kısmını içinde sevmediysen salataya doğra gitsin, katı meyve sıkacağı varsa ben geçen yaz her meyve suyuna yarım kerevizi hatta sapıyla koyuyordum öyle deneyebilirsin, omletlerinin üstüne doğrarsın, otlu omlet hesabı omlet yapabilirsin, ne bilem maydanoz gibi onun girdiği her ortama girebilir bence
benim yiyemediğim salata yoğurtlu zeytinyağlı ve cevizliydi. bulmuşum da bunamışım yani
bişey oldu bana hamilelikten sonra, brokoli de yiyemedim, severdim önceden ikisini de.
pilav üstü kavurma olsa kalorisizot mu yicez hep yaa
90 kiloyken; sabah bir paket çikolata, akşama profiterol, üstüne magnuma kadar yolu var
80 kiloyken; akşam bir profiterol
69-70 kiloda ; su içerek
Su içmeyle olmaz illa tatlı yiyeceğim diyenlere gelsin; bir bardak light süte kaçık ucuyla atılmış tarçın hem 50 kaloridir hem tatlı ihtiyacını bastırır hem de kilo aldırmaz.Bulunabilirse 55 kalorilik dondurma işe yarayabilir, en olmadı bir portakal ve içindeki yıvış yıvış şeker fazlasıyla tatlı ihtiyacını giderecektir, bu da olmadı 2-3 tane hurma ya da 2 tane kayısı bu da olmadı yarım kaşıkla pişirilmiş türk kahvesi, bu da olmadı akşamı çok iyi dengelemek kaydıyla bir porsiyon muhallebi, bu da olmadı bir profiterol ama yarın tüm gün detoks vs vs..
Gene en iyisi sudur bacım.Özel günler 50 yaşına kadar bitmeyecek.Her ay 5 gün özel günü bahane etsek, 5 gün sevgiliyle/kocayla/kaynanayla kavga edip onu bahane etsek, 5 günü hava kapalı diye dertlenip yesek, 5 günü sınavı/işi bahane etsek, 5 günü de bayram seyran doğumgünü desek..bir ömür kilolu olacağız yani..
Özetle; su candır
kızlar can şıkıyorum şorularmla şuda bi alşada kurtulşak idyecekşiniz ama araştırırken bunu buldum koşu bandı yerine bunu alşam faydalı olur mu ?şizce
Eki Görüntüle 580547
adı uzay yürüyüşü
Ya sanırım onlar çıkabilecekleri maksimum kilodalar. Benimeşimde 90 kilo ama şekeri falan kessin haftada 1 gün yüzmeye gitsin anında 5 kilo gidiyor. Biz yeni başlayınca bile öyle şeker kesmeyle gitmiyor o kadar kilo. Neyse odunluklarına vermek lazım.kocalardan bahsedilmiş. benim koca da her akşam tatlısını yer patlamış mısırını bilmem ne. ama hep aynı kilo
onun yediklerini ben yesem vuuu
zate canım manyak tatlı istiyo
Kız artık sayende kaçamak falan da yapılmayacak. Bütün ayı özel günlerle bitirdin. Tatlı isteyince su içmek te bende pek işe yaramıyor.
ama bugün yeni bir şey buldum. Bir firma tatlandıcı çıkarmış minnacık yuvarlak bir kutuda, tarçınlı dün ben onalrı şeker diye aldıydım ama içinden tatlandırıcı çıkmış. Bugün valla protein yüklemesi yapınca canım tatlı istedi. Ağzıma attım hemen geçti. Tatlandıcı iyi değildir ama bazen kurtarıcı olabiliyor. Hele kısa dönemde
Canım bu pek işe yarar değil. Sanırım yürüyüş bandında karar kılmışsın ama şu trobolinleri de bir araştırabilirsin. Hem eğlenceli hem kardiyo yapıyorsun hem sen kullanmasan bile ziyan olmaz çocuklar bayılır. Hem de pek yer kaplamıyor. 70 Tl den falanda başlıyor fiyatları.
Ya sanırım onlar çıkabilecekleri maksimum kilodalar. Benimeşimde 90 kilo ama şekeri falan kessin haftada 1 gün yüzmeye gitsin anında 5 kilo gidiyor. Biz yeni başlayınca bile öyle şeker kesmeyle gitmiyor o kadar kilo. Neyse odunluklarına vermek lazım.
Bugünkü menüm
Sabah
2 yumurta
Öğlen
minik 3 parça tavuk but. ama valla tavuklar küçüktü
akşam
ton balıklı yağsız salata
Şu geçen sözünü ettiğim 10 günlük diyeti deniyorum. Dukan gibi ama sebze serbest ve hiç süt ürünü yok. 10 gün peynir yemezsem ölmem herhalde winston aylardır yemiyor.
Valla bugün canım bir şeyi çok istedi bak su içince geçmiş, unutuvermişim bile işte kendi kendime deidm winston x yemedi diye kimse ölmemiş ha hatırladım dün mısırı eşim gece 11de patlatıp önüme koydu, cayır cayır koktu yeminle.Neyse yatana kadar koca kase yanımda oturdum sonra mutfağa koydum.Bugün tüm gün o mısıra baktım o ara dedim bak yemedin ve hala hayattasın demek ki o koca boğazını tutabiliyorsun ve aburcubur yemezsen de ölmüyorsun.Eşim işten geldi, 3 çeşit artı salata yedi, üstüne portakallı kek yedi üstüne de o dünkü koca mısırı yedi
Yani bir yerlerde birileri hala yiyor, israf günah falan olmuyor
Peynir için evet çok uzun zaman oldu.Dia'dan aldığım dünyanın en kalorisiz, tuzsuz, yağsız peynir taklidi yapan şeyinden haftada 1 kere bir yemek kaşığı yemişimi peynir yemekten saymıyorum.Neyse şükür diyorum tabii.
Yarın için kendime yumurta aldım.Başucuma koyup, sabah olsa da yesem diye yumurtayı öpe öpe yatacağım.
Okuyunca psikopatça geliyordur ama her şeyi ayrı ayrı günlerde yiyorum aslında.
Pazartesi yumurta yediysem salı peynir çarşamba domates yeşillik perşembe bir dilim etimek cuma bir portakal gibi o yüzden özlüyorum yumurtayı bile
neyse..bu arada menün şahane olmuş.resmen dukan olmuş.10 günün sonunda kesin 3-4 kilo götürecek gibi geldi.
Dukan'ın atağı gibi geldi hatta.
canım koşu bandı 2cna zor ikna ettim biraz tuttu cuda ah şöyle yabancıların filmlerin de ki gibi bahçeli havuzlu ev olacaktı ki koyacaktık bahçeye tranbo
lin kuracaktık bir spormodasi bak tıg gibiler hep ev den kaynaklı zayıf bunlar:-D:-D
Evet diyet güzel aslında acıktırmaz ama ben hiç yemek hazırlayamadım ve artık bir gün daha ertelemek istemedim.Yoksa çeşit çeşit yemek çıkabilir. Ve biliyomusun sanki bir günde bile hafifledim. Yarın akşamda mis gibi 1 saat yüzerim ohhh. 3-4 kilo hatta 5 kilo vermek hayalim şu 10 günde. Sonra bir kaç gün ara sonra biraz daha gider.Yanlız yemeğe çok alışmışım bu menü ile bile koca gün karnım guruldadı durdu. Hele geçen gün bir müşteriye gitmişiz tam öğle saati allahım benim mideden ne sesler geliyor kıpkırmızı oldum ve tam midem ses gelirken bir şey bulucam da konuşucam diye kırk dereden su getirdim resmen. Neyse bir iki günden alışırım herhalde. Zaten ben varya süt ürünlerinden kilo alıyorum çünkü çooookkkk tüketiyorum hani resmen ver bana 1 paket kaşarı oturur yarısını yerim. Sabah sözde 1 dilim kaşarla tost yapıyorum ama yaparken 4 dilim falan ağzıma atıryorum tadına bakmak için.Hiç tadını bilmediğim şey ya sanki. Biraz kesmek bana iyi gelecektir.
Yahu bu arada kuran olayım ver şu dia daki peynirin adını peynir aramaktan helak oldum. Neyse ki marketin adını ağzından kaçırmışsın en azından onu öğrendim. Ben meğer yanlış 3 hafrlide arıyormuşum aylardır peyniri. Gidip ne kadar varsa alıcam onu. Birde 7 otlu çaydan alıcam onu da yazdım bir kenara.. Ama etimek işi bana eziyet geliyor. Onun yerine onunla aynı kaloride uno nun ekmeği var. bir dilimi 27 kalori falan yanlış hatırlamıyorsam. Etimek bana hiç ekmekmiş gibi falan gelmiyor. Tıpkı şu wasa mıdır nedir onun gibi tatsız tutsuz bir şey.
Valla bugün canım bir şeyi çok istedi bak su içince geçmiş, unutuvermişim bile işte kendi kendime deidm winston x yemedi diye kimse ölmemiş ha hatırladım dün mısırı eşim gece 11de patlatıp önüme koydu, cayır cayır koktu yeminle.Neyse yatana kadar koca kase yanımda oturdum sonra mutfağa koydum.Bugün tüm gün o mısıra baktım o ara dedim bak yemedin ve hala hayattasın demek ki o koca boğazını tutabiliyorsun ve aburcubur yemezsen de ölmüyorsun.Eşim işten geldi, 3 çeşit artı salata yedi, üstüne portakallı kek yedi üstüne de o dünkü koca mısırı yedi
Yani bir yerlerde birileri hala yiyor, israf günah falan olmuyor
Peynir için evet çok uzun zaman oldu.Dia'dan aldığım dünyanın en kalorisiz, tuzsuz, yağsız peynir taklidi yapan şeyinden haftada 1 kere bir yemek kaşığı yemişimi peynir yemekten saymıyorum.Neyse şükür diyorum tabii.
Yarın için kendime yumurta aldım.Başucuma koyup, sabah olsa da yesem diye yumurtayı öpe öpe yatacağım.
Okuyunca psikopatça geliyordur ama her şeyi ayrı ayrı günlerde yiyorum aslında.
Pazartesi yumurta yediysem salı peynir çarşamba domates yeşillik perşembe bir dilim etimek cuma bir portakal gibi o yüzden özlüyorum yumurtayı bile
neyse..bu arada menün şahane olmuş.resmen dukan olmuş.10 günün sonunda kesin 3-4 kilo götürecek gibi geldi.
Dukan'ın atağı gibi geldi hatta.
Yeni yaşın kutlu olsun canım. Doğum gününde yemeyeceksinde ne zaman yiyeceksin. Tabii eşinde de olamadı doğum gününde yanında. E artık o gelince bir daha kutlarsınız ama bu sefer pasta 1 dilim olsun. Ya da sen yulaf kepeğinden kendine light pasta yaparsın.
Yasemin hemen gitmiyor bacım bu kilolar. Ne yazık ki uzun sürüyor. Pes etmek yok. Bizi örnek al. Yok yok şaka yaptım bizi örnek alma bir senedir çoğumuz burdayız hala aynıyız. Sen bize aldırma biz takımı çok sevdiğimizden burdayız. Yoksaa 3-5 kilonun lafı mı olur. Bizde biliriz öyle 1 ayda vermeyi ama işte takımdan kopmak istemiyoruz ondan.
Hergün olmaz. Perşembeye kesin görücez bacım. Bende göremedim ama bu benim için iyi oldu valla. Hak ettim ben bunu. Kıtlıktan çıkmış gibi yersem olacağı buydu.
anam akşam yalan dünya mı vardı kızzzzzzzz.....
Tüh tüh kaçırdım. Zerrine bayılıyorum bende. Hastasıyım anam ben onun.
ay merak ettim siizn oralarda su bulmak kolay mı .Yani isviçrede.
Yahu niye böyle bir saçma soru sordum diyorsan ne bilem yurt dışına gidenler hep ay su içemedik kaç gündür herkesler soda içiyor diyip duruyorda ondan sordum. Su bulmakta zorlanıyorlarmış.
Özel günlerdeki tatlı isteğinizi nasıl bastırıyorsunuz :)
tatlı yiyerekkk haaaaaaaaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?